Estocolma

Imorgon tar jag en tur och retur-sväng till huvudstaden. Just nu är jag magert sugen. Känns som jag har feber vilket inte bådar gott när man ska gå upp och lägga sig på världens varmaste loft. En sång på temat kanske - och sen tandborstning och nattning...


18

Lekis inräknat har jag nu gjort 18 skolstarter i mitt liv - på 25 år. Jag kan det här nu skulle man kunna säga. Trots detta är allting kaos i mitt lilla huvud. Är för mycket som måste fixas. Imorgon ska jag till exempel åka till Stockholm för att göra ännu en skolstart. Nästa vecka flyttar min pojkvän, vilket känns ruttet (men såklart superkul för honom, jag är inte genomrutten). Jag har heller inga papper från Sydafrika än så jag lär väl antagligen få lov att bråka med CSN om pengar ett halvår innan jag får några - pengar alltså. Men jag är optimistisk! Det löser sig. Har jag pallat 18 gånger tidigare så ska det väl inte vara så svårt att få till.

Ännu ett akademiskt år startat, fanfar. Må det bli det sista, men antagligen inte. Näst sista då!

Jo'rå så att...

Jag ska ju till skolan idag. Som jag sa. Det var ett tag sen sist. Har ni träffat mig, eller på något sätt varit i kontakt med mig på senaste har ni antagligen inte missat mitt tjat om att jag har gått och blivit tjock (de kan inte äta nyttigt fett i Afrika har jag kommit på som en alldeles förträfflig ursäkt). Men jag kan aldrig ha förberett mig på vad som väntade denna dag när jag nu skulle dra på mig skolkläderna igen. Det är ju banne mig inte ett plagg som passar. Och nu menar jag inte sådär "usch så dåligt byxorna satt" eller "fy, tyckte jag verkligen att tvätten på de har jeansen var snygg i november", utan det var mer "vitala organ mår riktigt dåligt" eller "vilka är de extramänniskorna som flyttat in precis ovanför jeanskanten när man tillslut (efter fem minuter) lyckades knäppa knappen?". Nu är det inte så att jag gillar att klaga eller nåt. Jag vet också med mig att jag inte ser ut som en höjdhoppare i kroppen men det här är löjligt.
Jo'rå så att 30 augusti 2010 - nu börjar beach 2011!

The neck hurts

I natt har jag varit byggarbetare och detektiv, lite säkerhetspolis och mamma tror jag. Maken till virrig dröm får man leta efter. Till exempel så har Hanses-familjen renoverat sitt hus i Olsnäs riktigt hett, blev skitfint med ett gult kök och en ny utetoalett till Kerstin.

Man kan sammanfatta det med att jag har sovit sådär.

Det i sig (tror jag) resulterade i att jag nu på morgonen sträckte på mig och fick nackspärr. Jättepraktiskt. Speciellt när man från och med idag måste plugga arslet av mig i i alla fall de närmaste två veckorna. Det är inte väldigt skönt att sitta i läsställning. Springa skulle jag ju göra idag också. Men först ska jag göra mig i ordning för att ta mig till skolan. Första gången plugg på liu sedan november. Det är ju nästan så att jag är lite nervös...

I'm up

Sitter här i min morgonrock i soffan och gottar mig. Lyssnar lite på partiledare på nyhetsmorgon, sappar till scrubs, väntar på att stadens pizzerior ska öppna och funderar på om jag ska starta min studentkarriär igen. Har en tenta om två veckor, har inte läst en bokstav än. Har i ärlighetens namn inte ens en bok än. Men jag vet inte om det kommer hända idag. Det jag däremot vet är att klockan 13.00 startar vem vet mest-repriser. Det mina damer och herrar är en helt klart underskattad söndagsunderhållning.


In the middle

Vaknade. Klockan är snart tio. Jag somnade tydligen - i sängen. Jag har ingen overall på och pizzan ÄR uppäten. Konsultation av kropp och hjärna talat om att jag haft vansinnigt kul. Och det har jag, det minns jag. Jag minns också när jag gick hem, när jag såg min vita riddare komma gående mot mig i sin extremt äckliga skjorta för att hämta mig - eller möta mig i alla fall. Sen tog han mig raka vägen hem, förutom ett mindre stopp i busken vid lågstadieskolan då. Min riddare som tar hand om mig så bra!

Nu ligger han utslagen bredvid mig i sängen och jag har tagit en paus i sovandet för att äta tacos. Ibland (läs vansinnigt ofta) är det bra att göra mycket mat så att det blir över till dagen efter. Nu väntar mer sömn antar jag. Jag har blåbärssoppa till imorn, så ni behöver inte oroa er för mig.

