En morgon i korthet


Not so much

Jag vaknade och snozade lite lagom. gick upp och tog så lång och varm dusch att jag nästan svimmade (stod och sniffade kalluft genom badrumsfönstret), åt en god frukost, klädde på mig hyffsat snygga kläder och började packa väskan. Jag fick med mig mellanmål ett, en lunchlåda, en dator, träningskläder, kalender, pennfodral, pluggböcker, lypsyl, mellanmål två, plånbok, nycklar och telefon. Väskan blev stor och tjock och jag haffade cykelnyckeln och kastade mig ut genom dörren. All set to go trodde ni - men ack så fel ni har.

Väl nere vid gatan kom jag på att min ljudbok som befann sig i iPoden inte var med (och det var ändå slutspänningen som var på ingående), så det var bara att springa upp igen. Nästa gång tog jag mig ner för trapporna och ut genom dörren innan jag kom på att hela eftermiddagens tur till universitetet byggde på en träff med en polare där bokbyte skulle äga rum, och att det då kan vara bra att ta med sig böckerna. Så upp igen. Sen var det brottom så jag proppade ner all packning i cykelkorgen och slog nästan nytt rekord i att ta mig till tvärbanan. Den var sen - jag skulle bli sen till jobbet.

Men eländet är inte över. När tvärbanan tillslut kommer kliver jag glad i hågen på och trängs med resten av Stockholms befolkning. Jag kommer en station innan jag inser att passerkortet inte är med. Det ligger hemma. Och det är liksom ingen vits att komma till jobbet utan det - så jag klev av, tog första bästa tåg tillbaka en station, kastade mig på cykeln (och slog nytt rekord i att ta mig hem fort), kutade upp för trappan, hämtade passerkort och näsdukar (någon förutspådde vålsam ansträngninssnuva och häftiga svettningar), slängde mig ner för trappan, upp på cykeln, tog i bästa tour de france-anda rygg på en kvinna som skulle åt samma håll som mig, körde om samma kvinna när hon verkade ha tappat stinget av att ligga först i uppförsbacken och var i ett tjoho framme på perrongen igen. Därefter följde som sagt svettningar deluxe med meföljande striptease på tåget.

Men fram kom jag 40 minuter för sent. Månadens anställd är jag.

Kommentarer
Postat av: therese

haha, faan vad bra om man hade kunnat gå till affären och köpa vetenskap!:) men vetekaka är nästan lika bra!

2011-09-13 @ 15:36:40
URL: http://tillvaron.se/therese
Postat av: Mariah

Underbar morgon! Det börjar bli lite din grej att glömma passerkoret. Förvara det i plånboken kanske kan vara ngt? :-)

2011-09-14 @ 10:25:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0