Torsdag 17/7 Försvunnen katt

I tisdags (15/7) försvann min katt, Stusse. Stusse är en gråspräcklig khankatt som i förhållande till andra katter är ganska stor (tjock/knubbig). Stusse har ett hack i ena örat vilket gör det lättare att känna igen honom........

Hittade precis lappen som Skäggnissen satte upp när kattskrället var borta. Tur att inte stackarna kan läsa...

Ordning och reda

Idag måste jag vara duktig! Ska städa, plugga, ringa folk, umgås med Mariah, äta, laga mat och inte ligga i sängen och göra allt detta. Därför måste jag sluta nu. Hörs!


På ålderns höst

Jag svär att det ploppat upp en massa gråa hår ur mitt huvud sen jag flyttade tillbaka hit ner. Var ute på NH en sväng igår och nu är jag totalt handlingsförlamad idag och har i stort sätt endast orkat med att sova, alternativt vila, alternativt inta vågrätt läga och möjigen titta på datorn samtidigt. Nu är den stora frågan om jag ska orka ta mig till affären och fixa tacos, om jag ska cykla den lite kortare vägen till pizzerian och köpa pizza (surprise) eller om jag ska beställa hemkörning på pizza och totalt köra ner mig i min egen gammalhet?!?

Smutsgult och blått överallt

Den där härliga lördagen för en vecka sen var det fullt ös i vallaskogen vid den här tidpunkten. Eller iof kanske det redan hade varit fullt ös och jag låg i Hannas soffa och åt pizza, efter rullstolsturen. Skit sak samma. Såhär såg det ut i alla fall. Det är smutgult och blått överallt!!!Alla - de vi redan tappat i skogenBara 32 minuter kvar nu, och jag tittar fortfarande på konserten.


Kris på tv-apparaten

Igår byttes det elmätare i huset där jag bor. Detta innebar ett strömavbrott på två timmar som jag i och för sig inte märkte av alls, eftersom jag inte var hemma. Däremot märker jag det nu när varken trean eller femman fungerar på min tv-apparat. Och som bekant har jag ju ingen uppsjö med kanaler direkt. Detta missöde har lett till att jag nu tittat på SVT2 i snart tre timmar. Det har varit helt okej med sektdokumentär och arkeologi, men nu har det ballat ur - veckans konsert är verkligen ingenting för mig känner jag. Så nu ska jag pallra min halvfeta lilla rumpa ur soffan, gå och byta kanal (dosan ligger i sängen, buhu) och städa lite kanske. Eller så ska jag inte byta kanal och stå ut i de blotta 54 minunter som är kvar tll finnkampen - på 2:an! Och sen kan jag gå och skryta om hur kulturell jag varit!

Min doktor

Jag har en doktor som heter Dr Bengt Lindstrand. Han är en mycket snäll doktor. Men det roligaste med hela mottagningen är hans syster (inte släkt-syster, utan en sån där annan med utbildning), som skulle kunna heta Berit. Hon svara alltid glatt "Dr Lindstrands mottagning" i telefonen. Jag förklarar mitt ärende, som idag var att mina p-piller tydligen var slut (var det verkligen ett år sen jag var där?!?). Hon plockar fram mina uppgifter och meddelade mig att det borde gå att ringa in ett recept. Efter lite undersökningsbokning och annat småprat säger hon "då ska du få prata med doktorn" och skickar över luren. Men vem kallar sin enda kollega och antagligen rätt nära vän för doktor/doktorn hela tiden?! Så jag fnittrar hysteriskt i luren när doktorn säger hej. Hon påminner så sjukt mycket om receptionisten (eller vad det nu är) till doktorn i Jönsonligan och den svarta rubinen. Ni vet första filmen utan Sickan. Eventuellt tror jag till och med att Berit spelade rollen som telefonsvarerskan i filmen och har lagt på sig lite (mycket) grått hår sen dess bara.

Jag undrar om de leker kinky lekar på mottagningen när det är lugnt och kallar varandra doktorn och syster. Eller kanske ännu mer perverst - vid sina riktiga namn.

Hur som så fick jag mitt recept. Jag åkte förbi och plockade upp det på väg till apoteket och fick mig en omgång av blodtrycksmätaren medan jag ändå var igång. 25/80 var tydligen jättebra, sa han. Så nu har jag shoppat loss på apoteket för femhundra pesetas. Men han är snäll Bengt i alla fall - och Berit också.

Handla mera

Idag har jag fyndat och shoppat. Fynden bestod av Findus oxpytt för 29.90 (ord. pris 51 eller nåt på mitt lilla ica). Sen slog jag till på två kräm för 20 och två kryddpåsar (såna där santa maria indiskt) för 20 kr också. Fint va.