Jag lever

Jag lever... men knappt. Nitton.noll.noll och hej i bollen så sliten jag är. Men tjo hejsan å andra sidan så kul jag haft. Men nu ska jag sova. Eller titta på vänner. Vi får se vad det blir. Lördagen 28/8, vad gör ni för något?

Då var det dags igen

Två år sedan hände detta, förra året hände detta - och idag händer det igen (det verkar som att man börjar bli en bloggveteran nästan). Svarta lördagen är återigen här och jag klär på mig min fina gula och tar med mig ägg och mjölk (skall bli pannkakor) och skumpa (skall drickas) till Hanna för förfest - åtta.noll.noll. Festen börjar nio.noll.noll.


ROM

Så, nu har jag tid. Det är en konstig tid i Linköping just nu. Folk som jag hängt med dagligen tidigare har jag nu inte sett på sådär ett år eller ett halvår så det blir lite avbrott när någon kär vän dyker upp.

Men idag kom vi i alla fall hem från Rom efter en helt underbar semester. Det vi gjorde absolut mest var att gå. Vi gick och gick och gick. Och fick skavsår (Fredda då alltså, jag är stålkvinnan) och fortsatte gå. Sen gick vi i trappor och fotade lite. Sen gick vi igen. Ibland letade vi restaurang medan vi gick. Något som också var en frekvent förekommande sysslesättning var att svettas. Tänk bastu goes bodypump-pass goes 40,8 i feber så har vi känslan av att ställa sig på en gata runt klockan ett på dagen. Men vad gjorde det, vi var ju i Rom.
Det har alltid varit en liten dröm för flickan Johanna att åka till Rom. Får väl tacka pappa för det som såg till att historie-freak-genen fortplantades in i mig. Och Rom är vackert, men det bästa av allt är att det är vackert OCH fullproppat med gamla saker. Så tro mig när jag säger att jag i stort sätt återupplevde julafton som femåring den sekunden jag steg in i Colosseum. Och allt annat också för den delen. Kardemumma-mums!Japp, det allt gående ledde till var att vi var så turistiga som det går att bli och såg alla saker man ska se... Piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi osv. Efter 500 trappsteg fick vi till och med till den här bilden, yey!


TACK älskling för en underbar vecka.

Sorry

Jag skulle blogga nu, men då kom världens bästa Camilla tillbaka till Linköping och plingade på. Då blir det dåligt med tid. Men jag återkommer senare!


Men jag bjussar på en bild - som smakprov...

Kära Astrid


Vi har hyrt Emil i Lönneberga. Vi har betalt för att se den. Man måste beundras min pojkvän som står ut med mig - och verkar trivas rätt bra till på köpet...

Vi håller ihop

Än en gång kan man konstatera att vi näsare, vi håller ihop. Eller nåt. Tack i alla fall så förbaskat mycket Micke (som antagligen inte läser detta) för att du ställer upp och går på mitt upprop!! Dig kan man lite på också så nu blir det en skön och avslappnad resa till Rom!

Fredag 27/8

Jag har ett problem, och det är ett stoort ett! På fredag skall jag klockan tolv befinna mig i hörsal C någonting på Stokholms universitet. Problemet är att jag då sitter på ett plan från Rom, och av vad jag lärt mig under dessa 25 år på jorden är det någonting som jag helt omöjligt kan klara av. Därför behöver jag hjälp! Jag efterlyser någon person som kan tänkas bege sig till denna hörsal och säga "JA" när Johanna Lundin läses upp från en lista. Annars förlorar jag min plats på programmet och hela min planering för de två kommande åren kraschar. Så snälla, vet ni nån som ska dit, eller kan tänkas gå dit. Let me know!


>Den här lilla älsklingen väntade hemma på mig igår, är den inte vacker så säg?

Home sweet

Jag kan inte beskriva i ord hur skönt det är att vara hemma igen! I sitt! Ingen väska med ihopknölade plagg att konka runt på. Ingen mamma som styr och ställer med disken. Min sägn! Min pojke! Till och med min skohylla! Mmmmm!

Skönt

Vi har det skönt här på spa't måste jag säga. Inga bilder än, men lägger upp en på en annan sköning - Matilda...


Imorn bär det av hem till karln min igen. Längtar efter honom så jag håller på att dö vill jag lova. Då blir det nog nån vild från det här stället också, så håll tillgodo. Sov gott!

