Fixifix

Dra på trissor så fort tiden går helt plötsligt. Idag är det nyårsafton! Kvällen skall spenderas med paret Tranås tillsammans med tre andra par på uppstyrd middag. Ska bli så förbannat trevligt.

Året har avslutats med jobb och hemmapyssel. I förrgår var vi på ikea och skaffade tv-möbel, lampa och bestick. Igår fick vi hem det hela och började skruva ihop delar. Jag måste erkänna att jag älskar att bygga ikea-möbler. Sen har jag börjat med de där hästarna och fixat lite kuddar. Nu börjar det bli riktigt bra och mysigt här inne. Bara de där tavlorna som saknas - och matmöblerna ska målas, och jag SKA HA nya salt- och pepparkar. Men förutom det så känns det här verkligen som vårt underbara lilla hem nu. Älskar't.

Men nu gäller det att sätta igång. Tranås kommer om några timmar och vi måste till systemet. Det är fint väder ute också, gud så bra jag mår.

Häst från hemma

Jag passade på när jag var i rätt landsdel och åkte till Nusnäs för att fixa en försenad julklapp, eller kör på nyårspresent, till oss här i huset. De ska putsas och fixas lite är tanken, men jag tänkte visa er före-bilden nu i alla fall. Så får vi sen se vad resultatet blir när man korsar min oerhört kreativa hjärna med mina mindre kreativa kroppsfunktioner. Kan bli hur som helst, men än så länge tycker jag oerhört mycket om dem!



Jag hängde upp en tavla idag


Dagen den tjugoåttonde

God morgon. Jag älskar att vakna i min egen säng. Lite väl ensamt för tillfället men det skall ordnas efter lunch idag.

Det blev i alla fall ingen kvällsvåffla idag så jag tänkte göra mig brunchvåffla nu istället. Jag är så påhittig. Till det skall jag äta en clementin, för det är ungefär det som huset bjuder på. Hej Ica idag. Sen tänkte jag städa också, innan karln kommer hem. Det står ett paket skidor i hallen och om jag känner honom rätt kommer han gå i taket om de inte står i källaren när han kommer hem (det kan också vara så att han sa det till mig). Sen är det allmänt rätt skitigt här också. Hinner jag blir det en tur in till stan också, men med mitt tempo är det ohyggligt tveksamt. Så nu vet ni vad som händer.

Ett riktigt hem

Tillbaka i Stockholm och har njutit hela vägen hem med min Elle Interiör-tidning. Skrev ju för länge sedan att jag hade dålig koll på allt sånt där - men nu ska det bli ändring. Prenumerationerna bara haglade in som julklapp (jippi) så nu ska jag bli stylish. Eller i alla fall mitt hem. Har redan hittat sådär en miljon saker jag måste ha och kommer således inte kunna göra annat ett år framöver än att köpa inredning. Bra där. (Men var icke orolig Rebecca, Kina ska det bli ändå - för varje pryl jag köper åker en bestämd summa till reskassa. Eller nåt).

Så vi får väl se om jag behåller de där pjäxorna jag köpte idag. Kan bli svårt...

Annars fick jag ett våffeljärn i julklapp också, så nu är frågan. Kvällsvåffla eller inte kvällsvåffla?

Hej och god dag

Jag har haft lite julledigt. Fast jag har varit allt annat än ledig. Usch så det flängs runt den här tiden på året. Nu är jag till exempel på min mors jobb och leker elva-åring. Får följa med mamma runt och titta och så där ni vet - som man gjorde på mellanstadiet när man hade "prao". Har varit och köpt skidpjäxor också till vasan - hujedamig så dyrt det var.

Julen har hur som helst varit kanon. Saknar min lilla tomte till pojkvän bara så snart blir det hemfärd till storstaden igen för att återuppta livet. Jobb, plugg och matlagning. Ni vet. Men först, lunch i Mora (ni vet, fiendeland...).

God förjul

Igårkväll var mamma och pojkarna i Stockholm och vi hade lite familjehäng hemma hos morbror Pecka. Riktigt trevligt var det. Matilda är sjukt rolig. Om man låter som en mygga och "sticker" henne med fingret så säger hon "aj" varenda gång. Jätteroligt om man är 25 år kan jag lova.

Idag har jag och Fredda haft en lite julklappsutdelning också. Vi ska ju splitta på oss i några dagar nu. Jag fick biljetter (två stycken) till Lindström och Schyfferts hem-show. Och jag tänkte ta med Fredda, så ni vet. Fint med middag och allt. Superduper bra!