Men jag har shoppat på riktigt också - till ordinarie pris, hugga. En 50 cl Cola som jag var så sugen på, tills jag öppnade den på väg ut ur affären och smakade - och jag inte alls tyckte det var gott. Sen blev det ett par dojor med. Svarta sneakers. Kan man ha det. Gillar dem massa, men kan omöjligt komma på om det passar. Har inte haft ett par svarta sneakers sen jag fyllde 11 tror jag, e kom från Ellos-katalogen och jag älskade dem. Kommer till och med ihåg vilka kläder jag hade på mig när jag öppnade paketet.Den nya lilla godingen, fast bara i vitt. Hmmm

Sötnosar där

Okej, min hjärna (helt ostimulerad efter några dagarn icke-pluggande) kanske var lite väl kreativ ett tag (alltså förra inlägget), så jag får väl förklara mig så ni alla förstår. Ni kan lugnt stryka allt utom de första två raderna där. Sen, om ni inte följt länkarna kan ni göra det också. Har ni gjort detta och fortfarande inte hänger med klandrar jag er inte ett dugg. Som sagt, jag vet inte alltid själv vad som försiggår innanför pannbenet på Lundinskan.

Men: fick en kommentar från "anonym" om att det var lika billigt med sista minuten som en kinaresa. Jag frågade mig då varför den var från anonym, när det bara måste vara Beckson som skrev den. Någon djupare tanke med inlägget fanns alltså inte, utan var till för att hon skulle erkänna pretty much. Jag erkänner, jag hade mest tråkigt. Efter vidare efterforskningar verkar det dock inte vara så självklart att det är hon - längre.

Men2: Jag har alltså inte vridit mig i plågor, kallsvettats och skakat i förundran över vem det är som är "anonym". Grannen har heller inte ringt 112 (idag iaf, annars är det ambulanser här lite titt som tätt tycker jag). 112 har således heller inte nockat den galne grannen med en stöt genom luren - varför grannen inte heller ligger på min soffa nu. Vad som däremot är mer oklart är huruvida jag faktiskt funderade på att dansa och sjunga som Brittan. Där får ni använda er fantasi =)

Nu ska jag sluta innan jag kommer på nåt mer "kul" att skriva om. Hoppas vi är på samma normala nivå nu igen!!

Till Anonym

Hmm...jag vrider mig i plågor, kallsvettas och skakar så att grannen har ringt 112 och rapporterat jordbävning på Danmnarksgatan. Vem är du!?!?

Update
Tydligen trodde 112 att grannen var galen och lade på. Men efter att jag i en snilleblixt började fundera på om det var Beckham som fortfarande var i Kina och ville att jag skulle åka dit, började jag skaka så häftigt så han ringde igen. Då skickade 112 elektriska stötar genom luren och sa att han nog inte skulle sova själv inatt. Så nu måste jag ha grannen (som yrar för han blev döv på ena örat av stöten) på bäddsoffan ikväll och kan inte dansa runt här till Britney Spears och sjunga med hårsprayen som mick, som jag hade tänkt. Se vad du har förstört nu...

Pluggisch

Har skulle det pluggas så jag satte på Vänner och sov middag i soffan istället. Kanske inte det mest produktiva alternativet, men helt klart det bekvämaste. Sen ska jag ner på stan en sväng tänkte jag och har egentligen massa tid att studera på nu då, men det känns viktigare att skriva här, lyssna på all konstig musik som finns i, den från skäggtypen lånade, iPod:en och ta en dusch, eftersom min mobil snoozade 27 minuter imorse istället för de vanliga nio - tydligen. Allt i livet handlar om prioriteringar. Tänk vad min far skulle vara stolt över mig nu. Lilla flickan som tar hand om sig själv. Hehe...
Pappa lagom gråhårig

Rolig internetsida efterfrågas

Nu har jag kollat facebook fyra gånger, bloggstatistiken (hade ju inga kommentarer att läsa) fem gånger, min mail tre gånger, vilka som är online på msn 25 gånger (men inte skrivit till nån, det orkar jag inte), tittat vilka som är online på facebook 15 gånger (och faktiskt skrivit lite, visste ni att man kunde chatta där), varit på väg in på atonbladet.se två gånger men ångrat mig för det brukar ta sån tid på min lilla skruttdator, ätit framför alla bloggar, sen bläddrat egenom bloggarna igen, ätit tre faboknäckeunder med ost och smulat ner "datorstolen", tittat alla tyger på ikeas hemsida och snart har jag även tittat två gånger om jag fått csn:et till kontot. Jag kanske borde ha åkt till fotbollen ändå.

Livet är inte alltid en dans på rosor

En epedemi sprider sig med ilfart i min umgängeskrets är jag rädd för. Jag hoppas att ni hemmifrån är skonade, men för säkerhets skull ska vi nog inte ses på ett tag... Jag tror att alla jag känner här nästan drabbats av någon form av hjärtesorg - eller i alla fall något jobbigt som får en att må om inte helskit så i alla fall halvskit. För det mesta handlar det om att bli dumpad verkar det som, men även vissa andra inslag förekommer. Jag lider så oerhört med er alla och önskar jag kunde trösta, men det räcker inte alltid. Sen är man kanske inte på jättehugget själv heller.

