Fotosession

Mariah tiggde om bilder, och här kommer bilder. Jag kan snabbt konstatera att Ayia Napas uteliv inte är nåt för mig och mina tanter - pensionärer som vi  blev på köpet.
Speciellt den här tjejen gillade vi. Å vad vi önskar att vi varit i hennes kläder, alltså bokstavligt kläder. Eller?!? Hennes enorma snoppdrink hade hon lämnat på ett bord nedanför, vilket var lite synd. Den hade gjorde det hela så mycket mer smakfullt. Så var nu vänliga och notera den aningen sneda klippningen av jeansen och den påsydda glitterranden längst ner på framsidan av linnet. Det var det jag hade velat få till själv. Mumma.  Hon är britt förresten, om ni inte förstod det.

---

Nä, pensionärerna och jag såg mer ut som så...    

Problem i hemköpsparadiset

Vad blir detta, femte inlägget för dagen? Tja, har man inget bättre för sig så. Och nu har det faktiskt hänt nåt kul på riktigt.

Glömde nog berätta innan jag åkte i stressen, men Hemköp - eller rättare sagt chefen Birthe - blev riktigt förbannad på mig. Från det att jag annonserade min återkomst till staden ringde hon varje dag om jobb. Och jag sa nej till ungefär 80% av fallen. Sen blev det så att råkade ta på mig några pass och sen få lov att ta bort dem för att min pappa bjöd mig på en sista minuten med familjen, för så var det ju. Hon blev arg och sa att det inte funkade att jag aldrig tog på mig jobb - och att vi måste prata.

Idag under föreläsningen fick jag sparken på telefonsvarare. Av den bittraste skåningen jag varit med om. Och jag är inte bitter alls (på riktigt) jag bara ler och känner mig fri!

Och en till

Nu har jag betalat mina räkningar. Och ni undrar, varför sitter hon där? Klockan är halv nio och hon skulle väl upp tidigt på föreläsning. Jo, det skulle jag. Bara det att den börjar klockan tio, inte åtta. Det där har hänt allt för ofta nu på senare tid och är högst oacceptabelt. Sen är jag för trött för att sova/vila (alltså flytta mig till sängen) och för trött för att åka till skolan. För trött för att äta frukost också. Det blir inte så mycket gjort då - men jag har i alla fall betalat räkningarna. Vet precis vad jag skulle vilja göra. Anledningen till att jag ändå längtat hem en hel del från värmen. Men men. Inte ens jag får väl alltid som jag vill. Men det hindrar ju inte att man blir lite ledsen.


Mot köket och inget äppelmos.


ABBA-fan

Jag är numera klassad som Abba-fan enligt mina vänner. Av någon anledning blev det så efter att jag förnekade att jag lyssnade på dem inför en kypare - och Camilla genomskådade mig, eftersom hon hört det genom dörren under en inte alltför kort tid. Jag skyllde på min han-up på Mamma Mia och sa att jag kanske har det på nån gång, men jag sitter ju inte och tokdiggar Abba hela dagarna. Men på tåget igår kapitulerade jag väl en aning och erkände, varför de nu hotade med att sätta lappar på ryggen på mig med texten "ABBA-fan". Jag fasar, men vill ju inte vara den som lyssnar på Abba. Från och med nu ska jag köra hårdrock i lägenheten och gå med Abba i hörlurarna på mp3:n.

Don't go wasting your emotion, Lay all your love on me


Mys, mys, mys

Gud så skönt att ha sovit under mitt täcke, i min sköna säng, på en kudde som har en puffighet som är större än en klump betong. Men fy vad tidigt det är och fy vad osugen jag är på att ta ikapp en veckas plugg. Det är lite tomt och tyst här bara. Ska snart undersöka kylskåpets innehåll också, är rädd att det inte kommer vara överväldigande. Havrergrynsgröt utan äppelmos och mjölk kanske...


I'm back

Jovisst ser ni. Nu är hon tillbaka, hon den där. Aningen utvilad och aningen färgad - men inte så väldigt mycket av någon del är jag rädd. Lagens Änglar är på lördag (den där festen helt i vitt) och jag hoppas att brännan kan sitta i lite tills dess i alla fall. Då får jag vara nöjd.

