En promenad från DjurgårdenEfter Gröna Lund igår strosade vi genom staden för att hitta någonstans att äta. Efter mycket om och men hamnade vi tillslut på ett ställe som bara kan beskrivas på ett sätt. Men det var en upplevelse med en helt klart trevlig servitris och aningen tvivelaktigt klientel på uteserveringen. En plankstek och vin i trasigt glas senare rundade jag av kvällen och begav mig hemmåt för att avnjuta lite blod à la Tarantino med pojkvän. Bra dag.

På tivoli


Blev som sagt en sväng på Gröna Lund, dock med en aning mindre skara än väntat. Hanna och Erik (hennes pojkvän) körde all-in med åkband och tjofaderutten från tvåhugget medan jag och Pettersson släntrade in senare, Pettersson bakis som en fura och jag med kameran i högsta hugg (alltså inget åkande för någon av oss). Däremot fick jag mig en grym stämning med grymt väder, goda popcorn och en oerhört proffsig Gry Forsell på scenen. Kvällen avslutades sedan på sunkhaket som får alla andra sunkhak att känna sig som café opera, men det får ni höra mer om imorgon för nu måste jag sova. Jobb imorgon.

Som det är


Livet är bra orättvist. Medan jag har en nytillkommen livsglädje som sprutar åt alla håll (seriöst, cyklade i motvind igår och tänkte "vad underbart när luften liksom serveras in i munnen...") ligger pojkvän däckad i sjukdom. Men det är bara att pumpa på, har märkt att han inte blir friskare av att jag sitter och tycker synd om honom.

Så imorse blev det morgonpromenad. Senare idag blir det häng på grönan med Hanna, Hannas pojkvän, Hannas pojkväns kompis, Hannas pojkväns kompis flickvän och Pettersson. Därefter är det någon form av middag inplanerad. Mycket trevligt ska det bli, bara trist på vinet att jag ska jobba tidigt imorgon.

UtmaningSlagit vad med mig själv att stå och jobba hela dagen idag. Både vardagsmotion och lite massage för tävlingsjävulen. Plus att de har en massa artiklar på jobbet om hur de enzymer som motverkar bukfettma lägger ner när man sitter och hur bra man mår av att stå och jobba, so I'm all in. Står ni eller sitter ni på jobbet?

Smokey morningUppenbarligen har jag nu kommit så långt i mina försök att lära mig dricka kaffe att jag nu i alla fall tar morgonens proviva i kaffekopp, alltid nåt. Annars sitter jag mest och irriterar mig på våra grannar. Jag har för mig att jag har nämnt min granne mitt emot som röker 395 gånger per dag. Varje gång jag tittar ut sitter hon där och inhalerar farligheter och ser irriterande ut. Men på senaste tiden har det blivit värre för nu har det till och med börjat lukta (nä förlåt mig, stinka) rök i vår lägenhet. Vi har hängt ut genom både fönster och från balkongräcken för att hitta den skydliga och igår fann vi henne. Grannen bredvid sitter ute och leker majbrasa minst lika många gånger per dag och hennes brasved stinker skit rent utsagt. OCH hon ser lika irriterande ut. Så nu lägger vi oss i rökos och vaknar i rökos. Jag slår ett slag för rökrutor nere på gatan för hyresgäster, yes I do.

Oooh baby baby


Tog ett gäng intervaller i spåret. Det flöt ju inte på som en vårbäck direkt, men med rätt musik i öronen går det att pusha bra mycket; "om jag tar den här backen nu är det mig han sjunger om den där Pitbull, lalalalalalala".

Britter v Amerika


Det här klippet har jag nu roat mig med halva gårdagskvällen och hela morgonen. Pojkvän dog nästan vid te-avsnittet. Så det är bara att titta och njuta.

Annars vaknade jag dagen till ära med ryggont, eftersom jag inte orkade gå på toa när jag vaknade mitt i natten - kissnödig som få. Smart.

Spretigt


Kollade igenom de senaste inläggen och inser att det varit väldigt varierande innehåll på inläggen och inte mycket till rödtråd på senaste tiden. Skulle tro att det helt enkelt beror på att jag spenderar större delen av mitt liv på jobbet just nu och väl där spenderar jag en stor del av tiden på att tänka och finurla på livet i stort och smått. så bloggen representerar antagligen, som alltid, min hjärna för tillfället. Rätt fascinerande om man tänker efter.