Men vi får hålla ihop så gott vi kan flickor och komma ihåg att efter regn så kommer det solsken - nångång. Fast i den här staden går det banne mig långt mellan gångerna. Just därför låter en sistaminuten bara bättre och bättre i mina öron.

Fotbollstankar i regnet

Ska jag ta och sätta mig på en buss till Motala i regnet eller inte. Jag är ju så förbannat trött hela tiden. Antingen håller jag på att bli dödssjuk eller så lider jag bara av grav vitaminbrist av att ha ätit mängder med mackor, aningens med pulversoppa och äcklig köttfärssås i två veckor (eller hur länge jag nu har varit här). Eller så är jag sjukligt allergisk mot getingar och myror (eller vad det nu kan vara) och håller nu sakta på att bli förgiftad. Snart är jag nog förlamad och sen...

Men risken finns ju att det skulle vara tokvärt det efteråt. Fotbollen alltså. Inte att bli förlamad.

Medan jag funderar ska jag kasta mig över sparrissoppan i kylskåpet och knäckebrödet i skafferiet (lyxade till det med faboknäcke igår, så nu har jag stått och grävt mig till skavsår på fingertopparna i skåpet). Fäboknäcke med Åseda gräddeost är min nya fetisch - helt klart.

Lortgris

Fastnade framför Operah så nu hinner jag ju inte duscha innan jag måste till styrelsemöta på skolan. Dumt. Så om nån skulle känna att det börjar lukta lite som soprum på en finlandfärja behöver ni inte vara orolig. Det är nog bara jag, för det är ungefär så fräsch jag känner mig.


Tillbaka på George's

Störtade in till Cmilla, och Tobbe som var där, vid sjutiden och gormade om att jag måste ut ur lägenheten. Ner och fika på stan!? Visst sa de, och när vi satt där och lamporna på stora torget tändes kände jag mig riktigt nöjd med att vara tillbaka i "storstan" igen. Sorlet från människor på uteserveringen, inget gräs (i alla fall sånt på marken - däremot kan man fundera på vad mannen med käpp och hög hatt höll på med egentligen) så långt ögat kunde nå och hus med mer än tre våningar. Helt okej grejer. Nu är jag trött igen. Umgås tar tydligen på krafterna.

Har allt som hänt hemma i sommar haft med poliser att göra. Det verkar nästan så när jag satt och berättade. Och jag som jobbat två år här nere med att få det att verka som att poliser och annonser om knivslagsmål är något som jag aaaldrig sett förut - eftersom jag inte heller under hela min uppväxt inte fått in någon anna kanal på tv:n än lokala SVT och ibland kanal 5 (men vi vet ju alla hur mcyket seriöst som visas där). Är hela detta arbete förstört nu?!?

Utarbetad

Imorse var jag som sagt i skolan kl 8. Efter det tog jag mig till Priso för att hämta ut boken till kursen (som är en 1,5 kg-klump på engelska - om grekiska). När jag sen var hemma igen klockan elva tyckte jag att jag gjort nog med skola för dagen och betalade räkningarna istället. Nu är jag på riktigt dåligt humör för det och tänker nog inte alls läsa Finance, corporation and den fula lilla ankungen - utan tänkter laga pastasås och läsa Marian Keyes istället. Medan jag glatt kilar mitt getingstick till vansinne. Det ska få det lilla puckot!

Inatt drömde jag att jag tog en liten promenad till Sågmyra - med barnvagn. Den underbara kvinnliga simultankapaciteten gjorde såklart att jag kunde klia under tiden...

Ännu mera

Äh, det är lika bra fortsätta klaga när jag väl har börjat. Blidde getingstucken igår och har nu en arm som är av dubbel storlek. Ska jag se det positivt har i alla fall bettet hamnat rätt, för är man färgblind så ser det bara ut som att jag är sjukligt stark - i vänster. Det kliar det också, så nu skulle ni se min vänstersida. Den liknar ett prickigt tyg eller nåt, bestående av getingstick, myr/knottbett och blåmärken. Sjukt vad sexig jag är!

Gårdagen var kanon i alla fall men jag är lite trött. Hoppas jag inte blir sjuk bara. Så nu ska jag ta en ibumetin och gå och lägga mig. Den där förbannade administrationen på universitet har ju sagt att jag ska på föreläsning klockan 8 imorn bitti - och typ läsa grekiska (eller nåt ditåt visade det sig).


SVARTAN baby!!!

klockan 18.58 sitter jag nu hos Hanna och har precis vaknat efter första peaken för dagen. Eller kanske, om jag tänker efter, andra toppen för dagen. Det är Svartan idag och festen började klockan halv nio inorse med skumpa och grejer. Nu har jag som sagt vaknat och laddar med kaffe och grejer för kvällen. Jag som inte ens dricker fakke. Kaffe menar jag. Såååå, party party för nu ska jag gå och skriva skit på overaller och dricka fulvin till jag storknar. Sen ska jag dansa natten lång och kanske binda fast nån i sig själv med buntband, som förra året. Fast det var det inte jag som gjorde, men varför missa en kul tradition. Vakter har ju ingen ogillat förut.... eller?!?