Det jobbigaste med hela veckan har dock varit att jag hela tiden vetat att jag glömde ta ut soporna innan jag åkte. Och man vill ju komma hem till en ren lägenhet och bara andas ut. Nu visste jag att jag inte bara skulle komma hem till en ickeren läfgenhet - utan även en som stank skit, eller sopor mer precist. Men till min stora lycka (eller enorma korkadhet) så har balkongdörren stått på glänt hela veckan. Så det luktar okej och är kallt - vilket innebär att jag äntligen får använda täcke igen!!!!

Annars har vi inte gjort någonting mer än solat, ätit, ätit chips och kollat på folk en hel vecka. Sovit också - i mängder.

Så vad säger man?! Välkommen hem. Man tackar...

pa plats!

Pa cypern med hela 2 minuter kvar pa min internettid s[ajag tankte mest meddela att jag ar rod och att jag lever! Idag ar det faktiskt mulet sa vi hanger lite vid poolen och vantar pa att det ska spricka upp, men det gor inte sa mycket eftersom jag enda bor ha klader pa mig nar jag solar idag=)

Annars da. Vi bor i ett icke ljudisolerat garage...

Packa packa

Tänk att det alltid ska vara ett sånt gissel med att packa. Och att man aldrig lär sig. Man packar ner allt och använder sedan max 25% av det nerpackade. Men än så länge går i alla fall väskan igen (tror jag) så det ska nog inte vara några problem, Har precis varit nere på stan och inhandlat värktabletter också, så nu är det viktigaste med. Fast jag börjar bli lite less på att göra av med alla mina pengar på apoteket. Roligare än så blir det inte nu, för jag måste gå och titta om jag fått in min ljudbok i iPoden. Då behöver jag itne hålla i en bok som skymmer solen när jag ska ligga och pressa =)

Hanna ska klippa håret på mig ikväl, gisses vad skönt det ska bli!

Önskat

Jag är inte den som är den - så jag bifaller era önskemål och tog fram tröjan från längst in i garderoben (ni skymtar den på bilden till vänster). Sen posade jag lite också, allt för er. Men det var väl sista gången tröjrackaren såg dagens ljus.

Annars har jag spelat fotboll idag igen. Eller spelat var väl å ta i. Jag spelade tio minuter, sen var jag skadad igen. Pajat vänstersidans magmuskler så jag har väl ett aningen ansträngt rörelsemönster - igen. Men vam behöver röra sig i en solstol?!? Imorn bär det av till Sthlm!!!

Modemiss

Jag borde verkligen vara bitter över att jag har skrivit tenta idag och att det gick piss. Men det är trots allt inte dagens bottennapp riktigt. Jag tror faktiskt att jag kanske kan klara den. Mest på grund av att han ställt så konstiga frågor så det som jag visste att jag inte kunde inte kom på tentan - utan bara saker som jag helt enkelt inte visste. Men dagens riktiga bottennapp bortom allt tvivel var att jag hade lika tröja som tentatanten. Och tentatanter är inte värlens mest kitchiga människor kan man säga. Och värre blir det. Det var ingen gammal tröja jag hittat på vinden som skulle kunna vara min mammas. Nejnej, det var min mest nyinköpta tröja. Hannas asgarv när jag påpekade det sa allt. Snart kommer nog tröjan vara en gammal tröja som jag hittar på vinden om sådär fyrtio år. Så nu ska jag pröva alla mina sommarkläder till resan, och rensa bort alls som jag skulle kunna tänka mig att en tentatant skulle bära. Jag vill aldrig vara med om detta igen!

Cypern

Efter vånda, plågor och ångest idag vid pluggbordet i A-huset blev det tillslut så att jag åker till CYPERN på måndag. Jippi, yoy, weii, tjoho och så vidare. Ryktet (och väderrapporter) säger att det är typ trettio grader där nere nu. Å vad jag ska bli brun. Sen ska jag glömma all finansiell ekonomi och ligga på stranden och läsa skönlitteratur. Hörde ni - s k ö n l i t t e r a t u r. En vecka blir vi borta, jag, Julia, Hanna och Cmilla. Kan bli rätt så najs. Får väl leva som en snål snåljåp bara. Men det får vara så.
Tänkte ligga någonstans ute till höger i bilden...