Sen fick vi en julklapp av ComHem också. Gratis HD-film från vår box. Yey sa vi. Hela Juldagen sa de. Tack då - då är vi ju inte hemma.

Men nu ska jag duscha och sen bege mig in till stan och möta upp bröder för sista julklappsinköpen innan det bär av till Dalaland och JUL!



Biografen blev bastu

Vi skulle gå på bio idag. Jag hade liksom laddat i någon vecka sådär. "Älskling, kan vi inte göra något kul nu när vi snart ska sära på oss i fem (5!!) hela dagar" har gått hett. Så bio blev lotten. Men då går karln och blir sjuk. Hela lägenheten är en bastu på grund av det där aggregatet som ligger i sängen. Something is cooking. Så jag funderade på att gå på bio själv, för någon gång ska jag göra det. Men det var bara ett problem, jag har noll med kronor på kontot och det var han som skulle betala. Attans.

Så jag tittar på den där serien på tv4 istället. Han som är polis spelar bra ibland och rätt uruselt ibland måste jag säga.


Dag 27, min favoritplats

På kvällen/natten är det helt klart min säng. Då finns det inget bättre ställe än under mitt alldeles egna täcke.

Men annars så är favoritplatsen på jorden Lundinsgården. Min fasta punkt i livet. Där jag växte upp och levde livet till jag blev stor nog att gå på krogen. Jag är inte där så ofta, men varje gång jag parkerar på grusinfarten så fylls jag av glädje och en känsla så underbar.








Har tappat bort vinterbilderna, men det här får duga.

För att vara helt ärlig, jag vill inte vara student längre. Inte en sekund till om jag kunde. Men fyra åras studentlån gör det svårt att sluta nu.

Hänger i skolan med en dator. Därav mycket bloggande. Det är helt enkelt inte speciellt kul att sitta själv och läsa Europakonventionen om mänskliga rättigheter. Jag är kissnödig också, men vet inte om jag vågar lämna alla mina grejer. Han som sitter bredvid ser lite skum ut. Tenta imorgon hur som helst, den där jag skulle göra när jag fick magsjuka förut. Och nu tänker jag sticka ut hakan och säga att jag blir mäkta besviken på mig själv om jag inte klarar den här. Inte för att jag känner att jag har stenkoll utan för att jag har pluggat till tentan en gång tidigare OCH läst kursen ett halvår i Sydafrika. Det bara ska gå då.
Fick en sekund med Becka på telefonen också när hon ska återvända till Kina och jag vill bara meddela alla (och mig själv så jag inte kan backa ur sen) att i augusti ska vi till Kina vi med och hälsa på. Nu får det vara nog med Sverige. Dock är det för långt till augusti så jag skulle gärna ta och åka till Thailand nu snart också. Men skolan förstör, både ekonomi och tid. (Har du åkt än förresten Jonnah? Ha det tiptop hur som helst!). Om någon hur som helst har mycket pengar över, dåligt med resesällskap och lust att skriva halv min uppsats - let me know. Jag hänger på.

Så besviken

Jag anar att jag nämnt detta tidigare, men det är så fruktansvärt nerslående varenda gång jag kommer på det. Ni vet Foo fighters, bandet. Om ni inte gjort det tidigare; lyssna på en låt medan ni tänker på sångaren. Den snyggaste person ni kan tänka er dyker högst troligt då upp i huvudet. Om ni sedan googlar på bilder så kommer ni bli SÅ besvikna. Karln låter som en grekisk sexgud och ser ut som en grekisk tragedi. Eller det var väl å ta i kanske, men han håller i alla fall inte röstmåttet. Han ser helt enkelt inte ut som han låter. Dessvärre. Eller det kanske är bra i och för sig, annars hade jag nog sagt upp hela mitt liv och gått och blivit groopie.

Lyssna: Foo Fighters – Long Road To Ruin
Titta sen: Foo Fighters

Hur som, ledsamt är det.

Dag 26, mina rädslor

Min absolut största rädsla är att Fredda ska dö. Eller någon av mina syskon. Jag brukar kunna vara sådär dum så jag börjar fantisera (inga positiva fantasier dock) om det, vilket renderar i panikångestattacker. Blir rädd att han inte ska vakna nästa morgon, eller bara inte komma hem efter jobbet. Fruktansvärt.

