Framtidsplaner

Försöker planera min framtid. Min kära far med anhang kanske kommer och hälsar på på fredag och det betyder ju faktiskt att man måste städa. Speciellt eftersom min lilla etta ska hysa sex, kanske till och med sju, personer - så varje millimeter lär väl bli granskad. Om inte annat för att lillkillen, hunden, också hänger på. Frågan är då om man ska städa i morgon för att plugga på torsdag innan hemtentan kommer (så man är inne i tänket) Eller om det är bättre att städa på torsdag och plugga i morgon. Hmm, livet är fullt av svåra val. Prioriteringar också. Har väl halvt kommit fram till att jag med min pluggnivå kommer klara av att bli hemmafru. Briefade precis herrn om det. Han var mycket skeptiskt, så jag kanske måste ta och plugga båda dagarna. Huva.

"Ett slick så är du fast"

Hemkommen från skolan där jag har varit duktig i några timmar och snart på väg till jobbet igen. Ordet enformigt räcker inte till för att beskriva dagarna för tillfället. Längtar tills Bosses glassbar öppnar så man får en undanflykt att springa ner på stan och fördriva tiden. Min pappa sa en gång att han skulle kunna studera hela livet. Den genen ärvde jag inte. 

På jobbet är det förresten supersegt för tillfället. Vi har jobbat för duktigt så det finns inget jobb att göra längre, så vi blir typ snällt ombedda att ta ledigt. Men jag ska ju till Sydafrika så jag har inte råd att ta ledigt. Men man känner sig ju inte direkt som månadens anställd när man går dit och hamnar på vetgirig.nu och svarar på frågor om Tintin, bland annat, under tre timmar. Jobbigt liv man har.

Är det vår så är det

Tänkte ta två flugor i en smäll och njuta av dagens vårväder och plugga samtidigt. Tur som det var insåg jag väl mina begränsningar en aning i alla fall så jag drog på mig polardunjackan, halsduk, vantar, tjocka skor och två filtar, stog med mig en stol och pluggbok och satte mig ute - under tak bland cyklarna där det skulle vara någorlunda vindstilla men ändå soligt. Sen satt jag där med näsan som den enda blottade kroppsdelen, ffter en halvtimme frös den. Efter 45 minuter frös smalbenen (som inte täcktes av en av filtarna) och efter en timme när solen hittade massa moln var det kallare än vad det var i Linköping under hela december - kändes det som. Men jag uthärdade. Är det vår så är det. Efter en och en halv timme gick jag in igen, sket i pluggandet och spelade gitarr till det var dags för jobb istället. Tenta på fredag igen, inte i gitarr dock - dessvärre.

Tidsomställning

Idag var det tydligen dags att flytta fram klockan. Det var ju tur att jag märkte det i någorlunda bra tid eftersom jag skulle jobba. Halv tolv undrade jag varför det stod 11.32 på texttv:n när klockan bara var halvelva. Och då man börjar klockan tolv blev det inge dra sig i sängen mys den söndagsmorgonen.

Nu sitter jag och herrn min med varsin dator och väntar på filmdags. Mycket socialt. Efter lite övertalning och vänlig ord ska jag få se the reader - helt övertalad av Operah kan jag erkänna. Och hon tycker säkert bara om den för att hon har tryckt i pengar i produktionen. Men jag har val aldrig hyllat min egen moral eller att jag skulle vara svårpåverkad.

Men först verkar det bli lite krig i guitar hero kanske.

Dagens lärdom

När man har köpt våffelsmetmix, grädde och sylt och lånat ett våffeljärn ska man aldrig, aldrig, bestämma sig för att äta mat från McDonalds istället. Det är dyrare, man missar den trevliga tillagningsproceduren och när man ätit upp får man dåligt samvete och börjar undra om det verkligen var så gott egentligen.

Imorgon blir det banne mig våfflor.

Äh

Bara en massa #-tecken. Lägger snabbt ner Kent och återgår till Brimful...

andraprioriterad

I och med att gitarrackaren kom in i mitt liv kom bloggen av sig lite skulle man kunna säga. Istället för att sitta här och uggla så sitter jag och försöker lista ut hur man håller i ett plektrum, hur sjutton ett E låter egentligen och om det är möjligt att spela Brimful of Asha så långsamt så det tar 14 minuter att sjunga igenom den. 

Gårdagen blev som sagt en sväng på Flamman och lite dans. Det var kul - och nåt roligare att skriva om det fanns det nog inte. Mer än att det är ett kul ställe det där från halvtre och framåt. Vi kan konstatera att det är max 1/3 tjejer där, vilket gör att om man är tjej och kvar på stället vid 2.30 är man ganska intressant. Som en maskros för humlor, eller kanske ett briolok för en briovagn, skulle man kunna säga. Slutar med att man står och viftar med händerna likt när man försöker bli av med myggen en kväll ute i Olsnäs. 

