Det var då självaste

Tillbaka i skärgården och glömde kameran i hettan i Linköping. Förbannat! Det var inte lite irriterande heller. Jag vill ju ta kort på lilla bäbisen, det vackra vädret, mina bruna ben osv.

Annars är livet i Östergötland riktigt prima ibland. Trots en tung räkningsbetalning alldeles nyss njuter jag av svensk sommar så det står härliga till! Älskar det här landet!

Har inte hunnit till glasstället än dock, tar det lite senare. Men en bedömning kommer, lovar! Kort däremot, är det sämre med...

Heat

Vi befinner oss för två nätter i takvåningen (det är det faktiskt) i Linköping och kan lugnt konstatera att sommarhettan nu har slagit till. Täcket kan dra åt skogen, detta kommer bli en natt med minimalt dun men desto mer saltvatten - från huden alltså. Även svett kallat, om man inte är finkänslig!

Folk

Ska ju bli stockholmare framöver. Oklart när, men karln är på väg rätt snart så vi tittar lägenheter på nätet. Och en sak slår mig alltför snabbt. Maken till smak folk har. Eller mycket rättare sagt, maken till ingen smak folk har. Visst folk ska inte få inreda en lägenhet från slutet av 1800-talet med öppen spis och högt i tak. Samma folk ska då definitivt inte lägga upp bilder på sin inredning på internet. Inte ens en blind skulle vilja flytta in i de lägenheterna - där det bland annat finns en överhängande risk för att döskallarna fastklistrade på kaklet aldrig kommer gå bort. Så snälla hyresgäster där ute, ge dessa lägenheter till mig istället!!

Som det skulle

Helgen blev precis som den skulle. UNDERBAR! Tänk alla härliga vänner man har. Och tänk vad bra alla gamla Absolute Music-skivor är sådär runt 2-hugget på natten. Synd att man inte träffade alla, men sommaren är lång...

Imorgon bär det av söderut till Sörping och skärgården för en vecka familjehäng med svärsläkten! Ska hälsa på lilla Elsa, två månader gammal, och resten antar jag. Men de känns på något sätt sekundära ;) Vi beger oss tidigt imorgonbitti så det hinns med en glass på Smultronstället i Söderköping, tydligen ett ställe som ska vara speciellt. Och med speciellt menas vanlig SIA-glass till hutlösa priser, bara lite flådigare uppläggningar. Men man måste väl pröva, en recension kommer - hissa eller dissa eller nåt sånt fyndigt.

Annars har jag åkt på en ögoninflammation eventuellt. Onödigt kan tyckas. Sov gott alla söta, det ska i alla fall vi göra. Ett perfekt slut på en perfekt midsommar!!

Dansa runt stången-afton

Dags för midsommar igen. Det blir bra. Lite annorlunda mot tidigare år dock. Mindre folk hemma i huset och mer jobb dagen till ära. Men vad gör väl några timmar i receptionen när vädret börjar bli bättre, dryckesleveransen är levererad till Hanses, karln sitter och väntar (eller inte precis just nu kanske, för nu leker han taxi Siljansnäs och kör runt på mina småsyskon) och vännerna har återigen sammanstrålat i Dalaland. Det går bra nu, som man säger.

Prins

Idag anländer min Prins till byggden och sommaren kan starta på riktigt. Alla kära vänner som man inte sett på ett halvt sekel (känns det som) börjar trilla hit, solen skiner och man är lite halvledig från jobb. Joanna har utlovat överraskning också. Tror inte det kan bli så mycket bättre faktiskt!

Karln är i alla fall i Köping för tillfället så jag planerar att äta frukost och åka upp till jobbet för att utföra ett försök till att få vara ledig en helg. Vet inte hur det kommer gå, men med ett gäng bra sköna kollegor så ska det nog kunna lösa sig kan jag tänka.