Efter jobbet har tiden i alla fall spenderats framför How I met your mother med en delikat grekisk paj (recept kommer) och därefter har räkningarna betalts och jag har bråkat lite med Ica-banken. Nu är det tänkt att CV:t ska bli verklighet samtidigt som mr D Washington återigen spelar hjälte i den mycket bra filmen We are marshall på tv:n. (haha stor uppdatering; det var inte alls Washington som var hjälten. Inte alls faktiskt)

I ett annat hörnBild The jenster

CVDå var det dags igen då. Nu när man snart närmar sig vuxenlivet skall det på riktigt författas ett CV, som förhoppningsvis ska fixa biffen åt mig. Så nu när det är lugnt på jobbet tänkte jag gå igenom mitt liv och vad jag har åstadkommit egentligen och stapla upp lite stödord. Som bilden visar har jag stenkoll på läget. Idéspruta goes large. Men jag börjar bli riktigt grym på att trumma med fingrarna och rulla tummarna.

Sugar


Suddigt från masterchef.com.au

Vad tror ni, spontant, om jag tog en hel dag på mig (och använde 2-3 månadslöner för att köpa på mig all utrustning) skulle jag klara det här receptet då? Det såg inte alltför svårt ut när han gjorde det på masterchef australia. Så man blir lite sugen på att testa. Och det är ju ändå bara 357 steg som kan gå fel. Har alltid vetat att jag egentligen skulle blitt konditor. Eh.

Fotbad


Varje dag när jag kommer hem från jobbet tar jag mig ett fotbad. "Å mys" tänker ni. "Rädda mitt förhållande" säger jag. De där förbannade skorna jag har gör ingen människa lycklig efter en dags använda kan jag lova. De har tvättats, sanerats, blivit utelåsta på balkongen som straff, fått utgångsförbud - men inget hjälper. Det hjälper heller inte att slänga in fötterna under rinnande vatten tillsammans med lite tvål på fossingarna (en eller två gånger). Nepp, det enda som gör det drägligt att vistas inom fem meters avstånd från mig efter att jag tagit av mig skorna är att ta ett minst fem minuter långt fotbad med mycket tvål i vattnet för att liksom desinficera fötterna riktigt rejält. Avslutar man behandlingen med en riktig intvålning och sjöljning under duschmunstycket blir jag återigen accepterad in i huset och får ligga i samma säng som pojkvännen hela långa natten. Bara för att göra om samma procedur dagen efter.

Mixed tape

Vem behöver ett mixed tape när Spotify bjuder på inte mindre än 11 glee-album?

Day 4


Eftersom höfterna är paj (läs: träningsvärk) efter tidigare träningsrundor blir det idag lite variation. Jag och google maps har i gott samarbete mätt ut en runda bland asfalten på dryga milen och jag har skrivit upp gatnamnen jag ska träffa, så nu blir det cykelrunda innan frukost. Cykelbyxorna är på, cykeldäcken är (hoppas jag) pumpade och telefonen är laddad med glee i lurarna. Så vad gör vi? Kör, antar jag.

Need to go

Foto av The Cosmopolitan Of Las Vegas, Las VegasFoto av The Cosmopolitan Of Las Vegas, Las Vegas
Foto av The Cosmopolitan Of Las Vegas, Las VegasFoto av The Cosmopolitan Of Las Vegas, Las Vegas
Foto av The Cosmopolitan Of Las Vegas, Las VegasFoto av The Cosmopolitan Of Las Vegas, Las Vegas

The Cosmopolitan av Las Vegas, bilder från hotels.com

Om tre veckor bär det av mot västligare delar av världen och att säga att jag är pepp är den värsta underdriften i världshistorien. Jag är egentligen inte en människa som behöver planera så vansinnigt mycket, men den här gången har jag gått totalt over the top. Låtlistor skrivs för fullt, i stort sätt alla hotell är bokade (och jag kämpar hårt för att inte välja ut boende för de nätter vi har bestämt att vi ska vara "spontana"), bilen är klar, jag har planerat dagsprogram för de första 10 dagarna, tittat ut varenda outlet som kan tänkas komma i vår väg och räknat budget 250 gånger och kommit fram till att den nog ska hålla. Vi kan alltså konstatera att jag aldrig längtat så efter en semester. Om typ fem veckor ligger jag på en av ovan solstolar. Längta!