Nu ska jag titta på Kents hemsida efter lättspelade låtar - och försöka få tag på ett våffeljärn till kvällen.

Deprimerad för mindre är ju möjligt

Well, det här vädret suger ju. Mina tygskor jag tog på mig igår håller verkligen inte måttet när det är en decimeter snöslask på vägen och cykelkedjan ger upp och man måste gå - eller i alla fall stå på vägen och fixa det. Så nu fryser jag om tårna. Men vad gör det egentligen när det är fredag och jag har lite rödvin att dricka hos Hanna? Ingenting säger jag. Ett större problem är däremot vad jag ska ha på mig när det blir Flamman lite senare. Jag har förresten varit på fredagspuben om ni undrar.

Men innan klädbyte ska jag öva lite till på den enda låten jag nästan kan spela på gitarren.

Lyx

Idag har jag mått oförskämt bra. Sovit gott, fått en gitarr, fint väder och så vidare. Detta fick ju lov att firas, så jag ringde min speciella, och snygga vän, och frågade om man kunde få sällskap vid middagsbordet om man bjöd på hämtmat från Saigon. Ni som nu inte är studenter och som läser den här bloggen måste förstå hur oerhört lyxigt det är att köpa restaurangmat - även om man nu inte kan få till det så pass så man har råd att äta på plats också. Det händer endast csn-dagen, dagen efter csn-dagen eller möjligtvis i speciella fall dagen efter det. Hur som helst fick jag i alla fall sällskap så det blev mat. Glass till efterrätt också. Fint.

Men det jag egentligen ville säga var bara att det har varit den bästa dagen på länge idag och att jag mår bra. Riktigt bra. Förutom en liten förskylning då, och en tenta som jag helt klart inte får gjord imorgon heller. Men det som inte dödar det härdar väl.

(Jag kan nästan spela en hel låt på gitarren också. Tre ackord består den av, weii. Till sommaren kanske jag kan ge ton till allsång runt lägerelden).

Student - studera, hmpf

Den där tentan kan gå och lägga sig nånstans. Jag fick den här. Tack Pappa!!
Pappa ringde

Fick båda goda och dåliga nyheter av far min idag. Den dåliga var att min farfars syster gick bort inatt. Jobbigt, men hon hade varit sjuk ett bra tag så det kanske var det bästa som skedde. Men det hjälper ju inte alla gånger. Så just nu tänker jag på hennes barn och barnbarn (som är både mina tre- och fyrmänningar by the way. Siljansnäs kan vi kalla det).

De goda nyheterna däremot var två - och kanske värdsliga i sammanhanget, men ändå. Nr ett var att familjen fundrar på att hälsa på (om det inte blir begravning då) och nr två var att jag skulle bege mig till en specifik adress i staden där det skulle finnas något till mig. En födelsedagspresent. Så nu ska jag barka av ner mot stan och fixa present och förkorta armbandet på min klocka, för att skynda hem till skidskytte därefter!


Hälsa Farfar när du träffar honom, Anna-Greta!

Lön+csn=BH

Så kul har jag haft för mina pengar idag. Månadens shoppingbudget är till fullo redan förbrukad genom inhandling av inte bara en, utan TVÅ nya bh:ar. Men eftersom jag tidigare klagade på att hänga ut sin mens på facebook så tänker jag inte kommentera detta ytterligare. Finns faktiskt inte nåt kul mer att säga heller om det hela. Så vi droppar det.

Kom precis hem från min bruchfrukost förresten. Den höll i sig i ca sju timmar, varav en timmes vandring på stan iof. Det är bra jobbigt att vara student faktiskt. Blir nog ingen seriös tenta på fredag kan vi konstatera. 

Trasig

Jag har hostat sönder magen - på riktigt. Igår mitt mi min sysession skulle jag ta i riktigt rejält och bli av med några liter slem i halsen när det drog till i en av alla mina magmuskler. Vet inte om ni kommer ihåg min förra fotbollssäsong som slutade med ett fall som gjorde att det kändes som om någon stoppat in en kniv i magen och vrider om så fort man rör sig. Det är hur som helst så det känns nu igen. Speciellt när man hostar, vilket jag alltså gör. Det är speciellt obehagligt när man vaknar av att man hostar - men är säker på att det är nån som står med en kniv vid sängkanten.

Surprise. Nu är det synd om mig igen, hehe!