Sen har jag en annan mer ego-rädsla. Vatten. Mängder vatten. Att drunkna. När vi åkte bussen till Malmö från Köpenhamn slog det mig plötsligt att vi åkte under vattnet och plötsligt såg jag framför mig hur vattnet forsade in framför och bakom oss i tunneln och att vi inte skulle ha en chans. Så fick jag panik igen. När vi väl var ute ur själva tunneln var jag rädd att vi skulle blåsa i vattnet istället. Drog en och annan lättnadens suck när vi nådda land kan jag lova. Nä, usch.


Ändå pallade jag att dyka, konstigt.

Dag 25, en första

Ja, vi tar väl helgens försök till inrikesflyg. Det gick tillslut, men det krävdes alltså 25 år och en misslyckad resa för att för första gången flyga inom Sverige. Roligare första än så kom jag inte på.

Sicken weekend

Jani, det där med inrikesflyg - det har jag lagt ner. Vi skulle som sagt ner till svåger med sambo och bäbis i helgen och vi fick tag på flygbiljetter som var bra mycket billigare än tåget och var sjukt nöjda. Där fick vi för att vi bajsade på SJ. Planerna låg på ca 4 timmars total restid för helgen, det blev totalt 14. Och som sagt en vända till Danmark och en hotellnatt. Men jag har i alla fall flugit inrikes nu, för fösta gången. I alla fall en vända.

Ack du ömma fredag

Haha. Det där med väderförhoppningarna gick sådär va. Försenade var förrätten. Varmrätten kom som serverad när vi fick landa i Köpenhamn istället för Malmö. Och det inte för att piloten körde fel. Och till dessert denna unersköna fredagskväll bjöd menyn på inställda tåg över bron och chartrad buss istället. Dessvärre inte dit vi ville. Så vi avslutar denna kulinariska helgstart med en nattfösare och tar in på hotell. Tanken var att vi skulle till freddas bror, men vi tar helt enkelt det imorn.

Malmö

Vi ska till Malmö i helgen och tanken är att vi ska flyga dit. Men de här förbannade flyginställningarna oroar. Så jag vill därför bara att vi gemensamt hoppas på att vädergudarna kan vara vänliga och lägga ner jävulskapen mellan 19 och 20.30. Tack.

Där jag har mina kläder

Ni vet det där stället där man har sina kläder, garderoben. Den är helt innehållslös hos mig. Helt totalt innehållslös. Det ligger grejer där inne, men det är ingenting som räknas. Det är så fruktansvärt tråkigt. Vareviga morgon startar med klädångest och slutar med det minst dåliga alternativet. Shoppingabstinens kan vi kalla det. Men, det är ju inte för inte som fönstershopping finns. Så när jag blir rik ska jag omedelbart inhandla följande.

PLEATED TROUSERS FINE WOOL TROUSERS
PLEATED TROUSERS TWILL LEGGINGS
FALSE PLAIN TROUSERS DOUBLE BREASTED CHECKED BLAZER
SQUARE NECK SHEEPSKIN JACKET DRESS WITH POCKETS
CROSSOVER CREPE DRESS PLEATED HALTER DRESS
POLO NECK DRESS SWEATER WITH CONTRASTING FUR SHOULDERS
TUXEDO FRONT SHIRT LONG SLEEVE BLOUSE WITH BOW

Tja, mer eller mindre hela Zara. Har några andra butiker också, men vi kan väl ta det en annan gång. So you don't get bored.

Ps: Fredda hälsar att han känner sig ledsen över att ingen lyckats knäcka hans rebus.

Dag 24, det här får mig att gråta

ALLT!

Senast igår grät jag när handbollstjejerna vann. Innan det var några dagar tidigare till Svenska hjältar. I helgen föll nog några tårar bara jag hörde jingeln till vinterstudion. Biggers looser, mycket. När Mona gifte sig. Extreme home makeover (fast jag bara sitter och är irriterad på han som skriker). Robinson. You name it, I cry. Men speciellt när folk vinner.


Dag 23, det här får mig att må bättre

Jag är inte så svår att få på bättre humör. Ett dåligt skämt, en kram, en värmande gärning, en bra låt. Det brukar gå bra bara jag får tänka på något annat. Och skulle man sitta med en sur/ledsen/grinig Johanna utan att komma på botemedlet så är det bara att låta mig vara, jag är inte långsint och kommer snart komma tillbaka.

