Där sommaren börjar


Midsommar i all ära men igår invigdes sommaren på riktigt. Allsång på skansen och morden i midsommer på SVT och Johanna satt bänkad, i alla fall för mordmysterierna (allsången hanns inte med, eftersom jag blev desperat efter glass för att fira med och fick springa fort till ok). Jag kan inte räkna alla sommarkvällar jag har spenderat framför tv:n och kommisarie Barnaby medan det aldrig blir mörkt ute så man efteråt kan gå ut i shorts och andas in lite go pollenluft. Ah. Så nu är det enligt traditionen sommar på rktigt och som ett brev på posten vaknade jag imorse med en lätt morgondepression. Vill vara ledig, ligga vid en sjö, läsa en BRA bok och bara vara. Det hela blev sedan inte bättre när jag insåg att min bikini har gått å blivit för stor, och jag inte har råd med ny.

To read or not to read

Fyren

Jag inser att det är mer ortodoxt att rekommendera böcker att läsa, men en sådan där trevlig syjunteblogg lär detta aldrig bli. Men så vänlig kan jag vara att jag meddelar vad ni inte ska läsa. Ni ska alltså hålla er så långt bort från Fyren av P.D. James som det bara går. Jag är verkligen långt ifrån kräsen när det gäller mina deckare så när jag nu meddelar att denna bok är way tråkigare än samhällskunskapsboken i femman betyder det faktiskt en hel del. Mord i en fyr låter som ren och skär sträckläsning men den enda anledningen att de senaste dagarnas raster har spenderats med streckläsning är för att få skiten ur världen. Så ni vet.

There is no danger on the roof, it's only soup fish

Jag vet inte vad ni tycker, men varken engelskan eller webdesignen känns klockren va? Men skorna är snygga!

En midsommarmorgons dröm


I stressen att komma iväg från Stockholm innan själva firandet i Leksand skulle börja dagen efter glömde jag kameran i stan. Så mycket storfotograf är det i mig. Därför gick jag bananas med mobilen och hipstamatic (och slumpade fram inställningar med glatta livet) medan pojkvännen låg och sussade en vacker sommarmorgon i mammas oas i livet - härbret. Frid.

Down under


Efter morgonens holmgång med skogsspåret drabbades jag av årets i särklass värsta pollenattack. Diverse tabletter och nässpraysduschar har inte hjälpt nämnvärt så just nu är jag aningen däckad. Med andra ord helt slut. Kvällen har spenderats med att packa upp efter helgen och pojkvän har således fått se filmen "zombien och resväskan" i live-version. Om den nu hade funnits.

It's a red one with vita knutar

Siljansnäs herrar tog en andraplats på hemmaplan under Siljansnäsrodden i lördags.

Bild: dt.se

Skit i båten, kolla världens bästa by och världens bästa lada där bakom!

Tillbaka


Folk meddelar glatt på div sociala medier att "idag börjar semestern". Pyttsan säger jag, idag börjar jobbet. Helgen har varit underbar, men det ska ni få höra mer om ikväll för nu måste jag kasta mig in i duschen innan det bär av mot Stora Essingen för dagens andra prövning. Den första startade vid sju imorse när jag besteg elljusspårets alla backar i rask takt. Bra Johanna!

Glad freakin´midsommar

!

0247


I eftermiddag bär det av mot stället över alla andra på midsommar, Leksand. Knytkalas, seg stångresning, vänner och familj står på schemat och jag längtar. Vädret ska som vanligt vara skit, men var gör det när solen lyser inom en. Först ska jag bara jobba, packa och köra 30 mil.

Inatt jag drömde


En lunchrast senareBloggar från jobbet. Skulle fixa med nån bild tänkte jag, men paint och jag var lite oense. Så jag fixade en egen. Rätt nöjd om jag får säga det själv. Men nu ska jag iväg och vara trevlig igen.