Värre och värre

Japp, Fia...som jag kliade.

Mina för gårdagen mycket blygsamma utslag har idag samlat sina arméer till ett välförberett försök att skrämma iväg Norge från samma landmassa som Sverige. Enligt ryktet har de i alla fall lyckats åstadkomma en stor spricka som placerat även Kiruna på den "norska" sidan - eftersom Kirunaborna nu längre inte räds att falla ner i gruvan mest. De hoppade med glädje över to the dark and hurtiga sidan vid blotta åsynen av mina beklämmelser. Men jag klandrar dem inte, hade jag kunnat hade jag också gärna hoppat över en spricka bred som stångån, men problemet är att huden (enligt några ganska starka naturlagar) är fäst vid mig - så det hela skulle bara följa med. Jag har därför valt att stanna här, ta en sval dusch och smörja på kortison. Det var vad den snälla damen på sjukvårdsuplysningen föreslog och vem är jag att sätta mig på tvären.

Utslag

Sen München Hoben i onsdags (eller mer bestämt sen igår morse) ploppar det upp utslag över hela (eller iaf halva) min kropp. De är stora och runda och kliar så in i h.... Det var nog efter en vända i skogen som jag blev biten - och jag som trodde jag var skogsmulle. Nu ska jag bli storstadsbo på riktigt och undvika allt vad 15 träd i en kunga heter!

Men först ska jag pallra mig till skolan och klia lite...

Fotboll och party

Nånting hände när jag flyttade tillbaka hit till slätten och det enda som fyller mina dagar numera verkar vara fest och fotboll - vilket verkligen inte var vad jag pysslade med hemma i Dalarna. Träningsvärken som jag tyckte var obehaglig igår har halvt invalidiserat mig idag, och kommer helinvalidisera mig imorgon och på lördag, helt klart. Har alltså varit på träning ikväll med. Skrev på övergångspappren också, blev ganska nöjd med kontraktsinnehållet så jag tackade ja...

Nu blir det lite mat och te framför 10 orsaker att hata dig, som kanal 5 tydligen hade vänligheten att visa ikväll. Lite tända ljus också kanske, så ska jag sova gott sen!


Stolt

Det första jag gjorde när jag vaknade vara att sprattla allt jag hade med benen för att stolt konstatera att; Nepp, jag har nog ingen träningsvärk. Stoltheten kröp i kroppen! Men sen, halvvägs genom macka nr 2 kröp den fram och nu efter tjugo minuter är jag faktiskt högst osäker på om jag kommer klara av att resa mig upp. Det pulserar i låren, fotlederna håller på att akupunktera sig själva eller nåt och rumpan känns - och när hela den känns, så känns det ganksa mycket på ett stort område skulle man kunna säga.Den gör ont nu...

Dagen efter

Helt spontant och oväntad blev det en utgång igår - också. Vad var det vi sa, ÄLSKA STUDENTLIVET! En mycket spontan och trevlig kväll, inte så mycket till föreläsning imorse dock. Nu sitter jag i fåtöljen och äter nygräddat bröd med skinka och gurka och dricker o'boy ur ett sugrör. Jag har ju mått sämre skulle man kunna säga. Snart ska jag väl ta mig ner till stan och besöka glasbanken och sen ska det bli fart på tillställningarna med kö från trehugget. Party party!

Och sen var det fotbollen. Av någon anledning har jag ont i ljumsken och axlarna. Eller ljumsken vet jag, det var ett tag sen jag sköt 15 inlägg på 10 minuter. Axlarna är nog bara otränade. Tradad blev jag också. Kanske inga fantasisummor men väl ett leende och ett papper med mina personuppgifter på. Man kan tydligen få nån "studentgrej" som gör att jag  kan spela både hemma och här. Så nu är jag Zeros-spelare snart =)

---

Mmm, överkokta makaroner och äcklig kättfärssås. Studentliv!

Fotbollspremiär

Japp, idag. Den 19 augusti ska det bli fotbollspremiär för Johanna. Jag ska till Motala med Julia och göra premiär med hennes lag, träning alltså... Känns som att risken för att jag tar bloggpaus på grund av brutet ben imorn eller nåt är rätt stor...ungefär lika stor som att Holm kommer ta 136 i första och vinna OS igen. Vi får väl se som man säger.

Annars laddas för storparty imorn! Müchen Hoben med 1-liters sejdlar, massa folk och förhoppningsvis fint väder. Men först ska jag som sagt tejpa foten, sätta mig på bussen och springa skiten ur Motala!
MH för två år sedan - nar jag var riktig nolla =)

Typ trösta

Hamnade hos Julia nu på eftermiddagen. Tycker inte om när mina kära vänner är ledsna, men jag gör så gott jag kan och försöker ställa upp i alla fall. Hoppas det känns bättre gumman!

