En liten reflektion

När döva ska ut på promenad vill de såklart konversera med varandra. För att göra det måste de ju gå lite vridna mot varandra för att se tecknen, stirra rakt fram är väl inte att rekommendera. Så jag undrar, en liten fundering bara, om de med jämna mellanrum under promenaden byter sida för att inte bli sne i ryggen. Eller om de helt enkelt valt en sida för livet och sen håller sig till den, så att kroppen vänjer sig vid vridningen.

Men vad händer då om två högervridare ska ut och gå - inte mycket till konversation då inte.

Fortfarande skit och paus - egentligen.

Pausar fortfarande...

Här ska jag ta paus och då har jag fler besökare än jag haft på typ två månader. Men jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att Stusse är hemma igen och piper öronen ur mig, jag har varit på jobbet alldeles för länge utan att ens jobba och igår var den värsta, mest mardrömslika och  mest avskyvärda namnsdag jag haft, och någonsin kommer ha. Kanske även den värsta dagen mitt liv kommer uppleva.

Det som ändå är lite possitivt just nu är att Morden i Midsommer inte började förrän klockan tio ikväll så jag missade i alla fall inte hela.

Paus

Eftersom hela jag är ett enda stort kaos just nu är det bäst för alla parter att jag tar en liten paus här på bloggen. Japp, jag blir en sån där klyschig bloggpauserska. Ni kan ju fortsätta kolla in om ni vill, eftersom man aldrig vet hur bra jag lyckas hålla mig borta - men egentligen är det inte tänkt så. Återkommer väl med en kort update om nån vecka eller nåt.

Puss på er allaDid I just break my heart - or did I heal it

Änglar har bruna ögon

Imorgon åker jag till Linkeboda på snabbvisit - katten är återfunnen. Det blir jag i en bil tio timmar med ljudböcker. Kul va?!? Ska köpa en blomma åt mina enormt hjälpsamma grannar också. Kvällen har gått åt till en hel del onyttigheter och Batmanfilmen.

Ödet?! Finns det...

Fattar ingenting

Kom hem från jobbet klockan ett idag och däckade totalt i soffan. Har sovit till kvart i fyra. Jag sov så pass hårt att jag missade och ringa Viktor och mamma (som var ute och övningskörde) och beställa godis - så nu är jag en sjukt godissugen flicka utan godis. Att vara en godissugen flicka med godis hade känts bättre för nu måste jag fundera på om jag orkar åka och köpa godis, hmmm. Annars har det inte hänt så mycket mer än att Stusse numera dyker upp hela tiden där hemma i Lkpg, för grannarna ringer stup i kvarten. Nu fattas det bara att de kan samordna sig så att den grannen med nyckel kan släppa in honom så att min telefon kan få lugna ner sig. Kvällen blir nog lugn skulle jag tro. Ska försöka få bort Viktor från tv-spelet så jag kan få se som vanlig härlig och antagligen rätt dålig tv.

Katt och jobb

Uppdatering på kattfronten. Kom på att jag bara skrev slutet på Jonnas blogg, vilket kanske inte är så snällt mot mina trogna läsare. Kattskrället kom i alla fall inte tillbaka så jag åkte hit utan honom. Men igår så ringde en granne och sa att han var där. "Har han ett hack i örat" sa jag. "Japp" sa grannen (som för övrigt kallas tarmen) och jag blev jätteglad. Så nu har grannen nyckel till mig (tänk om han stjäl min 21 tums-klump till tv) och ska slänga in katten om han ser honom. Sen kanske jag och Viktor tar en road-trip till storstan i veckan och hämtar hårbollen. Så långt har den storyn tagit sig.

Annars jobbade jag för första gången idag. Sen har jag fikat hos mormor och morfar, min morbror har tagit examen - tänk när den dagen kommer. Läskigt. Ikväll ska jag och Sara göra nåt. Blev inge Malung för oss, lite fel förutsättningar stod i vägen, speciellt att jag ska jobba imornbitti igen. Men just nu blev jag så trött så jag ska nog lägga mig ner i soffan och titta på Viktor som spelan Assasin - eller nåt sånt moget - på Xbox. Varför har inte jag syskon som införskaffar dansmattor istället?

