matmiss

kommit hem efter en femtimmarsvända i skolan, beställde övningstentor och satt och var halvt heloseriös med pepp. Missade den där detaljen med att man ska äta dock, så var lite väl hungrig kanske när jag kom hem. Nu har jag ätit mina snuvade makaroner (anton sa det när han var liten och söt, numera är han bara söt...dessvärre) från igår. Gott var det=) Förresten en annan söt sak som anton sa när han var liten fick jag höra i helgen. När kusinerna från Jämtland skulle komma på besök första gången (som han var medveten om iaf) så var alla, speciellt han, förväntansfulla. Vi hade ju pratat om de där kusinerna i tid och otid hur länge som helst. Men när vi står och väntar och kusinerna kliver ur bilen kläcker anton plötsligt ur sig "men var är elefanterna då?" Då hade den lilla tittat på Babar, och kusinerna där var ju elefanter, så han trodde att kusiner var lika med elefanter... Jag hade också blivit sjukt besviken! Men så söööt=)

Till kvällen tänkte jag återuppta min pluggteknik från högstadiet eller nåt, framför tv:n helt enkelt. Den tog mig igenom det så det kanske kan fungera på arbetsrätt också. Fotboll ikväll med, blir väl själv dessvärre. Grannen där inne är ju inte så väligt förtjust direk :P Får försöka få hit nån annan!

Min kamera är borta, jag är lite rädd att nån antingen stulit den ur väskan på tåget, eller att den åkt ur och jag glömt den. För jag hittade den inte hos mamma och här är den ju inte. Buhu...mina barcabilder var ju i den. Så i brist på dem så ska jag förklara min shoppingfynd...typ. Två par skor för hela 300 kronor, och dom är snygga också. I like! Sen slog jag också till på ett äkta FC Barcelona nyckelband, riktigt fint. Dock är jag idiotförklarad av Carro, Silje och Cmilla som tyckte det var hysteriskt dyrt (7 , finns det inget eurotecken på datorn?!?, jaja euro) för det lilla. Det är för det första inte ens mitt dyraste nyckelband i mitt liv, och för det andra så har vi ju bara stött Unicef...eftersom Barca har ett samarbete med dem (ger pengar, tycker vi iaf). Så det var tom en god gärning=) Julia köpte också ett, fast snäppet mindre och billigare...men jag stöttar det!

Ska damsuga också! Sen, kanske, när jag tröttnat på LAS & Co. Äh, det har jag ju redan gjort, men sen ändå...imorn typ!

Har kommit på att jag tycker julen har börjat när alladin-reklamen börjar rulla på tv. Såg den för första gången idag, så nu är det jul Tjo!!


detalj bara

vill bara dela med mig av en liten detalj... Brasilianare ska inte ha skägg! Det var nog allt för kvällen...

Ska nog sluta använda lampor och köra tända ljus ist...förbaskat mysigt!

Back in town

Då var man tillbaka efter en veckas snurrande runt världen...typ! Har precis vaknat och laddar nu inför tentaplugget...igen...det var ju nyss jag höll på med det, buhu! Fast just nu fördriver jag tiden i sängen med täcket runt mig framför datorn och tittar på Montel Williams show, skapligt värdelöst. Jag är även rädd för att jag kommer få lov att titta lite på våra bästa år sen också. De höll ju på att gripa mördaren igår =) (men jag lovar, jag är inte fast!!)

Måste tvätta också. Vårt rum i Barcelona luktade mer fiskpudding än sommaräng kan man lugnt konstatera, så alt som var med där luktar ouäck! hmm, måste träna med! Hur ska jag hinna allt?

Förresten; Fredda, detta kan inte kallas snö! Det här är bara irriterande. Snö ska ju vara fint!

Nu kommer Mariah snart. borde kanske sätta igång då!

tillägg

till förre inlägget...
11. Mamma har bytt tv-abonemang, från boxer till Viasat
12. Pappa har tagit bort sin boxer han med.
Summa summarum: Ingen hade TV4sport så jag kunde inte titta på fotboll igår nånstans. Buhu! Jag som längtat så! De har inte femma heller, jag som skulle kolla massa repriser idag. Nä, det här är inte okej!!

Köttfärssås och spagetti hos farmor nu...