Nu ska jag hem och ta hand om tvätten. Glömde liksom bort den - för det är ju så trist att tvätta lakan. Man får inte ut nåt kul av det. Att tvätta kläder är lite som att köpa ett nytt plagg, helt plötsligt kan man tillbaka nåt man inte kunnat använda på två veckor (jag tvättar inte jätteofta). Men lakan, nä, de kan gott få hänga där nere i källaren ett tag till.

Helt plötsligt bara står jag på huvö

Men kära dumma söta lilla Kallur...
Haveri

Hade en massa att skriva igår, men då strejkade internet. Det blev fel på modemet inne hos Cmilla och jag hade ingen nyckel dit, så jag försökte förgäves att stå utanför henens dörr med datorn för att försöka få mottagning. Det hjälpte inte. Nu har jag glömt allt jag skulle skriva.

Men hade en mysig gårkväll. Jag började skriva på min bok och babblade på i hela fyra sidor. Och fort gick det. Det finns nog inte en människa som vill läsa skiten, men jag kan väl göra det när jag blir gammal pensionär och har massa tid över. Efter det satte jag mig i soffa och drack te, med tända ljus och stolthet och fördom på tv:n. Det slutade med att jag betedde mig riktigt fjortistjej-aktigt. Låg i soffan och suckade och vred mig över villken sexappeal och sjuk charm Mr Darcy besitter. Jag hade lugnt fallit för honom på den tiden (när det nu kan vara) när männen inte rörde en min, man bockade och neg när man träffades och en blick sa betydligt mycket mer än tusen ord.

Men tillbaka till verkligheten - Tvättid!

Kärleken

En regnig dag som denna kanske jag ska berätta för mina trogna läsare det ni säkert alla redan räknat ut (eller frågat mig ansikte mot ansikte, eftersom jag antagligen träffat större delen av er =P). Jag har tappat bort min kära skäggfredrik. Och tappat bort är nog rätt benämning skulle jag säga. Men eftersom jag gjorde det helt själv kan jag ju inte skälla på någon annan, utan så är det. Jag bäddade sängen och nu ligger jag i den, kan man säga. (Både bokstavligt och så där fyndigt bildligt, haha). Hade jag varit en starkare människa hade nog livet sett annorlunda ut nu, men jag mådde dåligt och var inte kapabel att ta emot den hjälp jag kunde ha fått. Jag fick panik. Men vad som än hänt, och vad som än kommer att hända, så är han en otroligt underbar människa som jag hoppas få ha att göra med mer i mitt liv - på nåt sätt.

24 timmar

Mitt senaste dygn har bestått av ungefär sju timmars vakenhet och resten sömn. Jag tog mig knappt upp ur sängen igår. Lyckades ta mig till Ica och köpa godis en gång, men sen orkade jag inte äta upp det. Somande halv elva och vaknade halv tio nu. Jag tyckte att jag hade sovit så mycket igår så jag ställde klockan på tre inatt för att titta på handbollen - behöver jag säga att jag inte tyckte det var en lika bra idé när jag väl vaknade som när jag ställde klockan?!
Idag ska jag städa och fixa och DUSCHA.

Vilket kul liv va?! Imorgon börjar skolan igen, jag vill verkligen inte.

Spis

Jag tror banne mig att spisen mådde bra av att få en paus när jag åkte hem i sommar. Lyckades koka upp den stora kastrullen full med vatten på max en kvart. Allt den behövde var alltså lite vila. Nu behöver jag ju inte alls ringa och beställa en ny av hyresvärden - för nu lär det ju bara ta 25 minuter att koka gröt på morgonen...

Mörbultad

Anni-Frid är ett minne blott. Kvar finns bara en gul t-shirt med namnet på och en sliten Johanna efter inga timmars sömn inatt (men några imorse) hemma här i sängen. Jag har inga som helst planer på att lämna den heller.

Gårkvällen var så fantasktiskt underbart rolig. Vi hängde på en gräsmatta i Bergs slussar med våra stora partytält, drickabackar och lekar. Sen blev det sittning och fusknolleavslöjanden - där vi chockade de små nollorna (de verkade ha svårast att ta att vi faktiskt går i trean - inte att vi bara lurade dem...). Sen var det bara party. Under nån timme under natten sysslade vi med seriös brottning också, och med min historik vad gäller blåmärken är jag totalt mörbultad idag (och det har absolut ingenting med fulvinet att göra). Misstänkte ett tag att jag brutit ett revben, men det är nog bara hederlig träningsvärk och en aning "inte så van att landa snyggt när man blir kastad över ryggen/voltad/puttad". Kvällen slutade med eldning av liggunderlag och en cykeltur hem. Tillbaka på Danmarksgatan var jag vid sexhugget!