Sleep


Vi har försovit oss. Eller rättare sagt, Fredda har försovit sig. Jag har ju lyxen att jobba rätt kassa tider hela sommaren och har därför typ sovmorgon varje morgon. Fredda är iaf lite stressad och jag försöker mest hålla mig i soffan för att vara ivägen så lite som möjligt på de 27 kvm. Igår hade vi hur som helst en übertrevlig kväll med Rebecca och Adde. Folk snackar om att de hyr in kockar till sitt eget kök. Jag skaffar bara vänner med rätt pojkvänner. Så kvällen spenderades i köket med Adde som kock och tre andra vilsna själar på de resterande 2 kvm (jo, vi har en mastodontstor lägenhet). Sen åt vi gottgott och skrattade åt tjommen från Teckomatorp.

Teckomatorp


- Vad är klockan?
- Va?
- Det är inte vatten, det är milk. Tja.

En sommar kvarJag har i detta nu rätt så exakt två månader kvar till semester. Jag har till och med inte ens påbörjat min sommaranställning. Därför känns det rätt surt att jag sitter här och har en cravig för ledighet och sol och drinkar på uteserveringar som är värre än isbjörnens craving för is.

Fit for... ehEn organisation på jobbet för de "unga" ordnade en fotbollsturnering på lördagen. Vilse på gärdet hittade vi tillslut dit och gjorde vårt bästa (alltså förlorade vi alla matcher utom en, som råkade vara kvartsfinalen där vi slog ut storfavoriterna). Men det var i lördags. Idag är det måndag och jag vet inte om det är ok at jag har världens värsta träningsvärk fortfarande. Jag menar, på fem timmar spelade jag säkert en halvtimme effektiv tid.

Om varje måndag startade så


Renovera mera

Som sagt, vi minirenoverade köket idag. Förutom en vilja att fixa ännu mer så blev skillnaden handtagen på luckar och lådor. IKEA:s standardhandtag modell 1995 byttes ut mot vad i alla fall vi tyckte var lite mer up to date. Nu ska vi bara måla lite också. Hyrelägenhet vare ja.


Före.Och efter då, om det var någon som inte hängde med på det.

Be productive (nu med rätt länk - Jonna)


En gång för länge länge sedan... en aningen mer skengravid kompis.

Vad har vi inte hunnit denna dag? Sovmorgon, storstädning, IKEA, minirenovering (med enorm betoning på mini) av köket och matlagning hanns med innan klockan slagit speciellt mycket. Men dagens bästa hände ändå efter allt det där produktiva när kinatanten nummer ett, som enligt min vetskap befann sig just i Kina, stod plötsligt i min hall och sa "hallå". Mitt svar var ett riktigt tvättäkta "amerikansk high school-film-tjejskrik". Så överlycklig. Men jag blev nog ändå mest förvånad över att karln min vetat om att de skulle komma och lyckats hålla tyst. Imponerad!

Denna mycket bra dag och underbara helg avslutades med pizza och kläm på bäbis-mage. Jag är inte too kräsen, jag gillar't.

Aj äm a fjomp, jag vetI hela två dagar har jag varit utan honom och det är inte så att jag inte klarar mig. Jag bara saknar honom.

Inte a nap, THE NAP

Jag måste bara meddela att den tuppluren som jag tog på två timmar medan jag transporterade mig från Linköping till Stockholm var nog den bästa världen någonsin har skådat. Jag hann inte längre än till Cloetta center förrän huvudet dinglade med David guetta (jo, jag var trött) i öronen och jag sov som en stock. Gilla bus4you!


Vimmel


Efter seminarierna var över igår tog vår handledare (som jag nu tycker mycket om) med oss tillgolfklubben bredvid skolan och bjöd på skumpa. När vi var klara där fortsatte jag och Sanna på den inslagna vägen genom att skjuta korkar lite här och var i staden. Allt på gammalet hederligt studentmanér. Det bar i alla fall av mot NH för en sista måltid på kvällen innan vi tog oss hemåt i natten med ett konstaterande att jag inte skulle palla att vara vaken och se hockeyn (bra beslut). Bra kväll, bra människor, bra uppsats. Snart bär det av mot Sthlm för jobb. Svänger snabbt.