Shirley goes Marilyn


Är det bara jag, eller ser inte Shirley ut lite som han/hon/den Marilyn Manson på ögonen eller som en vampyr, eller något annat mindre trevligt??? Rysningar längs ryggraden varje gång de för reklam för den där julskivan.

Snörvel snörvel host host

Har varit sjuk hela helgen, vet inte om jag meddelade det. Och när jag är sjuk är det fruktansvärt synd om mig. Ni vet hur killar tror att en förkylning är det värsta man kan råka ut för. De skulle bara testa att vara tillsammans med mig när jag är sjuk. Jag kräver konstant omvårdnad och när jag inte får det "av sig självt" så gnäller jag konstant. Ligger i mitt hörn i soffan och utstöter ljud som inte kan betyda annat än att jag max har två veckor kvar att leva. Men nu är det bättre och allt som är kvar är en konstant huvudvärk. Till min stora förtret har karln också detta symptom, vilket innebär att jag får noll uppmärksamhet för min smärta. Men ibland tittar han på mig med sina snälla ögon och jag tänker att nu, nu är det dags för lite Johannaompyssling. Då kommer ett "men ta en tablett då". Jag ruvar därför nu på min hämnd.


Dag 22, det här upprör mig

Försökt jättelänge att komma på vad. Men det var sannerligen inte lätt där här. Jag vet att det finns saker som jag blir förbannad på, känner de bara inte just nu. Det är nog så jag jobbar, på dagsbasis. Vad som eldar upp mig till skyarna ena dagen får knappt en axelryckning nästa dag. Just nu har pojkvännen min satt på en mycket skön låt som verkligen inte framkallade upprördhet, så jag är blank (och han har spelat den säkert 15 gånger på raden nu, så det finns liksom ingenting ilsket kvar i mig). Men om ni vill kan ni säkert hitta både det ena och andra ilskna/bittra inlägget i bloggen. När jag är arg på grannen för att han duschar eller på hela USA för att de är korkade - eller annat viktigt.

Dag 21, ett annat ögonblick

Mitt första ögonblick var ju den där sekunden när något varmt sprider sig från magen och ut i kroppen och man bara känner att man är lycklig. Så mitt andra ögonblick får väl bli motsatsen.

När allt bara kastas om. När man på en sekund blir varse om att livet och allt man tar för givet inte är som man trodde. När den värma känslan i magen byts ut mot en iskyla som får sibirien att kännas som ett resmål för en solsemester. När den isande känslan sprider sig till fingerspetsarna och man anar att man nog slutat andas. När mamma ringer och säger att morfar har drunknat. Eller när man får ett sms från en finaste vän som säger att det som inte någonsin fick hända har hänt.

Jag skulle ju

gå till skolan. Så jag går nu. NU!

Dag 20, äsch

Skulle skriva om "min månad" men det var så värdelöst tråkigt så jag skiter i det. Ni kan ju, om ni är väldigt intresserade, läsa blogginlägg från en månad tillbaka så har ni rätt bra koll. Känner att den här listan kanske inte är så kul att läsa om - men jag kan ju inte bara ge upp. Men man kan ju göra lite justeringar.

Så jag gör ett vanligt härligt inlägg (vet inte om de är så roliga att läsa heller - men då är ni la på fel ställe). Har varit sjuk i helgen så därför har det inte blivit något gjort, vilket har varit hur skönt som helst. Jag har tittat på sport. Sport sport sport. Mums, som Maria Montazami skulle sagt. Fredda har spelat tv-spel. Han gillar Maria så han skulle nog också vilja säga mums. Sedan slog vi till med pepparkaksbak nu ikväll och Fredda vill förmedla sin fena rebus han gjorde. Han är väldigt stolt.


Dag 19, det här ångrar jag

Jag har gjort och inte gjort en massa saker som, om man ser det en och en, jag ångrar. Men i ett sammanhang, alltså typ livet, kan jag inte ångra dem ändå. Jag mår bra och älskar vad livet har gett mig, så varför ångra konstiga beslut eller icke-handlingar när de ändå är de som tagit mig hit. Så de skiter jag i.

Dock finns det en big big ånger i mitt liv. En sak jag och mamma hade planerat att vi skulle göra. Det var så självklart att vi skulle göra det. Jag hade lärt mig alla sånger utantill, kunde rollistan och var nära på att sätta alla repliker också, trots att jag inte sett föreställningen. Det var Kristina från Duvemåla. Ni vet musikalen. Jag och mamma pratade om att se den i säkert två år tills vi en dag slog upp tidningen (eller vad vi nu gjorde för att få reda på det hela) och läste att föreställningen hade slutat gå. Jag kan bara inte beskriva känslan som annat än PANIK. Och jag kan än idag inte smälta att jag aldrig fick se den där förbannade musikalen.

