Så konstigt

Idag åker Hanna och Camilla till Singapore, blir borta sådär ETT ÅR. Konstigt, ska inte ni vara där i Likpg när jag återvänder alltså. Nästan så att jag blir lite ledsen, moloken i alla fall. Men jag hoppas i alla fall att ni får det hur bra som helst där borta och att Cmilla inte tar ut sig på sina kurser, digital darkroom och drawing, eller vad det nu var...

Ha det bäst flickorna!


Men Pettersson är kvar!

Hat

Det kanske är att ta i. Men just nu är jag makalööst arg på pensionärer, speciellt smålandska sådana. Hur kan man tro att, bara för att man levt 50 år längre än en annan person, man kan bete sig hur som helst mot folk. Vara rent elak till och med. Varför i hela friden skall alla de där "ovårdade" ungdomarna bete sig vönligt mot pensionärer om de själva verkar ha glömt allt hyvs de blev inpräntade när de själva var i en ålder då de kunde ta sig runt själva. Eller det kanske var så att man snäste hej vilt åt varandra där runt andras världskriget. Nej, jag skulle inte tro det. Visa lite respekt och medmänsklighet för guds skull!

Rånad

Lager 157 drog summan av mina inköp tre gånger igår. TRE! Detta innebär med mycket enkel logik att jag inte kan betala hyran varken igår eller idag, sannorlikt inte imorn heller - vilket innebär att den kommer betalas för sent. Och det värsta av allt är att jag var säker på att det var så när jag väl var där, men damen i kassan sket blankt i vad jag sa och sa åt mig att dra en gång till. Kanske var jag dum som gjorde det, kanske inte, men jag ville ju ha tröjorna med mig hem! Nä, lite ansvar får de faktiskt ha.

Så nu är jag arg, bitter, sur, trött och fattig. Eller superfattig mer, fattig var jag redan innan. Jobba ska jag med.

Kanel ska ju smaka kanel

Tro mig när jag säger att kanel inte smakar kanel längre. Någonstans på vägen har kanelsmaken upphört att existera och bytts ut mot smaken av äppelpaj, alternativt äppelkaka. Sitter och äter kanelkryddad kyckling medan ett mantra spelas upp i mitt huvud. "Var är vaniljsåsen, var är vaniljsåsen, var är vaniljsåsen". Och Vaniljsås till kyckling och ris känns lite väl femåring. Men vad sjutton, kycklingen smakar ju äppelpaj!


Tisdagskul

Är det inte dags för det idag, så säg?

Lågt med ursäkter digitalt...jag vet

Om det finns några där ute som läser detta elände och som tycker jag är dålig på att höra av mig, vill jag bara be så mycket om ursäkt. Jag har bara varit noll sugen på att prata i telefon. Men i natt har jag sovit som en stock och känner mig mycket piggare och gladare. Så jag kan gissa att bättring inom kort. Men så länge, sorry!

GI

Det slog mig nu att det här med GI-mat är ju inte så dumt ändå. Pasta är ju egentligen rätt intetsägande. Man äter den ju bara för att få tag på såsen, om man säger så. Fast frukostbaguetten då... Tål att tänkas på.

Lunch

Vad äter ni till lunch? Själv moffar jag i mig nobellax och limepannakotta till förrätt och kött (nånting, oklart vad dock) och salllad till varmrätt (som iof är kallt för att telefonuslingen fick för sig att börja ringa...). Gottski!

Oväntat

Som kommentar på följande fick jag "oväntat". Faktiskt.

Blev en spännande dag/natt igår. Började dagen med ett jobbpass i receptionen som gick smärtfritt, eller så smärtfritt det kunde gå i alla fall. Sen när lillebror kom och skulle ta över verksamheten på kvällen började det. Fikabröd slut på buffils, massa gäster till middag, smutsiga dukar, guldbröllopsfirande, ingen diskare, osv. Det hela slutade med att jag åkte hem till stussekatten en sväng, däckade i soffan en timme. slängde i mig lite äppelpaj (kosten är bedårande för tillfället), åkte tillbaka till hotellet, diskade med Hedlunds lillebror ett tag, serverade öl, bar glas på bricka (!!!) och bakade till halv tre på natten. 