Lägesrapport: Leksand

Har nu spenderat ett dygn här hemma igen och känner mig skyldig att rapportera vissa saker!
1. Jag cyklade kl 22.40 hem från Lucky, har endast befunnit mig ca 2-3 meter från häcken och det räckte, det var sig mycket likt!
2. Jag har blivit för gammal. OK har inte kvar She's all that i sortimentet. Suck!
3. Bron har fått ny belysning. Numera sitter det lampor under själva räcket, plus att de har bytt själva gatulamporna...high tech =) (den stora förändringen!!)
4. Jag tror Time (den värdelösa butiken på Åkerö) har flyttat öppettiden från 00 till 23. Jag tror det.
5. Glenn jobbar kvar på Hemköp. Känns tryggt tycker jag, då kanske jag palla å jobba jul där..om jag får.
6. Mammas soffa är fortfarande världens skönaste soffa
7. Stusse har blivit ofantligt tjock!!!!
8. Kerstin (Mariahs mamma) ser precis likadan ut
9. Sist men inte minns. Hockey var precis lika kul som jag mindes, om inte bättre =)
10. Kom på en till, Leksand har inga vidare cykelvägar alls. Sen har vi även ett trafikljus och inga rulltrappor...fortfarande!!
Inget She's all that alltså, så jag tittar Brokeback mountain ist, och äter jordnätsringar och dricker cola! Lovely... ÄR så glad att jag inte är på Lucky nu!

så mycket ist

Nu har det ju hänt precis hur mycket som helst i mitt liv sen senast...eller näst senast. Till och börja med så var jag alldeles för dålig på att packa för att få blogga i fredags så jag gör det nu ist. Sitter i mammas helt underbara soffa och myser, ska nog ta mig iväg till Sara en sväng snart och träffa lite folk, innan jag ska parkera här för kvällen tror jag. Kanske ska hyra en film eller nåt, blev lite sugen på She's all that av nån anledning...jättelängesen!!

Jag tar det bakifrån.
Jag har ju varit i Barcelona (om det har undgått nån). Måste tacka för att ni titat hit ändå!! Så nu ska jag tokblogga, allt för att underhålla mina trogna..hehe. Det har varit helt underbara dagar!! Söndagskvällen var nog den bästa jag nånsin varit med om. Sällan jag skrattat så mycket! Tänk vad fem flickor kan ha mycket kul åt amerikanska avundsjuka människor vd bordet bredvid och fyra ungerska c irkus (cirkus, om nån inte fattade det) artister =)
Annars har vi gått och gått och shoppat lite och ätit och skrattat och sovit och ätit igen och druckit lite vin och gått vilse och lyssnat på spanjorer som abolut inte pratar engelska och en hel del till! Jiha!!

Sen kom vi hem, det var grått!

Nu är jag som sagt i Lsd. Jag tog mig hit genom en mycket lång och obehaglig tågresa. I säter blev vi stående i nästan två timmar för vi hade kört på något. I dag fick jag reda på att det var en äldre man. Riktigt obehagligt!!! Jag kan dock inte låta bli att undra, går det att bli påkörd av misstag, eller är det medvetet. Kändes sådär hur som helst.
Till nåt roligare: Jag fick äntligen gå på hockey igår! Vann gjorde vi, Belfour höll fjärde nollan på sju försök och klacken/stämningen var kanon. Jag kom i alla fall ihåg varför jag saknat det så mycket... så jag säger bara en sak
"nu sjunger norra stå, för skölden vit och blå, vi sviker aldrig er, och nu ska Leksands IF hem och Mora dom ska ner!" Så Olof, så färgestad åt *** Avlutade kvällen med tjejsnack och glögg hos joanna. Fina fisken.

Nä, ska man ta tag i sig själv. Nu åker ju mamma också, och då blir jag själv. Det håller inte. Soffan är iof sååå najs, men en sväng till noret ska man väl kunna palla med. köpa godis om inte annat!

Bilder kommer inom kort. Ouiii, kom på att jag har en halv chokladkaka i väskan...får bli färdgods!

kortis!!

I'm back!
Kan ha varit de roligaste fyra sammanhängande dagarna i mitt liv... eller iaf lugnt top tre! Sinnes så bra vi haft det!!
Men som straff för att jag inte packat för min dalarnatrip än så får jag inte skriva om allt det roliga förrän väskan är full, och den är helt tom just nu! Så...den som väntar på nåt gott, väntar oftast för länge...men ni (hmm. läs JAG!)  lär vänta lite till!