En ny elefant

Jag vet att jag för länge sedan berättade om Anton som kläckte kommentaren "var är elefanterna" när våra kusiner kom på besök - och lillstackarn trodde att alla kusiner var elefanter precis som i Babar. Men bara för att jag tycker han är så söt så skrev jag det en gång till. Annars är det så att jag har fyra elefanter, tre bröder från faster nr 2 (norrlänningar) och en från faster nr 3. Personligen tycker jag det är ganska tragisk liten skara, speciellt när jag har fyra syskon. Lite felbalans - pappa har skaffat flera än hela hans syskonskara tillsammans.

Men nu ni, så ska jag få en ny elefant. En från morbror min (morbror nr 1). Den kommer i september och blir den första på mammas sida. Så jag antar att det bara är att vinka farväl till den lugna delen av julafton och välkomna in den besatta leken mellan mig och bröderna om vem som gissar vem som är årets tomte först. Hur som Grattis Morbror med fru!!Den än så länge tappra skaran. Som sagt; mer än 50% LundinEriks - kul.


On Westeria Lane

Sitter här i soffan i mitt nymöblerade vardagsrum/sovrum - och matrum om man vill, och myser med Desperate housewives på tv och tunnbröd med stureost på tallriken. Är mycket nöjd med förändringen måste jag säga, så nu måste jag kanske se till att få hit lite folk å titta. Håller ju inte å sitta här och uggla själv. Eller vad säger jag, jag har ju mina mjukisdjur med mig.

Högt underhållningsvärde på denna uppdatering.

Nu funderar jag på om jag ska ta fram min hemliga sylåda och tråckla ihop några örngott till några prydnadskuddar. Allt för att slippa plugga som man säger. Imorgon blir det våffelbrunch också - som mer blev en frukost för att passa in allas scheman. Tio pip imornbitti ska jag frossa. 

Förbannade länkningsfunktion

Det skulle vara lite copyright-aktigt att ge tillbaka ett sånt fint inlägg som jag fick från Kinatanten när jag fyllde år nu när hon fyller år idag. Kom med nåt eget liksom. Men medierna att nå henne på är begränsade så jag tänkte att jag kunde köra en favorit i repris, från förra året om jag inte missminner mig. 

http://jlu.blogg.se/2008/march/ett-sms-hoppas-jag.html#comment

Någon större hyllning till dig världens bästa Beckasin finns nog inte skulle jag gissa. Jag saknar dig.

Och så säger jag såklart som jag sa häromdagen; KOM HEM!


Blogg.se har slutat publicera min inlägg tydligen. Vet inte hur många ni inte fått se på senaste. Detta är från min sovmorgon egentligen...

Nattvisa

Jag vet inte hur det är med er, men jag tänkte försöka sova nu i alla fall.

Godnatt världen, sov så gott!

Två världar

Blev less på lägenheten idag och kom på att jag inte möblerat om på två år. Nytt personligt rekord tror jag, vilket i och för sig är kul - tävlingsmänniska som jag är. Men för resten av psyket kändes det sådär, ingen variation i livet alls. Så efter jobbet satte jag igång. Tiden rann väl dock iväl lite så jag la krutet på vardagsrummet - och använda hallen som avlastningsyta för saker som inte passade bra in i bland säng och soffan. Vardagsrummet blev nog bra tror jag. Risken finns dock att jag vägrar gå ut i hallen igen. 

Så om ni inte sett mig på ett tag från nu kan ni väl kommer med brandstege och ta ner mig från den framska balkongen eller nåt.

         -

Köpa toapapper måste man göra också. Och jobba. Mycket nu.

Kroppssmärta

Dag 2 efter fotbollsmatch och träningsvärken har ju inte blivit mindre direkt. Snarare mer skulle man kunna säga. Sen har jag lite morgonhosta också, vilket inte är en bra kombination med ont i varje muskel mellan brösten och höfterna. Annars är livet rätt trist nu, som sagt. Har tenta på fredag - tentan jag skulle ha gjort för ganska exakt ett år sedan, och två gånger till efter det - så det blir väl inte så roligt nu några dagar framöver. Men planen är att varva produktionskalkyler och How I met your mother, så jag ska nog överleva.

En notering till läggdags

Just nu är jag makalöst less på mig själv. Ni vet sådär som man kan bli ibland. När man skulle villa byta hår, lår, hjärna (framför allt för tillfället), fötter, ögonfärg - tja varför inte byta lägenhet med grannen också för att köra på fullt ut. Efter många försök har jag dock fastslagit att dessa byten är omöjliga (förutom håret som ändå har viss potential) så det är bara att stå ut. Ta en ibumetin och gå och lägga sig för att hoppas att allt och internredovisning är lite roligare imorgon. 