In the corner


För att tillfredsställa mitt extrema pysselbegär är den här lägenheten egentligen alldeles för liten. Men i brist på annat är det väl bara att ta vara på varenda kvadratcentimeter och försöka fixa och trixa antar jag. Mitt nya stora frågetecken är två skapligt omoderna och oerhört opraktiska öppna hörnhyllor i köket. Vad i all världen ska man göra för nåt med dem så de kan fylla någon funktion, eller i alla fall bli lite snygga. Har ni några förslag?

Let there be light


Flås


Nu har jag gett mig 17 på att bli av med delar av tonårshullet som got stuck. Nä, men jag vill verkligen komma igång för att i alla fall smörja psyket. Det finns ju inget som slår känslan efter att ha svettats livet ur sig. Sen ska jag ta mig igenom en mil löpning i Lidingöskogarna i september också, kan ju inte skada att ha närmat sig den distansen innan loppet. Så i helgen har det i alla fall blivit tre rundar av varierat slag. Resultat: fyra blåsor och vader som är beredda på att ge upp precis när som helst.

Morgonpromme imorgon!

En blomma


När grannarna inte såg snodde jag en blomma i "rabatten" eller vad det nu kan tänkas kallas. Den gjorde mig så glad. Jag ger den till imorgonkväll - sen tror jag inte den gillar mig lika mycket tillbaka. Men än så länge har vi det riktigt trevligt jag och blomman i väntan på pojkvän som snart kommer hem igen.

Done today


Klockan är inte ens ett och jag har hunnit med hur mycket som helst idag. Tagit promenad, plockat blomma, ätit några mål mat, tittat på nyheter, simning och golf och framför allt förstört min frisyr. Fick för mig att plock fram färgpaketet som stått och väntat så länge och tänkte att "det kan väl inte vara så svårt". Well tji fick jag. Det jag har lyckats med är att skaffa mig är en blond utväxt till ett brunt hår, och jag gissar att det hade varit snyggare tvärtom om man nu nödvändigtvis ska ha en utväxt. Jag får väl ta min surt förvärvade lön imorgon och göra nåt åt det...

Nu ska jag i alla fall sätta mig med min uppsats. Det var ju faktiskt därför jag inte åkte till dalaland i helgen.

Under ytan


Det här var en dag som jag aldrig riktigt kom in i. Där allt blev fel. Jag sov dåligt, gjorde uselt ifrån mig på jobbet och sen lyckades jag gång efter annan motarbeta mig själv och mina värderingar. Och eftersom jag begåvats med ett samvete som säger ifrån för minsta lilla sak som det anser är fel har det sparkat bakut idag. I och med det däckades jag totalt och om dagen startade under isen tog jag mig tillslut långt under bottnen och in i jordens innersta där jag brottas med mig själv. Allt som har hänt i Norge har påverkat mig på ett sätt som jag varken kan förklara eller förstå, och det har faktiskt inte tagit fram de bästa sidorna i mig. Tillslut pallrade jag mig i alla fall iväg till skogen och kände att all stress rann av sekunden det stod höga träd runt omkring mig. Den kom förvissa tillbaka när jag entrade den tomma lägenheten. Men jag jobbar på det och tar nya tag. Vi glömmer den här dagen va och ser fram emot en dag med uppsats imorgon istället?

En ovanlig lördagThe world must go on. Så jag går till jobbet.

Gemenskap


Min älskade Jenny-Linn.

Vi må klaga på de där norrmännen, dra dåliga vitsar om dem och och bli förbannade när de vinner VM i skidor och hånar oss. Det är så vi är, så vi gör. Norrmännen gör ju samma sak.

Men när det väl gäller så känns det att vi hör ihop. Kan man kanske kalla de syskonkärlek? Bråka över småsaker för att sedan vara oskiljaktiga när det väl gäller. Vi stöttar varandra, vi hjälps åt att dela ut Nobel-priset, röstar på varandra i Eurovision, ja, om nån som inte är svensk hoppar på Norge så får de på moppo av jantetyperna på andra sidan gränsen. Så när jag nu sitter och tittar på norska live-sändningar från TV och förstår allt de säger känner jag bara en sak. Det spelar ingen roll att det må vara ett annat land, jag känner på samma sätt som om det hade skett på den här sidan gränsen. Det spelar ingen roll. Idag finns det inte fem miljoner norrmän och nio miljoner svenskar. Idag är vi fjorton miljoner nordmän. Och jag har en känsla över att danskarna också är med.

