Adventsfika del 2

Nu har det fikats och spelats guitar hero. Kakan blev mycket god och sällskapet var mycket trevligt. Men det är lite konstigt nu. Alla åker. Pettersson kommer jag kanske inte se förrän augusti, Julia kommer jag iof se, men inte så mycket till innan augusti. Grabbarna kanske jag aldrig kommer se igen. Mysko. Men det är ingen idé att gräva ner sig. Lika bra att göra korvstroganoff istället.

Så vill jag bara visa mina paket:


Adventsfika

Idag ska jag ha advensfika här hemma. Måste få visa upp min gran. Har jag tur kommer tre personer =) Men jag ska i alla fall baka och fixa på förmiddagen. Ett prov på min kommande tid som hemmafru. Det är nämligen som så att jag inte kommer hinna göra tentan i nästa kurs innan jag måste åka till Afrika. Jättesynd om mig - eftersom jag nu måste vara ledig i två månader. INTE. Är så förbannat nöjd så ni anar inte. Så om det är någon som har någon dag över och vill komma till Lkpg och hälsa på, eller som kanske vill ha påhälsning. Låt mig veta!

Baka var det!

Må bra

Oj så bra jag mår. En helt underbar helg, som kan summeras på följande sätt:

1. LEDIGHET

2. Två töntar i badrock!

3. 1:a advent, och vår ihopsnickrade adventsljusstake. 1:a advent betyder cirkus fyra veckor till jul. Och jul tycker vi om!

<4. Som sagt, fyra veckor till jul. Jag har krävt julgran. Jag fick en (eller jag betalade också)(fast jag är tydligen knäpp).

5. El classico på tv:n. Fint! Glögg i kastrullen. Fint!

6. Sa jag att jag var ledig?

Du och jag helg

Idag är det äntligen dags för mig och Fredrik att åka iväg på ta hand om varandra helg. Behövligt efter väldigt mycket att göra hela hösten. Vi ska på spa, fast utan att spa'a. Vi ska ta det lugnt, sova över, hänga i bubbelpoolen och mysa. Äta julbord ska vi också, men det är ju ändå första advent.

Men ni behöver inte oroa er, jag återkommer imorgon. Då ska jag julpynta!

Hit ska vi:


Det blev bra det där

En mycket lyckad utflykt blev det. Jag kom hem med detta:


Ett VG på kursen som nästan har tagit död på mig! Yes, säger vi till det. Sen kom jag även hem med det här:


Och det mina damer och herrar är mitt antagningsbesked från universitetet i Kapstaden. 25 januari ska jag tydligen börja gå i skolan på nedre sidan av jordklotet. Galet, säger vi om det.

Därav vill jag också presentera en världsnyhet:

iKapstaden.blogg.se


Efter en tuff holmgång mellan mailkedjor, resedagbok, blogg, facebook, mm beslutade jag mig för att hålla er uppdaterade via en blogg. Det blir nog bra!

Very spännande

Nu ska jag, Fredriks byxor och min oerhört lysterlösa ansiktshud ut på ett mycket mycket spännande uppdrag. Vi hoppas alla tre på att vi kommer hem med ett bra resultat. Önska oss lycka till!

>



Salt

Jag översaltade gröten. Det måste vara ett gott tecken va? För mycket salt i morgongröten tyder på en bra dag. Kan inte du citera det briljanta ordspråket Beckson?

on a roll

Nu mina damer och herrar är jag blotta 24 timmar ifrån total frihet. Skumpan är inhandlad (fakstiskt på riktigt, den åker fram när vi redovisat klart imorgon), kvällsfesten är inplanerad och det är bara blotta tio timmar ångest kvar (har till och med inhandlar migränmedicin för att stå ut den sista eftermiddagen). Där efter ska jag vara ledig i minst fyra dagar. Kanske längre. Har lite svårt att bestämma mig. Men en helg av frihet i alla fall. Jag kommer inte ens ihåg vad det är! 24 timmar!

Lyckat

I en tid där vila är en bristvara kan det tyckas vara jäkligt dumt att åka till skolan en och en halv timme innan vi började. Speciellt när vi inte hade något att göra i skolan i en och en halv timme. Speciellt när vi trodde att vi började halv tio, inte halv elva. Dumt, dumt, dumt.