Tradition som tradition

Vi har startat en liten tradition i familjen, nämligen den att en gång per månad ska vi ringa och bråka med ComHem. Och jag börjar tro att ComHem själva har anammat denna fina sed för de gör då ingenting för att försöka stoppa oss. Tvärtom skulle jag vilja säga. MEN, inget ont som inte har något gott med sig. Jag blev helt enkelt arg, fick honom att ta bort en halv faktura och se till att jag fick mitt kanalbyte right away. Resultatet: Nu har vi massvis med kanaler som vi inte ska ha.

Men jag antar att det bara betyder att det kommer bli fel i slutet av månaden igen och att jag då får ringa och bråka igen. Traditioner är ju ändå till för att inte brytas.

Julgodis

I veckan skaffade vi julstjärnor. Idag (eventuellt imorgon) (till och med kanske båda dagarna beroende på effektivitet) skall vi julbaka. Pepparkakor har vi enats om, det kommer även bli saffransmuffins istället för bullar (orkar inte knåda) och sen vill jag göra någon form av "godis" men knäck funkar inte eftersom det tenderar att bli för många och vi är lite för glupska. Förra året slukade vi sådär 500 knäck på en vecka. Det är de kilona som nu arbetas bort.

Nä, men har ni nåt bra (enkelt) recept på julgodis i stil med chokladtryffel eller kola eller nåt så hit me. Och det snart för vi måste åka snart. Det skall även bakas bröd till kvällens middag - sparrissoppa. Så förbannat gott.



Dag 18, min bästa födelsedag

Hehe, med risk för att bli tjatig.

Bästa födelsedagen; 20 volym 2.

Det var alltså dags att bli 25 och min åldersnoja gick att ta på. Man kunde skära den i bitar och hänga upp i julgranen. Jag befann mig även i Kapstaden bland 19-åringar. Gjorde inte det hela bättre. Så när Jenny frågade vad jag önskade mig svarade jag det enda rätta; en 20-års fest. Och det fick jag, med allt som kan tänkas medfölja (läs billig äcklig tequila). Det var en massa massa folk där som jag inte kände och som garanterat inte kände mig (de flesta grattade mig därför snällt på 20-års dagen), Jens hade bakat cheesecake, vi dansade hela natten till musik som spelades från en bärbar dator (utan extra högtalare) och avslutade med en walk-through på makkedonken.




Det var till och med en sådan fab fest att jag hann med ett klädbyte... (hade ingenting att göra med att klänningen vägrade sitta uppe när jag skulle skaka rumpa och dansa limbo).


Något litet

Jag lånade bilder från Mona (bruden Karin), och jag kan inte på något bättre sätt beskriva varför jag älskar den där platsen på jorden (och ett stort grattis till Mona och Sebbe!).




Det är mkt nu

En stor dag för huvudstaden det här. Eller iaf för mig. Nobelfest OCH idol-final. Jag kan inte se att stan inte sklle klara det men själv slits jag mellan att hänga utanför Globen och live-twittra vid syn av eventuella b-kändisar eller hänga vid stadshuset för att få en skymt av drottningens klänning och kanske försöka få Victorias autograf. Dessvärre håller jag på att dra på mig en förskylning, vilket ka äventyra båda alternativen. Den som lever får se. Först jobba (förresten, gissa vem som skakat hand med vd:n efter blotta tv veckors anställning...).

Dag 17, mitt bästa minne

Kan man över huvud taget ha ett favoritminne? Jag har så många, så många olika tillfällen. Men om jag får ta flera minnen och bunta ihop under en rubrik så blir det nog favorit.rubriken min Kapstaden-vistelse. Väl i den bunten finns det vissa som sticker ut - när Fredda kom ner, när vi satt och spelade gitarr och drack vin på stranden i mörkret, "bilen" på "motorvägen" - men det är nog ändå helheten som är det bästa.





Äh, det finns för mycket bilder. Och för mycket minnen. Det är helt enkelt underbart. Jag vet att jag tjatar, men om ni någon gång har chansen - åk till Kapstaden!