Så ni vet.

Problem med försäkring

Sovit skapligt dåligt måste jag säga. Drömt om att jag var försvunnen i tio år och nu var det problem huruvida försäkringen varit giltig under tiden eller inte. Vettigt. Har i alla fall ont i halsen idag och kännder mig lite konstig. Så planen är att drick te och titta på How I met your mother. Eller bara den här några gånger kanske.
Två blåsor, inga blåmärken - än

Återigen har man då genomgått en säsongspremiär. Jag antar att en dag i orörlighetens tecken lär följa imorgon också, tradition är ju till för att följas. Men jisses så kul det var! Så min sedvanliga blåslagenhet känns värd och helt okej.

Vi förlorade förresten. Tänk vad kul det kommer bli när man vinner.

Nackdelen är dock helt klart bristen på balkong när man kommer hem med sina fotbollsskor som skulle göra J.Lo. grön av avundsjuka för att inte hon kom på den charmanta doften till sin senaste parfymlansering. Mmmm. Och det svettiga understället som gör mig påmind om att imorn måste jag verkligen boka tvättid. Så nu blir det starwars eller american pie 2 medan jag försöker komma på en lösning på problemet. Sen ska jag moffa in mig själv i duntäcket och sova gott, gott, gott!

Bakslag

Mitt sjungande igårkväll har idag visat sig från sin elaka sida. Jag har förvisso inte blivit vräkt än, men halsen däremot är inte med mig idag. Känns lite tjock och klumpig och längst bak i näsan håller ett lager snuva på och mysa in sig. Dumt. Men å andra sidan har jag en fullt vattentät ursäkt för min dåliga kondition på matchen ikväll. Alla vet vi ju hur jobbigt det är att springa med ont i halsen.

Jag laddar i alla fall med Vinterstudion och plugg i soffan. Händelserik dag vet ni!

Ny idol igen

Jag vet, jag är ombytlig och kanske lite enformig till och med.. Men nu har jag en ny idol igen på rikigt riktigt. Björn Ferry. Skulle gå och sova för en timme sen när jag fastnade på hans hemsida och hans "blogg". Skön kille den där måste man säga. Kort, informativt och norrländskt. Kan det bli bättre.

Brudarna reducerade idag. Vi räknar med att säkra segern imorgon istället.
Pappsen har haft det tungt under älgjakten i år, men idag så vände det. Han sänkte både en kalv och en ko! Hur konstigt det än låter för en stadsbo så kan faktiskt en ko ibland vara en älg.

-  Citat Björn Ferry, taget från bjornferry.com alltså.

Ett liv som går ut på att träna och äta kladdkaka inne i lagmedlemmarnas stuga. Jag skulle nog inte tack nej faktiskt. Heja Björn!Myskväll med Johanna=svindyrt

Ja, jag kanske tog i lite på Ica. Nu är magen så full så jag knappt kan stå - och plånboken tom därefter.

Jag har i alla fall under min myskväll med mig själv framför tv:n gjort vissa iaktagelser. 
1. De enda som verkligen lyckas bli kända genom Idol är juryn. De är ju överallt, men artisterna har man noll koll på.
2. Blev Måns känd genom Idol? Isf så syns han också överallt. Och sjunga kan han faktiskt också.
3. Kostymbudgeten på Let's dance kan inte vara speciellt stor. För dödskalle halsbandet har varit med i alla program jag sett, och idag hade även programledaren på sig samma halsband som en i juryn hade för några veckor sen. Som var sjukt snyggt dock. Men lite motta på vintage-trenden kan vi väl ha.
4. Fredagars tv-utbud faller mig inte i smaken så just nu retar jag gallfeber på grannarna genom att sjunga med till musiken jag lyssnar på - högt och mycket!

Kul va...

Imorgon ska jag spela fotbollsmatch. Någon ironisk kommentar om detta är helt onödig och övertydlig. Det räcker med att läsa det en gång. Skulle man dock känna vissa tveksamheter av innebörden efter den enda gången kan man pröva att läsa det högt en gång också. Då borde man fatta. Så som den sanna idrottskvinna jag är ska jag nu bege mig till ica och spendera mina sista slantar på lite pommes, färdig bea-sås (sån där med mest E i innehållsförteckningen) och godis. Eventuellt chips. Eventuellt båda.

Bangade

Sorry, jag bangade på korsetten och körde vit skjorta istället. Det är bra när man har så noll koll på sin egen stil så man kan variera till nästan vad som helst.