Succé


Det gick ju bra det där. Men till alla ni kritiker om min självinsikt vill jag den här gången påpeka att min handledare sa att han var orolig efter förra seminariet och att han var imponerad, till och med förvånad, över förbättringen som jag fick till på åtta dagar. Så ni förstår att jag inte har fiskat falska sympatier. Men ett VG fick jag och en stor portion beröm på det. Det andas succé, vilket innehållet i påsen ska se till att det blir.

Jag är så glad och lättad så ni förstår nog inte. Jag har fått mig min magister i affärsjuridik och är inte långt ifrån att kamma hem både en master (om jag känner för'ett) och en juristexamen. Idag är jag faktiskt bra.

Le grande finale


Jag sitter i bussen på väg till Linköping. Rullar precis ut från Norrköping och har således inte så långt kvar, vilket min kissblåsa tackar ödmjukast för. Något den däremot inte gillar lika mycket är alla gupp som just nu är i vägen. Imorgon är det i alla fall dags tillslut för betygsseminariet, det som jag hoppas kommer avsluta min tid vid Linköpings universitet. Jösses så fort tiden har gått. Känslan inför morgondagen är mest panik. Dels för att jag inte riktigt läst alla andras uppsatser supernoga, dels för att jag verkligen (på riktigt den här gången) inte har en aning om hur det kommer gå. Kan bli allt från kungakrona till offentlig hängning på stora torgen från handledaren, tro mig. Men tills dess ska jag njuta av de vackra slätterna, blir det som jag tänkt ska jag ju inte se dem på ett tag.

Om jag gjorde


Jag klarade av min planerade morgonpromenad med bravur imorse. Och vilken livskvalitet. Satsade på en timme och improviserade rutten Slutade med att jag nådde dörren igen efter dryga 7 km och en timme och en minut efter avfärd. Svettig och glad. Det blev en tur till skogen, i skogen och tillbaka från skogen - och det var precis vad mina bonderötter behövde. Lite skog! Efter det lyckades jag hinna med en frukost ute på balkongen i solen. Alla dagar borde starta så.

(och varför bilderna vägrar hamna bredvid varandra beats me, så jag skiter i det)

Imorgon ska jag

Den där inplanerade powerwalken innan frukost imorse som jag hade så stora visioner om igår, blev ju inte riktigt av. Jag kan komma på två hundra bortförklaringar där hundranittiofem av dem har något med nacken att göra, men vi vet ju alla att jag bara är för lat. Positivt är i alla fall att kosthållningen verkar ha gett resultat trots utebliven träning, eftersom jag vid invägning till cykelturen vägde mindre än på mycket länge. Lägg bara till morgondagens powerwal (skam den som ger sig) och jag kommer vara mer fit then ever till semestern i augusti.

Och de trampade..
Förutom att konstatera att jag inte alls passar i cykelhjälm tog jag mig alltså tio mil på cykel igår. Fredagskvällen spenderades mest med att fundera på hur långt tio mil på cykel egentligen är, utan att få någon riktig rätsida på det. Svaret är fortfarande lite oklart, men det är inte kort i alla fall - och åker man sedan bil till Stockholm så har man fortfarande rätt långt kvar hem när vägskyltarna meddelar att det är tio mil kvar. Kontentan är i alla fall att jag är väldigt stolt över mig idag. Jag är även rätt stel. Och jag har en aning om att jag inte skulle må så bra om jag satte mig på en sadel. Drömgränsen var hur som sex timmar och jag tog mig runt under fem. Och detta trots i alla fall fem mil med östgöta-motvind.

Copy cat - dogish


Jag är hemma igen. Lite trött så jag tänkte gå och lägga mig nu och njuta av sängen, innan en grabbhelgs-firande pojkvän kommer hem. Därför bjuder jag bara på en kopierad bild från denna bloggen, vars bilder jag myser så av. Och de små fyra är bara för goa. Återkommer imorgon om dagens bravader.

The girl and the vättern

Efter gårdagens uppladdning är det väl inte värre än att jag drar mot Motala för att ta en runda på tio mil imorgon. Mindre förmögen som jag är och med risk för att jag kommer somna innan Södertälje tar jag med mig en okänd partner i bilen som också, som även hon ska brottas med de östgötska vindarna imorgon.