Uppe med grisen

Jag vet inte när det hände, men jag vet att jag numera går upp extra tidigt för att se på julkalendern. Går upp så jag ska hinna duscha och göra frukost innan. Min vanliga, väldigt innarbetade, rutin är att gå upp och lyckas ta sig utanför dörren på 15 minuter. Jag känner inte riktigt igen mig själv. Och som om detta inte vore nog ska jag i eftermiddag på PT-konsultation. Vem är jag?!?

Dag 16, min första kyss

Å herre gud. Jag kommer faktiskt ihåg den.

Jag var inte en sån där tjej som hade 14 pojkvänner (samtidigt) under lågstadiet. (Jag var istället den som sprang med 'fråga chans-lapparna' åt Mariah). Därav hade jag nog faktiskt inte ens pussat en kille förrän i sexan. Utanför sockis. Skoldisko.

Jag var ett mycket långt barn. Sen stannade jag plötsligt. Jag har, ärligt, vuxit ungefär en centimeter sen femman och är därför omvuxen av de flesta. Men i sexan hade de inte kommit om mig än, och definitivt inte killarna. Därför var jag väl sådär tre decimeter längre än kyssoffret. Jag hade även glasögon (högst osnygga saker, anser fortfarande att optikern blåste mig när han sa att de såg bra ut). Så när det väl var dags började jag väl med att böja huvudet till en 90 graders vinkel i nacken. På så sätt hamnade glasögonen liksom ovanför själva munmötet, vilket orsakade grov dimma på glaset i den varma vårkvällen, varpå jag helt enkelt avbryter och säger: "*fniss* det immar igen *fniss**fniss*". Maken till romantisk kommentar får man ju leta efter.

Hur det var har jag absolut ingen aning om! Jag minns bara dimman.

I'm a criminal

Jobbet begärde ett utdrag på mig ur brottsregistret, eller belastningsregistret kanske det hette. Man får tydligen inte jobba på bank om man har en historia som ekonomisk brottsling. I fredags fick jag i alla fall hem brevet och tog med mig det (på order oöppnat) igår. När vi sedan skulle öppna det säger chefen att det innehåller någon notering, eftersom det är mer än ett papper. Jahaaa, tänkte jag. Vad fasiken nu då.

Chefen tittar igenom dokumentet och räcker över det till mig och säger: "Ja, det där bryr ju inte jag mig om" varpå jag tittar och läser: Otillåten paråkning på cykel. Penningböter 300 kr. Polisen var "snäll" och gav oss rabatt (ordinarie pris för våra förseelser, enligt honom, var 1800).

Ni anar inte hur bad ass jag känner mig för tillfället. Speciellt när det inte bara var jag utan två andra som delade på den där boten. Beware of the gangster!


Dag 15, mina drömmar

Hmm, jag antar att man ska skriva om sina framtidsvisioner nu. För tillfället sträcker sig dessa inte längre än till att jag hoppas att min redovisning går bra senare idag. Men i övrigt är jag nog inte roligare än att jag vill få mig ett jobb som jag trivs med och en familj att älska i ett hus någonstans.

Annars drömmer jag för tillfället hela nätterna om banken. System och telefonsamtal fladdrar innanför ögonlocken.

Dag 14, vad hade jag på mig idag

Vill bara först tala om att jag är lite sur över att jag sumpade ett inlägg per dag. Gav mig 17 på att jag skulle klara det, men det gick sig inte. Men jag tänker inte sluta för det. Så ni får hålla till godo.

Idag har jag på mig kläder. Men de är så tråkiga så ni får inte se dem och jag förbehåller mig rätten att inte ens beskriva dem. Fjällräven-jackan hade jag på mig, i alla fall. Men den var knappt nödvändig för idag var det lite varmare i staden.

And it just keeps on going

Efter h-vetesmorgonen har det gått i en jämn fart neråt. Inga bestick rena i personalmatsalen och Sean stressa till skolan - bra för att inse att seminariet är framflyttat en timme. Så ni sitter jag och väntar. Och såklart, just denna dag, har jag faktiskt planerat något efter skolan. Ska på någon form av personligtränare- konsultation (ska dit och säga "jag är student, hante råd"). Så då fick jag lov att flytta det också. Mkt nu, och mkt lite som går rätt.

Dag ??, min vecka

Sitter med telefonen och orkar inte kolla vilken dag jag är på. Tittade nyss men glömde bort det. Men jag vet iaf bad jag ska skriva om. Jag tar förra veckan och utgår från den uppslagna kalendern framför mig. Bered er inte på skönlitteratur av nån extremt underhållande karaktär.