L'anglais

Det är mörkt ute. Mycket mörkt. När jag har suttit i skolan och det är mörkt när jag kommer ut känns det alltid som att jag var varit så duktig! Dumt det här med att det blir mörkt så tidigt bara. Dessvärre är dagen inte slut än heller. Nu ska jag sätta mig och fila på min presentation av uppsats som ska göras på onsdag - på engelska. Min engelska är för övrigt fläckfri, i mitt lilla huvud. När den sedan kommer ut är det svårt att höra om det är engelska, danska eller hittipåska jag pratar. Därför kan kvällens sysselsättning bli ganska kul. För att få lite hjälp tänkte jag sätta på hell's kitchen i bakgrunden. Det lär ju bara vara ett ord man lär sig, men det är i alla fall engelska.


Från helgen.

Nananananana

Hemma igen. Det har varit en mycket skön helg. Det vas behövligt att se några andra väggar och tavlor än de här hemma i lägenheten, har inte blivit mycket av det på slutet. Skönt med lagad mat också, när man inte gjort annat än att sitta framför datorn och författa.
Men nu är det bara slutspurten kvar. Jag har fyra dagar kvar till ledighet. Under den tiden ska jag skriva klart två uppsatser, göra två presentationer och två opponeringar. Det ska nog gå bra. Det som egentligen är mest jobbigt nu är att jag inte kan få Torgny Melinz version av "Kyssa dig" ur huvudet. Lyckades plugga med reprisen av dansbandskampen på i bakgrunden igår. Inget att rekommendera. Hela natten känns det som om jag har legat och nynnat på den där. Avskyvärt!
Jobba på mina älsklingar, fyra dagar kvar till FEM dagar ledigt!

Klump i magen

Jag sitter här och mår lite dåligt. Jag tror det beror på mitt dumma debattinlägg. Jag tycker inte om att bli hackad på.

Nej, antagligen är det nog inte det. Det är nog det här förbannade PM:et som jag inte kommer någon vart med för tillfället. Jag har bara det sista kvar, men det har tagit helt slut i min hjärna. Pust. Jag vill verkligen lyckas med det här. Den där lille betygsjävulen jag tampades med hela högstadiet och gymnasiet har ploppat fram. Jag tycker faktiskt inte om honom ska ni veta. Han är så förbannat kaxig. Är man inte lika bra som honom så mobbas han. Pust igen.

I helgen ska vi i alla fall åka till skärgården och få lagad mat. Svärföräldrar och korrläsning står på schemat skulle man kunna säga. Ska försöka jobba på några timmar nu i alla fall så att jävulen kan få stanna hemma!


Men det här är i alla fall vad som tittar in på mig idag, äntligen!

Jag vet

Min kära medboende var snäll och påpekade (med ett brett flin på sina små läppar) att medmänniska stavas just medmänniska. Inte med människa. Jag vet det. Jag är bara klåfingrig på mellanslagstangenten.

länken!

Brukar inte tycka sånt här är så viktigt. Men det här är banne mig på liv och död! Do it!

http://www.raddajulen.nu/

Samhällsdebattör =)

Jag har blivit lite nördig och vuxen och så. Det kanske inte var någon nyhet. Men jag börjar lessna så fruktansvärt på vaccination, svininfluensa och speciellt vaccinationshysterin och Leksand. Det hela slutade med att jag fick lov att kommentera en artikel på dt.se. Nu skäms jag, jättemycket. Det är något jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag har blivit någon jag inte känner igen. En sån där viktigpetter som ska tycka till om allt.

Fast när jag tänker efter har jag alltid varit det va?

Men jag säger bara GE UPP!

Bio och godis...och popcorn

Nyss hemkommen från bio, 2012. Jag ska dock vara en bra med människa och inte avslöja något (Sofia), så det enda jag egentligen ville säga var att jag har varit på bio. Skönt att komma ut ur lägenheten en stund var det. Hade börjat gro fast i stolen där uppe på övervåningen. Godis fick jag också (vilket var den egentliga anledningen till att jag gick med). Sovdags antar jag.