I'll be back! (ååå väskan är stor!!)

puh

Aktiv lördag detta... vaknade och försov mig, ingen ordning! Sen skulle jag till Julia och jobba med den där gruppuppgiften som vi har en vecka på oss att göra...men då vi åker vi bort fem av de sju dagarna, hehe! Men så gick det jättebra så vi fick bege oss till innebandyn kl tre! Joho!

Så var det innebandy, och jag kunde inte låta bli att göra mina pateterade glidtaklingar (fick en tillbaka också) så nu pryds mitt vänsterknä med ett praktfullt brännmärke...

Nu är jag hemma: ska duscha, äta och packa... Sen är det barca-kickoff hos Julia ikväll med kanske iaf första halvleken på spanienmatchen.. Vi ska ju åka vid fyra inatt så man lär ju sova i tid. Och inte försova sig, hmmm!

Tittar lite på lyxfällan. Snälla, snälla, låt mig aldrig skaffa en karl som lägger 16000 i månaden på bilen samtidigt som huset inte har ett badrum. Det är ju sinnes...helt hysteriskt!! Jag fattar btw fortfarande inte det här med bilar. Ok att jag inte fattade när vi var 13 år och satt i Hanses kök och hon hade fått den nya BMW-katalogen...och hon satt och var lyrisk över motorer, fälgar, sidospeglar, bakljus och sånt... Men man trodde ju kanske att när man fick körkort och visste lite i alla fall, att man skulle försöka bry sig. Men sinnes, jag fattar fortfarande inte. Hur kan en bil vara snygg?? Och hur kan man lägga ner 16000 i månaden på den. Äh, tacka vettja Nissan Cherry -86! I like it...

Barcelona hägrar, ska säga hejdå ikväll!!

Linköping log

Igår så visade Linköping att staden älskar sina festerister och valde att mitt i höstrusket skaka fram en vacker dag med sol och inte alltför enorm kyla precis när det var dags för festerifest...och dom pågår en hel del utomhus. Det var vackert...fast mörkt iof. Sverige är väl inte världens ljusaste land för tillfället.

Ikväll är det gyckel som gäller igen, är sjukt oladdad. Men jag hoppas det blir kul. Fast för tillfället sitter jag med näsan i en massa domar jag inte förstår hälften av, inte kul. Jag och Julia måste göra klar vår del till grupparbetet imorn, eftersom vi är snälla gruppmedlemmar och drar iväg hela veckan när vi skulle jobba med detta. Jag fattar ingenting. Vad är verksamhetsöverföring??? Nä nu funkar inte dokumentet på svenska heller... vad är verksamhetsöverföring på engelska?!?

Hockey på tv nu också, jag vill inte gyckla...buhu! Hepp, nu ska jag väl göra mig klar. Dålig dag det här!

lussekatter

Det är bakning på g på danmarksgatan! Tre tjejer bakar lussekatter och jag tror att de blir jättefina... mums! Fast nu är det gray's anatomy-paus.

tre dagar kvar till barca!

Min böld på cykeln har försvunnit, det är bra...skulle man kunna tro. Men det small igår när jag var på väg hem, så det var nog inte så bra ändå. Så nu måste jag laga cykeleländet. Fast jag fick låna petterssons...skönt...så var beredd på att du nog aldrig kommer få tllbaka den =)

tre dagar kvar till barca!!

En sjuk sak är betygssystemet senaste kursen. Fick en poäng över g på tentan...fick g på hemtentan men har på nåt sätt lyckats med att få VG på kursen. Så udda så det är sjukt! Kan inte klaga...speciellt när jag innan kursen sa att jag skulle satsa på det (efter en och en halv vecka lade jag dock ner målet) så jag är glad. Fast det är sjukt orättvist!

tre dagar kvar till barca!!!

dumhetens topnivå

Jag har precis nåt kulmen av hur dum man får/kan känna sig... tro mig, man känner sig inte speciellt cool när man sitter i ene kundvagn på maxi!!

Nu måste jag vara snygg och proper om en timme för jag ska ner på möte med platåbossen...jobbigt. Jag är inte ett dugg sugen på det alls...dumt! Får försöka tagga till lite om jag ska kunna få till ett bra pris och goda tilltugg... Blä!