Färdigt


Husfruskola


Om ni någon gång råkar köpa er en burk oljebaserad färg men inte köper lacknafta och inte heller bor i ett hus med ett överfyllt garage där halvfulla flaskor av just lacknafta står och trängs som om det vore biljettsläpp till nya star wars-filmen, då har jag ett tips till er. Det kallas nagellacksborttagningsmedel. Det fungerar helt på samma sätt; färgen försvinner och det gör de flesta av dina hjärnceller också. Helt logiskt borde det även fungera tvärtom. Men jag kan liksom inte testa. Så om du har lite nagellack som måste bort och endast sitter med en dunk lacknafta så kan nu ju meddela mig hur det fungerar!

Tavla

lottastrad.se
Är helt förälskad i dessa. Alla. Nån av dem. Jag vet inte. Vill ha, vill ha, vill ha.

Med tuppen och allt det där


God morgon världen. Pigg som en lärka är jag uppe och ska fortsätta måla köket. Det här med att färg tar tolv timmar på sig att torka kan ju göra en förbannad till tårna så jag ger den tio max och kör en vända innan jobbet så det kan bli en till efter detsamma. Nu har vi bara en hyresrätt och lägger nog ner alldeles för mycket tid och pengar på stället, men usch så roligt det är. Den här gången är det en trälist vid kaklet som ska få en annan färg och jag återkommer mer än gärna med reslutatet, om det blir bra. Härom dagen var det matbord och den sista stolen som fick sig en omgång. Resultatet blev lysande men det blev lite tomt när det blev vitt, så nu fattas det en stor lite färgglad tavla på väggen.

To use or be used


Tro mig, den där uppsatsen kan användas på en rad olika sätt.

What to doellerJag behöver hjälp att besluta. Jag vet inte om jag ska åka mot Dalarna i helgen eller ej. 

På för-sidan av att åka ligger Rebeccas bäbismage, gratis"loppis" i mormors galma hus (alltså ta det du vill ha, resten lämnar vi bort), lös bröllopsplanering (not my own), familjen och en traditionell solnedgång vid barkdal. Emot-sidan består av att jag inte kan åka fredag kväll för jag jobbar lite för sent och alla transportmedel slutar gå alldeles för tidigt, jag måste göra klar min uppsats, jag kan få jobba ett extra helgpass och få ihop till ytterligare några convers i USA och tåg är dyrt och jag har noll pesetas på kontot.

Så vad göra?

När staden sover - den optimistiska vägen


När en hel stad sover en lördagmorgon jobbar telefonisten ändå. En sådan morgon tog jag med mig kameran, satte mig på cykeln och klev därefter på tåget som var märkt Alvik som på den gamla goda tiden. Det här tåget stannade dock inte vid Åkerö skola utan droppade av mig på essingön modell större för ett arbetspass i överföringarnas tecken. Men först fick jag chansen att känna känslan av vad folket i stan gjorde dagen innan och må bra över att jag mådde bra och var på väg att smälla in lite goda OB-timmar istället för att ligga halvkrök i sängen och yra om att pizza och cola skulle vara bättre än världsfred.

Min målare


Det här med att jobba är banne mig inte så tokigt, för oj så duktig man blir när man väl är ledig. Idag började vi dagen med att storstäda. Både avlopp, garderober och min Monica's closet fick sig en rejäl omgång. Efter det bar det av mot Farsta för inhandling av mat och färg. Sen drog vi ut böbler, utrustning och stormålar'n & co ut på trottoaren igen och började färglägga både asfalt och köksbord. Efter ett tag kom vi på att det nog eventuellt skulle börja regna snart, så vi baxade in det halvfärdiga och helkladdiga möblemanget igen och slängde ut målarplast över hela vardagsrummet. Så nu är målningen klar, storstädningen rätt så förstörd och vi sådär härligt söndagsutslitna.

Finn ett felIdag är en sån där sjukt hyperextremt supereffektiv dag där vi bara gör allt. ALLT.

