Ensam

Klockan är kvart i åtta, alltså fyra timmar och 15 minuter kvar av 2008 och jag sitter i min fars hus - helt ensam. Konstig känsla vill jag lova. Kör väl på grejen att sticka ut från mängden. Jag har väl i och för sig en förhoppning om att pappa kommer hem snart, annars känner jag mig nog nästa lite tragisk. Men ändå - jag är nog rätt ensam. (Självförvållat dock, så jag ska väl inte klaga). Så nu ska jag sätta mig framför herr Bond med ett block och komma på nåt kul som jag kan skriva här om det gågna året. Lär ju komma på nåt nytt, eftersom jag redan varit här och kladdat ner grejer typ varenda dag.

Ensam.Nyårsafton, igen

Konstigt det här. Att man har ett helt år på sig att planera varje nyår och så lyckas man aldrig ändå. Fast jag ser fram emot ett bra 2009 trots att jag inte har några planer för kvällen. Ska nog bara åka runt och hälsa på lite här och var tror jag. Ryktet snackade nåt om ett James Bond-maraton på tv, så det och raggsockor känns mycket lockande om jag får säga mitt. Vi får helt enkelt se.

Ska väl komma med en sammanfattning av det gånga året också. Men jag ska fila på det ett tag till. Ett mycket uppochner år har det varit i alla fall. Nån form av grekiskt tragedi eller nåt.

Men en positiv grej är i alla fall att mammas hemtelefon fungerar igen efter ett halvår i ofunktion. Man behövde bara sätta i sladden.

Gräset

Gräset är alltid grönare på andra sidan sägs det. Det känns så ibland också. Jag funderade lite på varför men kom nog inte på nån direkt lysande förklaring. Antingen har det med solljuset att göra. Att man alltid lyckas skugga gräset på sin egen grässida med hjälp av sin egen kroppshydda - och att gräset därmed ser mer svart, eller i alla fall mörkmörkgrönt, ut på sin egen sida, medan solen lyser upp gräset på andra sidan och gör att det blir mer grönt. Hmm. Eller så är det så att jag själv är en urusel trädgårdsmästare så att alla andras gräsmattor helt enkelt är grönare. Skulle jag köpa en av de grönare gräsmattorna skulle jag ju bara fördärva den, medan han som köpte min tidigare fördärvande antagligen skulle förvandla den till amazonas. Jag skulle då stå på min sida och mutra över för gammalt gödningsmedel. Trist men sant. Eller så är det helt enkelt en halvfärgblind långsynt människa som kom på uttrycket. En som bara inte såg på nära håll utan endast såg den där gröna blänkande gräsmattan på andra sidan.

Jag vet inte.

Kattdoktorn

Jag tror seriöst min katt lider av någon form av vinterdepression. Han har blivit överviktig, piper och beter sig allmänt konstigt. Just nu går han lös på kylskåpet. Så imorgon ska jag helt klart ut och rasta honom, i koppel om det så krävs. Någon ordning måste det bli. Sen ska jag sluta ge honom av julskinkan... Jag tänkte att om jag börjar med Stusse så är ju steget inte så långt att ta tag i mig själv sen heller.

Studenter har inte jullov

Tänka sig. Idag har jag pluggat. Kanske inte fick sådär enorma mängder gjort, men jag har i alla fall varit på biblioteket i några timmar. Varav en timmes lunch på Siljan. Sen spenderades väl sådär 90% av tiden att fundera över hur Herman egentligen fungerar. (Mariahs pojkvän). Men vi vill nog egentligen inte veta så jag lade ner och lyckades i alla fall läsa klar skuldebrevslagen. Inte lika kul må hända, men betydligt med användbar på tentan...

Gåta

Vem ska man prata med, när den man ska prata med är borta?

Ett av världens alla mysterium...

På gång

Utan bil i det här landskapet är man sådär lagom rörlig, så inatt har jag sovit hos Mariah. Men det var jättemysigt. Och skönt att slippa vara själv. Så nu kom jag hem till min katt som mår sådär tror jag. En halvhalt, och en alldeles för tjock mage. Ska nog börja rasta karln lite. Han har ju ett jättefint neonfärgat koppel sen i somras. Men först ska jag bunkra upp mig i soffan och kanske läsa lite sakrätt, eller nåt så givande.

