En smörgås

Jag har precis ätit en smörgås från jobbets cafeteria och jag måste bara meddela att den var god. Och inte bara sådär 'jo, den var god'-god som man accepterar när det handlar om ett jobb-fik utan 'Makalöst, fruktansvärt fräsch-ruccola'-god, vilket var en mycket trevlig överraskning såhär på eftermiddagen. Nu har jag dock börjat må lite illa, det var väldigt mycket smörgås. Men ändå, vilken upplevelse. Heja.


Strumporna goes on

Det är fortfarande mycket oklart vem som skickade de där strumporna till mig. Jag trodde det var Rebecca så jag använde dem. Men det var det tydligen inte så nu hoppas jag bara att det inte är någon sniken strumpprenumerationstjänst som kommer kräva mig på pengar. Så om någon retar mig vore det läge nu att avslöja sig själv. Bretev postades i Göteborg i alla fall, så jag börjar ringa in brottsplatsen.

Medalj

Jag vet att jag inte har bestigit Mount everest. Men det kan banne mig inte vara så stor skillnad på bedrifterna. Fick i alla fall en medalj när jag gick i mål. Eller alla fick en medalj, jag fick två.
PM0

God morgon. Idag klockan tolv skall första inlämning av uppsats ske. Det ska vara sisådär en sida långt och endast vara en presentation av ämnet. Detta borde jag varit klar med för ungefär en månad sedan, men det är jag inte. Jag har inte börjat. Tänkte göra det nu. Har till och med tagit eftermiddagspass på jobbet (som är det segaste man kan syssla med) för att kunna spurta klart nu på förmiddagen. Så långt allt väl. ser man att skid-vm börjar precis när jag ska börja jobba. När ska det börja löna sig att vara student egentligen??

En lördag som alla andra

Jag tänkte hoppa rakt in i händelsernas centrum och, nu när jag återhämtat mig, berätta om min lördag. För det var den dagen jag skulle ta och åka tjejvasan, etapp 1 i jakten på tjejklassikern. Och det gick ju faktiskt bra.

Vi började med att åka till starten. Min mor a.k.a. planerare/chafför/vallare/hejarklack hade tidsbudgeterat med en timmes kö. Det var det absolut inte, för det var ingen kö alls. Det resulterade i att vi var i mycket god tid och fick spendera en ansenlig tid på bajjamajor och vid gratis-kaffe-ståndet. Efter beordrad vallatest tog vi oss tillslut iväg. Å så det gick. Efter 4 km tänkte jag att det här kommer inte bli några problem. Efter 15 km ville jag grina. Den känslan höll i sig ändå in i mål där jag, vid första mötet med karln min, också började grina. Jag hade ju laddat så länge. Men jag tog mig som sagt i mål, utan en enda vurpa men med en sagolik smärta i ryggen (smärta som i mjölksyra/utmattning). Tre timmar och 15 minuter tog det, vilket jag är makalöst nöjd med med tanke på hur mycket (alltså lite) jag faktiskt tränat.


Här stod jag och hängde.

Efter målgång var det sedan raka vägen till bilen, som chaffören/vallaren/organisatöret/hejarklacken hade ställt på tok för långt bort enligt min mening. Jag ska väl inflika att vid den här tidpunkten hade jag mentalt förflyttats till ett sinnestillstånd hos en obstinat och trotsig femåring. Sen raka vägen hem till världens skönaste dusch.

Efter det var det på't igen. Iförd täckbyxor och mössa drog vi till Leksand för det där spektaklet till hockeymatch. Leksand förlorade så vi behöver ju inte prata med om det. Men det var häftigt faktiskt.

Efteråt blev det dock nästan ännu häftigare. I gropen, ett ställe mitt i Leksand som är just en stor grop, brann det 15000 marschaller. Det var magiskt.Då stod jag här och hängde.

Det vore en underdrift att säga att vi, efter kvällens fira-semla, dog och gick och lade oss. Men om jag var stolt över mig själv.

Välkommen till Dalarna

Närmare bestämt Leksand. För att förklara hur livet har sin gång här tänker jag belysa två saker.

1. Viktors läkare som, när de skakar hand, utbrister "å, kall som ett kvinnohjärta". Sympatisk!
2. Vilma, alltså hunden, som beslutade sig för att äta upp Minis sista migräntablett. Gott?

Nu ska jag sova. En hård dag med test av skidor väntar imorgon.

En parfekt match

Glee Cast – Toxic (Glee Cast Version)

Om man blandar brittan och Glee har man väl ändå nåt någon form av perfektionism. Eller? Gud, jag har flyttats tillbaka 10 år i utveckling av den där serien. Jag vet vad jag gör på tåget.