Så nu ska jag som sagt SOVA!

Tack Jur6 för en magnifikt kul kväll och ett super kortNolleP!

Vänder fort ibland

Blä. Köttfärssåsen blev inge god, ibland ska man bara låta bli Johanna och jag blev på dåligt humör. Det står disk överallt i lägenheten och ligger skit (kanske inte bokstavligt, men ändå) och kläder både här och där. Fattas bara att svenskarna inte vinner tennismatchen på tv:n också... men jag rycker upp mig. Som man bäddar får man ligga heter det ju. Jag ska ju ut och cykla en mil i motvind snart...

Mycket fusk på det här programmet

Happ, fuskföreläsning idag. Jag fattade ingenting när läraren (han med den snygga frisyren) satte igång och babbla massa latinska ord och normscheman och övernormscheman och ditt och datt och faster Kerstins kommande löständer (jo, jag tror hon kommer behöva det). Det visade sig att han bara ljög... Alla blev jättepaffa (jag satt och log en hel del). Återigen är jag nu hemma för att sova lite. Det är inte lite hektiskt det här... - Anni-Frid

Overallen är nerpackad, kötfärssåsen på spisen. Snart bär det av mot hajk och Anni-Frids vistelse i ettan börjar kännas lite mer osäker. Bara några timmar kvar tills jag återigen får bo en hel kväll i min fina, gula, skitiga overall. - Johanna

zzznark

Vad är detta för stad. Enligt SMHI ska det vara sol och moln. I Linköping är det för visso sol och moln, så egentligen ska man väl inte klaga. Men det växlar på en och en halv minut - och är det sol så brinner man upp, är det moln så medföljer stormvindar och obligatorsiska 45 regndroppar. I detta ska man sen cykla.

Idag var introduktionsföreläsning. Mycket nytt (hrm) var det, mycket intressant (dubberhrm) var det kanske också. Man måste ha en lagbok tydligen, och så ska man köpa vissa böcker också. Lära sig planera sin tid är också viktigt - attans det hade jag ingen aning om. Jag och Henny (en tjej som är väldigt lik Johannas kompis Camilla i ansiktet måste jag säga) satt och körde hänga gubbe och drev med lärarens frisyr. Hepp, ska man sova middag nu då kanske, eller laga mat först och sen sova. Oj vad jag börjar bli gammal.

Sliten

Man börja blir gammal tror jag. Känner mig lite sliten måste jag erkänna. Men det är bara att köra. På med de aningen tajta jeansen (man vill ju visa upp sin bästa rumpa) och den mycket mindre tajta t-shirten och dra till skolan. Lerm ska vara en av de värsta att lyssna på, så det känns helt vettigt att gå på denna föreläsninge, eller?!? Men jag är på!
- Anni-Frid

Första dagen

Då var första dagen avklarad. Snacka om fullspäckat. Först var jag i skolan till tre typ, sen sov jag en liten sväng och sen var det bara på't igen vid halvfem - tills nu. Vi har varit på upprop och träffat våra faddrar och festerister (snygga overaller de där festeristerna har...) och fått en gul t-shirt som vi ska ha hela två och en halv vecka nu under nolle-p, med vårt namn på. Det där med namnet är bra (så man ser vad alla heter) och det där med två och en halv vecka verkar äckligt - men, who am I to speak. Vi var nere på en bar i stan nu på slutet och en kille som heter Johan sa att det finns nåt som heter fusknolla - en person som går omkring med nollorna och beter sig som en av dem, men som bara är på fejk. Jag är lite spänd på om det finns några sådana - tyckte det lät konstigt i alla fall, och det sa jag till honom.

Imorgon ska vi ha föreläsning klockan tio, så jag måste nog sova nu. Sen blir det väl nåt festaktigt på kvällen kan jag tänka mig. Då ska jag dansa skiten ur resterand 109 nollor kan jag lova.

För övrigt är det tydligen inte speciellt vanligt att ha varit gift när man fyller 21 år imorgon (eller idag om man ska vara petig), hihi. - Anni-FridMin kompis Johannas aningen sexiga overallrumpis...


Undercover

Möt Anni-Frid!

Det är hon som kommer sköta bloggen i alla fall de närmsta tre dagarna. Hon ska få låna utrymmet för att berätta för alla hur det är att börja som ny student på det affärsjuridiska programmet på Linköpings Universitet. Som ni alla vet är ju jag rätt insatt i detta och är mäkta nyfiken på att få lite inside information. - Johanna