Fotosession

Fick igång kortläsaren på datorn så här kommer julen i bilder. Det är väl vad jag har att erbjuda för tillfället.

   

 

Albin i nya sängen  Systrar på julafton

 

Inte alltid som man tänkt sig

Ännu en dag med underbart väder här i Leksand, men inomhus har det väl varit sådär under dagen. Legat i soffan hela tiden och nu är det snart mörkt och frosten på träden syns inte längre. Ska försöka ta mig till Siljansnäs en sväng och se mina kompisar. Man blir lite knäpp av att bara röra sig de fem metrarna mellan datorn och soffan en hel dag.

Over and out


---

Tell me how I'm supposed to breath with no air.


Trampdynor

Har en aning ont i mina trampdynor dagen till ära. Kan inte riktigt gå normalt om jag ska vara ärlig. Men gårdagens skor är i alla fall snygga! Och partyt blev riktigt bra det med. Tack för en bra kväll flickor!

Nu segar jag mest i soffan och funderar på om det kanske blir lite hockey i eftermiddag. Hoppas det. En match ska jag väl kunna få till live den här säsongen.


Gud Jul...

och god fortsättning är väl vad man säger. Jag sitter ärligt och funderar på om man ska ta och lägga in sig på någon avvänjningsklinik. ockerberoende är bara förnamnet. Sen måste jag väl bara nämna att gårdagen var nog den vackraste julafton jag upplevt - rent bildmässigt alltså (inte sådär vackert med gemenskap och känslor. Den biten var precis som vanligt. Förutom en del känsloutstorminingar till Armageddon på natten må hända.). Nä, maken till väder var det länge sen jag såg.

Vad säger ni - lite restätning kanske?!?

Ladda ladda

Det är lite fullt upp när man kommer hem såhär måste jag säga. Helt slut ligger jag och lapar top model i soffan nu. Fast egentligen laddar jag för den obligatoriska Bingolottos uppesittarkväll som kräver en hel del uppladdning för att ta sig igenom. Sedan ska jag även slå in paket, göra julkrans och bara cheesecake. Ojojoj.


Utkast: Sov som ...

Sov som en ängel inatt och hade riktiga problem att få upp ögonen när klockan ringde. Jobbigt att när man väl tagit sig upp och gjort sig klar inte hittar bilnyckeln, ringer till sin mor och fråga och får reda på att hon glatt tagit bilen och glömt att jag skulle få ha den. Det var bara att ringa pappsen och meddela att det nog inte blev så mycket jobb idag. På plussidan fär man väl tänka att jag nu får vara ledig. På minussidan hamnar den där klänningen jag införskaffade igår och att jag nu inte hra nåt att göra och har lite tråkigt.

Men det är i alla fall fins väder så jag kanske ska knata ner till sjösidan av hemstaden och kolla läget. Var ett tag sen!

(Detta skulle alltså ha publiserats runt halv tolv...)

Ledighet i ett nötskal

Har gjort en stor grej av att detta skulle vara mitt första jullov på år och dar där jag var ledig. Det sket sig. Kan tydligen inte motstå man fars charm, så imorn ska jag avtjäna några timmar i receptionen. Jag måste vara världens bästa dotter. Men det kanske är tur det med tanke på julklappskvaliteten.

Godnatt!

Julhandel och glöggen

Har varit ute hela dagen och shoppat. Mer än så behöver jag inte säga. Har varit i Sågmyra, Falun, Blg och Insjön så nu är jag lite trött, skulle man kunna säga. Men ingen rast ingen ro här inte. Nu ska jag snart bort till Sara och dricka glögg - och snacka skit. Ska bli hur mysigt som helst. För att dock inte somna så ska jag ta på mig mina nyinhaldlade jeans. Smärtan av dem skulle hålla ensengångare vaken.

Förresten. Vet ni vad det bästa med Sydafrika är?!? När terminen är slut nångån unger juni, ja då bärjar fotbolls VM. Och ni får komma och hälsa på hur mycket ni vill.

Återfukta

Hörde på nyhetsmorgon för nogn dag sen att man ska återfukta huden mycket nu under vintern, gärna med en fuktspray under dagen till och med. Eftersom min hud för närvarande ser ut som en blandning mellan saharaöknen och en månkrater tror jag verkligen detta är något för mig. Kör man med en vanlig blomspruta med vatten i då eller? En sån som är köpt för en femma på IKEA??