Sen bangade jag idag också. Sitter här och vinglar av trötthet efter att jag och Cmilla faktiskt har pluggat lite. Man är ju inte tjugo längre märker man ju. En kväll ute och man är utslagen i två veckor mer eller mindre.

Sen till kvällen då. Tja, vad ska en utslagen 24-åring utan pengar tänkas hitta på. Inte en blekaste, men det känns som om godis och chips står rätt högt på listan.

Jag vill ha tillbaka mitt hårsvall förresten - och sommar hade inte varit fel det heller.Kvällens outfit

Försöker komma på en klädsel för kvällen. Det vankas herrmiddag för herrarna och pojkarna (mestadels pojkarna såklart) på programmet och damerna och flickorna (jag inkluderas såklart i damerna) skall möta upp dem på haket Platå i staden under kvällen. Klädsel försöker jag välja medan jag gräddar frasraggmunk på en alldeles för varm stekpanna och diggar Eurythmics och Depeche Mode. 

Frågan är: kan man använda sig av en mycket på underklädesavdelningen inköpt korsett (som btw har varit med otaligaherrmiddagar förut där stripptease stått på tapeten) och stoppa ner den i valfritt klädesplagg, såsom byxsor/kjol/shorts? Kör på bara. Slut or not, eller vad man säger när man är fyndig med ord. Jag har nämligen ingen aning.Annars ser jag ut såhär en dag som denna.


Tofsar i håret för att få den där lite vilda och rufsiga känslan till kvällen, strumpor inhandlade på Lindex i Karlstad för ett pris av 14:-, byxor egna (skulle man nog kunna säga) och tröja med kladdkaksfläckar på magen. Till detta kan jag också meddela att stekflott från raggmunken har satt sig i mina ögonbryn.

#/%@#¤ kvalserie%¤&#@#/

Så var det sagt.

Sen tror jag jag har gått och blivit laktosallergiker på köpet. Det går så bra nu.

Vår

Hela Linköping mår bra idag tror jag, till och med min cykel som senaste veckorna har motarbetat mig med en ihärdighet pippi långstrump skulle avundas. Så fort man slutat trampa och bara rullat har kedjan hoppat - vilket har resulterat i att jag spretat allt jag haft med benen i varje nedförsbacke. Men idag, när vårsolen lyste på riktigt bra för första gången kunde jag återigen ta trottoarkanterna utan att få urinvägsinfektion och bli kastrerad igen. 

Pump it

Återigen fått en bra start på dagen. Legat och muttrat i sägnen för att jag inte vill gå upp, tillslut gå upp och slänga på sig kläderna för att försöka slå världsrekord på cykel sträckan T1-stan för att sedan köra en halvtimmes squash. Nu är klockan tjugo minuter över nio och jag har gjort mitt träningspass för dagen, vilket ger mig massvis med tid att göra alla andra saker på. Nu ska jag till exempel sätta på Beyonces Halo på högsta nivå och (antagligen) väcka den sjuka grannen med skönsång från duschen. Sen ska jag till skolan.

Blockad

Det är alldeles för mycket att göra just nu, så det enda jag gör är ingenting. Är helblockad. Jag längtar efter sommarlov med skönlitteratur på stranden. Jättemycket. Men längta hjälper dessvärre ingenting utan jag jobbar på och hoppas att jag ska vara av med en hel del i alla fall till mitten av april. Jippi.

Förändring på ingång

Nu sjutton är det dags. Men bara några få månader kvar till bad vid barkdal (och där solen idag i alla fall visar att den fortfarande inte har slocknat) är det väl dags för den årliga sattsningen. Sagt och gjort - igår sades gymkortet upp. Då tänker ni såklart att det verkar ju jättedumt, ska hon leka valross på beachen i sommar igen, puh. Men konstaterat är att man inte blir ett dugg fit av att bara äga ett gymkort - och jag behöver pengarna för att köpa en ny (stor) bikini.

Istället blir det nu mer squash och så blir det fotboll i Motala igen. Vi har blivit headhuntade av tränarna igen. Kanske till och med sponsrade med busskort. Sen kan jag ju säga att jag ska ut och springa också, men det vet vu ju allihop att så kommer det inte att bli!

Pryd?

Jag vet inte - är jag pryd. Eller är det helt normalt och nödvändigt att skriva att man har enorm mensvärk och sitter dubbelvikt som status på facebook? 

Melodifestivalen

Egentligen är jag en liten schlagernörd. När jag var liten var det tre, nästan fyra, viktiga händelser varje år - förutom födelsedag och julafton (och namnsdag en del också, bortskämd som jag var en gång i tiden). Dessa tre, och en halv, var ett årligt besök på sommarland och så svenska melodifestivalen och Schlager EM. Den där halva var Tomteland, som i alla fall besöktes vartannat år kanske.

