Varför blir det alltid såhär?

Jag hade ju hittat dem, skorna från mina drömmar. De var vita, av tyg, lite skosnören och en fin liten guldlogga på sidan, men de fanns inte i min storlek och jag blev ledsen. Varför är det alltid så? Vanligtvis velar man till döds huruvida man ska köpa skorna/skjortan/jeansen/fläskfilén eller inte, och så blir det ingenting bara för att man velat och pengarna försvunnit på annat. Nu hade jag ju bestämt mig och allt, skulle bara springa in och grabba tag i dem. Jag har sorg i mitt hjärta och har letat genom hela internet, puts väck! De finns inte. Varför ska resten av Sverigens kvinnor (om jag nu kommit så långt) ha stl 37?!?

Joanna sover i soffan=)

bra kväll

Fredag igen, och som vanligt på fredagar är det ligga i sängen och såsa-fredag. Joanna har stationerat sig i soffan, jag i sängen. Vi väntar på cmilla och Julia och vänner är på tv:n. Det kommer bli en bra dag...

Igår var det kravall på kårallen, och Joanna hade overall på sig och allt. Så då får man bara ligga här idag. Ska upp och ut senare och lämna tillbaka cykeln Joanna lånade igår och hämta ut min rackare från cykelhandlaren. Den som varit låst i dryga halvåret nu...så det börjar väl bli dags.

Nu blev jag trött och ska lägga ner huvudet lite på kudden och slumra. Lite ont i halsen har jag, men skit i det. Efter konferens idag ska vi bestämma om det kanske blir flamman ikväll.

Rädda mig

Räkenskapsenlig avskrivningens poäng är således att genom det beräknade lägsta UB-värdet beräkna storleken på den obeskattade reserven, ACÖA. ACAV - ACPA - UB20/30 = ACÖA.

Tack och lov, snart kommar Joanna och räddar mig ur denna misär. Bara en och en halv timme kvar, och så måste man ju göra i ordning sig med. Alltså bara typ en kvarts plugg to go =)

Filosof

Johanna är på dåligt humör just nu, typ. Den klassiska formen av uttråkning kallas det tror jag. Så jag sitter och filosoferar lite framför alla dåliga program på min tv (eftersom jag har INGA kanaler). Påminner mig lite om den gamla goda tiden när familjen Hanses betedde sig som stenåldersmänniskor och bara hade ettan och tvåan och ingen micro. Men det var mer accepterat då, det var ju ändå när vi var sju. Äter chips också, som pappa lämnat och som jag inte ens tycker så mycket om (dill...och gräslök tydligen).

Filosoferar på om jag ska köpa en långklänning, är lite sugen. MEN, face it Johanna, du kommer se ut som max 25 cm hög i en sådan.

Ringde mamma förut iaf och sa att jag älskade henne. Hon blev mycket glad och glömde för fem sekunder bort grannen som hon pratade pilates med.

Nepp, dags att dra duntäcket över huvudet och lyssna på Chandlers ljuva stämma. Funkar inte Vänner, funkar ingenting!


älv och flod

Skillnaden mellan flod och älv är följande (för säkerhets skull redogör jag för övriga vattendrag också):

flod - flod, älv, vattendrag som är större än bäckar och åar.

älv - benämning på vattendrag som hör till de största och bredaste strömmande vattendragen i Sverige, Norge och Finland. Detsamma som flod.
å - strömmande vattendrag, vanligtvis större än en bäck och mindre än en älv.
fors - snabbt strömmande vattendrag eller serie av vattenfall i flera trappsteg.

(källa - NE)


Klockrent; älv i norden är flod i världen. En å är mindre än en älv men större än en bäck. Jag önskar bara att alla söndertjatade stackare på Geroge's coffee också kunde fått läsa detta, de måste vara mycket förvirrade nu.

-

hmm, Blogg.se (igen) missade att publicera mitt förra, så det blev sent.


ojojoj

Nu ska jag härma Therese och Jonna som tidigare nämnt detta. Blogg.se har strulat med mig så jag fick aldrig fram det jag egentligen hade tänkt skriva men nu läste jag detta (http://ripminmamma.blogg.se/)* och tappade jag allt och blev halvt apatisk. En tjej som förlorat sin mamma i en skidbacke...