Röd tråd?!?

Sällskapsspel hos Cisci:

Mariah (även vid anmn Ärstin) - Hej, (tystnad), nej det vill jag inte. Jag kan vara fitt-Anne men inte fittan
Cisci - Hej
Mariah - Vad ska vi göra imorgon då?
Cisci - Vad ska vi göra imorgon?
Mariah - (säger något och ser rätt så munter ut)
Cisci - (ser mycket besviken ut)
Cisci - Ska vi ha telefonsex
Mariah - Nu fick jag ett sms, undrar vem det kan vara ifrån?
Cisci - När då då?
Mariah - hahaha
Cisci - Men senare eller?
Cisci - (smygirriterad) Nu ska jag dra ut headsetet ur Ärstins öron så vi kan börja spela
Mariah - Cisci tycker jag ska sluta nu
Cisci - Puss (och en del svårtolkat mummel, eventuellt norska)
Mariah - Ja, puss

Johanna - ser mycket förvirrad ut och har försökt skriva ett sms i fem minuter - men inte lyckats få ihop mer än hej. Eventuellt drabbats av tinnitus och har fått min vita själ nedsmutsad av alla dessa kanske-icke-helt-rumsrena ord som uttalats.

Morgonstund har guldtänder

Precis uppvaknad för femte gången denna morgon. Första gången det var dags att gå upp, tyckte jag, var runt kvart över fem - sen har det hållt på så tills mammas mobil i grannrummet väckte mig nyss (tjocka väggar i den här lägenheten). Nu ligger jag i min lillebrors rum och undrar vad det är som luktar lite skumt. Antingen är det mina händer som fortfarande stinker unken vitlök sen matlagning någon gång i veckan eller så är det lillebrors strumpor som ligger precis var som helst i rummet med absolut max 0,75 kvadratmeters ståyta efter att mina väskor och jag flyttade in. Eller så har jag bara fel på luktsinnet efter att ena näsborren tydligen blivit förskyld - dålig stil.

Hade en underbar gårdag som slutade med spelspelande hemma hos Cisci och en massa skratt. Idag står beachvolley med släkten på tapeten och kanske eventuellt en borlängeresa. Men först ska jag surfa inmig på smhi och bli lite förbannad.

fem timmar

Nu har jag avverkat den där tågresan på fem timmar genom landet med slutdestination i paradiset, eller nåt. Framme hur som helst. Det roligaste på resan var på väg in i Västerås där det stod en gammal Volvo (740 kanske?!) parkerad utanför skatteverket med texten "Westerås raggare" tryckt med stora bokstäver bakrutan. Jag hoppas verkligen ägaren jobbar där, och genom bilens utseende kan jag nästan lova att alla som får sina deklarationer granskade av han/henne klarar sig galant. Det var kul. Annars var det inte så roligt, sov första två timmarna, lyssnade på musik i en och en halv och såg desperate housewives och ugly betty på slutet.

Tydligen vankas det dansbansvecka i Malung på lördag också, det kan bli kul det =)

Dum katt

Alla gånger han har varit ute har han kommit när jag ropat på honom - utom nu. Lagom bra att springa bort dagen innan vi ska åka klockan sex på morgonen. KOM TILLBAKA NU HÅRBOLL!!!


Flitig

Såhär onormalt extremt huslig och ordentlig har jag nog aldrig varit innan klockan tre en dag. Jag har hunnit med att vätta, handla, köpa tågbiljett, hämta tågbiljett, vart på stan och köpt väska, städa hela lägenheten ordentligt och sorterat de fem meter höga högarna papper - typ. Hämtat ut en klocka jag beställde igår också, snabba leveranser gillar vi! Nä, nu har jag ju inte tid att sitta här och spilla tid, jag tror blogg är källan till allt ont i världen - eller i alla fall många förseningar. Kvar att göra är att packa allt, laga mat och gå på bio med tjejerna.Jag borde bli både modell och fotograf, hahahaha. Men visst var den lite smygcool.

Robyn

Ni vet den där snoop-låten sensual seduction, som jag kanske smågillat men inte fäst mig riktigt vid. Visste ni att Robyn är med på en remix av den - sexual eruption. Tror hon är bra mycket större än vad vi halvdumma svenskar tror, vilket är coolt om ni frågar mig.