Jag har packat mössan


Först, sista föreläsningen på kursen.

On a roll

Nu har min packning pågått i cirka sju timmar och jag har lyckats packa ner underkläder, en jacka och träningsoverall. Det känns som att något saknas. Det känns även som att jag kan vara den absolut mest ineffektiva packare i världen, en flock oorganiserade sjöldpaddor hade nog ändå lyckats bättre och snabbare. Har dock haft en ursäkt, svåger var här och hälsade på. Riktigt trevligt, men godkännt kan jag ändå inte ge mig själv. I ren protest går jag nu och lägger mig, blir tidig uppstigning imorgon för att hinna. Smart Lundin, smart.

Klara besked

Jag ringde lillebror för att höra om han kunde tänkas ha tid att hämta sin syster vid tåget imorgon. "Ja, jo, kanske - får se, vad var det jag skulle göra imorgon? Hmm.. vilken tid kommer du?" fick jag tillbaka. Jag meddelade snällt och vädjande att jag kommer vid fem, varpå han efter en lång fundering konstaterar att "det går bra, jag gör ju faktiskt ingenting på dagarna så du kan komma när som helst".

Tack då!

Nu börjar det närma sig

Dags för packning inför helgens utmaning, tjejvasan. Jag ska åka upp till dalaland redan imorgon på förläger. Ni vet ett sådant där som proffsen sysslar med där de acklimatiserar sig till omgivningarna. Jag har dock dumpat höghöjdsträningen den här gången, starten är ju inte i Sälen så jag tänkte att jag inte skulle riskera för höga blodvärden.

Och nu ska jag som sagt packa. Jag ska släpa med mig skidorna, vilket automatiskt gör resterande packning begränsad. Så hur får man med sig "vanliga kläder" för tre dagar, skidutrustning x2 (hallå, träningsläger), utrustning för hockeymatch x2 (en utomhus och en för det goda sällskapets skull), extra ombyte på grund av hårig katt, dator och böcker för uppsats och en gedigen uppsättning myskläder i en rätt liten väska? Beats me. Förslag mottages gärna.


En students morgon

Jag är på väg till skolan. Gick upp extra tidigt för att få en stund för mig själv och bloggmappen, så nu är jag uppdaterad till tänderna igen efter några dagars frånvaro. Jisses sicket heltidsjobb det är att ha/följa duktiga bloggare. Det bara sprutar ju ut saker att läsa. Tror ni att "jag hann inte, fick lov att läsa bloggar (och titta på biggest looser)" är en fullgod ursäkt för att lämna in uppsatsen för sent?

Hur som helst är jag nu sen såklart. Allt är som vanligt. Men jag är så osugen på fyra timmar föreläsning i en sal med 200 andra och akut syrebrist. Jag vill bort. Ha semester!


Happy socks

Jag älskar att få post. Skit samma om det är räkningar, det är superkul att öppna dörren och se en massa dravel liggande där. Idag fick jag ett vykort från bästa kinesen och hennes herre OCH ett paket. Eller i alla fall ett vadderat kuvert. Och vad låg i det, jo - ett par strumpor. Randiga. Helt utan avsändare. Och då HELT utan avsändare. Jag har ingen aning om vem och varför dessa strumpor nu är i min ägo. Är det så att jag blivit bloggkändis och får saker hemskickade? Nä, tveksamt. Så om du kära avsändare läser detta, ge dig tillkänna.


Who are you?!?!

Att åka skidor

Det kom en rasande nedförsbacke. Sen svängde spåret, det gjorde Johanna också. Men när backen och svängen sedan var över kom raksträckan, och då


small det.

En helg

Jag tog en datorpaus i helgen. Förutom en timme Downton Abbey från SVTplay, för jisses så jag älskar kostymdramor/serier.

Annars har det varit en underbar helg. I lördags var vi på stan och köpte ännu en jacka, vilket inte alls var planerat och särskilt smart. Men den blev liksom min bästa vän redan när jag såg den hänga där på galgen och vem är jag att överge min bästa vän bara sådär. Så den åkte med hem och blev upphängd på finaste platsen i hallen.


(med en bättre kamera hade bakgrunden varit vit)

Lördagskvällen avslutades sen med ännu några bästa kompisar och sagan om ringen (återigen det där problemet med att tv lägger ner när melodifestivalen går på en kanal)


(bästisar).

I söndags bar det sedan ut i det fina vädret. Vi packade matsäck och tog saltsjöbanan ut till solsidan - för att studera framtida hus. Det här fann vi intressant till exempel.