Nu ska jag gå och ringa min mamma och säga hur mycket jag älskar henne, sen ska jag gå med på Cmillas förslag om fika på stan. Det kallas att ta vara på den tid man har tror jag. Ikväll ska jag nog leka i T1 också, hoppas jag.

(Jag skulle länka, men det vill inte fungera, så se adressen. Jonna och Therese finns i högerspalten (hoppas jag=)))

dåligt samvete

Jag har gått och funderat och funderat de senaste dagarna och blir inte av med det. Mår lite dåligt över det samtalet jag gjorde i lördags och har kommit fram till att jag ska dra av 3,50 på Cmillas del av räkningen för denna månad!

Ikväll väntar KickOff med UngJuren. Ska bli trevligt, alla vi är väl lite avlagda pga väder och fruktansvärd redovisning (som fick oss alla att muttra mer än 15 gånger under de två timmarna i klassrummet) men det är alltid trevligt att umgås med folk. Nu ska jag äta lite mat och ner och leta papptallrikar i källaren, igen. När kameran kommer (förhoppningsvis - på nåt sätt) ska jag också visa er bilder på världens två hemskaste förråd. En eloge till mig som lyckats äga båda dessa två!

blödig

Blev nästan liet blödig i förra inlägget, ett av mina andra personlighetsdrag.

Nu ville jag bara klaga på en sak, vädret i den här förbannade staden. Jag vet, jag har gjort det förut och jag tänker fortsätta. Ut till ryd i sån motvind så jag nästan svimmade, jovisst, var på väg ner i diket ser ni (kanske). Sen cykla hem från ryd i vad antagligen var medvind, men den tänkte man inte på eftersom de som befinner sig i himlen tydligen var lessna och störtjöt allihopa. Jag tror de tittade på Titanic.

Nu är jag kall, blöt och hungrig...och sur. Surprise!

sport, glädje, känslor

Kom upp ur sängen kl 9 imorse, fint sidu. Sen dess har jag gjort ingenting alls! Verkligen intenting alls. Jag har borstat tänderna, två timmar senare hittat tandkräm runt munnen, ätit 2 gånger, läst ut de fem sidorna som var kvar av boken, skickat några mail och pratat lite i telefon. Mest har jag tittat på TV och tillslut hittade jag ligaup-finalen från igår och då fick jag lov att skriva lite här.

Jag tänkte göra ett litet utlägg om känslor som sport frambringar hos många människor och som många andra människor verkligen inte förstår sig på. Jag tänker inte döma någon, utan alla är vi som vi är och bryr oss om vad vi bryr oss om helt enkelt. Men jag vill bara hylla den kärlek som ett brinnande engagemang för ett lag frambringar. Bilden av en far och en son på läktaren när Tottenham gjorde mål fastnade i min hjärna, det var granslös lycka och någonting som de två kan minnas tillsammans hela livet. Likaså älskar jag det hatet som en supporter känner mot en motständare eller ärkerival, för det är ett hat, som så länge det inte blir våldsamt eller trakasserande, är ett sunt hat. Det är ett sätt att få ur sig agressioner utan att det drabbar någon specifik person, det är en del av den kärleken man har till sitt egna lag. Sanningen är den att jag inte vet något specifikt ögonblick som är mer intensivt glädjebringande än när laget i hjärtat gör mål och avgör den där slutspelsmatchen/kvalserien/VM-finalen. Jag skulle aldrig kunna älska en sport eller ett lag mer än en människa, inte en chans, det är för det första inte samma kärlek. Kärlek till människor fyller hela en själv och gör att man mår bra i själen, sport är som en adrenalinkick nån gång ibland. Men jag kommer heller aldrig kunna sluta älska sport, för allt gott den gör för så många människor runt om i världen och inte minst för mig.

Så ja, jag är en sportnörd. Men inte på det sättet att jag slutar leva om inte Leksand vinner, jag tänker inte på taktik dagarna i ända och jag går heller inte under om jag missar en match för att den går på TV4-sport och jag inte har den. Däremot är det alltid ett glädjeämne i tillvaron när det inte gå så dåligt. Just nu har jag dock något som gör mig ännu gladare - hoppas det fortsätter!


pappas värld

Igår droppade jag lite snyggt att jag behövde en ny kamera och att jag kunde tänka mig att få en i födelsedagspresent. Fargubbens svar: "behöver du inte något mer seriöst?" Var är mer seriöst än en kamera frågade jag mig??
"Jo pappa, jag skulle vilja ha en liter vaniljvodka tack"
Nja, inte riktigt.