Kamerasnille

Slog upp två trötta små ögoon imorse och vände mig om i sängen. Det första jag möttes av var en knallblå himmel så jag flög upp på två sekunder, sprang ut i vardagsrummet (vrålande av glädje), slängde på mig långfjalingarna, täckbyxor och raggsockor och har nu varit ute och kört pulka i två timmar. Eller kanske inte, men jag blev bra glad i alla fall. Så jag tog på mig mina nytvättade och obarmhärtigt tighta jeans och begav mig ner på noret för att frösöka ta lite fina vinterbilder. Men med facit i hand vet vi att jag är en hopplös fotograf som har absolut noll koll på hur man ska ställa in kameran för att få bra effekter och liknande. Så nästa gång ska jag hålla mig till pulkaåkning tror jag.


University of western Cape

Japp, det är där jag kommer befinna mig våren 2010, antagligen i alla fall, om inget oväntat händer. Det är galet, jag vet.

Fick svar på min ansökan om utlandsstudier igår. Och när jag väl hade fattat vad det stod (och det tog ett tag, jag var lite virrig efter ett antal låtar Gutar Hero) så skakade knäna mina och jag visste inte om jag skulle gråta och skratta. Men nu efter att ha berättat för en exalterad mor och en stolt far så känns det riktigt roligt. Jag har alltså blivit nominerad till att åka till Sydafrika ett halvår. Har väl inte bestämt mig till 100% än, men det känns dock inte som jag kan tacka nej. Det är ju lite av en once in a lifetime-möjlighet (för att verka allmänbildad och slänga sig med engelska bara sådär). Så ojojoj. Nu ska lilla Johanna verkligen ut i stora världen.

Typ hit ska jag alltså...tydligen!


Hemma

Nu ska jag förklara varför man längtar hem, eller mer exakt varför man åker hem. Det stavas snö, familj, katt, bil, kompisar och julbord. Efter tre timmar har jag avkalarat allt förutom vännerna. Så snabt räknat borde jag ha ungefär 14 dagar jullov att lägga på dem. Det är underbart att vara hemma!

Så nu ska jag ladda kameran och ta vinterkort imorgon.

Sen om ni undrar vem det var som blockade vägen mellan näs och Leksand idag vid 18.00 och 20.00 så var det jag. Snittade 40 km/h ungefär. Japp, värre än turisterna/pensionärerna på sommaren. Men det var för att det var halt, inte för att jag kör bil så sällan så att jag känner mig lika säker som farmor vid ratten.

Farväl!

Om 25 minuter hoppas jag på min gröna riddare och drar mig ner mot stationen. De sista förberedelserna pågår, ladda in musik i telefonen. De där fem timmarna på tåg måste ju utplånas på något sätt. Tio i fem rullar jag in på Leksands centralstation så om någon skulle vara i krokarna med bil vid den tiden och har lusta att skjutsa damen de 500 metrarna till hennes mor så blir hon glad, damen alltså.

Säg att det är snö där hemma. Tittar jag ut här ser jag en suspekt grön gräsmatta bara och det gillar jag det inte!

Pizza och packa

Efter att ha levt i svinstia de senaste tre veckorna har jag idag skrubbat, tvättat, diskat och till och med rensat kylskåpet. Sitter nu här med lite dåligt samvete efter att ha skicket min månadsgamla köttfärssås att sova i soprummet i natt. Vi hade en bra relation. Nu glänser det i alla fall, lagom till man ska åka hem till Dalaland. Lagom till man kommer tillbaka lär det ha blivit skitigt igen.

Men nu är i alla fall väskan packad, väskan alldeles för full och den hemgjorda pizzan är redo att intagas. Ett bra dagsverke med andra ord. 

Jobbfest!

Jag klarade mig ifrån singstaret. Det var med nöd och näppe dock, eftersom hon som skulle sjunga från vår avdelning (tyckte vi i alla fall) inte kunde komma. Men nu har jag i alla fall avklarat min första jobbfest och det var riktigt trevligt. Lärorikt till och med. Jag hamnade bredvid en dansk och tänkte "hur i hela världen ska detta gå" och beredde mig för en kväll med gissande när man skulle nicka och när man skulle skaka på huvudet. Lite likt min halvdöva farmor. Men efter några missar hittade vi en gyllene medelväg och jag lyckades tillslut lära mig det danska räknesystemet. Helt logiskt - eller inte..