Frågestund

Ni frågar mig om det inte är tragiskt att en onsdagskväll göra tacos till sig själv och sen sitta och äta själv.

Jag svarar - mer guacamole till mig =)


  

Kamerapremiär

Jag skrålar högt, vitt och brett

Man måste alltid ha en favoritlåt som gör livet (läs: cykelturerna) lite lättare. Just nu är det den här. Bra låt, fin text, Johannas smak.


3 am, honey where've you been?
Cell turned off
I waited here, by the phone again
Just like last night. ---

3 am, soon the day will break.
Your voice so close, your lips are so far away
And our words they fly around, across the ocean and
Disappear somewhere, over New Foundland
"Oh, I love you"

3 am, now it's 3 am
When will you be back again?
Do you think we can keep our love for ever more?
Did we let it go?
Or is it still beautiful?
Do we care at all?
Lost again at 3 am.

                                                                      - Kleerup & Marit Bergman

Konsten att "plugga"

Tänka sig, inte ett enda inlägg blev det. Nu skulle det kunna vara för att jag var duktig och pluggade hela tiden men så var det inte. Det var mer så att jag inte vågade slösa bort finpluggbordet jag roffade åt mig imorse med att sitta och blogga. Var lite rädd för vad alla seriösa människor runt mig skulle säga - så jag dök ner i mina papper och tänkte på tacos och badstränder. Sjukt sugen på tacos. Och badstränder också i och för sig. Sen frågade jag en massa dumma frågor till de andra ibland för att kanske verka lite vettig. Men som sagt - dumma frågor var det.

Tenta: 2 dgr kvar

Jaha, då sitter man i skolan då. klockan är 08.20, vilket är för tidigt för mig. Nu ska jag bedriva heeela dagen här vid just detta bord i just detta hus med just världens värsta övningsuppgifter. Snart kommer Cmilla och co också, den pluggruppen som faktiskt verkar kunna det här. Antingen kommer det hjälpa mig, eller så kommer det få mig att springa en trappa upp och dränka mig i första bästa toalettstol. Jag har redan rekat vägen.

Nåt positivt då?

Nä, det finns nog inte en enda liten ljusglimt någonstans för tillfället. Varken inne eller ute. Men jag är inte ett dugg bitter av mig. Jag har i alla fall datorn med mig så risken finns ju, eller är snarare överväldigande, att det blir några till icke-bittra inlägg dagen till ära.

Vilken besvikelse

Den enda anledningen till att jag pallrade mig upp ur sängen såhär omänskligt tidigt var tanken på min nyinköpta burk med äppelmos som jag skulle få öppna och ha på gröten (innehållet...). Nu hade det varit kul om jag inte fått upp burken eller nåt, men så kul ska vi inte ha. Nepp. Moset är ju skitäckligt. Nån måste ha pallat de bruna äpplena på marken hemma hos far och tryckt ner. Och 26.90 kostade de. Köp aaaaldrig Önos äppelmos utan tillsatt socker. Hittade lite läskeblask från igår dock - tur!


(Och jag har inte fått betalt av BoB för att skriva detta inlägg!)

Natti

Helt i enlighet med allt vad GI heter avslutade jag kvällen med inte hårdmacka, utan två halvtorra mjuka mackor (även kallade vetemjölsbomber - min tolkning) och två glas blaskig läskedryck med passionsfruktssmak. (Men jag kollade, och det var mer vatten än socker enligt innehållsförteckninge. Och vatten ska man ju dricka). Så nu, ska jag gå och lägga min sockerstinna kropp och aningen snabbslående hjärta i framstupa sidoläge och fundera över livet. Eller bara  försöka hinna somna innan klockan ringer.