Ikväll ska vi baka lussebullar...jiha!! Det ska bli jättekul. ska bara bjuda hit julia och säga att om man bakar dem så måste man ju få äta också, annars är det orättvist och helt meningsöst att baka ju!

Doobidoo

är det jag som är tråkig?!?

Camilla och Tobbe sitter inne hos Cmilla, men jag får sita här själv, för jag vill lyssna på hockeyradion, är det jättetråkigt av mig?!? Nä... Och sen är det hockeykväll också... då får jag väl sitta själv igen. Jag ska nog baka scones, då kanske de vill komma hit och hålla mig sällskap. hehe, mutor.

Vet inte om jag gjorde bort mig nyss, pratade med han Klaffen om att dela ut biljetter, kanske blir lite jobbigt. Äh...nån timme kan vi väl sitta och hålla låda i colosseum.

Leksand leder, jiha, men verkar vara dåliga. Hoppas det blir bättre när jag, som sagt, ska dit om dryga veckan...iii...ska bli kul!

Min storstädning gick iaf mycket bra, tog ca sju timmar eller nåt (ååå va effektiv jag var, nuddade inte ytterdörren på hela dagen), men hallen är fin =) så nu vill jag bara ha en matta och gardiner, och en kruka, en ljusstake, ett ljusfat och kuddar för att det ska vara perfekt. hmmm..Hemköp, take me back!

Jag vill (läs behöver) massage av mamma, min kropp är på väg att falla sönder!


Men jag är jätterolig!!!


???

De ögon som i mörka natten gnistra
På dagen endast rädsla, ögon smycka
Där träden susar finner de sin lycka
På ställen när de skönhet kan fastklistra
När ögon möts de blundar och blir bistra
de ängslas av vad folk omkring dem tycka

?!? Är det någon som vet, känner igen, har hört eller någonting. Fann den i min städning idag. Vad är det... är det jag?!? Är det någon som vet???

Min mormor har msn och en hel del idéer... måste säga du är lite speciell, men jag älskar dig ändå =)

Kan man få ett kortare sms?!? Det stod endast "7"..hmmm


Storstäda

Idag ska jag storstäda och möblera om i hallen...med andra ord tömma hela min mycket överfyllda bokhylla. Allt detta ska ske ackompanierad (återigen stavning?!?) av hemmafruarna, sista avsnitten...vad ska jag titta på sen då??! Buhu!

Annars har det varit en underbar söndagsmorgon som började med att jag brände havregrynsgröten så mycket som havregrynsgröt kan brännas. Funderar skarpt på om min brandvarnare funkar, gör den det har jag ett skapligt bra luktsinne måste jag säga =) Sen gjorde jag en ny sats, men den brända jag bara lite...framsteg! Sen skulle jag limma ihop det sista på min omgjorda stol, och då var det snett (eller det var det jag bråkade med första gången jag brände gröten såklart). Men efter den mer lyckade gröten och en kraftsamling av alla mina gymuppumpade muskler fick jag ihop den, så nu står det upp och är svart ist för den tidigare smutsgrå!!

Om en vecka sitter jag i Barcelona och mår prima förhoppningsvis! Nedräkning: 7 dgr kvar

Vill bara avsluta med å gratta Isak, Beckas lillebror, som blev pappa inatt. (Usch vad jag skulle vara stolt om min bror döpte ett barn till Johanna i andranamn...) hur som; GRATTIS till lilla Leia!!!

In i dammet!

pumpa mera

Min cykel är sjuk, jag tror den fått cancer... Den hade helt plötsligt en stor böld på ena hjulet. Skumt! Sen kom jag på att jag pumpade däcket och måste pumpat lite mycket, för bölden är slangen som sticker ut ur det spruckna däcket, mycket mycket dumt. Men snål (läs fattig) som jag är så tänker jag cykla till det brister. I nödfall får jag väl "slösa" en julklappsönskning på nåt så ofantligt kul som ett cykeldäck...

Ligger fortf i sängen och slöar, tittar på DH igen och leker på nätet! Så skönt är det med lediga dagar!