Hur det går får vi se, jag har ju ändå stabila fem km träning i benen. Men önska mig lycka till!

Hemskt, jo - men ack så roligt


Var ska man börja?


Jag har så myket att berätta om denna dag, så jag vet inte var jag ska börja förstår ni.

Men vi kan ju börja på ämnet min mamma och se hur långt vi tar oss.
För att göra en lång historia mycket kort (och mina mamma-historier kan vara långa, tro mig) så medförde min mammas nu pågående utlandsvistelse att jag imorse klockan halv fyra fick ta cykeln och cykla in till centralstationen för att hämta en bil.

För att sedan gå vidare på ämnet uppsats så ansåg jag att det var onödigt att gå och lägga sig igen efter den arla utflykten, varför jag satt och skrev uppsats klockan halv fem imorse. Precis innan det var dags för lite hederligt gammalt förvärvsarbete hastade jag iväg uppsatsen. Bara för att efter arbetspassets slut inse att jag skickat fel version. Den skickade versionen var helt klart en av de mindre färdigställda.

Därefter kan vi gå in på ämnet min handledare. En mycket bestämd man som ändå är rätt störtskön. Hans "take it easy Johanna, det är helt lugnt"-svar på mitt panikmail var det bästa som har hänt min inkorg sedan, well, antagningsbeskedet till Kapstadenvistelsen kanske.

Slutligen kan vi ta det här med att vara ledig och inte behöva göra något på en hel kväll. What a happiness. Att man sedan har världens bästa pojkvän som väntar med en GT och kallskuret när man kommer hem, gör att livet ändå är förbaskat bra just nu. Lite trött bara.

03.59

caption

Inre kamp


Efter en natt i ett kokande sovrum med vansinnigt bra formulerade uppsatsmeningar i drömmen vaknade jag strålande glad och spurtade upp ur sängen. Eller nä, det var kanske precis det jag inte gjorde. Jag tog mig upp men liknade mest en gammal säck potatis som legat i pappas källare och blivit sådär lagom möglig. Sen tog jag mig till hallen innan jag fick vända igen på grund av fruktansvärt illamående. När jag är trött har jag en lucka på ungefär 50 sekunder från uppstigning innan jag måste ha fått i mig frukost. Annars är det kört. Men eftersom jag inte har tid att sova bort magproblemet befinner jag mig i detta nu i soffan, i fosterställning, och försöker blidka mitt inre med att sakta med säkert sörpla i mig lite fil. God morgon!

Wash it, wish it


Min pojkvän brukar bestämt påpeka att det skvätter väldigt mycket när jag diskar. Själv väljer jag att kalla det "diska med passion" och hävdar lika bestämt att det så Per Morberg hade diskat om han inte haft diskmaskin. Men den här gången kan till och med jag anse att det gick lite väl långt. Det ni ser på bilden är vårt inte alltför stora men charmiga kök med diskbänken i förgrunden. Det var alltså där jag stod när jag på något sätt lyckades få svampen, från kastrullen som en gång innehållet en delikat svampsoppa, att hamna på köksluckan till vänster. Rätt högt upp också om ni frågar mig.


Red paint


Jag sitter och skriver så att nagellacket flyger åt alla håll och kanter här hemma. Och med det kanske ni tror att fingrarna går så fort över tangentbordet att den röda färgen slungas iväg av g-kraften, men där har ni självklart fel. I själva verket spenderar jag nämligen tiden med att sitta och pilla bort lacket, eftersom hjärnan står still. 91 sidor nu, någon som är sugen på att korrekturläsa?

KungsLammNationaldagen till ära tog jag mig ut ur lägenheten för lunchdate med pojkvän i kungsträdgården. De har haft en stor mat-happening där hela helgen och vi insåg att bor man där man bor ska man väl ta vara på en sån grej. Så jag drog på mig sommarklänning deluxe och travade iväg med en pojkvän med analkande blodsockerfall. Efter en tur på tunnelbanan som inte gav så goda föraningar inför sommaren (air condition sl, air condition) kom vi tillslut fram och valde grillat lamm från första bästa tält vi såg. Det visade sig vara ett mycket bra val för pojkvän blev strålande glad igen och lammet var fruktansvärt gott.