Självklart tror ni att natten var slut där, men icke då. På väg hem i bilen ser jag och lillebror en stor karl ligga däckad på asfalten utanför kiosken. Ojoj. En annan bil stod där också, men vi tänkte vi skulle hjälpa till. Det visade sig att Siljansnäsdagen kan bli jobbig, även för 150 kg-karlar. Han ha de helt enkelt lagt sig för att sova och vägrade bestämt att vakna igen när vi sparkade på honom. Men efter många "hörru" och "hur går det" så baxade vi in honom i den andra bilen och körde hem han. Vänliga medborgare vi!

Sen sov jag fyra timmar.

Nu sitter jag här igen och känner mig tillfreds med mig själv som har checkat ut ett helt hotell. Mumma.

Skutan kallar

Skutan pockar på uppmäääärksamhet ikväll tydligen. Blir kanon det. Måste bara sova först, för maken till trött flicka får man leta efter. Om det ska fortsätta så här kan du glömma att det kommer bli några barn gjorde i tid till en lekkamrat till din lille. Men det ska bli trevligt! Har jobbat tre dagar nu. Imorn har jag jobbar fyra, vilket innebär över hälften på min sjudagarsperiod. Går ju bra det här.

Nä, Robyn och soffan var det!

Namnsdag

I tisdags hade jag namnsdag, så ni vet - ni som glömde bort det. Farmor och Mariah kom ihåg i alla fall - och Maja sa att hon gjorde det. Men jag vet inte om jag ska tro det. Johanna var det i alla fall. Inte ens nåt andranamn. Hmpf!

http://kinakulla.blogg.se/2009/july/igar.html#comment

Bitterväder

Bajsväder. Fast i och för sig kan det knappast vara bättre jobbväder. Skulle dock önska mig ett och annat moln när jag slutar på dagarna. Men det är väl klart att det är då det börjar spöregna. Livet som kock är i alla fall bra. Hektiska dagar och flottigt prinskorvsdoftande hår. Men man blir lite trött. Så beckas förslag om slapp i soffan passade mig utmärkt. Pizza på det också, najs. 

Skägg åker hem imorn, buhu. Men återvänder på onsdag. måste vara för att han har gått och blivit förtjust i mormor eller nåt :)

Just nu kan jag inte riktigt lyssna nog på denna och står och telepaterar med P3 på dagarna för att de ska spela den för mig. Går ibland faktiskt.



snabbis

Hehe, jag slog precis herr skägg i en tennismatch på P2. Och han har mage att säga att jag är en dålig vinnare - pytsan! Ledig idag i alla fall. Hur skönt som helst. Men imorn är det bara på't igen.

Det som hänt sedan sist är att vi har spenderat två nätter på hotell, ooo. Och tittat på Harre Potter. Missade dock första fem-tion minutrarna. Vi var lite sena.

Bröllop och fortsatt allergi

Vad trevligt  det är att ni fortsätter klicka in här trots att jag endast harvat i köket på hotellet de senaste dagarna och därför inte kommit åt någon dator. Men idag kommer skägg och ska underhålla mig - och vad jag vet kommer även internetet då. Mera blogg åt folket alltså.

Ikväll blir det Harry Potter! Den nya alltså, de gamla har avklarats (större delen av dem i alla fall) i veckan som har gått.

Annars jobbar jag ju mest, i köket numera. Har blivit frukostvärdinna och bartender och servitris och kock på gamla dagar. Men det är ändå rätt kul måste jag säga. Igår var bröllopet som jag skulle fixa. Det blev kanon, vigsel ute på terassen och en helt egen ihopknaprad dukning stod jag för. Eller jag stod inte för vigseln alls, stod mest för att flytta borden som stod där innan. Fint blev det i alla fall!

Men nu ska jag åka hem och städa mitt rum hos mormor tills herr mustasch kommer, så han, till skillnad från mig, inte utvecklar en allvarlig allergi. För Camilla, här upp i norr går ju allt lite trögare, så det går hur bra som helst att vara allergisk.

Livet är bra

Har varit lite frånvarande, beror på att jag inte jobbat i receptionen - och alltså inte haft något internet. Men nu är jag hos Becka, på väg att köpa godis inför harry potter maraton! Men jag ville bara säga att jag mår bra. Livet är underbart just nu, det enda som saknas är ett stycke skägg. Men han kommer på måndag, så det får vara överkomligt. Lär väl vänja mig inför våren.

Joanna suckar och Rebecca byter kläder - allt är precis som det ska!

Älskar dig Fredrik! (Bild kommer när jag har min dator igen...)

Nåt dåligt dock. Jag tror jag har blivit allergisk.