Lugn och ro

Uppe tidigt i dag igen. Tog mig ner och gjorde lite havregrynsgröt. Sen somnade jag om i soffan. Middagslur vid nio på morgonen, helt vettigt. Men nu har jag i alla fall tagit mig i kragen och startat dagen. Ska återigen sitta och skriva, men det går sådär för tillfället. För min pojkvän, tillika sambo (om han nu får fortsätta vara det), bestämde sig precis för att det var en bra idé att kolla vilka ringsignaler som fanns på den nya hemtelefonen. Och spela upp dem högt. Men nu kom hans studiekompis så nu kanske det kan bli lite lugn och ro.
Vi har bokat in lillweekend första advent förresten, gissa om jag längtar! Först iväg och bo på hotell och mysa, och sen hem och klä gran. Men antar att det är två veckors he***tesplugg kvar. Och dagens börjar nu!

Viktig fråga

Det är dags för en, eller två, viktiga frågor som jag kräver att alla mina läsare svarar på:

Vad ska ni göra på nyår? Om denna svaras med "jag vet inte" är följdfrågan:
Vad vill ni göra på nyår?

Anledningen till frågestunden är enkel. Har alla planer som jag inte är inkluderad i (isch, ni fattar) så får jag gärna jobba. Har folk planer som jag är inkluderad i behöver jag inte jobba. Finns det inga planer kanske man skulle skaffa sig några. Så svara!





Men nu ska jag och Åmsele-morden ut och springa.

Lunchpaus

En mycket välförtjänt sådan!

Redo

Är upp i god tid (alltså tidigt), har ätit gröt, värktabletten ligger och myser i magen, jag är redo.

Steg 1. Jag är inte tillåten att resa mig ur denna stol förrän jag har skrivit två sidor uppsats.
Steg 2. Efter första utflykten från stolen är jag inte tillåten att resa mig ur denna stol förrän jag skrivit minst en sida till.
Steg 3. Ni fattar.

Vid fem ska jag ut och springa, och innan det får jag inte göra något annat än att skriva. Inte ens titta på våra bästa år.

Husliga

Ikväll ska vi städa, lyssna på P3 dokumentär och laga chili con carne.

Längtar

Jag tog mig en mycket välförtjänt sovmorgon. Det bestämde jag mig för redan innan klockan ringde. Då är det ju synd att man inte är smart nog att ställa om klockan. Så egentligen har min sovmorgon mest bestått av att jag 7-minuters snoozat i dryga timmen. Men nu är jag uppe. Konstaterar snabbt att gårdagens solglimt idag blivit en grå dimma - igen.
Annars har jag jullängtan. Jag vill ha snö, ljus, julgran, pepparkakor, KNÄCK, gamla kompisarna, Kalle Anka, dålig julkalender, familjen, paket (är ju inte den som är den som ni alla vet), glögg, julmust och allt sånt. Men till första advent har jag i alla fall blivit lovad att få fixa en julgran till lägenheten. Första advent-helgen är också första gången jag är ledig sen den 17 augusti. Det längtar jag också till. Kanske ännu mer faktiskt. Japp, jag ändrar mig - jag har första adventslängtan!

Vilodag

Söndag är ju veckans vilodag som ni alla vet. Och jag tänker inte vara den som är den som struntar i det, så nu ska jag vila. För det är fortfarande söndag och jag tycker att jag gjort mig förtjänt av det. Nämligen pluggat sen halvtio i morse. Klar precis nu! Men det får väl vara värt det, för så här dags om tre månader sitter jag i Kapstaden och gör allt annat än att plugga 200%. Så om ni ursäktar så ska jag nu njuta av tre och en halv timme söndag i soffan nu!


Jasså?

Leksands if:s officiella hemsida:

"- Sedan har vi ju ett helt gäng arton åringar med i matchen."

Och jag som tittade på matchen. Kan inte varit speciellt uppmärksam för inte såg jag några åringar inte. Låter som någon sorts fisk, men något sådant såg jag då rakt inte på isen. Men jag har i och för sig aldrig varit så bra på det där med fiskar.