Helt makalöst så positiv man kan känna sig ibland! (Det enda dåliga verkar vara att jag omöjligt kan stava rätt till positiv på första försöket).

Så, dags att rida på denna lyckovåg ner för trappan och börja med dagens bestyr!

Äsch

Bara för att jag en sekund blev förbaskat kaxig ska det nu regna på midsommar!

Åka till Falun och titta på fotboll idag?

Haha!!!

De ändrar sig ju i och för sig rätt ofta, men just nu säger yr.no att det blir strålande väder hela midsommarhelgen i Siljansnäs (och Leksand).  Så haha på er andra som "firar" nån annanstans!

(OBS detta inlägg är inte skrivet av Johanna utan den lilla besteb Annahoj (eller nåt) som verkar tro att allt i livet är en tävling...hmm)

Mulle

Jag gick till jobbet imorse. Det var inte helt frivilligt, men helt klart vackert. Bara ett problem. Trots mina 25 års kontakt med Siljansnäs på något sätt har jag fatalt missuppfattat en sak. Och det är relationen mellan Hallberget och Björkberget. Att Siljansnäs är lite "vridet" så att bergen egentligen ligger väldigt nära varandra är något som jag totalt missat. Att den där vägen som låg precis bredvid skidspåren man åkte på när man var liten har jag aldrig förstått är samma väg som går ner "bakom" Björkberget. Min okunskap känns lite konstig, kanske till och med pinsam - men man är aldrig för gammal för att lära varför min mor igår ritade upp hur jag skulle gå genom skogen för att ta mig till hotellet. "Tio minuter från härbret" sa hon. Jag fick henne tillslut att gå med på att det måste i alla fall vara femton minuter.

Men jag tog det säkra för det osäkra och gick med en halvtimmes marginal till jobbstart. 45 minuter senare kom jag fram till stugbyn (nära hotellet för de som inte vet) efter att ha freestylat, gissat riktning och kravlat upp genom blåbärsriset sista delen. Jag spenderade de första tio minutrarna max femton meter från härbret för att jag inte hittade rätt stig. Större delen av tiden var det sumpmark, resten var det off-road - skulle man nog kunna kalla det. Tillslut hittade jag en karta, men lyckades tydligen läsa den fel också. Man skulle kort och gott kunna sammanfatta det med att jag var vilse, väldigt vilse.

Så den stora frågan är, har jag blivit en statstjej? Eller var mammas beskrivning bara helt åt skogen (notera ordvitsen)? Eller hur lång tid kommer det ta mig att komma hem igen efter jobbet? Eller har bergen verkligen alltid stått sådär?

Det var nog inte bara jag

Inte var jag väl ensam att totalt fastna framför bröllopet igår. Det hände ju inte speciellt mycket, ändå fick jag kämpa för att se de sista rafflande minuterna mellan Kamerun och Danmark - jag fick ju inte missa pappa-Daniels tal för allt i världen. Och det jag ville säga med det var att jag tyckte allt var så fint. Så glatt. Så kärleksfullt. När jag skulle gå och lägga mig var jag alldeles varm i hjärtat, superkär på nåt vis. Trist att vara själv då kan man tycka! Grät gjorde jag också, inte för att jag var själv utan för att jag är en sån blödig person (konstateras kan att bröllop faktiskt var värre än extreme home make over).

GRATTIS Viktoria och Daniel vill jag i alla fall säga.

Tillbaka i verkligheten sitter jag nu på jobbet. Fasligt trött idag, vilket är dumt för det är väldigt lugnt så det blir ingen fart på mig. Så är det någon som ser det här och känner att denne inte har alltför mycket att göra, tveka inte att ta en sväng förbi. Vi kanske kan ta en glass i det svinkalla vädret!

Åååå, jag är fortfarande uppe och tassar på mina små kärleksmoln. Kom hit nu Freddaaaa!!

Dags att ta bort frukosten då kanske.