Packa

Haha, om ni läst Beckas blogg och tänkt att hon har mycket grejer med sig ska ni bara se mammas vardagsrum just nu. Det finns inte på kartan att jag ens hade kommit med flyget... Det kommer bli en kul eftermiddag på kollektivtrafik imorgon - NOT!

Lilla Kallur

Torsdagsnöjet har helt klart ändrats med åldern. En gång i tiden fanns en låtrad om mig som gick något i stil med "lilla Kallur, varje torsdag på platå. Efter helgen är hon dunkad gul och blå (på grund av innebandy, men det fick inte plats i låten - till mina kära vänners stora nöje)". Idag är det torsdag. Men jag har då sannerligen inte drucket tappad cider på Platå. Istället har jag suttit och rensat blåbär. I mammas uthus. Det var den enda någorlunda dugliga lampan som fanns här uppe i skogen mitt i natten. Nu är fingrarna alldeles blå - och jag har inte börjat packa än, så det är bara att börja!

Imorgon ska vi i alla fall hit jag och mamma. Alginpackning och trerätters står på programmet.


Klänning

Jo, rätt nöjd blev jag faktiskt. Men snälla, tveka inte och säga om det blev katastrof. Att jag ser gravid ut vet jag redan, men man vill ju inte gå och se ut hur som helst...
Den är lite ojämn i fållen än så länge, men med väldigt lite tid kvar av Siljansnäs-vistelsen och alldeles för mkt att göra får det bli ett senare problem. Hade tänkt plocka blåbär - lär bli tajt. Får nog prioritera packning. Imorgon SPA!!

onsdag

Idag har jag sytt en klänning hela dagen. Och det ser faktiskt inte alltför hemskt ut. Mer kan jag inte skriva nu för stusse leker spädbarn och ligger och sover i min famn - så att jag bara kan skrivas med en hand. Han gramsar lite på mig också när jag inte ger honom min fulla uppmärksamhet. Katt.

Världsarv

Rebecca har bestämt sig för att bocka av hela UNESCOs lista över världsarv och det är start idag. Falu koppargruva står på programmet.

Men måste ju erkänna att jag börjar längta nu. Till allt som ska ske. När sommaren lider mot sitt slut börjar man genast känna Linköpingsnerven spöka. Minnen från hur det varit alla de gånger man åkt dit och allt man fått vara med om. Måste erkänna att min studenttid är det bästa (stora) jag gjort i mitt liv. Ångrar inte en sekund att jag valde att studera alla dessa år, inte ett dugg.

Men nu ska det duschas, Rebecca raporterar fem grader i gruvan så det känns som man behöver hettas upp i en dusch för att sedan dra på sig termobyxorna!


SOMMAR!

Vänner

Jag har en hel drös med underbara vänner! Ni är de bästa av de alla. Däremot var ni ganska dåliga på att dyka upp idag på dagen-efter-pizzan... =)

Sen har jag världens bästa pojkvän också, men han åker hem till Östergötland idag. Jag kommer sakna honom!

Annars då. Det är underbart vackert väder ute. Sommarens sista andetag känns det som. Och jag har ju varit värdelös på att utnyttja solen i sommar, dels har jag jobbat och dels har jag (som jag sagt tidigare) blivit van vid det här med sommar och sol. Därför borde jag satsa nu och i alla fall försöka bli lite brun innan hösten tar vid. Tar solen fortfarande efter klockan fyra? Men först ska jag laga killens tröja.

Värdelöst inlägg, men jag är lite snurrig i huvudet idag. Det var ju ändå kräftskiva igår...

Tillslut

Efter en hel sommar med dåligt passande tider var det igår så dags för mig och mor min och ha håreftermiddag.  Vi skulle klippa och färga mig och färga mamma. Det har fungerat alldeles utmärkt i 25 år och blir en hel del mycket billigare än att knata till frisören!

MEN

I år gick det inte så bra. Mor min tycker inte om uppklippt hår och hävdar bestämt att det är dumt. Jag hävdar motsatsen (inga nyheter där, så har vi hållit på de senaste fem åren i alla fall). Hon brukar i alla fall tillslut snällt klippa som jag vill ha det, osynligt uppklippt på nåt sätt. Men igår gjorde hon inte det utan yttrade de bevingade orden "nu klipper jag upp på mitt sätt, det blir skitsnyggt, men jag vet inte om du vill ha det så" (kanske inte ordagrant men det var ungefär det hon menade, är jag säker på). Det resulterade i att halva håret blev väldigt kort (vilket medför en allt annat än osynlig uppklippning) och resterande lite längre (men inte alltför långt). Det är helt enkelt ett hack i närheten av högerörat. SÅ jag presenterar nu min frisyr för två månader framåt (bilden är inte på mig)


Man ser liksom ingen skillnad då...