Vi hittade oss tillslut en brygga att fika på, varm choklad och pesto/brie-macka, och pratade lite med lokalbefolkningen - men de vågade jag inte ta kort på. Man ville ju inte göra bort sig, liksom.Sen flanerade vi vidare mot Saltsjöbaden och tog banan till, håll i er nu, Fisksätra. Fick ju lov att visa karln min var jag en gång bodde. Vi var väl slående överens om att vi inte ville bo där.


Mitt i ingenstans, eller mitt i skogen kanske man ska säga, kommer helt plötsligt ett gäng betongfyrkanter och ett centrum som inte direkt säljer märkeskläder, om man säger så. Men jag har många minnen härifrån. Kanske ska dela med mig någongång - "Johanna 3 år, förortsunge" kan serien heta.

Sen åkte vi hem igen och tinade upp våra små tår. Sen avslutades helgen med att vi bakade egen aprikosbröd, det köpta kostade nämligen hutlösa 55 kr för 1,5 decimeter limpa, och tittade på, jo, sagan om ringen.

Och mat också

Äh, jag kör lite matbloggande också. Bästa maten efter en träningsrunda på dagen när man är för trött för att tugga.


Havregrynsgröt, knäckemacka med prästost och karlns nya favorit; aprikosbröd. Tidigare var hans prioriteringar i livet (i ordning) 1. datorn 2. jag 3. telefonen (där två och tre är lite flytande). Numera är det 1. aprikosbröd 2. dator 3. jag osv.

Dagens kramp

Jag har förstått/börjat ana att den här bloggen har fått några "nya" läsare. Och med "nya" menar jag då personer vars soffa jag inte personligen druckit vin i, grinat i, tittat på Änglagård (1 eller 2) i eller sminkat mig i - typ. Detta innebär att jag nu har drabbats av någon form av skrivkramp. För de där människorna vars vars soffor jag har invaderat genom åren är jag nu rätt säker på att de kommer fortsätta läsa, om inte annat för att de tycker synd om mig för hur mycket strunt en människa kan få ur sig. Ni andra har jag däremot lite sämre koll på. Vad vill ni ha av mig liksom?

Vi vet ju alla att detta inte är och antaglien aldrig kommer bli en modeblogg. Men va 17, jag ger till och med det ett försök så får vi se vad ni tycker. Dagens outfit, I give you.


Byxor: mjukisar från innebandytiden - alltså ca 10 år sedan.
Tröja: lager på lager skulle man kunna kalla det. Underställ (ocksp ca 10 år på nacken), t-shirt och hood-tröja från universietet i Kapstaden, träningsoverallsjacka från innebandytiden och lånad (modern) tröja från Pettersson.
Mössa: Freddas (och svettig)
(i bakgrunden, ett (vad jag antar) stulet skidfodral som jag fått av mamma. Det står Nettan Gustavsson på det)


De vackra skorna som är de dyraste jag någonsin köpt tror jag. Salomon, finns på Intersport.

De tre stegen

Jag har identifierat tre steg som alla leder mig mot en tvärsäker landning i sängen varje kväll. Min trötthet går nämligen igenom tre faser innan den slår ut mig totalt.

Det börjar med att jag landar i soffan efter middag och disk, eller som idag efter en sväng på restaurang. Väl där sitter jag och myser och tycker att livet är underbart. Sen börjar jag bli lite trött, vilket är steg ett. Då vet man att man åker på en väg och man inte har en möjlighet att stanna bilen. Ödet är beseglat liksom. Därefter kommer steg två, den enorma tröttheten. Linserna börjar bli torra så jag sitter och petar mig själv i ögonen hela tiden, jag lutar ryggen extra hårt mot ryggstödet och jag börjar kräva kli på ryggen. Men än så länge håller jag ut, oftast för att 'jag vill ju se klart filmen' eller 'klockan är ju bara halv nio, man kan ju inte sova än'. Steg tre är sedan att jag börjar frysa. Varenda gång händer det och då blir jag ynklig som en kyckling och tycker så ofantligt synd om mig. Det är även här det börjar bli svårt att faktiskt lämna soffan, livet utanför den är ju (om möjligt) ännu kallare.

Men det är ändå här någon gång jag tillslut tar mig till sängen och somnar på, i genomsnitt, 5,7 sekunder.
Godnatt!