Sakta vi går genom stan


Efter en förträfflig tur till biografen och Harry P (där jag mot all förmodan lyckades att hålla adrenalinet i styr och inte avsöja slutet för de typ 500 samlade innan filmen börjat). Mycket magi och en hel del godis senare beslöt vi oss för att ta apostlahästarna en bit hem och njuta av lite luft och en kvällsvibrerande stad. Och som den vibrerar.

Vårt nya hemHemmagasin vare. Eller?

@ jobbet
Den annars så slående utsikten från jobbet har idag tappat lite i kvalitet. Det är regnigt, blåsigt och dimmigt.. eller helt enkelt grått som f*n. Så idag travade jag, den stickade koftan och barret till arbetet utan problem. Det är ju inte direkt så att man vill ligga på stranden istället.

Grow me one of those pinjenötsträdIkväll har vi gjort zuccinipasta, vilket verkligen kan rekommenderas om man försöker hålla sig borta från de dära kolhydraterna. Utan alltför mycket fantasi ser det ut som tagliatelle men smakar hundra gånger bättre, mycket tack vare världens bästa lilla nöt (eller vad det nu är). Ta fram en potatisskalare och "skala" zuccinin till bara kärnhuset är kvar, salta remsorna och låt de ligga ett tag. Jag valde att dutta dem med hushållpapper sen för att få bort vätskan, men vilket annat smart tips som helst lär funka. "Rosta" pinjenötter och lite skivad vitlök i olja och släng i en rejäl bunt örter. Jag kör basilika och citronmeliss (bör fungera med bara basilika och lite citronsaft också). Sen har man bara i zuccinin och låter den bli varm medan man rör om det gojsiga. Sen är det bara å äta.

It could be better


Efter ledig dag igår är det tillbaka på jobbet idag. Och dagen kunde ha fått en bättre start än den att man, väldigt bildligt, drömmer att pojkvännen tokdumpar en. Men han har nu på ett väldigt pedagogiskt sätt förklarat att det bara var en dröm. Men när dagen är klar är jag snart i mål för veckan och då blir det barar fyra veckor kvar till USA.

Onsdagslyx


Idag har vi haft vardagslyx till middag. Jag låste in mig i köket och lekte masterchef medan en ovetande och hungrig pojkvän fick hålla sig borta. Och vi kan i efterhand konstatera att den stängda dörren var vettigare än väntat, eftersom det såg ut som hela polisens lager av rökbomber hade gått loss i köket efter att Johanna hade gått lös på fiteringskonsten. Så nu luktar i alla fall bara köket snabbmatsrestaurang. Maten bestod iaf av hamburgare, lite vitlöksbröd, saltgurka och, vad som visade sig vara, världens godaste potatissallad (tack Anna). Nu sitter jag i soffan och spanar fotboll - och är supernervös såklart. Jag höll på och skita på mig i Japan-Tyskland matchen så ni kan ju ana hur jag mår nu.

Drömhus


När vi var i näs på midsommar hittade vi vårt drömhus. Och med "vi" menar jag såklart "jag". Och med "drömhus" menar jag "en herrgård". Mitt ute i skogen ligger det en riktig pärla som en gång i tiden var herresätet för någon rik typ som ägde ett järnbruk precis bredvid. Nu är det ett tomt stort hus med enorma rum, enormt kök, personalbostad innanför köket och ett pingisbord. Hade jag haft massa pengar och multum med tid (och inte en utbildning som gör att det blir svårt att få jobb precis mitt i skogen) hade jag köpt det och satt igång med en sju helsikes till renovering. Sen hade det kunna bli sommarparadiset numero uno med sjön ett stenkast bort och en stor gård till för vattenkrig/grillkvällar. Det lovar jag er. Men tills dess är får stället agera herrgården i mina drömmar.

People party


I helgen avklarades då den tredje etappen av tjejklasikern årgång 2011. Med packningen i ica-påse drog vi till Vansbro för simning 1 km. Mina två medsportare Julia och Pepp var livrädda då de hade hört talas om att vi skulle simma motströms. I deras värld skulle vi bestiga en fors elternativt niagarafallen, men det visade sig till deras stora förvåning vara fråga om en stor trägflytande älv och ingen rafting baklänges. När vattnet sedan visade sig inte ens vara kallt slutade det hela med en rätt behaglig tur mot målet. Förutom allt folk som envisades med att simma på samma yta som jag (det var en och annan hälspark man både fick till och fick smaka på). Men i mål kom jag nöjd och glad (om än rätt vinglig efter tyngkraftschocken som slog en när man kom upp på land) efter blotta 25 minuter och tio sekunder. De som inte simmade (vilket verkade vara var och varannan vansbrobo) avnjöt traditionsenligt melidokrysset live på "stora" scenen i solen. Folkfest it was.