Till Mariah: Om jag fattade det hela rätt så satt jag alltså mitt emot Julia (eller det vet jag att jag gjorde) och med fyra av dina tidigare arbetskamrater våra sidor. bland annat han som hade din arbetsintervju, hehe! 

Inte för att jag vet egentligen

Vem är det som har tagit ut Rick Jackman i Kanadas landslag? Mitt tränade hockeyöga (eller nåt) har talat om för mig att han har ju varit j ääää tte dålig. Har resterande, typ, 15 miljoner kanadensare gått och dött helt rakt av. Verkar lite tragiskt tycker jag - och konstigt att det inte står på texttv.  Men man ska inte klandra nyhetsrapportörerna, de gör väl så gott de kan. För på nåt annat sätt kan det faktiskt i ärlighetens namn inte vara.

En dålig människa

       


Nä, jag mår lite dåligt av mitt senaste inlägg. Känner att jag kanske uppfattas som avundsjuk. Angående själva galavisningen så kanske jag är det förresten men i övrigt så är jag nog inte det alls. Så jag tänker lämna området som jag oönskat gav mig in på och berätta två roliga saker istället.
1. Vi vann fotbollsfinalen. Tror datorn strejkade när jag skulle berätta det så jag glömde bort det. Eller så har jag redan berättat det och då kan ni ju hoppa över dessa rader. Det krävdes dock en del och just nu pryds vaden av ett ståtligt sår omgivet av ett ännu ståtligare blåmärke - vackert. När jag laddat kameran kanske ni får se (läs: tyck synd om mig)
2. Ikväll ska jag på julfest med jobbet. I ärlighetens namn är det min första jobbjulfest någonsin, så det ska bli spännande. Mitt mål är att gå hem i hyfsad tid och samt att hålla mig så långt borta från det utlovande singstaret som möjligt. Detta i ett seriöst försök att inte göra en Bridget Jones och yla Celine Dion in på småtimmarna med en nästäppa som gud glämde.

Om du får chansen att gå på galavisning...

I mer än ett dygn har jag gått och väntat på en nysning nu. Trots djup koncentration vid kittel i näsan, horhinneskador av allt stirrande in i lampor samt att huvudet är överfyllt med snor vägrar den förlösande uslingen att dyka upp. Men alla i min närhet nyser så det står härliga till. Jag är lite bitter över det, skulle man kunna säga.

Hur som så, i ett försök att tänka på nåt annat och på så sätt lura fram rackaren råkade jag av misstag hitta Blondinbellas tv-dagbok, eller nåt sånt. Jag tänker inte vara en sån som kommenterar andra bloggar och lägger sig i (saker som jag faktiskt ändå inte förstår) så jag tänker helt enkelt inte säga någonting mer än - leta reda på det på internet, titta på det och bilda er en uppfattning (se hur länge ni orkar titta) (nä, skryk det där sista i protokollet tack). Sen kan ni meddela mig vad ni tyckte. Någon nysning framkallade det dock inte i alla fall.

...ta den.

ResfeberSitter och läser Becksons resedagbok och funderar på när jag ska få åka iväg nästa gång. 15 år kanske!? Eller så får jag hoppas på positivt besked från utlandsstudienissen. Det ska komma den här veckan som en tidig julklapp. Men jag är tveksam om de får ut det i tid. Om det är något jag lärt mig av min tid vid universitet så är det att inget händer i tid. Inte ens mina studier. Därför ska jag nu sätta mig och läsa rättsfall som jag ska kunna imorgon klockan tio. Det kommer inte hända - så det lär bli två timmars totalt svamlande av mig imorgon, igen.

Snuvan sitter fortfarande i och jag glömde filmjölken framme efter "frukosten" idag. Puh.

Oekonomiskt (och så regnar det)

Att bli förskyld innan jul kan vara det mest oekonomiska jag någonsin varit med om. En burk nässpray går lös på en femtiolapp mins - likaså ett paket strepsil. Och så var det hundra kronor mindre att köpa julklappar/betala hyran för. Och för hundra kronor, mina vänner, kan man köpa julklappar till en fyra, fem stycken släktingar - på IKEA ska ni veta.