Sista kvällen

Sitter i soffan i min lägenhet och är lite ledsen över att lämna den skäggige i morgon och åka tillbaka till Dalarna, men han kommer snart efter. Kvällen har spenderats framför ice age (har äntligen lyckats få honom att se en HEL tecknad film)(eller animerad...). Annars är jag glad för jag har haft en härlig helg!

Imorgon ska jag träffa brudparet jag ska fixa bröllop för, så om ni har några smådetaljer till en vigsel och mycket okomplicerad middag, let me know! Billiga grejer då allt är väldigt enkelt. Men nu ska vi ta och sova, och njuta av sista natten för den här gången... Jag vill ha fint väder igen, förresten.

Gnabb i Gränna

Telefonen igen. Har lyckats sno med mig den till tjejbilen, hehe. Vi är på väg hem från Gränna där vi gått en stenhård minigolfmatch där skägg och Maja tillslut står som diskare=) vi andra ska slappa och kanske ta oss en gt... Maja kör och muttrar åt mig när jag avslöjar min plan. I'm evil, å jag gillar det!

Krig

Minigolf, de två förlorarna får lov att diska! Det är krig nu vill jag lova...

Skägg är bestulen på iphonen

Av mig! Linköpingslägenheten har inte heller den internet, så då tyckte jag att det här var ett bra alternativ. Eventuella felstavningar beror därför inte på mig,utan på mina abnormt stora tummar som jag tar inget som helst ansvar för! Omöjligt att skriva på ett sånt här åbäke... Är i alla fall tillbaks i lkpg för en helg och hänger med min skäggige. Helt underbart. Igår bar vi semestersvenskar och drack vin, på en torsdag. Om några timmar förstörs dock lugnet när majsan och henrik dyker in i staden som Gud glömde sätta upp stormskydd runt om. Därefter bär det av till Tranås (stället som Gud bara glömde - baserat endast på mina förutfattade meningar och fördomar) för vuxenhelg, känns det som. Men det vet vi ju alla att det inte kommer bli =) skjukt trevligt ska det bli iaf! Men först ska vi ta en tur tll skäggfredriks nya lägenhet och stimulera mina fixnerver. Men innan jag gör nåt mer ska jag korrläsa! Ha, det gick ju bra det där!

jlswjf aihg lasjg alsjriäga

Två och en halv timme till fyra dagar ledigt, kanske fem om jag lyckas fundera ut världsläget med jobb. Och en skägg på det också så känns livet riktigt fint. Det är allt jag har att säga. För status på min arbetsmoral och mängden jobb att utföra, var vänlig avlägg en visit på facebook...

Nackspärr

Förbenade näckelände. Börjar man bli gammal och skröplig när man inte ens kan sitta vid ett bord, konversera och röra lite på nacken samtidigt utan att hela ryggpartiet skall kollapsa och göra en sömnlös. Har nackspärr så att jag omjöligt kan böja huvudet och knipa fast en telefonlur mellan kinden och axeln. Det är rätt dumt när man har ett jobb som går ut på just den övningen till 95%. Jag får skriva in bokningarna med pekfingerprincipen helt enkelt, och det tar sin lilla tid.

Men nu vankas sofies mode och lite frukost!

Jag och Becka

Nu ni, nu är jag också weddingplaner så det står härliga till! Ta dam...

Kakan är slut

Kakan är slut och jag är ledsen. Tänk att nåt så litet kan få en så nöjd när man sitter på jobbet och ugglar. Nu har jag varit här i så många dagar i rad så att jag börjar få slut på grejer att komma på att göra - men sofies mode kom idag, den har jag inte läst ut än. Lyckades även spruta parfym på min handled förut, där jag hade kört in en tumnagel igår. Parfym i sår svider vill jag lova. Det var också nåt nytt för dagen. 

Sen skall jag i och för sig inte förglömma samtalet med mor min runt halv elva i förmiddags. Hon fick inte igång DVD:n. Och efter många om och med och "försök med att trycka på knappen bredvis nollan och under sjuan" lyckades jag komma på att damen inte ens hade satt igång tv:n. Heja mamma! 

Annars var nog faktiskt kakan höjdpunkten för dagen!

In heaven

Bak-Martina kom och gav mig en nybakt misslyckad (inte helt rund) chocolate chip kaka. Jag är i himlen!

Den nya Strindberg

Beckson, lider du av cravings eller?!?