Back in the woods


Jag är tillbaka i storstaden och firar det med att börja sent så jag hann med en tur i skogen innan frukost. Varje gång jag gör det älskar jag det verkligen så jag kan inte förstå varför det är svårt att motivera sig att lämna sängen 40 minuter tidigare varje (eller i alla fall varannan) morgon. Men nöjd och glad med mig själv ska jag nu kasta mig och mina smutsiga fossingar in i duschen och hoppas på en utebliven pollenattack.

Förgås


Jag förgås av värmeslag i minilägenheten. Och det hjälper inte att man har en hel bäverpäls på huvudet och är stressad av packning och all annat skit. Vinter någon?

Going back


I helgen är det vansbrosimmet som ska genomföras. Och i god gammal tradition har jag tränat inför denna utmaning med förra utmaningen, cykeln. Däremellan har det varit noll på träningsfronten så jag litar till min tjurskalle den här gången också. Idag bär det i alla fall hem till dalaland igen för att ladda ikväll med tjejkväll. Sen blir jag kvar till måndagmorgon, allt för att fira Maja som (vad jag är övertygad om) på söndagen kommer fullborda en riktig klassiker.

Om stockholmare


Om man ställer sig på en trottoar en sommarkväll vid niohugget och målar köksstolar. Då hejar till och med Stockholmare på en, så ni vet.

Skytteltrafik till IcaVi är faktiskt rätt grymma här i hushållet på att veckohandla och planera våra måltider. Dock spelar det inte så stor roll när man sedan på onsdagen inte är det minsta sugen på det man planerade (sen hjälper det kanske inte att frun i huset förstör den tilltänka köttfärsen genom att starta tining aningen för tidigt (typ åtta timmar)). Idag var vi i alla fall inte det minsta hungriga och fick därför ta ytterligare en sväng till Ica för att inhandla dagens middag, jordgubbar.

Booking


Ikväll har vi bokat ett hotell. Äntligen. De senaste dagarna har det varit lugnt på jobbet på eftermiddagarna, vilket har resulterat att jag kan allt om hotel.com. Och eftersom hotels.com hävdar att de kan allt om hotell förstår ni vilken kunskapsbank jag nu besitter. Pojkvän ansåg dock att jag inte kunde prata om något annat och lade, snäll som han är, fram bankkortet soch bokade. San Francisco klart, så nu har vi nånstans att sova första natten och har därför faktiskt en realistisk chans att få tillträde även till själva landet. Att ta sig in i det där landet är ju ett heltidsarbete bara det. Så om lugnet på jobbet håller i sig planerar jag att från nu till augusti sysselsätta mig med att lista ut hur jag hackar FBI - eller vad som nu krävs.

MAT


Om jag ska fortsätta besöka diverse midsommarfirare och svärföräldrar varenda helg kommer mitt mål "snygg till semestern" gå käpprätt åt... Men det är ju så gott.

Ett heltidsjobb till


Jag sitter och bråkar med min gamla dator. Den ska säljas till första bästa som erbjuder sig att hämta den och betala en tjuga (hej dryga ut reskassan) men jag vill helst inte att den ska säljas med allt som jag hållt kär i flera år kvar på datorn. Om kungen skulle kunna bli utpressad så ska ni bara veta vad mina bilder skulle kunna medföra, ojoj. Därför har jag nu spenderat två dagar med att försöka tömma skiten. Och jag har inte så mycket att tömma så det egentligen skulle ta två dagar, utan datormakapären är så dålig så den stänger av sig själv om man ger den mer än ett kommando åt gången, alternativt försöker flytta en mapp med fem bilder i, alternativt försöker radera en mapp med två album i. Överhettning säger datordoktorn till pojkvän. Förbannad skit säger jag.