Den döde kom cyklande från vänster

I brist på snuvtålig kurslitteratur hittade jag något att roa mig med.


Jag föll i vägbanan. Min man fortsatte med sin

moped och körde sedan i diket. Om jag fick

hjälp eller om jag reste mig själv minns jag

inte, men när min man kom tillbaka och fick se

att jag överlevt, blev chocken för svår för

honom så han föll ner avsvimmad.

eller

Min fru har stortvätt på tisdagarna och när jag

återvände hem på kvällen fick jag vindrutan och

två tänder utslagna.Jag vill jobba på försäkringsbolag när jag blir stor...


Min dator del 492

Så var det den här datorn igen. Den lägger av lite när som helst och gör som den vill. Skägg har i och för sig lagat den nu igen, och jag med en gång efter hans rådgivning. Det gäller bokstavligt och helt på riktigt att slå lite på den. Då fungerar den. Så uppdateringsstandarden och tätheten är lite oklar framöver. Fast det gör nog ingenting för mina små hjärnceller är dränkta i allt snor som ligger och gungar i mitt huvuvd - så det lär inte komma ut så mycket vettigt i alla fall. Just nu tittar jag på Vänner för det är det enda min hjärna fattar. Kan ju skämten en halvtimme innan så då behöver den inte ta in så mycket ny information.

Final!

Ikväll är det dags för final i fotbollen. Efter en salig blandning topp och botten under serielunken (åtta matcher) tog vi oss till final förra veckan. Så det är uppladdning nu med GI-mat hemma hos skägg (löjligt jag vet, men gott faktiskt). Sen ska jag (skriva PM) försöka få ihop den kvinnliga delen av laget till Sunes jul-maraton och idiotpeppning. Vinna serier är jag inte så van vid, så den här gången ska det banne mig gå.

Kanske dags för tv-licens

Lördag igen, vilket betyder skidor på tv för fullt. Dessvärre även kombinerat med PM-skrivning, eftersom jag har frösökt glömma det alldeles för länge. Men det skulle vara lugnt, hade ju skidskytte att underhålla mig med samtidigt. Ända tills några halvpuckon på SVT bestämde sig för att lägga skidskyttet på SVT24 och visa herrarnas storslalom på ettan istället. Vem var det som tänkte nu?! Den människan borde få sparken OCH bli landsförvisad.

Mycket varierande innehåll på bloggen och i livet nu. Snö, skidor och bordeplugg. Å vad roligt. Hoppas du har det bra i Thailand i alla fall Beckson.


Dagen innan Lucia

HOCKEY. Finns det någon bättre kvällsunderhållning en dag som denna när man är lite halvseg efter gårdagen, går omkring i pojkvännens skor och har skavsår lika stora som Ljungsbro? 
Skulle inte tro det. Så nu bär det av till Sanna.

Och yep. Vi har snö. Så det blir snölyktebyggning i periodpauserna.

Höjdpunkt, Jur6 firar jul

Apropå julsittning och förra året kom jag på att jag inte har lagt upp förra årets höjdpunkt här. Eller nja, nu tog jag kanske i, men vi tycker att det är underhållning i alla fall. Internt måhända, men ändå underhållning. Filmeländet visades på sittningen förra året, presenterad av vår egna programansvarig utklädd till tomte. (Jag vet att jag redan tvingat alla se den, men det skadar inte att tvinga lite till. Det är ju ändå jul).Ett år går lite alldeles för fort

Igår kraschade datorn igen. Den här gången lagade den dock inte sig själv utan fick lite hjälp av skägg. Han tog ur batteriet , sen funkade den. Tada. Ska ringa föräldrarna i eftermiddag och med min mjukaste röst önska mig i alla fall en halv dator i julklapp. Behövligt.

Jobbade i alla fall för första gången igår. Och jobba gjorde jag verkligen inte. Jag satt och lyssnade på hur inkassoverksamhet fungerade. Så nu vet jag allt. Efter det lyssnade jag på hur dataprogrammet/systemet fungerade. Det vet jag inte allt om för då började jag bli lite trött. Får väl ta igen det idag.