Jag sitter och försöker komma på nåt att skriva. Det finns inget. Inget alls. När ens liv är lika intressant som Falu kurirens huvudnyhet i sälenområdet så blir det liksom så. Så jag försökte skriva nåt om att jag har en resa bokad till Linköping nu, vilket jag har. Sen tog det stopp. Lirkade in mig på nånting om att norska metereologer verkar bättre än svenska, eftersom smhi aldrig har rätt medan yr.no har rätt på timmen näst hela tiden. Men hur kul är det att sitta och offentligt medge att norrmännen är bättre än oss. Nä, det får räcka med att de har mer pengar. Det kanske är därför de är bättre annars, kan köpa längre kikare så de kan ha koll på både sina egna fjordar och grannländernas småkullar. De är nog en bunt spioner allihopa. Efter det tafatta författarförsöket har jag lagt ner.

Full rulle och lite syskonkärlek

Vad dålig jag känner mig. Sitter här på hotellet och har ingenting att göra, eller i alla fall inga gäster att ta hand om. Har till och med ätit mat idag (första dan, säg grattis!). Lillebror och "styvmor" (Mini för att vara korrekt) däremot är uppe 300 meter längre upp på berget och serverar mat till en sådär 500 matgäster´- 450 oanmälda. Ryktet säger att lillebror till och med lagar maten, men det vägrar jag på ren och skär envishet - han kan omöjligt vara mer behövd än vad jag är. Nu ska jag gå och smaka Monas (som står här i köket) kaksmet!

Ahaa

Helt uppenbart var det ju byggnadsplåtslagare man skulle ha utbildat sig till. Då hade marknaden legat vidöppen och kramat mina stårtår framför mig. Att jag inte fattade det tidigare...

http://platsbanken.arbetsformedlingen.se/Standard/SokViaArbetsort/SokresultatViaArbetsort.aspx?q=s(ld(199)l(20)k(2029)yo(9))a(20)sp(65)sr(1)c(F50FEDAD)&ps=

Dubbelsäng

Man skulle kunna säga att jag är lite trött. Sovit stabila nio timmar på två nätter. När väckarklockan ringde i morse tyckte jag det var trevligt och låg och nynnade i kapp med den. Det är i alla fall vad jag tror, för när jag väl vaknade och stängde av den var den på sån volym att hela backgattu och halva Siljansnäs borde ha vaknat. Låg på tvären i sängen gjorde jag också, så  jag hade ingen aning om var jag var när jag öppnade ögonen och hade svårt att förstå varför jag såg fönstret. Tänkte att Joanna nog hade skjutsat mig fel igår. Inte för att jag hade märkt någon skillnad, en säng är alltid en säng - speciellt igår. 

Nu jobbar jag, och borde väl åka hem och sova efter detta. Men jag vägrar på ren envishet att sova bort sommar"lovet" och tänker hänga på Joanna och Emma vad nu de ska göra. Singstar (läses som en uppmaning till dem, och inget annat). Men det blir inte alltför sent ikväll.

På torsdag åker jag till kärleken. Det är nu bara fem nätter kvar!


Veckotema

Jag fortsätter på mitt inslagna veckotema - ingenting funkar. Hittils (klockan halv tolv) har jag lyckats klämma handen i bildörren och elda upp mitt hår. Inte hela håret, men väl en del av det. Det luktar illa här i receptionen. Jag har även betalt hyran - och det är ju faktiskt inte speciellt kul det heller. Jag kan inte ens vara stolt över att jag har "i alla fall gått till jobbet" som jag skulle. För det har jag inte gjort. Så två förstörda bilar och två förstörda kroppsdelar - och det är bara fredag än. Weii!

Allt är som det ska igen

Jag jobbar skiten ur mig =)

Närå, men skulle väl varit ledig nu torsdag och fredag. Men det blev inte riktigt så. Så jag jobbar. Men det är ju possitivt för er, eftersom det bara är här jag har internet. (Måste betala hyra, kom ihåg det Johanna). Så mycket mer än det finns det inte att säga egentligen. Flytten är äntligen avklarad, men med ett dramatiskt sista dygn. Eller egentligen bara en dramatisk sista kvart. På 15 minuter lyckades jag och mamma få reda på att mamma backat in i grannens bil med släpkärran (fast vi är mycket skeptiska) och krascha ena bakrutan på mammas bil. Så kan det gå när inte haspen är på, för det var den verkligen inte. Tröttare människor får man leta efter.

Men igår var jag i alla fall ledig och fick ansiktisbehandling (läs: svävade på små moln). De små ögonfransarna fick sig en omgång blåsvart färg också. Så nu strålar jag, höhö!

Annars så kan jag snart hela låten, bara stämmorna kvar då!

RSS 2.0