Ja, imorgon börjar jag då mitt nya liv som etta, eller blir det nolla. Det pirrar lite i magen måste jag säga. För att snabbt presentera mig (så ni alla vet vad (!) det är som skriver) så är jag en tjej född i Sthlm, men min överbeskyddande mor flyttade mig (och familjen) till yttepyttebyn Siljansnäs som elvaåring (för storstad som tonåring är tydligen överskattat). Det ena ledde till det andra och för ett och ett halvt år sedan flyttade jag till Älvdalen och gifte mig med Jens, efter ett passionerat möte på Classic car-week i Rättvik (någonstans på gräsmattan utanför Sparbanken om jag inte minns fel). För dryga fyra månader sen tog jag dock mitt förnuft till fånga och kom på att; som hemmafru till en raggare i Älvdalen vill jag ju inte ens leva mitt liv lite. Så jag tackade ja till denna utbildning, hade familjemöte (läs: jag pratade och pratade medan maken sa jo, ja, va och nej ibland) hemma vid köksbordeöver en folköl och sade upp mig från äktenskapet. Lämnade ringen på instrumentbrädan i Volvo xxx:n och åkte till mamma igen. Där tvingades jag genomleva en sommar med konstant tjat om Mamma Mia-filmen (varför tror ni jag heter Anni-Frid av alla namn på denna jord). Är laddad till tusen i alla fall, men som sagt - aningen nervös. Ses imorn! - Anni-Frid Lindström

Morning

Satt inne hela dagen igår och slöade så det känns som om jag måste komma igång lite idag. Så fin är inte min lägenhet så jag vill sitta här och stirra på väggarna hela dagarna. Så jag tror jag ska titta upp OS-programmet och se om jag kan åka till gymmet och titta lite på TV. Det är väl bara att starta med beach 2009 redan nu. Nåt år ska man väl lyckas. Tror till och med att jag ska börja äta havregrynsgröt till frukost.

Så sätt igång och gör mat och pumpa cykeldäcken - det skulle gå fortare att köra flintabil för tillfället.

---

Update:
Nigeria - Brasilien i fotboll blir det så mina gymskor hoppa höjdhopp av förtjusning i lådan (medan kladdkakereceptet ligger och gråter inne i köket)

Nattbestyr

Det absolut bästa med att vara tillbaka i min egna lägenhet är att jag i alla fall har en garderob här (även om den inte i närheten är tillräckligt stor) samt att jag äntligen får använda vettig tandkräm igen. Störta Zendium. Länge leve Colgate.

Fanfar

Nu är jag tillbaka här på bloggen med pompa och ståt (eller mer som en sliten flicka som ännu inte tagit sig ur sängen efter en lagom hård kräftskiva igår), men ändå - TILLBAKA!

Jag är ju även tillbaka i stan på slätten och det första jag gjorde när jag var på plats var att cykla mot rött. En gång bonde - alltid bonde. Kom på när jag var halvvägs över vägen att; "just ja. Här sysslar man med såna där trafikljus".

Väl här måste man börja ta tag i saker också, har en hel del att göra vad gäller min ekonompost i sektionen till exempel, och nu börjar ju NolleP på onsdag också. Sen ska jag städa och fixa, beställa böcker till skolan och över huvudtaget börja plugga igen. Jag är sjukt osugen. Kul med en Leksing på OS i alla fall! (från en sak till en annan).

Angånende bloggdesignen. Om ni  inte tycker om den så säg till. Jag vet inte om den är lite stor och klumpig - och plottrig. Men jag gillar färgerna, possitivt och skönt på nåt sätt...

Nu ska jag ta och duscha kanske, klä på mig, äta lite, ordna lite och sånt där. Vi hörs snart igen.

Ikväll: mamma mia - igen

Haha, efter att ha halvpausat från bloggen (läs: inte kunnat hålla mig borta) ska jag helt enkelt börja med att inte-alls-pausa, eller börja kanske det heter på svenska, - på lördag, eventuellt söndag!

Då ska här nystartas, sluta ältas och kanske även förklaras. Bör också förbättras kanske. (och snyggas upp).

Så för att ta avsked av den trista och aningen nedstämda Johanna bläddrade jag igenom telefonens album och hittade en hel del skitdåliga bilder (kvalitétsmässigt) som jag tror sammanfattar det mesta av vad den här sommaren (hemma) har handlat om. Så jag tänkte att, vi kör på det.


  

Katt på väg hem från Linköping (världens sämsta dag) - Solnedgång på stenarna vid Barkdal

     

Mamma & Petrus - Min egengjorda smörgåstårta - Jag steker (på stenarna igen)

  

Jag drömmer min bort i vackerheten - Skulle vi inte alla velat se Mariah på en sån här genom Noret?

     

En skapligt skön kväll ute med båten - Viktor ska i - Dålig fotograf, det var ett graciöst hopp!