Mr Luuk

Hamnade framför bröllopsvakan på SVT och hittade Kristan Luuk i soffan. Han har tydligen varit ute och testat en båt brudparet skall åka i.

Mr Luuk: "Är det du som är chef för hela tjottabalongen?"
Intevjuoffer: "Ja, det är jag som är befälhavare för Vasaorden"

Same shit, different name...

Klara, färdiga, gå

Tack för en finfin stund igår Mariah och Herman, det var jättemysigt.

Nu är jag uppe och ska snart lämna Linkebo för denna sommaren. Ni vet ju hur det är, det är sommar och det är klart man längtar hem till Siljan men jag är inte alls så sugen på att lämna karln min, även om det bara handlar om en vecka - haha. Men det blir bra, jag måste bara börja nu. Lite brådis.

Nu börjar sommaren!!

Last day of Linköping

Jag packar, igen. Hann ju för sjutton inte ens packa upp innan det var dags igen. Genast blev jag superless på att leva i en kappsäck och längtar till att bli stabil och vuxen, bo på ett ställe och möjligtvis åka på semester nån vecka sådär. Då kan man i alla fall planera kläder för var dag man ska vara borta. Nu ska hela förbannade garderoben ner i väskan - igen. Men men, imorgon får jag i alla fall träffa mamma igen. Pappa åkte till Italien när jag kom hem - han är väl för härlig.

Ikväll ska det ske ett besök hos några andra kändisar, nämligen Tranåsfolket - de som vi inte träffade på flygdagen. Ska bli hur skoj som helst. Eller skojsigt, som man sa när man var sju år gammal.

Men innan det ska jag packa, om jag inte sa det. Tvätta också. Och fortsätta klaga på den kliande näsan. Men näs imorn!

Nya grannar

Nere på stan idag och träffade på dessa små godingar.



Tydligen har byggarbetarna träffat på någon form av grav från klostret som tidigare legat vid hospitaltorget. Klart är att de i alla fall rör sig om personer som dött någon gång på 1400-1500talet. Gamla goda arkeologdrömmarna tog fart igen måste jag erkänna!

Men usch och fy

Har sällan känt mig så äcklig som nyss på konsum. Oduschat sedan två dagar, iklädd mjukisbyxorna som gud glömde, småsnörvlande av pollen och lite småsvettig på grund av sprängmarschen dit (precis innan stängning) banade jag direkt väg till godishyllan. Sexy!

Morgonstund

Halvtre i natt gav jag upp och tog den där förbannade allergitabletten. Därför mår jag nu prima, inte en enda nysning. Hatar när han har rätt den där typen, usch! Karln sprang iväg för tjugo minuter sen så nu sitter jag och uppdaterar mig på bloggar och uppdaterar min blogg och har dragit på min techno/house-musik på högsta nivån. Man måste passa på kan man lugnt säga.

Vad dagen bjuder på är oklart. Fredda kanske är lite bättre och solen skiner, så det vore ju trevligt att ta sig ut och tittat lite. Fotbolls-vm i alla ära, men det kan vara nyttigt för min (alltför snabbt minskande) Sydarika-bränna att se solen någon gång fram till mitten av juli. Den som lever får se, för nu måste jag dansa lite!

Min klass

Igår var det middag med de delar av klassen som fortfarande är i stan. Och vilken kväll det blev. "Utslängda" från NH blev vi efter ett vad om hur lång tid det skulle ta innan vakterna skulle slänga ut Olof om han fällde upp sitt paraply inne i lokalen, äntligen en "Svensk" falafeltallrik och skönsång i Olofs lägenhet till gamla klassiker. Nöjd och glad cyklade jag hem i morgonljuset vid halvfyra i morse och väckte såklart pojkvännen (förlåt).

Kvällen kallade vi den sista måltiden och tänkte därför att vi skulle försöka föreviga detta på bild. Beskåda därför Affjur-fyrornas tolkning av Da Vince...