Men i år, i protest mot att Luuk inte var kvar, har jag inte varit ett dugg insatt. Knappt hört ett bidrag. Men oavsett bestämde jag mig för att jag måste ju se vem som vinner. Så jag och mitt kära sällskap (som uttryckligen inte tycker om melodifestivalen. Citat som pest och sjukdom har förekommit som beskrivning) tittade på snabbreprisen och delar av röstningen. När det sen blir dags att redovisa folkets röst och allt håller på att omkullkastas sitter sällskapet i soffan bredvid mig och viftar med händerna i arga gester för att juryns röst är helt meningslös och att systemet är mycket konstigt och ohållbart. Efter några minuter kom han dock på sig själv och knep igen munnen.

Två timmar innan sjöng han på Dansa i neon och Evighet. Jonna, jag tror vi hittat nåt liknande skrot och korn du och jag...Bittert

Det gick ju sådär igår måste jag säga. Men som obotlig optimist man är säger jag att det kunde vara värre. Nu vinner vi resten bara så ska det nog vara lugnt sen... KOM IGEN NU!

Går in på facebook och ser en statusuppdatering "XX XXXX tycker det är kul att Leksand ligger sist i kvalserien". Vi kan säga att jag åkte förbi XX och körde ett Hanses-inspirerat släppa-brandbomb-i-postlådan-knep. Så fick vi tyst på den Västeråsaren.

Nu ska jag ner på stan och besöka apoteket, iklädd mina fina Leksandsskor.

Samma lika

Jag säger bara detsamma!

Back on track

Magåkomman gick över under gårdagen så nu är man igång igen. Eller jag kom hem från skolan och sov en halvtimme nyss iof. Men men, man är ju student. Då gör man tydligen sånt. Grannen var sjuk också så vi åkte taxi tur och retur till skolan. Haha, jobbigt liv man har.

Nu är planen att hugga in på min lasagne (som jag senast jag åt mådde sådär efteråt) för att ladda inför först ett optikerbesök och sen kvalseriepremiär. Blir varmkorv och burkcola framför tv4 sport hos Sanna ikväll kan jag lova. Huga!

Magen med tajming

Såhär dagen det var tänkt att åka till skolan och arbeta med grupparbetet som ska in till 17.00 och som ser bra ut men inte alls riktigt är färdigt åker Johanna på magåkomma igen. Var uppe mellan halvtre och sex och spydde. Livet är underbart. Så nu ligger jag i sängen med datorn (vågrätt är en bekväm position) för att försöka göra nån nytta på hemmaplan.

Nä, vad är det här för himla kvalserieuppladdning?!?

Hans Olsson

Ja herregud. Jag tror att jag har en ny idol. Hans Olsson, störtlopp. Kom nyss trea i störtloppet i Åre och kunde inte ens prata - han var så glad och grät. 

Japp, blödiga Johanna är tillbaka. Snyftar med hej vilt här i soffan.

Ledig onsdag

Behöver inte gå till jobbet idag, och inte till skolan heller. Så vad kan man tänkas syssla med en dag som denna då. Upp klockan tidigt för att spela squash, sen hem och korrläsa vårt arbete är en idé. Att nu fortsätta med att städa, laga matlådor, göra fakturor och skriva mail känns väl sådär lockande. Men har man ledigt så har man. 

Fotbollssäsong eller?

Tror jag måste städa. Just nu får man duscha och sen hoppa runt på stolar, bord, byråer och i sängen för att inte nudda golvet innan man fått på sig sturmporna. Missar man fönsterbrädan efter ett skutt från hallmattan får man vacker ta med strumporna till badrummet och duscha om fötterna innan man krånglar på sig strumpuslingen. Och med tanke på lukten som så sakta börjar stiga i lägenheten är det lite omklädningsrum över det hela måste jag säga.

Vad tror ni

Kan det vara så att jag är uttråkad och letar vardagsspänning?!Liten flicka i den stora staden

Nu när chocken lagt sig ska jag berätta. Rånad var det. Typ. Med ett mycket stort T.