Att göra hemma: Äta guacamole, spela när och fjärran och ta ett nattdopp efteråt.

Bra men oväntat

Idag har två toppengrejer dykt upp, som dock var helt oväntade. Sprang omkring och letade efter en hårnål eftersom vänstersidans uppklippning vägrar sitta där den ska. Efter att slutligen ha vänt upp och ner på sängkläderna till och med kom jag fram till att det inte fanns någon. hittade jag två stycken i shortsfickan - najs. Sen - på vägen hem från stan cyklade jag förbi en cykelhandlare. Utanför fick en gammal dam sina hjul till rullstolen pumpade, och det tyckte jag var ohyggligt roligt.

Som sagt - bra men oväntat.

Uppdatering från sängen

klockan är halvett och jag har inte gjort ett skit idag. Igår när jag kom hem från jobbet och allt var klart - att jag skulle få åka hem - kändes allt mycket bättre och jag började tycka att jag var lite löjlig som mådda så dåligt över en så liten sak. Men nu när jag sitter här och inte har nåt för mig förstår jag att det var så illa som jag tyckte det var. Men jag ska ta mig ner på stan nu snart. Skulle lämna kläderna på HK igår, men kom på att det var en mycket dålig idé att lägga byxorna i tvättkorgen då jag cyklade ner i dem på morgonen och inte hade tagit på mig mina snyggaste trosor. Sen ska jag titta efter ett koppel till hårbollen så jag inte behöver ha kramkallas/fajt med den lillefem timmar på tåget igen.

Han är borta igen förresten.

Att göra hemma: baka cheescake.

Cirkus

Cirkus Stusse fortsätter. Hittils har han på två dygn gått ut 7 gånger och gått in 6 (eftersom han är ute nu). Han har även lyckats bli matad av grannen, skrikit utanför en annan grannes sovrumsfönster klockan innan sex på morgonen, bitit mig, blivit mobbad av fåglar samt tyckt att trappuppgången var ett bra ställe att ligga och sova på. (Japp, husdjur förstör bloggkreativitet).

Vi på två ben som inte har umgåtts med katten så mycket, eftersom han piper vid dörren efter fem minuter inomhus, har gjort ugnspannkaka och jag har idag visat upp en ny underbar sida av mig själv - dans (igår var det ju sång). Nu ska jag ta min tandtråd och göra skäggherren sällskap i sängen och njuta av sovmorgon imorgon. Hade jag variit bitter nu hade jag sagt att man inte blir rik av sovmorgonar, men jag är ju inte det - så jag säger inget.

språkprolem

Gick till jobbet imorse, livrädd för chef & co. Det värsta som skulle kunna hända var att jag fick en "ryck upp dig"-utskällning på skånska av chefen - där jag inte skulle förstå ett ord, börja storgrina och sen bli satt i fiskkylen med antidepressiva mediciner och helium för att lugna ner mig. Det näst värsta var att bara behöva prata med henne och inte förstå ett ord, och att hon sen inte skulle förstå vad jag sa när jag förklarade situationen och att hon istället skulle tro att jag Håkan utsatt mig för sexuella trakasserier, tänkte hoppa av utbildningen och ville ha fast tjänst. Men det gick bra. Jag förstod i alla fall 65% av vad hon sa och av det jag lyckades utskilja hörde jag "det är löst - så du är fri nu" (det var i alla fall innebörden). Så fri som en fågel tror jag att jag återkommer till mitt paradis på torsdag!

I'm coming home again

Hylla Björn och Benny

Lugn Viktor - katten är tillbaka, för tredje gången. Och nu står han återigen och piper livet ur sig vid ytterdörren.

Själv går jag omkring i lägenheten och skrålar med i Kristina från Duvemåla-låtar. Skäggnissen säger att det låter bra, men han är ju bara för snäll, egentligen ville han nog titta på Batman-filmen ikväll. Det blev inte så och jag kan väl erkänna att det finns vissa skillnader i de båda underhållningsformerna. Nervös så det skriker för morgondagens jobb är jag också, när jag ska få lov att möta butikschefen ang uppsägningen. Jag vill inte vara kvar i två veckor, men hur säger man "jag måste få sluta annars sjukskriver jag mig så ni får betala sjuklön i två veckor" utan att det låter det minsta hotfullt?!?