Snart är det fredagsfika med tjejerna, alltid najs med lite tjejsnack!!! Tihi

Imorn blir det fotbollsmatch. Affjur mot Polkand/mag... Jag kommer befinna mig i mittlåset...hihi! hur ska detta gå. Men det ska bli hyper och damma av benskydd och skor igen och förhoppningsvis lyckas med en skön glidtackling.

Ringde Hemköp  Leksand idag och sa att jag kan jobba i jul. Skulle behöva vara lite ledig, men behöver pengarna mer! Måste köpa gardiner...så visst kan jag lyfta lite apelsinlådor för det!!

Måste duscha!!!!


hmmmm...

min cykel har en böld!!! mer info följer...imorn =)

effektiviteten är skrämmande

imorde gick lundin upp kl 06.15 (alarm 06.10, nåt slags rekord?!?) för att åka och överraska Fia med frukost kl 7 för att hon fyllde år. Lite väl seriöst skulle man kunna tänka, ja, men det var rtevligt och helt klart värt det!
Fortfarande imorse (07.45) cyklade lundin vidare till universitetet för att ha föreläsning i tre timmar. Tack och lov (1) så missade vår aningen virriga (men mycket bra föreläsare) att det var en tretimmare och bröt efter två. Tack och lov (2) så var hela klassen för en gångs skull tyst om detta så vi fick gå!
Lite mindre imorse, men ändå mycket tidigt (10.10) begav sig lundin från campus till gymmet (!!?) och tränade.
Klockan halv ett kom lundin hem igen, och då hade hon bastat också.
13.13 hade lundin ätit lunchen och lyssnat på camillas mer eller mindre briljanta tyskatexter hon skulle kunna utantill till hennes nu pågående tenta.
Detta ger mig 11 timmar legitimt slappande idag...najsnajs!!

Istället för att prata mat vill jag bara länka till ett mycket billigt och förvånansvärt gott (om man hade kommit ihåg salt och peppar) recept som jag mäktade med igår... Kikärtsbiffar (måste innebära vuxenpoäng!!)

Nu ska jag vara förutseende och plugga till min mycket antagligen kommande omtenta och titta på desperate housewives...första säsongen (härligt med gamla minnen...hehe) Undrar vad det kommer bli mest av?!?

Förresten är det nån (snälla!!!) som vill gå på hockey med mig den 23:e nov? Jag ska hem och ska äntligen få besöka ejendals..längtar!

förresten...

...skulle Renée Zellweger skulle spela huvudrollen som mig, absolut!! I åter till cold mountain är hon...najs!!



image27

najs....

mitt liv som film

skulle ju bli regissör, till en hemlig grej...men kom å tänka på ens eget liv. Har man varit med om något som är som på film nångång, finns det någon, eller tom några kanske, händelser som faktiskt skulle kunna vara med på film?? Inte dom scenerna när man kliver ur bilne och går över gatan, utan någon riktigt speciellt scen, typ stoppa flyget och mötas ute på landnigsbanan medan hela flygplatsen apploderar... Funderade lite och kom på två i alla fall som kanske skulle vara nåt...

scen 1: (ett mycket tungt drama med vakra bilder och en djup men svår relation som grund...gärna förbjuden kärlek eller syskon som separeras). En kväll i juli som var så bedårande vacker satt vi på en sten i barkdal och tittade på solnedgången över siljan och frågade oss om man inte kunda stanna tiden här och nu. Svaret jag gav kändes så manusskrivet. Livet kan inte alltid vara detsamma, man måste väl gå vidare och utvecklas. Ett olyckligt lyckligt ögonblick, alla känslor på en gång... Frågan är dock om det är sant??! Kan man inte få stoppa tiden ibland?? Får vänta tills jag upplever slutet på den filmen för å få svar =) Lästa Mariahs blogg och kom på musiken...om du lämnar mig nu..

och nåt lite gladare..

scen 2: (Garanterat komedi). Johanna fastnar på taggtråden på sommarlandsstängslet när hon försöker planka in, och de mycket vänliga vännerna som var med stod/låg/vred sig på marekn nedanför av skratt. (ärren finns kvar på baksida lår) Det var en dum idé och jag kan lova att jag aldrig skulle göra om det, men jag var ung och dum. Och vi kom aldrig in, så jag har aldrig varit där utan att betala...så ni vet :P Det hade gjort sig fint i filmer typ...dude where's my car eller nåt!