Lite allmänt

Haft en kväll fullt upp med att leka "jag gå på barn och fritid" med klipp och klistra inbjudningar till de som ska diplomeras i höst. Har varit mysigt, men jag skulle aldrig kunna jobba på fabrik och sitta vid ett rullande band och göra samma sak dagarna i ända. Jag var halvless efter fem minuters schablonmålning. Imorn ska jag upp tidigt och göra en insats på hemköp igen. Det är verkligen inte speciellt kul jobb, men vad gör man inte för att dryga ut shoppingbudgeten lite...

Nu ska jag stilla min skrikande mage med en hårdmacka med god ost och paprika.


Krånglande mage

På väg hem från skolan och årets värsta redovisning - har haft mer ångest över den än över hela tentan (och redovisningen gav inte ens poäng, så vi hade kunnat vara hur dåliga som helst) - gick jag in på Ica. Efter typ fem minuters runtstruttande där inne och med en korg rätt full av falukorv och liknande blev jag helt enormt pruttnödig. Riktigt plågsamt blev det. Var på riktigt på väg att lämna korgen och springa runt första bästa hörn. Det kan ju eka i en icabutik... Kanske för mycket information - men det är det enda roliga med min dag so far.


Uppdatering söndagsspecialen

Saker som bör införskaffas för att förbättre detta attangemang:
~ Sån där ljuskåpa som man använder för att slänga ljus med. Som läget är nu har vi två möjliga utfall av släckningshändelseförloppet.
          1. Vekarna står och glöder lääänge och gör att jag lägger mig i en tjock dimma, blir halvt rökförgiftad och luktar illa i
              håret imornbitti i skolan - eftersom jag inte hinner duscha på morgonen (är ju mer eller mindre medvetslös av
              all rök och försover mig) 
          2. Jag använder mina fingrar för att slänga glöden och går och lägger mig med tredje gradens brännskador på
              fingerspetsarna, vilket innebär att jag inte kommer kunna skriva tentan på fredag - otur.
~ En sån där mojäng som man kliar sig själv i hårbotten med. Gud så underbart det hade varit. Hade dock eventuellt inte passat ikväll, eftersom jag börjar få för mycket träningsvärk för att lyfta armarna över axelhöjd.

Natti natt!

Sunday-special

Jag omsatte mitt dåliga humör till att ta med mig min nacke och spela match i motala. Det kävdes dock två övertalningar av Julia och en konsultation av först Viktor (som inte var tillräckligt tillförlitlig) och en av mamma (som jag litar blint på) angående eventuella permanenta nackskador eller kanske invaliditet. Det gick bra i alla fall, vi förlorade inte - heja laget. Det är inte så ofta det händer nämligen. 2-2 blev det. Själv gick det väl sådär, fick hoppa i sidled ibland när jag inte kunde springa framåt och titta åt rätt håll.

Nu har jag Johannas egna sunday-special här hemma. Själv här i soffan med tända ljus och en film på tv:n - och äpple, russin och kanelthé. Brukar lätt bli så. Sen har jag bara ont i hela min kropp, en stel nacke och ett absolut begynnande blåmärke i ryggslutet. Allt är som vanligt igen!

k%&##%¤%derh/

Vilket bajshumör jag är på just nu!

Fotbollspremiär, avsnitt match

Idag spelade jag min första match på över ett år. Gick helt klart bättre än förväntat tills det var tio minuter kvar. Då bestämde jag mig för att hoppa in i nån slags nickduell av nåt slag, krockade, voltade (antar jag) och landade skapligt osmidigt med rygg och huvud samtidigt ner i marken. Ont. Om nu min bror läser detta kommer han fnissa för sig själv och tänka glaslirare. Om Maja läser detta kommer hon fnysa och undra hur länge jag låg kvar, för att sedan utbrista "du är så kleeeen". Men till alla er andra - det var faktiskt synd om mig ett tag. En i laget är röntgenläkare eller nåt och hon villa ha fram en bår. Men där sa väl till och med jag stopp. Med min smärttröskel hade jag legat avsvimmad för längesen om det hade varit bårnödvändigt. Det var bara rejäl och smärtsam nackspärr visade det sig. Som jag nu jobbar med. Går förvånandsvärt bra, och när det gör ont får man tänka på pengarna! Men vi får väl se hur det blir med den tilltänkta matchen imorn.