AW

Idag ska farmor ut på after work. Och med farmor menar jag då jag, och inte söta Astrid hemma i näs. Jag ska ut med mina kollegor som jobbar med samma uppgifter som jag gör, vi är sex stycken och alla de andra är väl sådär ett halvsekel yngre än mig. Vilket egentligen inte är ett dugg problem, de är sköna typer. Det enda jag är rädd för att de ska hålla ett sådant där tempo som gör att tant-Johanna ska känna sig ännu mer 65 än vad hon redan gör (senast jag var ute var, well, någon gång på 1800-talet). Önska mig lycka till.

Tvåsamhet

Jag har hört talas om ett ordspråk som säger att man blir som man umgås. Men med tanke på mina släktingars i mångt och mycket tveksamma humor (och humör ibland, även om det kanske ändå mest är jag) har jag alltid totalförnekat att det skulle vara sant. Jag är då rakt inte lika virrig som min mor och en sådan tidsoptimist som min far - icke (märk ironin). Men för en stund sedan sprang jag runt här och plockade och hittade detta. En samling av mina och herrns grejer, en pryl av varje sort tillhör var och en av medlemmarna i paret. Och visst kan man ändå skönja vissa likheter.


Kommunikation

Jag sitter på jobbet och blir konstant inte lyssnad på. Det är ganska frustrerande måste jag säga. Jag säger typ "köp blommor" och den jag pratar med går och badar bubbelpool, det är på den nivån jag och mina telefonpolare ligger. Vi klaffar inte riktigt, det är brist i kommunikationen.

Ibland blir jag lite facinerad över hur svenska folket beter sig mot vissa yrkesgrupper. Det är som att bara för att man har ett visst yrke så är man inte längre människa. Hemköpskassörskor till exempel, de verkar endast existera för att folk skall kunna över på konsten att ignorera. Lapplisor verkar inte heller vara något drömyrke då allt som händer är att du endast kan göra fel - enligt alla utom chefen (för det verkar ju som om lapplisorna själva anser sig göra fel då och då). Och så har vi då telefonarbetarna för jag menar, det är väl allmänt vedertaget att bara för att man inte ser ansiktet på människan kan man bete sig lite hur som helst - inte lyssna till exempel.

Men nu har jag slutat. Och missförstå mig icke, jag gillar mitt jobb!

Alla hjärtan

Enligt min mening skall man uppskatta varandra varje dag i ett förhållande. Bråka får man, man får till och med vara flyförbannad om man vill, men någon gång under till och med en skitdag ska man ändå på något sätt uppskatta att man har varandra. Därför behövs det väl egentligen inte en dag för att få folk att visa lite kärlek, enligt mig. Det blir ju bara ett enda stort jippo. Men det vore väl ändå för dåligt om man hoppade över denna dag av alla, så Fredda - jag älskar dig.(fast du är lite sne - dåligt bildredigeringsprogram på jobbet)


Hemma

Hemma igen efter en helg som kan gå till världshistorien som den minst krävande helgen någonsin. Det enda arbete jag utfört har varit det att se till att det ständigt funnits något ätbart (för färgämnen i godis ÄR också ätbart, så ni vet) i munnen min. Nu ligger jag i min säng och har pecis avslutat helgläsningen. Inköpt i fredags, slut nyss. Måste innebära ett bra betyg, eller som sagt en oerhört oproduktiv helg. Men i det här fallet går jag på betyget. Läs!


Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

Den obligatoriska schlagern

Det tittas på melodifestivalen här hemma ikväll. När jag var liten var jag en total sucker på schlager och de två viktigaste händelserna efter födelsedag, julafton och namnsdag (jo, vi firade sånt hårt i min familj) var först den svenska melodifestivalen (som gick under benämningen "lilla melodifestivalen") och därefter eurovision song contest (följdaktligen under benämningen "stora melodifestivalen"). Men i och med att åldern slagit mig och det har blivit en sådan fruktansvärd cirkus med fem veckor dravel och sedan tillslut en vecka halvseriöst men med folket som är så korkade och alltid röstar fram fel låt har min ungomliga entusiasm runnit av mig. Förra året missade jag allt för att jag var utomlands och det har varit ett underbart år där jag fortfarande inte har en aning om hur vinnarlåten låter och har ännu sämre koll på resten. Men nu är man tillbaka i landet lagom och inser att om man inte har något speciellt för sig en lördagskväll kommer man tillslut få lov att titta på spektaklet ändå bara för att alla andra kanaler lägger ner verksamheten mellan 20.00 och 21.30 dessa dagar.