Idag har jag därför varit lite seg!

Pro-sit

Jag nyser och nyser och nyser. "Ta en allergitablett då" säger karln, utan ett dugg medkänsla i rösten. Jag ska, säger jag. Men det har jag inte gjort än. Så ni vet :) Så jag fortsätter nysa.

Effektiv som bara den

Klockan är 13.30 och jag har precis slagit mig ner i soffan framför VM igen. Tjejerna jag hängde med i Kapstaden är på plats i Jo-burg och tittar live, så jag tittar efter dem i tv-rutan.

Innan klockan blev 13.30 idag har jag hunnit med en massa. Varit i skolan på upprop, så nu är man återigen Sverige-student. Känns bra. Sen åkte jag hem till sjuklingen och konstaterade att jag ville göra något, så jag åkte ner på stan. Där har jag bytt kläder och donat, stött på en klasskompis som varit i Afganistan och missat parkeringstiden för bilen. Men det gick bra. Maken till många saker gjorda innan lunch har jag inte mäktat med sen 2008 eller nåt. På den gamla goda tiden när jag var seriös.

Nu blir det smörgås och fruktsallad som uppladdning för kvällen. Ut och äta med gamla klassen - för sista gången, huvva!

Stor synd

En varm känsla gick genom kroppen min. Ja, jag ska bläddra lite i mina kläd-kataloger tänkte jag, och såg fram emot att ta fram pennga och post-it lappar. H&M, Ellos, La Redoute, underbart. Så jag frågar karln om han har sett dem medan jag har varit borta.

"Det kan hända att jag har slängt dem" säger han då, med en min som klart och tydligt säger att om jag skulle börja leta efter dem kommer jag aldrig hitta dem. Stor sorg från min sida - stor synd från karlns håll.

Man slänger inte mina kläd-tidningar. Inte! "Men allt finns ju på internet". Ja,  men hur ska jag kunna använda mina olikfärgade klisterlappar "på internet"?

Flygdag

Konstig dag det här.

Vaknade och Fredda konstaterade att gårdagens kanske-förkylning var en riktig förkylning. Men vi trotsade detta och begav oss till Malmslätt och flygvapnets flygdag, eller nåt. Karln skulle ju se JAS. Paret Tranås skulle vara där också, kul att se dem!

Det var då någon gång det slutade gå bra. Först på väg ut genom dörren skadade jag mig på armen. Ett rejält brännmärke från fredagens popcorn-kastrull försvann och blottade några undre lager hud. Ont. Sen kom vi fram och jag satte mig ner på gräsmattan - och då sprack favoritjeansen. När det sedan var dags att få tag på paret så var vi på olika sidor av flygfältet och kunde inte komma åt varandra. Så det blev inget kärt återseende. Sen blåste det och jag blev lite kall.

Men trots alla dessa saker så är det en bra dag. Man kan nog konstatera att jag är genuint lycklig just nu.

Inte alltför stor mängd produktivitet

Det var en riktigt trevlig dag/kväll igår. Idag tar vi det lugnt! Jag tittar på VM och karln har ont i halsen. Just nu är det England-USA och jag hittade den här artikeln, som jag tycker är mycket värd att läsa. Speciellt om man är fotbollsintresserad - och har haft en diskussion om fotboll med en American någon gång!


Vuvuzelas

Jag ser att tv-tittarna inte gillar ljudet av de där tutorna sydafrikanerna har på läktaren. De är tydligen "outhärdliga" och "borde förbjudas". Men kom igen när ni suttit på läktaren bredvid dem. Gärna lite bakis. Då kanske man har tillåtelse att klaga. Annars kan jag meddela att de faktiskt har vissa "sånger" de kör med de där och att oljudet ÄR 10 000 gånger värre än vad som går igenom tv:n. Detta vill jag såklart bara meddela för att jag anser mig vara Sydafrika-expert (höhö) - och möjligen för att den där champagnen är slukad.