Kamera

Äntligen har jag skaffat mig en ny kamera. Dessvärre följde inte Barcelonabilderna som blev kvar i den gamla med den nya, men jag är nöjd ändå. Den har ett hölje av silver och startar jättefort. Men bäst av allt - den är min. Har ni tur får ni nu kanske se vettiga bilder här igen. Har ni otur så tappar jag bort den snart igen. Men då ska jag slå ihjäl mig själv, alternativt tvinga mig att sitte 17 minuter under vattnet utan syre som idioten gjorde i förmiddags.

Men snart ska jag lägga mig och ladda inför match imorgon. Första på ett år lite drygt. Succé lär det väl knappast bli, men satsar först och främst på att komma på bussen. Efter det kan vad som helst hända. Först ska jag bara se om jag kan foat nåt kul i min kägenhet. Undrar vad =P


syrebrist

Satte klockan på kvart i sju imorse och skulle upp på föreläsning. När jag väl vaknade tog jag beslutet att skita i föreläsningen för att försöka bli frisk istället - och somnade om. Var nog tur det kanske. Föreläsningen börjar klockan ett idag.

Sitter och tittar på Oprah. En kille där som ska försöka slå världsrekordet i att hålla andan. 16 minuter och 32 eskunder. Jag vill bara meddela att jag mår illa. Jag skulle aldrig sätta mig i en situation där jag inte har tillgång till syre. Att jag dök var ett under, men då hade jag iaf mitt syre med mig, och jag tittade väl på mätaren sådär en gång i halvsekunden. Och i ärlighetens namn var det ju inte så långt upp till ytan. Nä fy 17 för ubåtar, rymdfärjor, fridykning och världsrekord i att hålla andan.

Godmorgon förresten!

Djur i fara

Plöjde ju tv-tablån och hamnade på Djur i fara med Linda Isacsson, skulle jag tro att hon heter i alla fall. Hon var och hälsade på pandorna i Kina och herregud vilka söta djur! Kär blev jag, i alla fall i ungarna. De vuxna tyckte jag såg ut som människor i maskotdräkter. Försökte allt vad jag hade men det såg bara ut som en high school-film där töntarna hamnat i dräkter vid fotbollsplanen. Där fick de sedan och knapra morötter. OCh blödig som jag är och söta som de var, så kom nästan en liten tår.Erkänn, han skulle knnat hete Brett, ha finnar och placera byxorna lite för högt upp...

Dålig dag

Det här har väl varit en ganska dålig dag måste jag erkänna. Blev ingen föreläsning för jag är lite förskyld, väl hemma blev det ingenting bara. Skulle titta på film (vilket var tänkt att bli kul), men somnade och sen dess har jag bara plöjt hela tv-tablån. Enda höjdpunkten var väl egentligen när jag fick Cmilla att köpa godis till mig. Men fem minuter senare mådde jag illa av det hela och fortsatte att ägna all uppmärksamhet åt att titta på tv. Så...vad ska jag göra nu då? Tja, titta på tv kanske. Ska nog spejsa till det hela med att titta på resor också. Var nästan på väg till Sthlm nästa vecka, men det blir nog inte så...

Huvudproblem

Det är nån liten dum typ som tagit en sten, lagt den på mitt huvud och som nu står och hoppar på stenen i ett försök att trycka ner mitt huvud i halsen. Jag tycker inte om det där typen. Jag försökte ruska bort honom med en snabb och oväntad sving med huvudet - men då knäckte det till i nacken så nu har jag nog nackspärr imorn med. Jag har hört att Ipren kan funka, ska man kasta pillret på honom då? Försöka nocka honom av täppan typ? Antingen så blir det nog den lösningen, eller så ska jag nu dyka ner med huvudet före i sängen och försöka mosa honom. Äh, jag tar det säkra före det osäkra och kör båda två.