Så idag har jag nu tittat på det och konstaterar att det verkligen inte är något jag måste följa. Däremot har det vissa klara poänger när det gäller att få av sig lite upparbetad bitterhet. Jag menar, Babsan? Vann Sanna Nielsen det var värst! Marie Serneholtz fick sjunga på scenen och det kunde hon ju, men var f*n är Kristian Luuk. Och vem(!) skrev texten till Bettans låt?!??!

BFF

Svärmor har gått och skaffat sig en bästa kompis här ute på ön i östersjön. Varje gång hon kommer träffas de, han brukar oftast stå och vänta vid dörren när hon entrar tomten, för att hälsa välkommen. Som tack för gesten bjuder svärmor väldigt ofta på middag, vänlig som hon är. Och han är tacksam. Det händer att han till och med hänger med som sällskap när svärmor hushållssysslar, tex hänger tvätt eller solar. Han ville vara med på kort idag också.

Sörping

Hej hej. Befinner mig i underbaraste söderköping hemma hos svärföräldrarna och har helgmys. Det här måste verkligen vara sveriges mysigaste stad. Det är som att gå igenom en sådan där dörr de hade i sikta mot stjärnorna förr i tiden, en förvandlingsdörr, och på andra sidan kommer man ut i en Astrid Lindgren-saga. Jag kan se Lotta och Co titta på mig genom fönstret när jag går på de små broarna som Kalle Blomkvist och gänget har springer på. Älskar det!

nu skulle vi egentligen åkt ut till skärgården men det blåste storm och lite till där ute, så vi tar det imorn. HELG!

Falukorv

På senaste har familjen Johanna/Fredda inmundigat en hel del falukorv. Personligen anser jag den vara den överlägset godaste korvsorten (i alla fall bortsett från alla smakkorvar, typ kolbazh (stavning okänd)) och min känsla är att den även är rätt underskattad. Jag menar, den är billig (relativt) och leder oftast till en snabbt färdig rätt. Dock är det ju ändå ett problem med denna delikatess, att den går att tillaga/ätas på så många sätt. Det blir ju lätt en fight om korvuslingen och vad som skall ske med den. Så jag tänkte för en gångs skull reda ut detta, alltså vilket sätt att äta falukorv som är bäst. Jag har enkelt snott detta test och gjort vissa modifikationer. Duellanterna är; rå falukorv på knäckebröd (leksandsbröd självklart), stekt falukorv med idealmakaroner och ugnsstekt falukorv med potatismos. Betyg ges i en skala från 1 J till 5 J, där 5 såklart är högst.

1. Rå falukorv på kväckebröd


Utseende: J - ser inte alls delikat ut. Lika rosa som en bränd mage efter första soldagen en sommar.
Smak: JJJ - beror på fabrikat, men med tunna skivor smakar det alltid bra efter en kall skidrunda.
Konsistens: J - rått är ju alltid lite slibbigt
Tillagningstid: JJJJJ - en kniv, eventuellt en skärbräda och kör. Världsklass
Totalt: 10 J

2. Stekt falukorv med idealmakaroner


Utseende: JJJ - det slår ju inte en köttbit, men tar man ut linserna och välsteker dem så.
Smak: JJJJ - salt och fett och knaprigt. Gott
Konsistens: JJJ - Korvkonsistensen stannar kvar, men med lite knaprig yta fungerar det.
Tillagningstid: JJJ - Beror på spis. Bör vara ok.
Totalt: 13 J

3. Ugnsstekt falukorv med potatismos

(inte min bild)

Utseende: JJJJ - lite ost, lite äpple, lite senap. Korven syns knappt. Helt klart fördelaktigt.
Smak: JJJ - Det smakar korv och ovan nämnda ingredienser.
Konsistens: JJ - Ofta kvarstannar korvdallrigheten i den undre halvan, nja.
Tillagningstid: JJ - Ugnen ska bli varm och sen ska resten bli varmt. Tar tid.
Totalt: 11 J


Och vinnaren är alltså, stekt korv och idealmakaroner med starka 13 J. Ja, vad säger man. Nu vet ni vad ni ska göra nästa gång ni står där och sliter i varsin ända av korven.

Hängare i stan

Det snöar ute och jag är nyduschad och nyäten efter en skidtur (NU ska jag sluta tjata). Lägenheten ser ut som kaos och så jag borde verkligen göra något åt det, men det tänker jag inte. Joanna är nämligen i stan så jag ska in och träffa henne. Fint. Sen ska jag gå på apoteket, sådär fint.

Ikväll ska jag packa. Ska till Linköping imorgon igen och därefter skall helgen spenderas i trakterna Norrköping/Söderköping/skärgården med svärföräldrarna och god mat.