  

Sinnesstämning - Mina nyinköpta absoluta favoritbyxor! (samt dålig kvalitét som sagt)

Bara en sak kvar. Som toppen på isberget, grädden på glassen (när det gäller marängswiss), creme de la creme eller gräddan på moset (som nog var det jag egentligen letade efter).
Låten som är den starkaste låten någonsin i min kropp. Den som jag gråtit till i sådär fyra och ett halvt år nu.
Igår, som ett spel från ödet (jag lovar), spelades den helt plötsligt på radion...
BlaBlaBla från min sida. Tillslut, ikväll ska jag se Mamma Mia, igen.
Hörs i helgen!

ledighet

På något konstigt sätt har jag varit ledig i två dagar och kanske även idag. Vad händer?! Men jag klagar inte, tro mig. Men jag måste väl ringa Mini och ta reda på om jag jobbar för då vore det kanske bra att åka dit. Först ska jag hur som helst ut på promenad med Rebecca. Sovit kasst har jag gjort också, och Stusse pep som en katt (kanske) klockan tre inatt så jag vaknade och släppte ut honom. Efter det har jag drömt att jag skulle börja jobba på Clas Ohlson - och att jag var barnvakt åt en unge på sådär två månader, jättelänge. Kaos var rätt ord tror jag.


Krämdags.


Bokfrossa

Sitter i soffan och har bytt ut Vänner mot Sax and the city för tillfället (har plöjt sådär 16 avsnitt vänner eller nåt idag så det var kanske dags att byta).  Var och hämtade Becksom i Tällberg förut och fick låna lite böcker så nu sitter jag även med Gud som haver barnen kär, har du någon ull av Mark Levengood och Unni Lindell - den där boken med ungars söta förklaringar på saker. Eller vad sägs om:

Min farbror har blivit pappa. Jag förstår inte riktigt varför,
för han tycker inte särskilt mycket om barn. Inte om mig i alla fall.

Charmigt!

Sen har jag lånat Vattenmelonen också (Marian Keyes) som ska plöjas som nattlektyr, efter ett avsnitt tjejsnack till. Förresten har jag bara lyckats äta upp halva chípspåsen - bra Johanna!

Japp...

...nu efter 444 stycken sportfrågor och 195,5 korrekta svar skall jag gå och lägga mig. Imorgon (ledig) ska jag göra om alltihop och se om jag blivit bättre - eller?!?

Godnatt, igen!


Kläder!!!

Haft spelkväll här hemma med Mariah, Herman, Sara och Rebecca. Mycket trevligt. Jag tackar Beckson ödmjukt för att hon fattade att "lingon" hör ihop med blåbär - och inte köttbullar som sydborna i Lkpg trodde. All heder åt henne. Spelade Alias förresten om det inte framgick.

Nu är jag själv igen och ligger i soffan med datorn framför mig, vänner på tv:n och ett frågesportsspel om sport som jag ska roa mig med. Allt för att inte tänka för mycket. Har gått bra idag i alla fall. Har shoppat kläder - massa kläder. Ett par jeans, ett par chinos, tre linnen, en skjorta och ett par trosor för 1500 kr, jag gillar det. Nu i alla fall, kanske inte när räkningen kommer. Men nu ska jag spela frågesport med mig själv tills jag inte orkar ha ögonen öppna, då somnar man lätt...

Godnatt.

En augusti (när hände det) morgon

Då var det fina vädret slut och om en vecka åker jag tillbaka till Lkpg - med blandade känslor. Ska bli underbart att få träffa alla igen, ska bli sådär att börja plugga, ska bli trist att lämna alla här hemma, kommer sakna sjön, får förhoppnignsvis träffa dig, oklart om jag är glad över att sluta bila och börja cykla men i alla fall rätt så najs att inte behöva jobba... Fast det går ju i och för sig väldigt bra det med.

Annars då. Tja, Dr Alban bodde på hotellet härom natten. Nu bor en massa norskar här och jag lagade mat tillsammans (eller i alla fall i samma kök) med två proffskockar igår. Kände mig rent ut sagt DÅLIG. Två norskar som ska på bröllop ikväll gick nu ut för att köra lite backträning a.k.a springa uppför slalombacken lite längre bort. Det måste klassas som helt normalt. Nu ska jag gå och äta lite frukost, man blir lite bortskämd med antingen frukostbuffé eller middagsbuffé typ varje dag.

Jag både längtar till och saknar - men jag vet inte riktigt vad...

Recept

Tänk dig att du ska göra en smoothie i en mixer. Först släger du i äpplen (för jag gillar inte banan som bas), sen blir det lite hallon och ananas och på slutet lite juice av nåt slag. Sen trycker du på knappen och allt blir en enda röra.

Tänk sedan att mixern är min kropp (eller kanske bara hjärtat) där jag slängt in lite glädje, rädsla, ilska, minnen, ensamhet, vänskap och en stor dos kärlek. Ni vet allt sånt som en människa behöver för att leva - så allt är normalt än så länge. Men sen är det någon som har kommit och tryckt på knappen och allt det där har blivit blandat och hackat och mosat och oskiljaktigt. Och allt jag vill är att få plocka fram de där känslorna av glädje, vänskap och en stor dos kärlek - och leva lycklig ever after, eller nåt. Men ni kan själva försöka hitta ananasen efter tre minuters smoothiemixande. Det går inte.

RSS 2.0