---

Att göra hemma: Ha Duvemåla-sång-kväll med Hedlund likt den vi hade i bilen på väg till just Linköping när vi gick i åttan (stackars min familj säger jag bara).

Puts väck

Stusse fick gå ut idag och vi tappade bort honom. Sen blev det kallt och vi gick in, så nu är det väl bara att hoppas att han dyker upp, och att vi märker det så han inte springer bort i panik. Annars tänker jag följa mina känslor och lägga mig i sängen eller soffan och titta på Vänner. Skäggtypen får bara hänga på.

Det ploppar upp saker i huvudet lite hela tiden som bara ska göras innan det är dags för skola och finansiell planering i höst. Tänkte börja skriva upp dem så jag kommer ihåg dem när jag väl sitter i Dalarna igen. Börjar här och nu med Beachvolley, minst två gånger.

Biosommar

Precis hemkommen från bio - Jiddra inte med Zohan  (Fast don't mess with the Zohan låter mycket bättre kan vi väl vara överens om). I alla fall var det sjukt rolig. Vanligtvis avskyr jag sådana filmer, men icke då. Var nära en gråtskratt-attack en sväng där som, om den hade utbrutit, hade tömt hela salongen och lett till en hel del stämningar mot SF om pengarna tillbaka. Jag hade iof kunnat erbjuda mina juristkunskaper i målet som nytt sommarjobb, eftersom jag just sagt upp mig som sagt (jag får nypa mig i armen lite för att fatta).

Sen har jag en preliminärbokad bio på onsdag med flickorna och SATC och en tjejkväll hemma med Mamma Mia, fast det vet bara Linda om än så länge. Mitt kreditkort glöder :)

Sovdags

Två dygn

Efter två dygn som kattägare i en storstad har jag kommit på följande. Utekatter drabbas lätt av tristess när de bara är inne, skäggfredrik gillar att vara en hemsk kattägare (och syssla med att kasta gossedjur efter kraken, till exempel, kattbajs luktar illa, katter hoppar inte gärna men kanske eventuellt någongång ner två våningar från en framsk balkong, katter kan pipa, yla och skrika - högt, katter kan också vara tysta på natten (tack och lov) och katter som är sådär fem år vill inte längre leka med gossedjur som de lekte med när de var små (som skäggfredrik sätter på ryggen på katten - och sen skrattar hysteriskt). Men han är ju söt i alla fall.

Idag har jag jobbar, sovit, sovit, sovit, cyklat hem i totalt ösregn. Nu ska jag duscha och på bio sen.

Vad som får mig att le just nu

Jag är så lycklig över att ha sådana vänner som jag har! Tack för att ni finns allihopa och tack för att ni lyssnar på mitt tjat. Nu ska jag kommer hem och dra igång sommaren på allvar, hehe! Nä, men helt alvarligt är ni alla de underbaraste som finns och jag är så tacksam över att jag får vara med på era spelkvällar/tjejkvällar/blogglistor, för tro mig - det är ett previlegium. Det finns bara ett sätt och beskriva det - äkta kärlek, en kärlek som aldrig kommer försvinna.

The way it should beLite trista inlägg för tillfället kanske, men man kan ju inte alltid vara så förbannat rolig som jag är, (ktching). Robyn stånkar ut "and it hurts with every heartbeat" ur högtalarna - jag är väl beredd att hålla med.


Nu brinner det

Jag sätta igång min gamla mobil idag och gissa vad - den hade slutat fungera. Wei, jag är äntligen en fri människa med bara en mobil. Efter bara ett år, kakbit!

U-sväng vill jag lova

Jag var på väg framåt, flyttat hemmifrån, börjat plugga, ha egna räkningar, betala mina egna räkningar (oftast i tid tom) osv. Det var då det. Nu ska jag hem igen - ett tag!