Nu lät jag som en bortskämt skitunge och som om jag krävde att få en kamera, inte alls. Bara funderade fem minuter på vad som försiggår i min fars huvud.

Han undrade också vad Jur6 var för namn egentligen och vad jag egentligen sysslade med på dagarna. Han suckade uppgivet "vad skulle farmor säga om hon fick höra detta"...

nörd, japp! men det är ju så underbart...

Du är en blick och den är mörk och den är varm
Och jag vill dansa med din midja i min arm

Du är doften av viol
Du är restskatten från fjol
Du är en helt fantastisk tjej
Du är Beatles och Leila K
Du är glad och elegant
Du är laktosintolerant
Du är strösslet på en glass
Du är det roliga i hasch
Jag kan diska, laga mat
Va i tid och aldrig sen
Och jag tycker det är jättekul
att lyssna på problem

Du är en doft, du är ett ljud, du är en färg
Denna sången är till dig Carina Berg

Carina jag tror vi två passar bra ihop
Häng med mig hem till götet och gör slut med Kristian Luuk
Carina du är endan på min fantasi
Du är brödet man vill lägga korven i
Du är hej och skepp och hoj
Du är sodastreamad o'boy
Du är allt en man kan få
Du är bättre än Die Hard 2
Hu är Jane och jag är Tarzan
Gör slut med han från Hassan
Jag, eh..du e vacker och unik
Min pappa är rik
Jag har tre meter i tak och lakan utav sammet
Du kan ta mitt nummer av Kristian efter programmet

Carina Berg mitt hjärta slår så hårt för dig
Så gör slut med Kristian Luuk, bli ihop med mig

Carina låt oss vandra natten vidare
Dansa nakna tillsammans i en vattenspridare
Carina jag står chanslös jag är evigt din
Av vlä dlä de dansa dä ska lätt i plockepinn
Jag tror att du meöjhe om du tänker om
På 27cm@hotmail.com
Jag vet att vi skulle passa bra ihop
Så kom igen Carina gör slut med Kristian Luuk


- Björn Gustavsson


Mitt kön fastställt

Såklart krävdes det ju städning efter packets avfärd idag. Ombäddning också eftersom säng och det mesta varit utlånat både åt höger och vänster. Gissa på den otrevliga känslan i kroppen när jag märker att alla, precis alla, lakan ligger i tvätten - ner i källaren. Nu, vad som känns som 24 timmar senare, skulle jag ner och hämta sista vändan från torklinorna. Dra på trissor mina vänner, jag märkte att det går mycket bättre att hämta tvätt om man tar med sig en påse att bära den i. Det gjorde jag alltså inte så jag knölade ner allting i ett påslakan och lekta tomte i trappuppgången på vägen tillbaka. Så nu, när jag var redo att bänka mig med tända ljus i soffan (som för övrigt tappat en skruv och numera är lite sne), måste jag vika lakan i en halvtimme och para ihop strumpor i tjugofem minuter.

Angående mitt kön också. Jag är nu säker på att jag är kvinna, eftersom jag lyckats skapa världshistoriens mest feminina kontor. Hade jag haft en kamera hade jag visat, nu får ni gissa. Men det är inget en man skulle klara av, det består av en vit liten dator, blommor och en korgstol...Det ni.


apkvinna

Haha, har hittat ett muterat hårstrå på magen. Det är ljust, så det syns inte, men det är banne mig 3 cm långt typ... Drar man i det bildar huden på magen en liten strut, haha, det ser inte klokt ut. Jag har alltid undrat om jag är halvapa och nu börjar jag seriöst fundera om jag är adopterad egentligen och mina riktiga föräldrar är kingkong och mamma-Kallur. Släktforskning nästa.

Ps: jag tog bort det...ifall någon skulle råka titta. Vill ju inte skrämmas i onödan.


de som klagar på ensamhet...

har inte en susning om vad de snackar om tror jag. Frågan är väckt, kan det vara så att jag trivs så bra här i stan på grund av att jag inte delar husrum med sex andra?! Orkar verkligen inte bry mig om att besvara den, konstaterar bara glatt att jag älskar packet och är glad att de har åkt. Kvar lämnade de en massa damm och smulor på golvet och en dator=) Den vill jag sätta igång nu, men ska straffa mig själv först med att städa och sen belöna mig själv med att bli förbannad för att jag inte kommer fatta ett dyft, Mac...vad är det?