Måndag: började jobba på riktigt. 3 timmars genomgång om banken och vad den står för och sånt där. Sedan seminarium i skolan, sexualbrott mot familj. Upplyftande. Shopping!! (för Karln då, men kg fick iaf vara med vilket är det närmaste jag kommer någon form av konsumtion denna månad). Mat: torsk med spenat och tomat.

Tisdag: 5,5 timmars jobb. Sen var jag nog mest slö. Gissar att jag såg project runway-reprisen för 19:e gången. Mat: varma mackor.

Onsdag: en närmast exakt kopia av dagen innan förutom maten. Lagade rätt äcklig apelsinkyckling.

Torsdag: har tog jag ut svängarna. Sovmorgon och således skippad föreläsning (igen). Seminariumni skolan, tillgreppsbrott. Stöld och sånt - mycket mer upplyftande än föregående ämne. Sedan hela 2 timmars kvällsjobb (III, unset i efterhand att jag sliter ut mig). Hem för att knyta okänd måltid (can't remember).

Fredag: 5,5 timmars jobb igen och sen en eftermiddag/kväll i ort sällskap av svt och godis (se tidigare blogginlägg).

Lördag: vakna, packa, åka. Mot Dalarna och bröllop. Och den var det inte så mycket mer med det.

Söndag: vakna, packa, åka. Mot Sthlm igen. Hann inte diska hos hotell mamma så förväntar mig nu inga julklappar. Städa och laga mat. Mat: kött.

Sjukt bra start

En snabb genomgång av min morgon. Klockan är kvart i nio och jag har redan hunnit till jobbet, hem och till jobbet igen. Sug på den. Det tar en halvtimme mellan ställena. Fy för att jobba på bank med säkerhet. Glömde passerkortet och plånboken så jag kunde typ inte komma in. Och hade jag väl hittat nån som kunde släppa in mig hade jag ändå inte kunnat göra nåt där inne. Så, ist för en betald timme på jobbet har jag spenderat denna timme i sthlms lokaltrafik. Idag kan jag lova, är jag inte ett dugg bitter! Jo tjena.

Bröllop och sånt

Tiden går så fort. Bara för att man ska göra en grej en helg så är helgen helt borta.

I helgen var det i alla fall bröllop då. Och det blidde mycket trevligt. Jag kan väl dock konstatera att de små förhoppningar jag hyste om att få karln min att gifta sig med mig någon dag försvann all världens väg efter att min käre far visade upp sig i härlig bröllopsanda. Inte ens jag hade velat gifta in mig i den släkten efter det där - och då har jag ändå någonstans lika kass humor som han har.

Kameraladdaren är borta så inga bilder på bruden, men hon var väldigt vacker. Och glad.

Och så till mitt tal då. Succé (självgodhet är ingenting jag ser alltför främmande på uppenbarligen). Nä, men jag fick komplimanger (även sådana som jag inte tiggde om) och folk skrattade när jag försökte vara rolig. Så nu kan ni bjuda in mig som talare utan att vara rädda för att jag ska snubbla på klackarna (för det gjorde jag inte heller...) eller det ska uppstå pinsamma tystnader.

Idag har vi städat.

Mitt på golvet


Det skulle kunna vara från någon sexig fransk filmscen (om man bortser från bristen på spets), men det är bara jag som är ensam hemma och prövar hela min garderob.

Frajdej

Jamen. Jag skrev ju ett inlägg förut. Någonting om hur bra jag har det här i kväll, i soffan med min godispåse och julmust (premiär). Men det verkar ha försvunnit. Jag skulle vilja gnälla på blogg.se men anar att det är lite elakt då det högst troligt är mitt fel.

Fredda är på julfest så jag kör gräsänkling-stil. Det innebär först vinterstudion (precis avklarad) och sedan i kronologisk ordning; vem vet mest, på spåret och slutligen skavlan. Schyffert och Lindström är med i sistnämnda och jag är lite bitter för att jag inte köpt biljetter till deras kommande show redan. Nu lär det ju bli rusning.

Imorgon bär det sedan av till dalaland och riktig vinter. Det vankas bröllop! Så det ska jag fixa lite med ikväll också. Jag kan ju inte låta bli. Om ni någon gång ska gifta er och är oroliga att ingen kommer hålla tal eller liknande på festen är det bara att bjuda mig. Ni kommer att få kämpa för att på tyst på mig.