Sverige

eheh, hade ingen bild på en svensk flagga
Idag är det nationaldagen och jag är i alla fall stolt så det sprakar över mitt land. Berest som jag är (hrm...) så menar jag att det är det bästa landet i världen. Inte perfekt, men galet bra. Så därför säger jag grattis till Sverige och till alla oss som bor där. Idag kan vara en sådan där dag när det faktiskt inte är fult att vifta med en svensk flagga (vilket annars endast är tillåtet vid sportevenemang och kronprinsessbröllop tydligen).

It aint over 'till


Fem minuter innan läggdags igår tog jag mig en titt i spegeln och såg det här. Och jag kände igen vad jag såg, för det är banne mig inte första gången. Jag står helt rakt och avslappnat men det går väl ändå att hitta vissa sneda element i bilden. Helt sjukt. Vi tog en kort promenad till OK för att köpa glass och jag fick klättra upp för trottoarkanterna med hjälp av pojkvän för att inte råka rubba nackens position. Det gjorde ont då. Men som ett mirakel (nåja, värktabletter och en sju helsikes till envishet) har jag sovit bra inatt och nu är det bättre. Som belöning för det får jag skriva uppsats. Vilken lycka.

Ä tar stopp


Här sitter jag och ugglar i en lägenhet som håller en stadig temp på ca 95 grader och bär halsduk. Vaknade imorse med nackspärren från en mindre härlig plats dit syndande människor kommer efter döden. Det gör mycket ont och jag har en svängradie på cirkus fem centimeter, allt lite lutande åt vänster. Jag har hittat en vinkel som tillåter mig att titta på datorn skapligt obehindrat, men så mycket mer än så får jag inte till. Det går verkligen, verkligen så bra för mig just nu. Bjuder till och med på en smiley :)

I min trädgårdTog pluggpaus under kvällen för att utöva husmorskunskaper i en av våra trädgårdar (vi har två, den andra finns ute på balkongen och består av en blomma, en död en). Jag har i alla fall utökat vår blomstrande kryddträdgård lite, så nu finns här rosmarin, citronmeliss, basilika och persilja. Och det växer så det knakar. Och fungerar utmärkt som wunder-baum i köket när disken har fått stå lite för länge. Smakar gör det väl antar jag. Rekommenderas.

Lika fast annorlunda

Bride Groom Dancing Leaving
Bride Groom Mason Jars Simple Colorful Centerpieces
Zig Zag Watercolor Wedding Invitation Great Grooms Attire

Bilder från Oncewed.com

Det här med att pojkvännen som ogillar bröllop är ute på lokal medan jag sitter här och grottar ner mig i bröllopsidéer och, framför allt, min framtida vigselring känns som något av en miss. Underbart att det finns ett bröllop att nöta och stöta och blöta inom en inte alltför avlägsen framtid. Älskar att vara kreativ, det kommer bli underbart!

Tisdag 22.50
Har spenderat/spenderar kvällen i soffan med skälighet och 36 § avtalslagen bredvid mig i soffan. Fredda, smart som han är, lämnade lägenheten för att hänga med lite roligare folk och jag tog till drastiska åtgärder för att kunna hålla mig vaken och få något gjort. Först risgrynsgröt, sen godis och coca cola och därefter satte jag på Sound of music. Filmen som vägrar ta slut. Först tror man den tar slut sisådär fem smågånger. Sen är man säker på att den tar slut en gång. Då har man kommit ungefär hälften. Perfekt studiesällskap alltså. Men nu har klockan passerat 23 och tyskarna är dem i hasorna så nu lägger jag nog ner för dagen.

Färgglad dagensNi vet, modeguru som jag är, slänger jag upp en dagens då och då. Nu har jag hört att det ska vara inne med färgglatt så när jag gick upp ur sängen slet jag åt mig de de två färgsprakande plagg jag äger, drog på ett matchande nagellack och sim salabin - jag ser ut som en väldigt exotisk frukt (alternativt en flådd solbränd lax, ni väljer).

RSS 2.0