Äntligen utgång

Tillslut, efter fyra månaders traglande i Linköping, tog vi oss äntligen ut på en riktig utekväll. Och ute var vi - tills det stängde. Därefter åt vi skitmat. Därefter gick jag hem och sov. Nu ska vi beställa pizza. Längesen var det man löpte hela linan ut, men nu banne mig. Riktigt kul var det också. Det roligaste av allt var när jag vid halvtre tiden insåg att av de jag dansar med just nu kommer tre från Leksand, och ingen av dem är Jocke. Hur hände detta?
Jo, det ska jag förklara. Jag stötte på Jocke i en trång passage, och tittade upp på hans kompis. "Jösses så lik Syrén han är" var jag precis på väg att utbrista när det slog mig - Det är Syrén. Det visade sig att halva Örebros Leksingsbestånd befann sig på slätten. Och roligare än så var det inte. Men det var kul, för den som var där =)
Jag har galet mycket studerande att göra idag.

Smart

Om man ställer den bärbara datorn på övervåningen så kan man inte titta på tv medan man slösurfar. Då kanske man faktiskt kan få något gjort. För de tvprogram som går på dagtid går inte att titta på utan att man gör något annat också. Smart Lundin, smart!

Hemma

Det är höst. Det berömde östgötakastrullocket jobbar hårt.  Vi har seriöst inte sett solen på tre veckor nu tror jag. Varje morgon när man tittar vädret får man se östergötlands konturer utmålade på en grå bild medan en uppklädd dam/herre står bredvid med ett stort leende och konstaterar att idag blir det tre grader varmt, igår var det fem och imorgon blir det banne mig fyra grader varmt. Jag önskar att jag var hemma i Dalarna nu. Och inte för vädrets skull, det lär väl vara samma där om inte värre. Ruskigt och fuktigt från sjön, kala träd, mörkt och allt möjligt. Men där är det hockey ikväll. Till arenan kan man gå och glömma rusket utanför och bara göra något helt annat i några timmar. Några timmar i veckan, perfekt tidsfördriv i höstmörkret. Och nej, det fungerar inte lika bra att åka till Cloetta center och titta på Linköping. Deras klack kan inte ens hålla sin egen takt. Därför vill jag faktiskt vara hemma nu. Men i brist på annat ska jag stänga av tv:n och sätta mig med datorn på övervåningen och vänta på att sportradion skall starta sin sändning.

Vankas förändring

Det vankas en liten bloggförändring, eller nåt. Eller inte förändring, en utbyggnad kanske är mer rätt ord. Men innan det blir ens fråga om något sådant ska jag skriva lite på det där förbannade PM:et. Eller diska kanske, eller städa kanske, eller bara sitta här och titta på tv kanske...

Beach 2010, eller nåt

Ojojoj, nu ska jag ut och springa! P3 Dokumentär i öronen, blott 4,4 grader ute (alltså dubbla tights) och en kondition som en överviktig i USA skulle vara deprimerad över att ha. Heja, heja!

So long bitches

Jösses, efter en halvtimmes pluggundvikande har jag kommit fram till att allt man behöver göra för att bli en storbloggare är att vara blond, spela korkad och säga kontroversiella saker. Då är det klappat och klart. Jag sysslar dock inte med sådant, men är å andra sigan oerhört nöjd med minga mina 25 trogna läsare. Tack till er för att ni inte kräver att jag ska ha en rosa tröja med paljetter, videoblogga och för mitt liv undvika saker som kollektivtrafik, h&m, fuskpäls och annat orehört mycket budget.
Men det var inte det där jag skulle skriva om egentligen. Mitt egentliga uppdrag har försvunnit ur mitt halv tolv mosiga huvud. Så tills dess att jag återkommer antar jag att det är dags att läsa lite lagförslag och remissvar.

Nörd

Blev precis helt överlycklig när jag läste första stycket i Not 1 "Redovisnings- och värderingsprinciper" i Clas Ohlsons årsredovisning och förstod precis vad som stod. Det kanske alla gör, vad vet jag, men tills jag vet det tänker jag tro att jag faktiskt lärt mig något på tre och en kvarts termin. Aaa, lycka!

Snart ett dyk i Sydafrika

Jag gick magnifika 8,65 kronor plus på mitt spelande igår. Proffessionalism! Men nu ska jag plugga.