Men nu, fräscha till mig för att se ut mer som en människa och mindre som en utsliten idrottskvinna som sett sina glansdagar på 40-talet.


Yatzy...igen

Vi försökte oss på ett parti Yatzy idag igen. Jag tog mig över 300 poäng. Min käre karl blev arg idag också. Så vi slutade.

Skyltproblem och klistervalla

Wop wop. Jag tog mig runt skidspåret och det var bra mycket bättre före än förväntat. Jag ger spårarna fem av fem klistervallor för att de lyckats hålla spåren i det skicket med tanke på vädret. Så det blir en vända imorgon också. 8,5 kilometer tog jag mig runt idag och siktar väl på något liknande imorgon. Duktiga mig.

Men det började inte helt smärtfritt måste jag säga. Tunnelbanan hanns med galant, och detta trots att skidpjäxor är de absolut halkigaste fotbeklädnader ni kan tänka er samtidigt som hela Stockholm (eller i alla fall vägen mellan min dörr och tunnelbanan) är en enda lång isgata. Det skulle kunna hållas SM i långfärdsskridskor utanför dagiset här nere, believe me. Problemet började istället när jag skulle med den anslutande bussen. Fortfarande ute på hal is om man säger så banade jag väg åt det håll skylten "bussar" pekade. Ack så fel jag hade. Efter sex-sju (rätt dyrbara) minuter fick jag inleda en mycket trevlig konversation med en gammal dam med rullator som trevligt berättade dels var busshållplatsen jag skulle till låg och dels att hon legat på sjukhus. Hållplatsen visade sig ligga åt det hållet som skylten "pendeltåg" pekade, logiskt. Trots den eminenta beskrivningen missade jag dock bussen och blev sittande 30 minuter i en blåsig busskur med mina skidor i högsta hugg. Allt detta för en tre-minuters busstur.

Men fram kom jag. Och åkte gjorde jag. Och nu ska jag sluta tjata om detta skidåkande.

Ladda ladda

Dags för skidor igen. Nu ska här klistervallas och sen ska det bussas till spåret (som jag förhoppningsvis finns) och köras gärnet med världens stelaste träningsvärksben. Önska mig för guds skulle lycka till nu!

Funny

Schemat för dagen fungerade exemplariskt. Jag var på varje ställe jag skulle vara på OCH, hör och häpna nu alla som känner mig väl, jag var i tid till allt. Jag fick även en semla, vilket var ett trevligt inslag i en annars ganska trist dag matmässigt.

Som grädden på moset avslutades dagen med två sådana där oerhört roliga småsaker. Ett; Fredda har fått post idag. Han är utvald till domare i svensktoppen, och för er som då inte känner honom så väl; det finns INGEN som kan tänkas vara sämre lämpad som domare i svensktoppen. Speciellt när det är 'melidofestivalspecial'. Nu ska han väl i och för sig bara rösta sådär hemmifrån, men jag kunde inte sluta tänka mig honom sittandes i en panel à la Idol eller Let's dance med en glittrig kostym och döskallehalsband och vifta med siffror till höger och vänster. Han skulle ge alla låtar bottenbetyg på ren princip. Det tyckte jag var kul. Två; det visar sig att en av medverkarna i mitt alla-tiders-favorit-youtube-klipp är ny medlem i Jur6 (alltså mitt gamla festeri, ni vet). Det i sin tur innebär att jag typ kommer kunna få hans autograf. Det tyckte jag också var kul.

Långdag

Täkte bara gå igenom dagens schema en sväng. Så ni vet var jag är. Så jag vet var jag själv ska vara.

Om tjugo minuter ska jag förhoppningsvis hinna med en tunnelbana som ska ta mig till jobbet. På jobbet ska jag vara till en sådär halv tre.

Runt tre blir det till att handla klister-valla och vallaväck för på onsdag och torsdag skall jag åka skidor på vad som kan tänkas finnas ute i skogen, barr, gräs, lera, snö. Spelar ingen roll.

Halv fyra och avfärd mot skolan för att fixa klart ett svaromål som skall skrivas.
Vid fem blir det gruppmöte för att skriva klart en dom.

Halv åtta ska jag befinna mig på hovrätten igen för att återigen leka rättegång. Den här gången är jag the bad guy, vilket ska bli kul. Har övat på min stockholmsslang i två veckor nu inför förhöret (om man nu pratar slang när man köpt en båt för dryga miljonen, kanske ska köra på brat rakt av).

Klockan tio ikväll är vi då klara och jag ämnar åka hem och dö i min säng.