Och till sist, ikväll är det julsittning. Ska blir riktigt mysigt. Såhär såg det ut förra året, när man själv var annordnare och inte lyckades sitta still tillsäckligt länga för att få i mig nånting av den delikata julbuffén.Och yep, vi hade tom lika armband. Nördigt...jag vet.

God Jul

Nu blev det en lite juligare look i alla fall. Kände att jag kunde ju inte sitta här och älta snöbrist och sen ha en surfbräda och bikini i bloggen. Nepp. Ska det va, så ska det va. Nu ska jag pallra mig ner till pilates och göra succé. Nä, skoja bara - jag ska göra bort mig...

Finanskrisproblem

Kommer hem, efter ett besök på Ikea och Biltema med lite shopping till sektionsrummet, och ställer in mig på att mysa i soffan och titta på tv ett tag innan jag, kanske, ska plugga lite. Då säger de på Nyheterna att de som drabbas värst av den jobbkrisen är ungdomar 20-25 år som ska ut på arbetsmarknaden. Så jag kastade mig på telefonen och ringde Hemköp och bönade och bad om att de skulle ta mig tillbaka. Hon, den skånska pesten, sa att en topchef på NASA skulle vara mer tillgänglig än mig. Jag hotade med att inte lämna tillbaka passerkortet jag fortfaranda har kvar. Hon sa att hon tänkte ringa upp mitt nya jobb och säga att hon sparkade mig för att jag hotade sigenartanten i rullstol för att sen putta in henne i en müslistapel som välte över henne och gav henne havregryn i ögonen. Jag sa att det lär ju knappas vara risk för att jag gör om det igen - genom en telefon. Men sen kom jag på att det var ett dåligt argument, slängde på luren och ringde skatteverket och skaffade hemlig adress.

Jag vill inte bli arbetslös när jag är klar här.

God natt eller så...

Det verkar helt fullkomligt logiskt att först sova till 10.00, fortfarande vara vaken vid ett på natten och sen snooza två timmar imorgonbitti när klockan ringer vi 09.00, för att avsluta hela fadäsen med att åka till skolan och klaga över att jag inte kan förstå varför jag är så trött på morgonen.

Dags och sova kanske? Eller skaffa mig ett nytt liv? Eller bara flytta till ett ställe med snö (fast det skulle nog inte hjälpa mot detta).

Julklappstips

Min dator gick sönder ikväll. Sen lagade den sig själv. Men för säkerhets skulle har jag nu mutat den med lite brödsmulor och en stänk blodapelsinjuice - för att vara på den säkra sidan att den inte lägger av igen.

I tomheten som följde när jag inte kunde läsa bloggar och titta på LIF:s hemsida och spela kungen passade jag på att slå rekord på quadra-pop på mobilen. För att skryta förbättrade jag mig från 111 tusen nånting till 233 tusen nånting. Stolt. Höll på i en tredjedels boston tea party, två reklampauser och ett halvt seinfelt-avsnitt. Och ni som trodde jag hade tråkigt hemma själv.

Smyg 14-åring

Bläddrade igenom skäggs musik på dotorn och hittade Aqua. Haha - för här snackar vi killen som inte tittar på Ensam mamma söker för musiken är så dålig och som springer och gömmer sig om man råkar yttra så mycket som melodifesti...

Upphakad

Lite fast i det här med vädret måste jag säga. Skulle nästan kunna kalla det mitt största pronlem för tillfället - tror jag. Idag är det + 2,5 och det är den åttonde december. En ekvation som inte alls går ihop. 

En annan som inte går ihop är min förmåga att gå upp på morgonen samtidigt som klockan ringer. Första gången ringde den sju, andra gången var det kvart i nio, sen slog jag till med halv tio. Tio över tio tog jag mig ur sängen. Det är väl tur då antar jag att jag är så upptagen i mitt liv att jag nu (klockan elva, när jag hittils lyckats sätta på mig mjukisbyxor och dragit igång datorn)har två timmar på mig att läsa ett femsidigt rättsfall och gå till skolan. Känns som något till och med jag skulle kunna klara.

Förnekelse

Det man inte ser det finns inte. Så efter en hel dag i mitt vardagsrum med persiennerna nerdragna och skidor på tv:n är jag mer eller mindre säker på att det är ett bedårande vinterlandskap utanför fönstret. Jag tänker dock inte titta utan njuter av julstämningen som en meter snö på gräsmattan bjuder på.