Tyst och ensamt

Det är väl inte så att det märks att jag är själv i lägenheten, eller själv i Linköping till och med, och inte har så många att prata med? Om blogg.se krånglar för alla er andra är det antagligen för att jag överbelastat det hela. Men det är ju så tyst. Igår ringde jag till och med pappa två gånger på 45 minuter, vilket inte händer ofta vill jag lova. En av gångerna för att rådgöra med Mini om vem som var bäst i Idol, vettigt. Men jag har i alla fall lyxat till det lite på kvällskvisten med choklad, blomkål och en GT virgin, tonic alltså.


Nu är det bara en halvlek kvar på min sportdag, och sen blir det väl sängen - sista kvällen själv på ett tag, puh. Det får nog vara det på bloggen för dagen.

Spel spel spel

Man kan ju inte vara annat än stolt att komma från Siljansnäs ibland. Kul för herr Ollas att det går så bra för honom. Och mycket fint med en hockeyseger och tillbakatagande av makten över siljan, hehe. Men jag kände ändå att det inte kunde vara en riktig sportdag utan lite spel också. Så nu hoppas hela Sverige på att Barca ska vinna med två mål( så jag kan vinna typ 15 pengar), tack! Så ska jag fundera ut något bra spel till Madridderbyt också.

Så ni vet!

P3 dokumentär

Blev ingen film mellan 16 och 18. Blev en promenad och en P2 dokumentär istället, om Mattias Flinck. Något jag skarpt kan rekommendera (om inte annat så för att få höra lite dalmål såhär på slätten). De där dokumentärerna brukar ju vara bra så jag är inte förvånad över hur bra det var. Det jag däremot är förvånad över är hur oerhört dålig koll jag hade på vad som egentligen hände. Jag bodde ju ändå bara några mil där ifrån.

Och så får man ju som den jurist man är bara sätta ett stort frågetecken över domstolar och allt vad det är. Visst kan vi konstatera att han var värd en livstidsdom, men att vrida och vända på situationen för att få den som man vill är väl ingenting domstolarna ska syssla med kan man tycka. Jaja, lyssna på den hur som helst tycker jag, sändes på P3 5 april 2009.

Nu ska jag koppla in datorn till tv:n och titta på hockey!!

Sport var det

Jag laddar inför match med lite videoblogg.



För tydlighetens skulle så är det inte jag som videobloggar. Får väl för mig att Mora låg under här va?

Vilken dag

Tanken var att jag skulle studera idag. Det har jag i och för sig gjort, jag har skrivit ner fem och en halv rad om vad jag inte ska skriva om. Men efter en titt på tv-tablån kan det snabbt konstateras att det blir sport idag, från och med nu. Om man inte kan kalla en tävling mellan ett ånglok, en bil och en motorcykel på Top Gear som sport, för det är vad jag har tittat på hittils.

Planen är i alla fall: 14-16 LFC i Damallsvenskan (man måste ju stötta dem ,de har ju faktiskt vunnit SM-guld). 16-18 Osäkert, kanske blir någon film - så det är väl inte så mycket sport kanske. 18- ca 20 Mora-Leksand. 20-22 Barcelona. 22-00 Madrid derby. Min kära tyckte det var tur att han befann sig någon annanstans.

Absurt

Det där var helt absurt! Helt galet! Helt sjukt! Lill-Herman har gjort det igen. Och jag grinar...

Fredagskväll och helg

Jag har återigen blivit gräsänka (som det hette var Hanses). Pojkvännen har begett sig till sydligare breddgrader, Malmö. Detta har "firats" med nyaste harry potter-filmen. Dumbledore dog den här gången också och Johanna grinade såklart. Annars kommer nog kvällen och helgen mest handla om konsten att inte plocka bort efter sig och röra till det så mycket som möjligt samtidigt som det inte märks ett dugg när han väl kommer hem. Det är en konst jag bemästrar ganska väl om ni frågar mig.

Nu tittar jag i alla fall på Idol, det där programmet som jag inte alls tyckte om ni vet - men som jag nu sett varenda avsnitt av. Under tiden ska jag inte vika ihop min tvätt.