Garderoben

Nu är det klubbat. Jag har en för liten garderob. Och inte på det där sättet som alla menar, typ "jag har inga kläder" eller "jag har så mycket kläder så garderoben räcker inte". Utan nejnej, jag har båda två! Efter att ha tvättat enormt mycket härom dagen är nu alla mina kläder rena och får inte plats i garderoben. Min korgstol a.k.a. datorstol ansvarar nu för att förvara min tjocktröjor också, varför jag står på knä pågolvet framför datorn och skriver nu. Men när jag sedan öppnar garderoben för att klä på mig på morgonen - hittar jag ingenting alls att ta på mig. Eller hittar var fel ord, jag har ingenting att ta på mig. Sen blev väl det hela inte bättre av att Malins våg ljög för mig nåt så fruktansvärt idag, eller?!?

Så var är min mr Big när jag behöver honom, för det jag behöver mest just nu är verkligen en större garderob.

(Så idag har jag för övrigt på mig ett par knallblåa mjukisbyxor som var ungefär tjugo år gamla när jag snodde dem av Bengt för typ åtta år sen - och en tröja inhandlad för minst sex år sedan, weii)

Reklamplåga

Öppnar dörren till lägenheten och hittar ett reklamblad från La Redoute med testen "HÖSTEN ÄR HÄR!" på. "Nu är det dags att plócka fram lite varmare kläder" fortsätter det. Jahaa, skulle man bli på bra humör och vilja shoppa av det?!? Anställ en ny marknadsförings ansvarig nu - innan jag blir deprimerad på allvar.

Anledningen

Idag fick jag anledningen till att jag inte springer. Nu är jag ju typ förkyld. Huvudet håller på att sprängas och näsa och hals känns konstiga, minst sagt. Nä, två år till nästa gång var det!

Jag springer inte

Ni vet det - jag springer inte. Men träningen slutade 15 minuter för tidigt idag och eftersom jag och Julia hade en buss och hämtning inplanerade senare kom Julia (för det var nog inte jag är jag rätt säker på) att vi kunde gå ner och springa på stranden. Sagt och gjort. Hade ni råkat besöka Varamon-stranden i Motala idag (9 september 2008) klockan 19.50 hade ni sett Johanna Lundin springa bortåt mot de tre båtarna. Några minuter senare hade ni även sett henne vända och springa (obs! Springa är i detta fall synonym med en någorlunda maklig joggning - än har inte helvetet frusit till is så vitt jag vet) tillbaka. Och det gick bra. En hel kvart höll vi på. Så nu är det väl 2 år till nästa gång.

Tuff

När slutade grejer att vara tuffa? Numera är något som är tufft, jobbigt. När man var liten kunde man ha ett par tuffa byxor till exempel. Det kan man inte längre. Hur skulle de se ut? Rutiga med dödskallar? Nä herregud. Vad trist. Jag skulle gärna ha velat matcha det tuffa (jobbiga alltså) mailet jag nyss skrev mot att ta på mig min tuffa  (häftiga) keps. För att neutralisera det negativa med ordet. Men kepsen kanske skulle kunna vara cool - max. Gud så tråkigt livet blev.

Jag ska börja använda ord som tuff, spejsigt och stjärt igen. För att jag vägrar bli vuxen!

---

Update: Eventuellt kan jag gå med på att ett motorcykelställ kan vara tufft och komma undan med det, eller?!

Jobba

Såklart så glömde jag matlådan hemma idag så hela min dagsplanering sket sig totalt. Fast ska jag vara ärlig så blev det nästan bättre såhär, eftersom jag nu - förutom att plugga, träna, gå till hemköp, va på föreläsning och laga mat - fick in en tvättid också. Så nu är till och med tvätten med de blåa shortsen ren, fantastiskt. Det som, såhär i efterhand, kanske inte var lika lyckat är att jag fick till det så att jag ska jobba klockan sju imornbitti, vilket betyder att jag är alldeles för vaken för tiden på dygnet. Men fyra timmar ska väl till och med jag klara imorn.

Guld i mund

Vaken igen efter en natt med dålig sömn. Läste bok innan jag somnade igår och det blev så läskigt så jag fick lov att sluta, men det satt väl i kan jag gissa. Som grädden på moset vaknade jag sedan innan klockan av att grannen började duscha och ledningarna i väggen mellan våra två lägenheter har fått för sig att sjunga med när man duschar - opera eller nåt. Det tjuter.