Det kom i alla fall en kille och tittade in genom fönstret på mig när jag satt mig på tunnelbanan. Sen ser jag honom gå tillbaka och in genom tunnelbanedörren som han precis gått förbi för att bana väg fram till mitt fyrsäte - där jag satt helt själv i godanro och knaprade daim (bakisdaim till och med). Tyckte väl han var knäpp redan när han hade gjort fönstertittandet och sedan gått tillbaka till dörren men när han sedan satte sig bredvid mig tyckte jag han var mycket mycket knäpp. I detta land sätter man sig inte bredvid varandra om platsen snett mittemot är ledig. Då tar man platsen så långt bort som möjligt - alla dagar i veckan. Vid det här laget var jag i alla fall makalöst obekväm och hade sandpapprad mun och andnöd. Var säker på att våltäkt eller knivrån var i antågande (och att jag var noga utvad). Min plan B i katastroftänket var dock, om jag hade tur, att han var en vanlig ficktjuv - så jag höll armbågen kramaktigt tryckt mot fickan medan jag satt och snegalde på hans händer hela tiden. När uslingen vid Gamla stans hållplats försiktigt flyttade sin hand och stack ner typ naglarna i sin rockficka, som alltså låg fem cm från min krampande armbåge tänkte jag att han skulle ta fram grodgiftet och förgifta mig snart alternativt försöka sno min plånbok - och lade snabbt till yrsel och hjärtklappning till panikångesten. Jag är student och har inte råd att bli av med körkort och elände. Väl framme vid slussen klev jag av. Och det var inte alls där jag skulle av egentligen. Men jag tänkta att jag skulle ju bli ett ännu lättare offer när jag svimmat av syrebrist från att inte kunna andas, så det var lika bra.

Sagt och gjort. När jag står och hoppas och väntar på att dörren ska öppnas ser jag killen resa sig upp borta där vid mitt gamla säte. Jahapp detta är dagen jag dör tänkte jag. Om han stannar på perongen han med går jag på långpromenad på mycket befolkade områden på söder var tanke två. Men nej då. Han går bara ut genom dörren för att småspringa in genom en dörr på nästa vagn på tåget. Till ett nytt stackars offer. Funderade på att bryta loss en papperskorg och springa efter honom med i högsta hugg - men kom ihåg hur svårt Rebecca hade det att få loss batterilådan i Leksand för massa år sedan och kom fram till att jag nog inte skulle hinna innan tåget åkte igen. Sen stod jag där - en småstadsflicka med gråten i halsen och kände mig djupt kränkt. Av vad undrar ni - av ingenting säger jag. Men fruktansvärt obehagligt var det faktiskt.

Nu dör batteriet på datorn av det långa inlägget. 

Rånad

Konstig dag det här. Halvtolv bar det av till huvudstaden, nu är jag hemma igen. Och efter gårdagens bravader är jag makalöst trött också!

Höll på att bli rånad på tunnelbanan också - tyckte jag. Farligt sånt där. Återkommer med detaljbeskrivning imorgon när jag fått vila bakhuvudet lite!  Grattis Karin igen, förresten.

Ny lek

Den kallas få en mycket mycket vinglig Sune att dricka vatten. Det går ut på att han har kommit till Hanna i ett allt annat än ovingligt stadium, näckat när han skulle in i duschen och trott att han tappat bort alla sina grejer (som ligger på toastolen). Nu befinner han sig i vardagsrummet och går endast med på att dricka vatten om vi hittar hans mobil (så vi springer glatt till toastolen och tillbaka). Efter det har vi även kört samma vända med snusen.

Nu blandas kommentarer som "det är så fett najs" och "vilken jävla tid det tar inne på toaletten Camilla" (där även solglasögonen befinner sig). Känns som om underhållningen är säkrad för kvällen!

Accesorize

Är det okej att bära halsband runt halsen och sen under ena armen? För jag är osäker på om det är något jag bara fick för mig just nu!

Gissa vad

Haha, ursäkta eventuella felstavningar. Det är sånt som händer en lördag som denna när klickan är halv fyra. 

Återigen är jag alltså hemma en sväng, för att duscha av mig sanden. Ska till Hanna och beställa typ pizza snart, iklädd sommarkläder. Och gissa vad, vi kom tvåa i år igen. Men det här året känns det bäst. Dels för att tredje året i rad är en bedrift, och dels för att vi förlorade mot UngJuren (blivande Jur6). Man skulle kunna säga att Affärjuristerna dominerade i sandlådan.

Vi byggde Elisabeth Terrace Wahlberg i år. (Stavning osäker)

Annars vill jag återigen tacka för alla gratulationer igår, speciellt Pär Hanses fis - en Tackar ödmjukast.

Nu ska jag packa den turkosa påsen och dra på mig shorts. See you on the other side. 

(Åker till sthlm imorn förresten, men det har jag nog redan talat om).

Puss på er!

24

Jaha, jag antar att jag är 24 år nu. Tack så mycket för alla era gratulationer, tänkt att lilla jag har så många underbara vänner där ute. Älskar er!