Längtar redan tills ikväll när jag ska få sova i en riktig säng igen! Natten som gick sov jag på en egenkomponerad säng, bestående av soffdynor, soffkuddar, liggunderlag och bädmadrass - haha, jag bara tigger om sympati. Det var inte såå hemskt, men det var inte speciellt underbart heller. Hepp, på med Svenska skidsplen och fram med ajax all-spray!

Melodifestial och iprenbehandlad huvudvärk

Jag erkänner en av de störts synderna som finns för en egtrippad och nonchalant student (med betoning på student) - Jag har röstat i melodifestivalen! Jag har tydligen en liten fetisch för starka sångerskor med lite "fel" melodi till, om man kan säga så. Melodi nr 4 med andra ord. Opera och lite stark musik bakom fick mig helt enkelt att tycka att det skulle vara tråkigt om Patrik Isaksson gick vidare bara för att han är han. Så jag tog tag i det, hoppas nu att några fler gjorde det bara.

Men men, nu såhär i efterhand medan BWO sjugner för att de har gått vidare ångrar jag mig nästan. Den som får hjärtat att smälta och bulta är Björn Gustavsson, fullt och helt! Jag ska till och med slå till med ett kärahjärtanes vad underbar han är. Han må ha tappat texten, men det spelar ingen roll...imorn lovar jag att publicera den här hur som, som en liten hyllning.

En hel dag på stan med familjen = huvudvärk, men det var det värt!

Jag visste det

Det är ju därför jag alltid undvikit luftmadrasser - jag har nog aldrig sovit på en luftmadrass som lyckats behålla luften en hel natt. Kl halv två (en timme efter läggdags) var det kört inatt... Jaha tänkte Johanna; är det nu jag sätter mig på cykeln till T1? Nä..in och sno sittdynorna till bäddsoffan och stoppa under där det var som hårdast, sen var det bara att hoppas på det bästa. Gick sådär...så när tv:n åkte igång kl 08.12 var det en befrielse, in och sätta sig med datorn i knät i fottöljen.. Men jag har ju sällskap i alla fall =)

Idag blir det bio, lite på stan kanske och mys vid tv:n och melodifestivalen ikväll. Blir bra det! Missar innebandyn bara, buhu, men kanske bra för mina blåmärken.

Mellan Askersund och Motala

Telefonen ringer...
- Hej det är Johanna
- Ja, hej det är Anton
- Hej Anton!
- Jo, det är så att det är trafikstop här, så vi blir lite sena. Så du vet det.
- Jaha, ajdå. Står ni helt still?
- Ja, det är nog en olycka där framme.
- Okej, vet du var ni är nånstan
- VAR ÄR VI NÅNSTANS?? (mummel i bakgrunden), - mellan Askersund och Motala.
- Okej, men då vet jag var ni är..
- MM, då vet du. Hejdå! 
Klick

Så är det. Men ligger inte Askersund söderut??

Drama à la Våra bästa...

Nackdelen med att ha en stor familj är att det är just en stor familj. Försök få ihop sju hjärnor med en åldersskillnad på 36 år eller nåt sånt, lägg till att tre av hjärnorna inte bor under samma tak som övriga fyra alltid och att två av dem bor tillsammans med en åttonde hjärna varannan vecka. Försök därefter annordna en resa till Linköping en februarihelg och du har dig själv ditt alldeles egna Våra bästa år (som för övrigt börjar om tio minuter). INTE lätt, men nu kommer de i alla fall - förutom den åttonde och femte hjärnan (det är alltså min mor och Petrus som inte pallar sig hit nu). Hur sex personer ska få plats att sova i min lägenhet är ett mysterium som jag ska ägna dagen åt att fundera ut, men det löser sig alltid. En helg fylld med Let's dance, barnbio och Meloifestivalen hägrar. Jag klagar inte alls!

Tills patrasket rinner in här så ska jag nog åka till skolan och plugga.