Dag 12, i min handväska


Sen är det fullt.

Dag 10, på mig

Hoppsan, missade visst en dag.




A pair of mycket gamla byxor, en manskofta och en glansig sak med väl gömda puffärmar.

Ingenting händer

Det är kallt i lägenheten så min kropp har gått ner i intensitet. Alltså blir ingenting gjort. Som att gå upp ur sängen. När jag tillslut gjorde det gick jag till soffan. Framsteg. Är nu så nära ett genombrott i HIV-forskningen. Men det är i alla fall fint utanför fönstret.  Alltid nåt.

Dag 11, mina syskon

Håll i hatten. Det här kan ta tid. Jag har fyra syskon, alla av den yngre varianten. Ska man vara petig är det två helsyskon och två halvsyskon men jag bryr mig inte ett dugg om det. Alla är mina syskon.

1. Viktor. Han är den stora av de små, mitt första syskon. Han kom när jag var 5 år gammal och blev min egna docka. Precis hur praktiskt som helst. Nu har han blivit 20 år gammal. Det finns INGEN som kan reta mig som denna människa. Jag är ingen skrikande och bråkande människa men på han kan jag skrika. Ojojoj. Men det är så han är. Han provocerar och provocerar. Och när har har provocerat klart så provocerar han lite till. Trots allt detta mår jag alltid bra när han är där.


2. Petrus. För pedagogikens skull tar jag dem i åldersordning så han är alltså mittenbarnet. Det är helt galet för han fyllde precis 18 år. Snällare människa än Petrus får man leta efter. Han skulle aldrig göra någon en fluga för när. Kommer väl av att han har blivit överkörd av två starka styr-och-ställare hela livet (undertecknad och Viktor då). Petrus är ett konstigt namn tycker många, jag är van så jag reagerar inte. Sedan är han en lat rackare, väldigt lat. Förvisso är han tonåring fortfarande, så vi brukar skylla på det. Han är en musikbegåvning, men han lever inte ut det. Förutom när jag och han brukar köra My hump i duett. Det är skitkul!


3. Amanda. Nu börjar det bli lite åldersskillnad. När jag var 12 år kom min alldeles egna syster. Det var på tiden skulle man kunna säga. Jag blev dock mäkta besviken över namnvalet, men jag känner ändå att jag kommit över det nu. Mandis älskar djur och har två hundar. Nu har iof pappa adopterat den ena och ger honom korv hela tiden, men det är helt Mandis förtjänst att djuren är där. Hon är också en skrivare av rang. Så bli inte förvånade om ni kommer läsa en bok av Amanda Lundin någon gång.


4. Anton. Den sista. Att Anton tittat fram fick jag reda på av min fröken i skolan. Jisses så arg jag var på min far då. Anton är en filur som önskar att hela Siljansnäs var asfalterat så han kunde åka sparkcykel. Annars spelar han dator. Han är också rätt kass på telefonkonversationer. Det har han väl ärvt av far. Det är ju som sagt några år skillnad mellan oss, nästan 14 närmare bestämt, så vi är ju väldigt olika. Även Anton är ett musikgeni som, vid 8 års ålder, önskade sig kompisar som han kunde jamma med.


Jag älskar mina syskon. Syskon är det bästa som finns och total lycka är att vara samlade allihopa!

Favorit i repris??

Jag vet inte om denna eminenta video nått bloggen tidigare, men om den har det så skadar det inte att visa upp detta mästerverk återigen. Och det är ju ändå första december idag. Hade nästan glömt bort den tills idag då någon rackare grävt upp den och slängt ut den på ansiktsboken. Så här kommer den, något av de bästa julfiranden som någonsin fångats på film. Och då är jag inte det minsta partisk.


Helt vansinnigt vad kul jag hade.

När man skjuter skidor

Skidskyttepremiär i helgen, and I just love it! Jag hävdar någonstans att skidskytte är den perfekta sporten att titta på men har fått förvånande lite medhåll i den frågan. Men det skiter jag i. Jag har mysbyxor och raggsockor på mig. Sitter i soffan och har tänt en massa ljus. Det saknas bara en filt, men eftersom jag har lovat mig själv att jag inte ska köpa någon filt/pläd/täcke förrän jag har råd med filten med stort F får jag klara mig.

Filten. (Bild: Kurbits.nu)

Men nu, nu ska jag njuta av min Staffan Eklund och hans penna-i-mössan på tv.


RSS 2.0