Heldag i skolan står på tapeten. Jag har till och med en iordning gjord matlåda.

Shirley Manson look-a-like

Vad händer när man lämnar en understimulerad Johanna hemma själv en söndagskväll?! Jo, först dansar hon till Timberlake tills hon blir dyngsur. Sen när hon ska hoppa in i duschen får hon för sig att testa det nya sminkmodet - gotiskt ni vet (kolsvart runt ögonen och toktupperat hår blev resultatet). Detta betyder att hon sedan står och posar framför spegeln med den dåliga mobilkameran i högsta hugg i tre kvart och försöker se farlig/top-model-aktiv ut. Om dessa bildbevis skall få komma ut skall jag och redigeraren för bloggen ha möte om ikväll så har ni tur/otur så kanske de kommer upp imorgon. Nattinatt.

(Heter hon så förresten?! Hon i Garbage?)

Vilken tur

Jag vet inte vad löpen i era städer sagt idag, men här i Linköping presenterades i alla fall en nyhet av största vikt - Lotta Engberg har gått ner i vikt. Men håll i er för nu kommer det bästa. UTAN ATT BANTA. Yes, sa jag när jag travade in på Ica och köpte mig en chipspåse ochen påse med resgodis till min fyra minuter långa cykeltur hem. Måste ju betyda att jag har läget helt under kontroll.

---

Sitter här i min lägenhet och är överaktiv. Vaknade klockan tio, försökte läsa lite bok men blev så trött så jag somnade om till klockan tolv. Sen dess har jag gjort absolut ingenting. På något sätt känns det inte som om jag har någon lust att ändra dessa aktiviteter mot att sätta min in i den finansiella ekonomins värld. Så jag tittar på kärlek över gränser - om brittiska kvinnor som gått och gift sig med Thailändare, Nepaleser och Afrikaner. Spännande, nja, men mycket mindre krävande.

Sopor

Förlåt Karin. Jag är faktiskt totalt jätetdålig på det mesta! Måste verkligen ringa farmor också!

Det luktar surt i min lägenhet och jag vet inte riktigt varför. Det blir värre när man kommer in i köket, så jag antar att källan är där någonstans - men var? Soporna är ett alternativ, men jag tror inte det. För de är nyss bytta. Andra gissningen var avloppet, men som jag spolar vatten där så borde det inte vara det heller. Det blev inte bättre av att jag diskade alla kastruller som stod odiskade heller. Så nu är jag rädd att jag måste städa under min diskbänk imorgon för att se om det är nåt rackartyg till gammal mjölkkartong har smitit dit. Det ska jag göra imorgon + ringa Karin och Farmor. Ska ni göra då?

kvällsnöje

Kom förresten på att jag var ute ooch åt igår. Riktigt fint var det. Cmilla fyller år imorgon så vi var 16 pers ute och firade lite igår. Oxfilé var rätten, vinet var gott och bordsherren var Sune. Hur  trevligt som helst var det i alla fall! Ett fint ställe var det också, med riktigt god mat. Men ändå var det inte ett dugg snobbigt och sprättigt utan personalen var kanon och lokalen avsläppnad. Så Kniv å gaffel i Linköping får mina varmaste rekommendationer (ni vet, jag som är så rutinerad i restaurang-beökar-yrket. Min branscherfarenhet är ju skrämmande).

Nu ska jag äta min soppa som jag har bränt fast fem gånger på sex minuters koktid och ladda - för ikväll ska det festerifestas...


     

 

The good old days - skulle man väl kunna säga

Trist

Jag vet att jag kan vara Sveriges tråkigaste bloggerska för tillfället men jag tror att det kan ha att göra med min aningen begränsade inspirationskälla för tillfället. Den heter Fundamentals of Corporate Finance och innehåller saker som:

σ^2=∑(r(t)-r)^2/N-1 - jag fattar inte sånt.

Det enda aningen kul som hände igår-dag var Cmilla som pratade med en banknisse som bad henne vänta lite. Hon tyckte dock att det var lite tyst ett bra tag och kläckte ur sig "Var faan tog han vägen" varpå han fort som attan sa "Jag är här". Det tyckte jag va kul, men som sagt. Det andra jag har att välja mellan är att beräkna nuvärden av ändliga annuiteter.