Upd: Fick lov att äta så jag gick ut i köket, vilken miss. Finns visst fönster där med.

Designer

Att jag varit någon höjdare på att fixa hemsidor har jag aldrig påstått, så efter att ha brottats mot en textstlk på 1 decimeter i höjd när jag skulle försöka göra en vinterdesign på bloggrackaren ger jag nu upp. Ska tvinga en bakfull skägg hjälpa mig imorgon, eller måndag när han blivit människa igen, hehe. För nu ska jag iväg och bränna mig på tungan efter att inte ha tålamod nog att vänta till pannan svalnat innan jag ska dit och slicka upp smeten som blivit kvar efter knäckbaket. En härlig tradition.

Knäcka

Ikväll ska det bojkottas storfest. För ett år sedan när jag var den tionde hetaste partypersonligheten i Linköping (haha), inte bara hade jag varit där, utan jag var där. Men i år ska jag till Hanna och göra knäck. Och äta hembakad pizza ryktas det om. Vi kan kalla det vuxen, men det vore nog önskatänkande. Jag har nog blivit tråkhet och lat.

Så man fick spela ping-pong...

Hon har varit framme igen, mamma. Hade hon skrivit den här bloggen hade den nog varit snäppet roligare.
Vi tänkte spela coron, men det sket sig - skulle man väl kunna säga...


Folkskräck

Sitter här med ögonlocken någonstans i närheten av fotknölarna och funderar varför jag är så trött. Sen slår det mig och skräcken väller över mig. Var på tomtenatta nere på gallerian i stan igår, med resten av Linköpings befolkning. Det var inte förrän igårkväll  jag förstod att jag bor i en stad större än Clas Ohlson-lagret. Det var syrebrist, platsbrist och (vilket nästan var värst, trots den miljon människor som var där) dåligt med folk som talade om för mig vad jag skulle köpa till mina nära och kära i julklapp. Uuuu, det var jobbigt var det.


Jul, jul...

Ikväll ska det bli kulturpumpning igen. Julkonsert i st Lars-kyrkan står på tapeten vilket ska bli riktigt mysigt. Lite dyrt dock, så jag kräver mängder med tända ljus och stämning. Valuta för pengarna är A och O när man är student och har, som sagt, 45 syskon att köpa julklappar till. (Varför kan man inte längre måla en teckning). Sen kräver jag iof vacker sång också. Ska hur som helst glöggas hos Julia först, för att det ska blir riktigt vintrigt. Nu är det bara snön som fattas. Funderar på att flytta till Kiruna.Plus

Sätta fram adventsjulstaken också! Det lär väl ta mig fyra-fem dagar, eller nåt.

Lista, 16 dagars sysselsättning

Hockeyresultatet sket sig, men jag lever ändå. Dock har jag inte gjort något vettigt alls idag so far, och klockan har redan hunnit bli tio över tolv. Dessvärre börjar listan över vad som ska göras innan jul bli oroväckande lång, så det kanske är dags att ta tag i sig. Jag måste i alla fall:

- Tvätta den uråldriga vinterjackan (kom hem snart beckson)
- Tvätta i övrigt också förresten
- Komma på julklappar till
          ~ Mamma, Viktor, Petrus, Amanda, Anton, Farmor, Skägg och Stusse (om han får nån - tveksamt)
- Köpa julklappar till
          ~ Se ovan
- Skriva två PM
- Läsa ut två böcker
- Vinna på en trisslott
- Måla sektionsrum

Och äta, diska, klä på mig, duscha och allt det andra som mamma lärt mig att man bör göra om dagarna.
Avprickning på ingående, men först ska jag sysselsätta mig med att äta cholkadkaka som jag kom på ligger i min väska!


No see

Jag skulle kunna skylla på att blogg.se inte fungerat, men jag ljuger inte. Typ. Har bara varit lat dessvärre, eller har inte haft nåt att skriva. Det har jag inte nu heller mer än att efter en lysande inledning på fotbollsserien har vi nu förlorat de tre senaste. OCH jag kommer ha både på och i benen imorgon. Så för tillfället är jag en aningen grinig förlorare som snart ska titta hockeyresultatet. Drar täcket över huvudet och återkommer efter jul om det också gick åt skogen.

puss och godnatt!

RSS 2.0