MenTror ni inte att jag skulle passa utmärkt i den här i Rom? Känner ni inte att allt bara passar ihop så bra. Jag, glidandes fram på kullerstenen på piazzorna, på väg mot colosseum eller första bästa pizzeria. Dumma, dumma plånbok till att vara alldeles för utmärglad...

Kossor

Granne med hotellet bor det ett gäng kossor. Kan också vara någon tjur, har lite dålig koll på sånt där. Det man brukar höra av dem är klingandet från deras klockor de har runt halsen, oerhört gemytligt. Imorse när jag kom hit skrek de dock som stuckna grisar hela bunten - eller ja, alla utom tre stycken. De hade nämligen rymt och tagit tag i den lagom dåligt klippta gräsmattan runt hotellet. De passade även på att springa förbi husbilen som står här bredvid och ta till ett frihetsråm precis utanför fönstret deras, hehe. Men fyra stövelbeklädda kämpare senare var kossorna (och eventuellt en tjur eller två) tillbaka i inhägnaden och allt man hör är återigen kling klong från bjällrorna.
Det mina damer och herrar är vad man kallar action på landet!

Min kamera

Jag har äntligen fått tillbaka min kamera nu, så igår åkte vi ut till storsiljan och tittade på solnedgången och grillade korv. Det är så förbannat vackert där ute, blir alldeles lugn i själen av att sitta på en stock, höra vattnet klucka in mot stranden och se min pojkvän bli alldeles stirrig av insekterna (han är av modellen personer som inte ens kan föra en konversation när en fluga är i närheten, utan sitter och försöker följa den med blicken och på köpet bli vansinnig - för att sedan försöka ha ihjäl den i en halvtimme men alltid misslyckas). Det är lotion för själen det mina vänner. Nu är det ju så att bilderna har problem att komma in på den här datorn, men när dagen lugnat ner sig ska jag sno Freddas dator och bilda till det här stället lite...

Nedräkning

Nu är det inte långt kvar till semester, eller vad man nu kallar de där veckorna på sommaren när man inte jobbar och inte får några pengar - utan bara gör av med den. Tre dagar närmare bestämt.

I söndags kom Fredda hit igen i alla fall. Helt underbart. Missade tåget gjorde han dock (och han skyllde på söderköping som stad, men jag vet inte riktigt om det är godkännt, funderar fortfarande) så det blev inte förrän sent. Igår bokades det i alla fall hotell i Rom. Riktigt nöjda blev vi, men vad vet man. Det kan ju vara möggel, bed bugs och prostituerade runt varenda hörn när man kommer dit. Bra läge (eller det vet jag ju egentligen inte heller) och bra pris hur som helst.


Receptionen, hotel Galatea heter det, och vet ni att det är skit så säg inte det. Orkar inte boka om och ha mig... =)

no.pics.skirt

Har varit rätt trist att ha varit utan kamera nästan hela sommaren. Som idag då jag har jag på mig min mors gamla 80-talsdräktkjol. Det hade varit bra att fånga kan jag love. Frågan är dock om den inte är på gränsen till modern. Men hur som helst kommer i alla fall min kamera till mig idag. Min Fredrik också. Tro't eller ej, men de kommer faktiskt på samma tåg...

Byta fötter med mig

I hela mitt liv har jag haft rätt känsliga fötter, dvs får ont i dem när jag gått/stått för mycket. Kan även översättas till att jag gillar att sitta ner. Till exempel minns jag det som om det vore igår, min första PRAO-plats. En dag på Leksands djuraffär. Jag var så lycklig, jag hade fått den bästa platsen av alla (tyckte jag). Men efter halva dagen vändes mina förhoppningar totalt upp och ner. Jag fick ju lov att stå upp hela tiden. Vet inte om han sa det eller om jag bara inte vågade sitta för att inte verka overksam. Hade tydligen en enorm arbetsmoral redan vid tio-års åldern... Hur som helst smög jag tillslut in i ett hörn längst bak i butiken, där kattsand och sågspån låg i stora förpackningar staplade på hög - och satte mig ner. Det var så skönt, fötterna hoppade glädjeskutt!