Jag har också ådragit mig ett enormt brännmärke på armen från popcorn-kastrullen. Det smärtar.



Oljud!!!!!

Stolthet

Idag är en bra dag. Idag är jag så stolt så jag håller på att spricka. Min älskling fixade examen med bravur, och mitt i detta fick han jobb också! Och ingen är mer värd det hela än honom. Jag älskar dig Fredda, det kommer bli hur bra som helst.



Så karln fick blommor och ett par skor av mig idag. Nu ska vi dricka finskumpa från föräldrarna med hans klasskompisar.

Bloggar

Var på blogg.se hittar man inställningarna för de bloggar man länkat till på sin blogg? Var, var, var???????

Get exited

Det är en spännande dag idag. Inte nog med att fotbollsfesten drar igån, men idag tar min kära karl examen! I fyra år har han kämpat med alla PM och rapporter, redovisningar och labbar och idag är han äntligen klar. Själv är han inte speciellt upphetsad alls och tycker inte att det är så märkvärdigt. Men det tycker jag.


Du har varit så fantastiskt duktig älskling!


Och från och med idag kan du stolt titulera dig någonting i stil med magister i systemvetenskap, eller informatik, eller vad det nu hette på engelska.


Och...

...178 sidvisningar senare känner hon sig nöjd. Nu ska jag fira genom att slösa mina skattepengar på - falukorv!

Det är inte direkt nödvändigt

Well, det är inte direkt så att man måste vara raketforskare, eller för den delen kärnfysiker för att lista ut att bloggdesign, Johanna och explorer (webläsaren alltså) inte går ihop ett dugg. Så vad ni än gör, använd inte explorer är ni snälla. Rapporter säger också att det verkar vara dumt att bo i Kina också. Så bo inte i Kina om ni vill titta på min bloggdesign. Men nu måste jag faktiskt gå och äta frukost. Och lyssna på musik. Det är förbannat kul att lyssna på musik ur bra högtalare. Att ha högtalare över huvud taget är kul!


Såhär ser jag för övrigt ut i de nya glasögonen.

Fotbolls-vm

Ni har väl inte missat att fotbolls-vm börjar imorgon. Den andra matchen spelas i Kapstaden, Green Point Stadium. Jag ville inte säga något mer om det än att jag har varit där. Det är coolt tycker jag. Jag känner mig sjukt laddad i alla fall. Den enda problemet är den här drömelvan. Jag har inte fått mina pengar från depositionen för boendet och inte heller mina skattepengar så jag kan inte betala för den där förbannade avgiften.

Sen tog jag en paus i bloggandet och tittade kontot, och då har skattepengarna trillat in, vilket gör att det här inlägget är helt meningslöst. Men skit i det, jag har inget annat att skriva ändå. Så nu ska här fixas drömelva!

Lycka till idag Fredda!

SOMMAR

Jag har lagt någon sorts vikt på att byta design varje ny årstid. Nu är det sommar (har jag bestämt, varför jag nu gått i shorts två dagar i rad - och samtidigt nästan fryst ihjäl) och därför skall det omdesignas. Det går dock inte så bra, är inte nöjd skulle man kunna säga. Men jag jobbar på det, det vill säga jag har anlitat Fredrik. Men han fick lov att raka sig först och risken finns att jag somnar, så ni får hålla till godo med detta så länge...

Vad har hänt denna onsdag ute i landet/världen då?

Onsdag morgon

Idag är det onsdag och jag är vaken efter att ha legat och dragit mig i sängen i en och en halv timme. Kvalitétstid mina damer och herrar. Idag ska jag luncha med Hanna. Hon fyller år idag, och eftersom hon inte läser här tänker jag nästan att jag kan komma att överraska henne med den kunskapen.

Idag har jag kommit på ännu en gåva till mänskligheten. Mjölk. Smakar ju bedårande bra när den inte är gjord på ett sådant sätt att den håller i 40 dagar.