Söndagsångest


Det absolut bästa med att vara student är att man slipper söndagsångest. I och för sig har man ångest lite hela tiden, men man slipper i alla fall den här undergångskänslan när en underbar helg tar slut och man vet att man har eoner med tid på jobbet framför sig (för det finns ju ingen som överdriver mer än en söndagsångestladdad tjej). Men imorgon är det på't igen och nånting med 1000 och några till timmar kvar till semester.

At sea


Idag var dagen när jag för första gången betredde en segelbåt. Mina tidigare erfarenheter av denna ädla "sport" har varit begränsad till SOS sällskapsresan och jag hade väl mina aningar att det inte riktigt skulle vara samma sak. Men bortsett från att jag trodde båten skulle välta, var livrädd att jag skulle falla i och att solen lyste med sin frånvaro var det faktiskt riktigt härligt. Båtmänniskorna fick dock sköta seglen medan jag ägnade mig mest åt att hålla i mig och kameran. Nu med saltstänk i ansiktet är vi hemma igen, bara för att bege oss ut med nästa båt in till fastlandet för att hämta plåt (läs: köpa glass).

Fångad på en ö


Vi befinner oss ute på Fångö i Gryts skärgård med svärföräldrarna och äter godis, dricker fördrinkar och somnar i en solstol om vart annat. Jag är inte för kräsen för att tycka att det är helt fantastikst underbart. Trots förutspått regn och dunder och brak har vädret varit med oss också (till mr "åska är det bästa som finns" stora förtret). Men jag och svärmor har lekt metereologer och konstaterat att vi väntar oss en åska nu, som ska vara färdig lagom till grillen ska fram. Det funkar.

Oväntat

Inte helt oväntat har någon, antagligen en illasinnad trafikgud, valt att stänga av just den på/avfart som vi efter många timmars planering hade bestämt oss för och på så sätt rubbat hela vår tidsplanering. Vad är det med Stockholm och att stänga av vägar precis där jag ska åka? Det enda ljuset i tunneln är att jag nu, den varmaste och mest kvava dagen sedan mannaminne satte mig på rätt sida av tåget, den utan sol. Händer typ en gång på miljonen.

Tricky part


Min mamma befinner sig just nu utomlands på pilgrimsleden mellan Frankrike och Spanien. Hon bokade en flygbiljett, köpte ett par vandringskängor och bar sig av - mer eller mindre. Noll koll och spontan är väl min mamma i ett nötskal. Men när hon skulle ge sig av var hon ändå nervös för EN sak, och det var inte att hon åkte ensam eller inte hade en hembiljett eller att hon inte knappt visste vad hon skulle göra. Nä, det enda hon var nervös över var att hitta rätt flyg på Skavsta. För Skavsta är ju läskigt stort och så.

Lite på samma sätt är Fredda nu vansinnigt nervös inför kvällens resa mot Söderköping. Men han är inte nervös inför att dela E4:an med galna helgtrafikanter som susar fram i 130 eller för att vi riskerar att få göra just detta i ösregn. Nä, han är nervös för att han ska hämta mig på jobbet och således ta sig av nämnda motorväg på rätt ställe, cirka 1 km hemmifrån. Vana Stockholmare som vi är.

Östergötland


Idag ger vi oss av mot södra breddgrader, hela vägen ner till Östergötland. Svärföräldrarna ska få ett välförtjänt besök och jag planerar att ta vara på varje solglimt som kan tänkas uppstå genom att ligga som en pressad makrill på klipporna iförd absolut ingenting annat än bikini (som är för stor). Utöver det blir det skönt sällskap och, om jag får gissa, god mat. Först ska jag dock riva av ett arbetspass, och innan det borde jag packa - eftersom jag inte ska hem emellan arbete och avfärd. Så är det.

Gröna Lund


Efter årets godaste köttfärssås banade vi väg mot Gröna Lund igårkväll. Vi gick all in och körde på åkband och hela paketet. Sen sprang vi omkring som om vi vore fjorton (tillsammans med alla fjortisar) och betade av alla de värsta åken. Kommer inte ihåg så mycket, jag antar att kroppen helt enkelt konstaterar att det är livsfara på gång och stänger av. Men några nackknyck och en hel del asgarv senare tog vi oss hemmåt mot tryggheten genom en färjetur i solnedgången. Satan i gatan vilken vacker stad det här är.

RSS 2.0