Efter att ha gråtit hela kvällen igår sade jag upp mig från mitt kära Hemköp idag. Inom två veckor är jag hemma igen. Lite oklart när jag kommer ifrån men när jag väl gör det kan jag lova att jag ska störta till tåget och landa i mitt förra, aningen mindre vuxna liv. Ett liv med sena kvällar med vänner, tjaffs med bröder, fotboll, bad och solnedgångar över björkberget. Hem till allt jag älskar så mycket (tydligen). Väl framme ska jag först och främst lägga mig på soffan (om det regnar) eller på en gräsmatta (om solen skiner) och andas. Sen ska jag väl börja jobba hos far min - oväntat.

Livet känns lite lättare nu när jag vet att jag ska åka hem, så ikväll kanske det ska firas med bio eller nåt. Jag känner mig fortfarande inte på topp alls, men nu är jag i alla fall på källartrappens första, möjligtvis andra, trappsteg istället för nedgrävd under betonggolvet. Vilket verkar bäst?!? jadu...

Duktig katt - utpumpad

Anländ till Lkp med katt. En katt som legat ner max fem minuter på den fem timmar långa resan. Resten av tiden har han nog haft sådär 97% av alla muskler på högspänn. Så nu när han är i ett helt nytt hem och inte har någon koll - dumpade han sig själv på vardagsrumsgolvet och där ligger han. Eller han tog en sväng bakom soffan också. Antingen får han väl panik inatt när jag ska sova eller så är det rätta sättet att få en katt hemmastadd på ett nytt ställe att helt enkelt göra honom utpumpad.

Själv har jag suttit och hållt den spända katten i ett järngrepp i fem timmar (förutom de fem liggande minutrarna) så jag är inte pinfärsk jag heller. Så det blir en timmes paus med vänner innan Hemköp kallar.

Den förbannade framtiden

Gårdagen bestod av en hel del snack med mina vänner i olika konstelationer och på olika ställen och en hel del av snackandet blev av någon aledning framtiden/karriärer. Insiktsfullt har jag kommit på att jag kommer sluta som en bitter hemköpskassörska, eventuellt deklarationsgranskare på skatteverket - om jag har tur. Eller så kommer jag jobba ihjäl mig (eftersom jag inte vet hur man säger nej tydligen) och glömma familj och hela det köret och sen få akut provrörsbefrukt mig när jag är 52 (fast då ska jag vara rik iof). Jag är inte hundra på vad jag gillar mest, varfö jag funderar på om det är lättast att skaffa mig en lägenhet här i byn, börja jobba på dagis/clas ohlson/iaf inte hemköp och sen vara nöjd med det. Skaffa hund kanske. Det och hur jag ska överleva en fem timmar lång tågresa med en pipkatt imorgon tål att fuderas på idag.

Annars ska jag till Tällberg och äta lunch med mormor, morfar och morbröder (om min lilla famlij såklart) för morfar fyller år. Ingen aning om hur mycket dock, trots att mamma sa det igår. Livet utan TV tar knäcken på mig så jag tror jag ska pallra mig upp nu och gå en rask promenad innan frukost.


Leksand

Det gäller att hålla igång så klockan nio i morse var jag och mamma i mammas gamla hus och städade toaletten (läs: skrubbade kakelplattor). Klockan är nu halvtolv och jag vet nu inte riktigt vad jag ska göra.  Alla jobbar ju. Men betala räkningar kan ju alltid vara ett accepterat tidsfördriv.

Klockan två ska jag i alla fall luncha med Mariah och Maja. Trevligt.

Annars var tågresan hem igår jättetråkig. Fast den flöt på bra, förutom mitt ovntade och något förvirrade gästuppträdande i första klass samt en hund som försökte äta upp min choklad.

Det var nog allt för nu tror jag. Jag önskar skäggnissen var här så kunde vi gå en sväng på strandpromenaden. Mamma har inte ens nån tv att fördriva tiden med. Men just ja, räkningar var det!


Dött

Har precis bekräftat de vi alla redan visste här i livet, Linköping är ingen (med betoning på varenda bokstav i ordet) sommarstad - alls. En söndag i semestertider och affärerna (de få som överhuvudtaget tänkte öppna) öppnar inte förrän kl 12. Och då var det affärerna; apoteket, butik med dammode och nån ostaffär. Så mamma fick hämta upp mig och bröder igen för att istället ta en sväng till TURISTattraktionen Gamla Linköping - som inte heller öppnade butikerna förrän 12. Maken till sovmorgon har jag sällan varit med om. Så det fick bli gamla hederliga Ikano-huset och IKEA istället. Där kom vi fram till att min rumpa måste minskas och min plånbok ökas så att jag kan köpa jeans.