Studenter

Vi var ner i förrådet igår och såg att grannen har ett gäng vinterdäck, en rullator och en vattenpistol i sitt förråd. Den logiska frågan, antar jag, är "rullator?!?" men skadade av studentlivet som vi är tittar vi på högen däck och undrar förskräckt "vad sjutton ska han med dem till?". Bil, vad är det?

Kökshandduken

Till min store förtret, och till skäggherrens stora skadeglädje, har min eminent uppsatta kökshanddukshängare ramlat ner. Någonting om gipsvägg och inte använd plugg säger skägg, och är inte sen om att påpeka att han sa nåt om det redan när jag stod och lekte Martin Timell i köket, vilket jag absolut måste hävda att han inte har sagt. Sedan stoppade han mitt utomordentliga försök till att lösa situationen genom att helt enkelt trycka in skruvarna i hålet igen. Någonting om att väggen går sönder var hans anledning. Nu har han gömt kroken.

Detta kanske inte verkar vara något större problem enligt er. Men där har ni fel. Det är faktiskt ett stort problem. För jag har problem att hitta kökshandduken när den inte hänger där den ska.

Jag visste inte

Jag trodde tjejer var bannlysta från allt vad pryltokighet hette. Hade tydligen fel.



Stuff - världens största pryl(??)magasin. Hehe

Deja vu

Ojojoj. Austin OCH Carrie är tillbaka i våra bästa år. Helt plötsligt blev jag förflyttad till sommaren 1999 här i soffan. Om jag inte tittar ut så ska jag hålla kvar tanken att siljan ligger där utanför och glittrar i solen.


Väderleksrapport

Min mail har en design som talar om dagens väder på stället mailen befinner sig, oftas i Linköping alltså. Hela dagen när jag suttit i skolan och skrivit EG-rätt, PÅ ENGELSKA (det ni), har mailen visat på snö och mys ute. Sen slutade jag plugga för dagen och då visade mailen spöregn. När jag väl kom till ett fönster och kunde undersöka vädret själv konstaterade jag snabbt att det där mysiga snövädret som alla på facebook babblade om INTE hade kommit till Linköping. Eller i alla fall inte behagat stanna här till jag var klar med faktadelen.

Så nu ska jag stämma Google för att sprida falsk glädje till sina användare.

Efter det ska jag slå mig ner i soffan och titta på vänner.
Eller så gör jag det i omvänd ordning.

Hehe

Hög kvalitet på inläggen nu... Bussar på en bild eller nåt i stället. En bild på äkta kärlek (eller nåt) kanske.


Tisdagskväll

Den bästa kvällen på hela veckan lider mot sitt slut. 19.30 till 23.00 är det jag i soffan tittande på tv:n som gäller. Sen går man och lägger sig och väntar på nästa vecka. Men jag klagar inte, för jag har ju den bästa  som ligger och väntar i sängen.

Vad ska ni göra imorgon dag. Jag ska till skolan och plugga jag.

bed time

Sällan har sängen min känts mer lockande än nu. Har skrivit och tittat på the Terminal. En oerhört mysig film tycker jag. Men nu blir det sängen. Ska bara försöka få min datorköpande pojkvän med mig. Det är svårt vid sådana tillfällen.

Tillbaka tll verkligheten

I guess.

Och med verklighet så menar jag såklart studier. Mycket studier. Dagen då jag ska få jobba kan inte komma fortare kan jag lova. Jag kan inte vänta på min första lön. En lön som förhoppningsvis kan komma att överskrida 10000 kronors streckat, ojojoj. Då ska jag gå ut och äta en hel vecka i streck, pensionsspara, köpa ett riktigt dyrt klädesplagg, beställa flygbiljetter till Rom, köpa hudvårdsprodukter, köpa smink, köpa hårvårdsprodukter, hyra film varenda kväll (både för att jag har råd och för att jag har tid) och köpa mig en ny dator. Ååh happy days.

Men det där är ett dryga året fram i tiden, minst. Ikväll sitter jag här med min halvtrasiga dator och skriver om sambandet mellan redovisning och beskattning. Jag har precis ätit en knäckemacka med smör på och snart vankas ärtsoppa. Skäggherrn ska i och för sig se på film sen, men den går på tv (som vi kanske inte betalar för) och jag lär inte hinna titta för jag bloggar istället för att skriva klart...

RSS 2.0