The sum up; San FranciscoVi anlände mitt på dagen och var väl inte det piggaste som landat på Amerikansk mark och checkat in på The Mossr (rekommenderas varmt). Så som en fin kompromis mellan säng och turistande landande vi i sängen för att "kolla upp" saker (läs: surfa). Tillslut tog vi oss ut för lite mat och genomförde en av otaliga vandringar genom staden. Sen var vi så slut så jag tror inte jag ens minns vad som hände mer den dagen. Vi sov - antar jag.


Dagen efter blev en uppvisning i gång från vår sida. Man kan säga att vi visade världen hur man gör en stad till fots. När staden sen innehåller noll platta meter blir inte bedriften desto mindre. Jag gjorde första shoppingen (bild kommer i ett eget dedikerat inlägg till skönheterna som fick följa med hem), åt min första macroon någonsin och såg golden gate på håll för första gången. Men mest tid spenderade vi gående och gärna stannade mitt på ett övergångsställe för att "försöka få till den perfekta bilden på de böljande gatorna". Kvällen avslutades med träningsvärk på the cheescake factory tillsammans med cheescaken som får alla andra cheescakes att se ut som Kicki Danielsson bredvid Beyonce (no offence Kicki).

Dag tre och den sista hela dagen i staden spenderades på cykel. Vi och en giljon turister tog oss över den gyllende grind-bron på två hjul. Bron var/är mer eller mindre konstant höljd i dimma men det var magiskt ändå. Jag blev kär i den där bron (inte 100 höjdare-stil) någon gång på mellanstadiet när man skulle forska om en stad och jag valde San Francisco, så det var en liten milstolpe i livet. Eller nåt. När sedan alla turister antingen vände eller tog cykeln direkt till färgan tillbaka mot SF fortsatte vi vår färd med tramporna på högsta fart mot redwood-träden som låg "lite" längre bort. Det var rätt långt visade det sig men det var en vansinnigt mysig tur som slutade mitt i skogen med två glada hundar som lekte i en vattenpöl. Fridfullt. Sen bar det av tillbaka där vi också hakade på färgan som de andra
turisterna tidigare tagit.

Sammanfattningsvis kan vi säga att San Francisco var en mycket trevlig stad. En grym start på resan. Ett gott råd är dock att INTE ha bil i staden. Varenda väg är enkelriktad, och med varenda menar jag VARENDA.

Kommentarer
Postat av: Anonym

har alltid velat åka til sf! så fint!

2011-09-08 @ 12:11:05
URL: http://sannakumlin.blogg.se/
Postat av: Nicolina

Jättefina bilder! :)Kolla gärna in min blogg! (:

2011-09-08 @ 13:41:44
URL: http://nicolinacaroline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0