Så nu väntar jag, som sagt, bara på det där maffiga romantiska komedi-slutet... ingen borde väl få dö utan att ha upplevt nåt sånt. Jag väljer nog bli friad till på jumbotronen (stavning?!?) på en baseboll-match...

Jag har tränat idag, det var inget filmaktigt över det alls, bara fruktansvärt svettigt!

matdagbok

detta skulle kunna döpas om till den ultimata matbloggen, det verkar ju vara det enda jag tänker på...illa! Men bara en gång till...

Igår skulle jag vara seriös och marinera kycklinglår i ugnen (egen marinad). Köpte jättebilliga lår en gång för länge sen...typ när jag flyttade hit för ett år sen, eller inte riktigt...men ändå jättelångesen! Jag tinade upp dem och allt gick bra tills jag vände på dem, och de var sååå äckliga! Värsta typ blodblåsan fanns kvar, blä! Och jag har inga vidare slaktargener kände jag då...så jag slängde dom. Så nu slängde jag mat igen! Inte klokt =) Gjorde nån halväcklig wok ist, men vitlöksbröd som förrätt...det var iaf najs. Jag är nog hungrig nu, därför jag fick lov å svamla lite om detta.

Det börjar bli riktigt kallt ute nu också, undrar hur många grader det är i siljansnäs, man kanske skulle ringa papsen och fråga.  Ibland ska man kanske vara glad att man bor här i söder numera.

Igår tog jag äntligen tag i min själv och klädde om min stol också, fast häftpistolen var så tung och trycka ner så jag orkade inte göra klar den, så jag lär ta tag i det ikväll! Det känns ju rätt så meningslöst att ha en stol i hallen som man inte kan sitta på för att den ramlar isär då. Ska bli regissör också tänkte jag. Många bra karriärsidéer jag har måste jag säga. Författare förut och regissör nu, känns som jag valt lite fel branch kanske..nä!

Tillslut, två konstateranden: Åååååå va kul det ska bli att åka till Barcelona... och usch vad lite pengar jag har!!!!!

bomb

Hmm, det är ingen kul känsla, den känns som om en explosion precis skedde några meter bort och jag blir påhoppad av tryckvågen. Lika plötsligt vällde känslorna bara in. Jag längtar hem! Eller hem och hem, detta är ju hem det med, jag längtar efter dalarna efter min familj, efter hockey, efter alla de som betyder så mycket för mig där hemma! Det var mest det jag ville säga. Jag vet dock inte när jag kan åka hem... Det kostar mer med en tur och retur-tågbiljett hem än vad tur och retur kostar till Barcdelona, dumt! Så jag vet ju inte om jag kommer hem innan jul...BLÄ!!! en hel höst utan dalarna, vad är det förkonstigt, tycker jag inte om.


image26

Varför finns inte detta i Lkpg???

Och på verandan sjunger vindspelen din sång
och tomma fönster står och slår nu natten låg
och gamla minnen är som flagorna som flyr
mot en himmel av järn och gift och bly

Som en Romeo i jeans på din balkong
jag är skuggan i din skärmdörr än en gång
och din klänning är som trasor i min hand
och jag lämnar inga fotspår ens i sand

Det var det bästa jag har sett

Hemma igen efter en kort tur till Gbg, som var något av det roligaste jag varit med om! Mycket tok... =) Så ett stort tack till MAK som bjöd in oss....Tackar!!!

Baksidan av det hela märkte jag dock nu här hemma pga att nån (läs Björn och Max) valde att brotta mer mig på tjockmattan i gympahallen (tillsammans med alla andra tjejer i den nyss nämnda gympahallen) och "okeja" mig med spritpenna på låret, precis innan läggdags. Det tog mig en kvarts gnuggande med den onda sidan på en svamp för att typ få bort det. Så nu är huden på låret typ svedd/röd/riven...ond hur som! Det är onajs!

Det går bättre att koka pastavatten om man sätter på plattan märkte jag precis...

Nä nu ska jag inte ryggläge i soffan och dippa morötter med cmilla, är aptrött... Hysteriskt

Ed Belfour

Jag måste bara säga det...nu när det verkligen är sant. Igår vaktade Ed Belfour Leksandskassen...
Det är inte bara stort...det är en gnutta sjukt också!

Ps. vi vann också!

RSS 2.0