Annars skall dagen ägnas åt mina två VM-magasin! Helt underbart... Drömelva skall tillverkas och en plan för hur jag ska kunna titta på nästan alla matcher utan att min pojkvän skall dumpa mig skall utvecklas.


Running running


Jadu, Cmilla. Jag skyller på någon form av påtryckning eller eventuellt P3 dokumentär som är min bästa vän i spåret. Jag har i alla fall sprungit idag. Sverigepremiär för 2010 och jag måste stolt erkänna att rundorna i Kapstaden har gett resultat för jag har nära på halverat tiden för 2.5:an (jag vet att det inte är speciellt långt...) sen i höstas. Dessvärre betyder väl det att jag måste springa längre nästa gång, men så länge P3 forsätter producera så fortsätter jag springa. De nya skorna fungerade perfekt också, inte ens ett skavstår. Åååå, vad duktig jag är!



Project garderob

Inspirerad av Mariah är det nu dags för Project garderob. Alla kläder från resväskan ligger tvättade och klara i två fulla IKEA-påsar. Dessvärre är utrymmena där de ska in redan fulla. Det är såklart ett enormt mysterium, men det spelar liksom ingen roll. Det måste fixas av någon, och den någon lär väl bli jag. Dessutom har jag på två dagar hemma konstaterat att HM för närvarande erbjuder alldeles för mycket trevligt. Och då till och med HM i Linköping (är detta sant eller har jag bara varit borta för länge?). Därför ska jag nu ta övervåning i besittning och planera, strukturera, organisera, vika, slänga, fundera. Ja, ni fattar. Det kommer ta ett tag, men karln är upptagen med sina studier (han skulle inte ens hinna med vår planerade springtur idag, hmpf) så jag har gått om tid att göra klart innan någon behöver golvutrymmet där uppe. Detta ska bli kul!

Filmjölk

Kan filmjölk vara guds gåva till människan må tro?

Igår vad jag i Stockholm. Karln skulle dit på nån jobbinformation och jag tyckte att det var längesen jag var där. Behövde köpa löparskor också, lämnade de gamla i Afrika. Sen besökte jag kusin också. Lilla Matilda. Eller Hanna Matilda för att vara precis (måste ju bara få upprepa det). Damen var förskyld men levde ändå rövare med storkusinen, innan hon kom på att hon var trött och började storvråla. Söt är hon i alla fall, och går gör hon (med hjälp), 8½ månad gammal...


Jag ser lite psykotisk ut, men titta på Matilda istället. Lilla trasselsuddet.

Hufvudstaden

Idag får vår kungliga hufvudstad celebert besök. Av mig - och Fredda. Ojoj. Hur ska den klara det. Men lite träning inför stundande bröllop. Så skulle någon befinna sig i regionen stockholm,  hör av dig så kan ve ses!!

Hello Sweden

Nationaldagen idag. Vilken bra dag att upptäcka att Sverige är bäst måste jag säga. Vaknade imorse med det största leendet på läpparna. Eller nu ljög jag. Vaknade med halvskräck i bakre hjärngloben och undrade var 17 jag var någonstans. Bakom mig rörde sig någonting, en råtta? Nä, det var ju Fredrik och jag var tillbaka i den underbaraste sängen med världens bästa sällskap (superlativen bara haglar) och livet var som det skulle igen. När min hjärna registrerat det kom leendet fram. Det har jag behållit resten av dagen och tänker behålla ett bra tag till!

Nu ska vi till exempel gå på kvällpromenad, i solsken. Ha, försök och slå det du - Kapstaden. Hur som helst är jag tillbaka här nu. jlu har anlänt igen, vare sig ni vill eller inte. Och om ni vill och någon gång vill träffas, säg till!

Ps. nämnde jag att jag är glad över att vara hemma?


RSS 2.0