Fördommar, eller?!?

Hemkommen. Tågade runt lite på mässan på slutet iförd min "affärsjurist-tröja". Det står affärsjurist stort på bröstet. Jag hade hört om att moderata ungdomar (eller vad de nu hette) delade ut morötter och eftersom hela mitt kylskåp ekar, alternativt leker svart hål, tänkte jag att - morötter är bra. Väl där haffar jag en kille som delar ut morotspåsar till höger och vänster och säger glatt att jag kan ta en. Han tittar på mig och utbrister "ååå, affärsjurist. Såna tycker vi om". Fördomar?!  Eller inte?!?

Tempo tempo

Fullt upp idag. Skola, presentera styrelsen för ettorna, hålla på och svimma av trötthet i soffan, nu till Cloetta center för nån stor mässa för de nya studenterna (jag är dock dessvärre ingen ny student ju och ska bara stå vid mitt bord och sälja medlemsskap till AJF) och sen blir det bio ikväll. Jag kommer sova jättegott! Men nu ska jag stressa in i duschen.

Dålig tajming

Färdig efter att ha skjutit bollarna halvvägs till kina ena minuten och sen vänt för att försöka pricka Ecuador i andra. Det gick sådär. Men jag skulle få spela match i helgen i alla fall - och jag som oroade mig över att den skulle vara på lördagen. Nädå, den är på fredagen. Jag förstår inte hur jag kunde missa det i mina beräkningar, för det var ju ännu värre. På lördagen hade jag ju kunnat sitta på bänken i alla fall. På fredagen kan jag antagligen inte prata när det är dags för avspark. Nämnde jag att jag inte ska med?


Tvätt

På två försök i tvättstugan har jag inte lyckats få mina shorts tvättade. Glömmer alltid tiden och så får jag prioritera bort en maskin - alltid shortsens uppenbarligen. Så jag får väl ta på mina aningen skunkluktande blåa stoltheter ändå. Man kanske skulle åka och inhandla ett par svarta eller nåt. I de där patraskerna med mina vitblåa strumpor till ser jag ju nästan ut som en - typ Leksing, eller nåt.

Träningsvärk imorn igen

Fotbollsträning idag igen. Tog paus förra veckan men nu är det bara att köra på igen. Ryktet säger även att min övergång skall vara genomförd just i denna dag, så får väl se om man får vara med och sparka lite i helgen - bara matchen inte är på lördag. Ett annat enbetet rykte säger nämligen att det är dags för mitt livs sista (tror jag i alla fall) festerifest på fredag. Mumma.

Min köra far har fortfarande inte gett mig någon lön för sommarens bravader. Elak gråfarbror.

Kladdkaka och te

Har umgåts med mina kära vänner hemma hos Sune nu ikväll. Det är en speciell tillställning där dagistaktiken "den som pratar högst - pratar" och eftersom mina sköra stämband inte pratar jättehögt alltid så hörs jag inte alltid. Men det är väl lika bra det för den enda frågan jag hade när diskussionen handlade om legosoldater och andra torpeder var om Japan får ha en armé eller inte. Ibland ska man vara tyst - och ibland ska man vara tyst, tror jag det kallas. Nä, men sjukt trevligt har det varit! Imorn är det skolan kl 8 igen så jag ska väl sova nu.

Förresten har jag fått tillbaka femman!!

Förgrymmad

Första september och absolut inget kul att skriva. Varit i skolan hela dagen och ska nu sätta mig och läsa i den förbannade boken en sväng till. Tentan är om tre veckor och eftersom jag inte gjorde den tenta jag skulle gjort efter sommaren (men boken försvann ju) så känner jag väl lite att jag bör anstränga mig på den här. Speciellt när jag inte fattar ett hundöra. Vem bryr sig om hur man skulle kunna räkna ut framtida värdet på en aktie, för att sedan komma fram till att det är omöjligt - det är ju framtiden... Svaret är många tydligen. Men inte jag!!!

RSS 2.0