Ungefär samma sak hände igår runt 23.30 när jag hade jobbat 15 timmar. Jag lade mig helt enkelt på köksgolvet i någon form av ren protest. Det hjälpte inte. Det har fortfarande inte gått över. Det gör ont! Är det någon som vill byta fötter, alternativt jobb med mig??

Roma

Medan Rebecca impulsbokar resa till Indien så tog jag det lite mindre steget och bokade tillsammans med Fredda en resa till Rom igår. Men hon gjorde det i alla fall sex månader innan avfärd, själv åker man om två veckor. Ska bli helt magiskt. Jag ska få titta på gamla hus, tjoho!!! Nu ska det bara bokas boende också så är det någon som har ett råd att ge, tas det mer än gärna emot!

Helgen innan ska jag och mamma på spa också, vilken lyxlirare man gått och blivit!Så mycket saker, så lite tid

Jag försov mig imorse. Ingen fara på taket, men ändå.

Annars har jag sedan sist hunnit med att få stryk (???) av min kära mor i tennis. Det var ganska hemskt och kommer självklart aldrig någonsin att hända igen. Hon är en rätt kass vinnare den där damen också. När hon låg under och jag var på god väg att kamma hem det hela (sen sket det sig totalt, men det är en annan historia) så sa hon, citat: "Kanske är lika bra det, jag börjar bli väldigt väldigt trött". När hon sedan hade vänt och kvitterat lät det, citat igen: "det är bara för att jag är långdistansare vettu, orkar hur långt som helst...". Jovisst mamma, helt klart så!

Igår cyklade jag till och hem från Leksand också. Det känns i rumpan idag. Och i axlarna och någon skum anledning. Inte van med sådana där flashiga cyklar där man sitter framåtlutad.

Men det är nog nyttigt för nu blir det jobb konstant i 48 timmar. När jag inte sover det vill säga. Så då blir det ju ingen träning av över huvud taget. Sen kommer Fredrik igen på söndag, tjoho!!

Men nu, städa rum, svara i telefon, damsuga foajé, svara i telefon och slutligen ta hand om tyskar och amerikaner...kan man ha det bättre? Sug på den ni.

Små men tydliga tecken

Ett lika säkert hösttecken som tussilagon är vårtecken är när man fixar en ny lagbok. Likaså är att man inte är ett dugg bitter över att man inte är brun, har ätit alldeles för mycket glass och badat alldeles för få gånger (trots att man vägrade när man väl hade chansen).  Eftersom jag nu uppfyller alla dessa kan vi snabbt konstatera att det är höst nu...

Tänk positivt

Vi vann inget på bingon igår. Det var ju rätt värdelöst. Men vi lär gå dit igen ändå - nästa sommar! Mer än en gång per år står man faktiskt inte ut med fröken "aaaaawrtåååååån, ettttaaa åttttaa".

Idag är jag trött, igen. Känns som att inläggen varierar något fruktansvärt. Sitter och försöker komma på något att göra och fastnade vid att försöka, med hjälp av tankens kraft, få det att inte regna på lördag. Det skulle underlätta arbetet på det här hotellet avsevärt! Men med tanke på vilken framgång min tankekraft hade vad gäller bingonumren igår lär regnet stå som spön i backen när lördagseftermiddagen kommer. Så jag bör kanske byta arbetsuppgift. Göra en beställning kanske...

Någon

Någon som är sugen på bilbingo ikväll. Vi drar i alla fall dit med kaffekorg och ätbart. Nya livet har börjat idag så det blir inte godis. I alla fall inte som det ser ut nu....

Weekend 30-2010

Måndag igen, näst sista jobbveckan!

Det har varit en bra helg! Efter min oerhört hårda arbetsdag i lördags begav jag mig till Leksand och hängde med becka, igen. Tittade på oerhört vackra kort på henne och Isak (Jag tror på tomten, i neon på tröjan) och försökte lista ut vilket hus som var vilket på Astrid Lindgrens värld. Viktiga saker det där (vi kan förresten meddela att de har gjort fel färg på Madickens junibacken - dåligt). Sen körde jag hem lillebror från krogen och tog mig en lång fet sovmorgon!

Igår blev det sedan häng med fam Karlström, en vinst i settlers (såklart, var inhyrd av Isak för att slå Ida), mat på Bygatan (efter en alltför lång fundering på vad man skulle kunna gära - så allt annat hade stängt), någon form av urballning och skrattattack på Hemköp och slutligen Sunes sommar och komponering av, högst hypotetiska, gästlistor till bröllop. Det blev lite för många så det blir nog inget bröllop...


Såhär såg den ut - innan den fylldes. Hehe...

RSS 2.0