Vad har hänt då (förutom att jag har fått en släng reumatism, ett behov av pacemaker och att jag har hittat några gråa hårstrån i ögonfransarna (som jag kvickt dränkte i mascara))? Jo, jag fick frukost framdukad under morgonduschen (det är verkligen lyx, Jonnah), har varit på seminarium och hängt i fredagspuben med en massa folk. Nu på kvällen blir det lite mat och en bio - innan det är dags att sova och ladda för sandlådan imorgon. 

En bra dag helt enkelt. Hoppas ni alla andra också har det bra - och tar vara på ungdomen =)

Nerver

Eller så var min flammande bröstkorg bara ett utbrott av kvalserienerver. Snart börjar de där två #%&"!%#-veckorna igen.

Läkarskräck

Tog mig äntligen till vårdcentralen idag för en liten koll bara - och gick därifrån med vetskapen om att jag nog har läkarskräck. Såg mig själv i spegeln när jag var hos inne på doktorns (som för övrigt talade dalmål, vilket man kan tycka borde lugna ner mig. Men icke) rum och såg aningen brännässel-misshandlad ut. Hela bröstkorgen var rödflammig, jag svettades och kan slå vad om att man hade kunnat höra hjärtslagen genom hälen. Nästa steg blir att gå dit och ta bort leverfläckar. Siktar på, i runda slängar, någongång runt 2016.

Planer

Jag har äntligen blivit en aktiv och händelserik tjej igen. Jag gillar den Johanna bättre - det kan vara våren kanske. Två helger sen var jag i alla fall i Karlstad, förra helgen hemma och nu i helgen är det dags igen.

Suntrip för tredje året i rad. Förra året lät det nåt sånt här mitt på dagen. Det årliga sandlådebyggandet och pannkaksfrukost är alltså på tapeten. Så imorgon blir det uppladdning och pysselkväll med laget. Det är ju inte så att vi tar det här seriöst eller nåt. Att vi är en bunt hemska tävlingsmänniskor eller så. Nej nej - vi tycker bara om att komma tvåa för tredje året. Spring break är temat i alla fall. Och på söndag bär det sedan av till Sthlm över dagen och fira Karin lite.

Maja... Efterlyst sänder från Gällivare. Åk dit - kan ju inte vara så långt.

Kvällsbio

Anledningen till att jag inte setts till här på bloggen på ett litet tag är att jag var på bio igår kväll och såg Män som hatar kvinnor - och sen dess har legat nerbäddat under täcket och inte vågat sätta ner fötterna på golvet. Således heller inte nått datorn. Jag har aldrig sagt att jag är morsk, så jag står för min fjompighet, inga problem. Bra film var det i alla fall. Dock kan man fråga sig om det inte går att leverera ett lite bättre uttal när man har EN enda replik på engelska. Men det var å andra sidan bara en replik. Så jag överlever. 

Nu skiner solen ute och jag tar för givet att inge elaka gubbar är ute och är elaka då, så jag tänkte våga mig iväg till skolan en sväng.

Konståkning

Linköpingsstudenterna håller precis på att äta upp allt "Guuud, vilken tur vi har att det regnar och snöar så lite i den här stan när vi måste cykla hela tiden", som vi lät hela november, december och halva januari. När jag klev av tåget igår rådde total snöstorm i hela stan, och kedjan på min cykel hade hoppat. På två timmar var det totalt vitt överallt - och cykelföret var väl inte det bästa. Nu har mycket töat bort och jag antar att det kommer vara ejendals arena hela vägen till skolan. Is alltså, om ni inte fattade det. Jättekul.

Snökaos

Det snöar jättemycket!

Och jag har inte ett dugg tid att skriva här. Jag tog elva-tåget istället för tåget kl nio för att hinna gå till Hemköp innan avfärd och köpa resgodis. Gick sådär. Nu måste jag gå till stationen om tio minuter och jag har inte packat, gjort masäck eller fixat i ordning mig själv. Jag har däremot ätit frukost och tittat på Top Model. Antar att jag aldrig kommer få nåt Nobel-pris med min organisationsförmåga. 

Bråttom nu. Jag kommer bli blöt!

Lukta illa

Så var den dagen slut. Avslutas med Beck i soffan med familjen illaluktande. Fast det är nog mest jag, jag är den enda som inte duschat kom jag precis på. 

Dagen har i alla fall innehållit allt som Vasaloppsdagen ska innehålla. En Oscar  som dyker upp makalöst fort i spåret, en frusen italienare, vår eldrök som förgiftade sådär 4000 åkare, snö, fika på Helmers och en massa glada norrmän - samt något så ovanligt som jag på skidor. Sjukt trevligt. 

kul inlägg va. 
God morgon


Starten har gått.

RSS 2.0