Hemsurfning

Den första frågan herr Schyffert och herr Lindström ställde till publiken under 'ljust och fräscht' var hur många som hade hemnet-surfat idag. I runda slängar var det väl 80% någonting, och resterande 20 hade säkert varit och sprungit i inredningsbutiker under tiden eller nåt. För alla är vi väl inne på hemnet lite då och då, eller? Vi är i alla fall, och idag hittade vi vår lägenhet. Mycket dumt, eftersom vi absolut inte ska köpa någon lägenhet just nu. Inte ens i närheten (tidsmässigt alltså). Vi skulle väl i och för sig kanske överväga ett förvärv om det dök upp något för en tjuga plus minus en tia, men det bara för att det passade vår ekonomi så förträffligt för tillfället.

Dagens favoriter är hur som helst:
Uno, Dos, tres.

A new me

Sitter på jobbet och laddar för träning i eftermiddag. Kan ni förstå vilken seriös människa jag blivit om jag till och med ser till att komma tidigare till jobbet för att kunna gå tidigare - för att hinna med ett visst pass. Jag känner inte igen mig själv. Kan det vara herr Vasa som flåsar mig i nacken om det där förbannade skidloppet mån tro. Eller är det så att jag efter blotta 26 år äntligen har förstått att den årliga "beach xxxx" inte fungerar speciellt bra om man börjar mitt i juli. Eller kan det måhända vara så att snygginen, as in min pojkvän, kommer vara där och jag omöjligt kan gå med på att få stryk i antal träningsdagar per vecka. Jo, så är det nog. Smart har ju aldrig varit min starka sida.

Kvällsaktivitet

Vad gör ni en kväll som denna. Personligen sitter jag och grinar ögonen ur mig till filmen på trean. Men det är jag det.


Vårsol

En helt underbar dag idag, vädervis alltså. Eller den var bra ändå, men vädret var nog ändå det som stod ut. Så vi tog oss en promenad up på Djurgården och hängde lite, tillsammans med hälften av alla stockholmare och, vad det verkade, en större del av den ryska befolkningen. Men härligt var det.

Sen blev jag så inspirerad så jag köpte en vårjacka. Men den har jag inget kort på.

Häxbål

Jag vill bara, återigen, göra er uppmärksamma på en riktig kvalitetsnyhet från en lokaltidning. Tänka sig, just 340 år sedan. Nästan jämt. Men jag kände ändå att jag skulle dela med mig av den. Jag har nämligen fått förklarat för mig att min, mormors farmors mosters mans syster eller något i den stilen (alltså släkting om man verkligen vill det) brändes just där den dagen. Eller nåt.

Yatzy

Efter en sen middag (och med det menar jag väldigt sen faktiskt, vi har varit så där "produktiva" och "hurtiga" idag) slog vi till på lite yatzy, och ett vinglas till det. Första vändan gick skitdåligt för mig, men jag höll glatt minen uppe. Det är ju ändå bara lördagskväll en gång i veckan och man vill ju inte trumpa till alltför mycket. Men tji fick jag för den positiva inställningen när omgång två inleddes och "vinden vände". Trots att jag nästan inte var ett dugg mallig över mina sexor som radade upp sig i lika raka led som nordkoreanska soldater, blev min motstandare oerhört olycklig och började kasta tärningar hej vilt runt sig. Så vi fick ta en siesta i spelandet och lugna ner oss med en vända fusk-yatzy (min mening), när man bara går uppifrån och ner på listan (och tar bort det lilla moment av tanke som spelet innehåller). Efter det gick det bra igen, surt för herrn att jag slog han med en poäng då. Hehe. Nu riskerar jag att få sova på soffan.


Starttid

Jag har ännu inte fått någon starttid till tjejvasan, vilket enligt hemsidan skulle ha kommit minst en månad innan start. Om det stämmer kan vi konstatera att jag inte ska starta tillsammans med resten av deltagarna utan sisådär en vecka senare. Själv tror jag nog ändå inte att det är så, så jag tog fram telefonen för att ringa och fråga helt enkelt. De hade stängt, men jag har ändå ringt två gånger nu, endast för att få höra mengelska - alltså engelska på moradialekt.

Om ni är intresserade har jag telefonnumret för er (det är stängt idag så man kan ringa utan att riskera att komma på en dålig bortförklaring). 0250-39200.

I have fallen

De senaste dagarna har jag gjort en sak. Tittat på Glee. Jag tog i och för sig en sväng till skolan idag, men det var endast för att jag hade någon form av gruppmöte. Och jag stället alltid upp för laget. Men för min egen skull har jag ingen karaktär och försakar både det ena och det andra på löpande band. Speciellt avsnittet med "Lady Gaga-tema" som helt klart är dagens favorit.