Nu befinner jag mig i alla fall på den segaste dagen detta jobb har varit med om. VAR ÄR KUNDERNA SÅ JAG FÅR NÅT ATT GÖRA?!? Om 2½ timme är det slut - sen är det mys med skägg, en natt och ett arbetspass kvar innan min bästa vän tåget tar mig upp till det gröna dalarna igen, najs!

Invaderad

Lägenheten är invaderad och beslagtagen av väskor, täcken, kuddar, gossedjur och kartong med massa av mina gamla gamla saker. KAOS är nog rätt ord men som tur är får två bo inne hos Cmilla så det blir lite mindre trångt. Sen är det varmt också, nåt så fruktansvärt. Hade inte sprungit ett maraton för att få airkondition direkt, men hade inte haft några problem alls att gå till bilen och köra och hämta en. Men det är kul med lite mamma-besök.

Pojkarna (inkl. skäggtyp) har bosatt sig i vardagsrummet framför Scream 2, vilken höjdarrulle, medan mamma bäddar. Man måste beundra könsfördelningen. Nu är jag hysterisk trött och längtar efter morgondagen då jag ska vara så ledig!

Hahaha

"Det var ett väldigt drag på den här damsugaren".

Den underbaraste filmrepliken någonsin.

----

Vilken skum känsla, hatar att vara maktlös. Och stusse fick de inte med sig heller, prutt.

Tog en liten paus

Det blev fint väder och vips så satt jag tydligen inte vid datorn längre. Nu är jag i alla fall på jobbet och har hittat en liten maskin att leka med i fikarummet (datamaskin alltså). Kanon. Idag hade jag sovmorgon och helt logiskt är jag aptrött. Jag lovar att det är såhär björnar mår i idet, fast de får ligga ner och inte behöva le åt kunder och köra "lagom tjocka skivor alltså, jaha...tänk att alla vill ha det"-skämtet 314 gånger per dag.

Men ikväll kommer mamma, Viktor och Petrus på besök vilket ska bli mycket trevligt. Imorgon ville de tydligen till Söderköping och äta glass så det får väl bli så då. Men först och främst ska jag jobba klart  (bara tre och en halv timme kvar nu tror jag) och sen ska jag tvätta, städa och titta på jönssonligan.

På måndag kommer jag hem sen på en liten, men ack så välbehövlig, semerster!!!

Sol i sinne - Johanna inte inne

Stämplade ut 15.01 nere i stan - klockan 15.37 låg jag här hemma på gräsmattan på en filt iförd bikini och med blocket i högsta hugg. Bokstrukturering på gång. Jag gjorde den i huvudet medan jag sov middag i den underbara solen istället. Kom nu inte och säg att man inte blir brun efter klockan tre, för det kanske man inte blir. Men skit i det - för nu flödar B-vitaminerna (eller?!) i kroppen min och gör mig så lycklig så.

Annars har jag här ett schema för mitt juli så alla mina fans vet var de kan finna mig, ni vet turnéschema fast helt totalt utan turné.
1-4 Hemköp dagtid, soffan/sängen, medan skäggfredrik kliar mig på ryggen, kvällstid*
4-6 Ungänge med mor och bröder (och katt)
7-10 Leksand
19-20 Antagligen Fångö
24-27 Leksand (och Petrus konfirmation)(med skäggfredrik)(tror jag)

Vi kan konstatera att två hemresor på en månad inte är så illa pinkat i vinbärsbusken. Och på jobbet har jag haft riktigt kul de senaste dagarna - när det lite yngra gardet har invaderat charken, det blir liksom lite softare miljö då. Så just nu är det bara lite synd att herr skägg inte verkar kunna komma hit och medverka på vår kvällspromenad med picknik, hmm. Och hur troligt är det att jag genomför den ensam!? Det måste ju nästan vara värre än att köpa en pizza.

RSS 2.0