Såg även att de har framfört det hela live runt om USA, och dra på trissor. De kan ju sjunga på riktigt!

Igen och igen

Då var det dags igen. Östergötland, here I come.


Light in my everyday


Kvällskurs

Efter två timmar Glee är et nu dags att bege sig till Svea hovrätt igen för att på riktigt leka rättegång. Blodigt allvar denna gång. Dumt då att jag som sagt inte spenderat de sista timmarna med att läsa på utan suttit har och sjungit med i allt vad de har sjungit på tv:n (jag kan, gott folk, meddela att Jay Smiths Like a prayer har noll chans jämfört med Glee's). Men äh, jag kör på mottot att jag är en naturbegåvning.

lugn och trött

En lugn dag på jobbet det här. Passar mig bra. Jag är så förbannat trött.  Fredda hade ohyfset att ta sovmorgon idag och gå upp samtidigt som jag, vilket innebär att jag inte fick min "för-vakning" som jag brukar få, utan fick lov att gå upp direkt när klockan ringde. Sånt tycker vi inte om. Det var allt för den här gången.

En ungkarl och en diamantring

Okej, nu har jag snart tittat på ett helt avsnitt av 'the bachelor' (jag twittrade om det också, men insåg fort att de där 140 tecknen per tweet inte räckte på långa vägar för att förmedla vad jag såg. Det var sista programmet och alltså välja-programmet. Det första han gjorde med tjejen han inte skulle komma till att välja var att pussa på henne. Sen dumpade han henne med orden "jag älskar dig", "kommer aldrig glömma dig" och "du är så vacker". Shit, tjejen han väljer måste känna sig supertrygg med honom när hon ser det på tv.

Och med hans nyinköpta diamatring i åtanke undrar jag nu; känner ni till någon blogg av en blivande brud. Jag hittar bara massvis om blivande mammor. Men min erfarenhet är att blivande brudar är mycket roligare. Så gärna ett tips eller två.

Alena

Flådig pojkvän är på "kick-off" och blir bjuden på mat av jobbet. Det lämnar mig här, själv, med ett halvtomt kylskåp och en kurrande mage. Funderar skarpt på att ta en vända till Ica och handla Daim till middag, men det regnar och jag har redan svidat om till pyamasbyxor. Hade varit förbannat gott annars. Det jag hur som helst har är champinjoner. Vad kan man göra på det och... (förhandlar med kyl och frys)... romansallad?

Presenting

Okej, tjugo minuter (och fem-sex sexy bitch med Guetta) efter att jag tog beslutet att inte åka skidor har jag insett en sak; den här bloggen måste egentligen vara det tråkigaste någonsin eftersom all min inspiration till att skriva kommer när jag har tråkigt. Riktigt tråkigt. Alltså när jag gör ingenting. Då börjar tydligen min hjärna jobba. Det i sin tur måste innebära att allt som står här handlar om att jag gör absolut nada. Som någon form av världens nollpunkt - där det inte händer något. Mer än följande då (som är en snabb summering av en snabbkoll i arkivet):

Titta på vänner
Gnälla över studier (dessvärre utföra mindre av dem)
Jobba
Cykla
Snacka om träning (men även här utföra minimalt)
Ge högst tveksamma musiktips.

Och det, ladies and gentlemen, torde vara mitt liv.

Skidjäkelskap

Nu är jag arg. Jag har taggat sedan i söndags för skidturen jag skulle ta i eftermiddag. Då går det och blir plusgrader. Det är ju för kattsingen inget vasaloppsväder ute, det är mer passande för utemöbler och frukostintag på balkongen imorgon. Och jag vet att ni är en hel drös folk där ute som suktar efter vår och sommar, shorts och ballerina och jag ÄR fortfarande en av er, efter 26:e februari. Nu har jag inte tid med sånt. Nu vill jag bara åka skidor.

Men med obefintlig inhandling av klistervalla, en mamma som inte svarar i telefon och en hemsida som, trots att de uppenbarligen inte lägger ner tid på just hemsidan, meddelar att spåren inte är så vidare värst bra blir det nog inget idag.

Måste jag jobba med uppsats då?

Brådis

Jag är så dum. Jag sitter här och har asbråttom och väljer ändå att läsa alla bloggar, blogga själv, kolla fejjan, titta hockeyresultat och njuta av frukosten (vem anser dig hinna med sånt en tisdagmorgon innan jobbet liksom?). Nu har jag ännu mer bråttom. Så dum.

RSS 2.0