Som en uppenbarelse

Lilija har, i samarbete med Raz, en tävling där du kan vinna en tavla med Johnny Depp! Tavlan är endast målad för den här tävlingen så ingen annan har en likadan :) Självklart är jag med i tävlingen & det hoppas jag du också är? Kolla in tävlingen här för att delta du också. Lycka till! Jag hade ju iof lovat mig själv att jag inte skulle tävla mer, nerven och han på axeln blir så till sig och hindrar mig från att sova. Men den här gången kan jag inte låta bli, tavlan är ju så läcker och skulle passa utmärkt i min högst oinredda och ofärdiga hall, ovan för min nya dator. Nu kom jag ju nästan på hur jag vill ha den - hallen alltså. Troligtvis lär jag ju inte vinna (kör på tur i kärlek ist...hehe) men den som vinner får se detta som ett stort grattis!

Haha, jag har fortfarande inte dammsugit, däremot har jag kommit på att det blir dammigt alltför fort i min lägenhet, så jag måste damma också nu. Pust!50%

Mer vågade jag inte hoppas på, och mer fick jag inte. Men halva är alltid halva. Med andra ord; överdelen satt som ett smäck, typ. Underdelen satt mest. Men efter ca 10 minuters vridande och vändande framför spegeln och en bikinilinjevaxning av den där plasten som sitter mellan grenen på nya plagg åkte lapparna av baduniformen och nu bryder den min byrålåda. En blus hade jag tydligen fått med också, riktigt bra. Så nu kryper det ännu mer i kroppen efter värme och garderoben fylls sakta av sommarkläderna som smyger fram från sina gömmor. Blev så lyrisk så jag sprang omkring i sommarskorna en kvart också!

Ett halsband med en sån där man kan sätta in små kort i fick jag också med (har verkligen försökt komma på vad det heter utan närheten av resultat. Berlock, medaljong, fickur?!?). Så nu ska nåt kort hamna där, tänkte först mor och far, men vem försöker jag lura?! Kommer ju sluta med två bilder på mig, eller nä...mer som ramen i fönstret forfarande är, TOM.

Dammsuga!!!


Officiellt kört

Då var bikinirumpan helkörd. Finns inte på kartan att jag på 3½ månad (eller nåt sånt va) som det är kvar till badsäsongen kommer få bort allt skit som slank i igår. Jag funderar på om jag serisöt hoppat rakt i i femte månaden på en graviditet under natten, eftersom mage är uppsvälld likt en liten pilatesboll. Nu är dock godiset slut nu och jag börjar få abstinens, på riktigt. Vore bra om nån kunde kommit med en tallrik frukt åt mig nu och lägga in mig på sockeravgiftning. Klockan är i alla fall tio i två och efter att ha plöjt ett högst irriterande avsnitt Våra bästa år ska jag och Julia nu (ligga kvar i bäddsoffan såklart!) och börja med Vänner.

Detalj: Bikinin har anlänt till stan också, ska jag hämta ut den eller skicka tillbaka den direkt?!? Thats the question..

Girls night in

Jag känner mig verkligen som om jag vore felplacerad här i Lkpg och egentligen hör hemma på high scool i Staterna. Ikväll ska mitt rätta jag visas. På med minishortsen, fram med godis och chips, kryp ner bland täcken och kuddar, titta på film med snygg kille och hyperdyperlyckligt slut och snacka en massa goja om allt som intresserar oss fnissiga tjejer på denna jord. Jag vet att jag ska fylla 23 mycket snart, men i huvudet är jag 15, och (relativt) stolt över det. Enda skillnaden är väl att man i denna ålder får lov att handla själv (alltså hoppa upp på gröna blixten och susa ut till Ica Maxi) medan man som 15:åring skickade mor eller far på uppdrag till Mårtas i Leksand.

Ni undrar om jag är övertänd, en aning kanske...men skit i det!

Annars då. Jo, började dagen med en 40 minuter lång sovande dusch, fick mycket bråttom till campus och var mer blöt när jag kom fram än efter de 40 minuterna i skvalpet. Ingen frukost blev det, så lunchen hos Julia var extragod! Sen har världens snällaste Fredrik fixat en film åt mig så jag åkte dit för att hämta den. Visade sig att polisen hade övning för nya poliser vid vägen där jag skule svänga. Tydligen lider jag av polisfobi efter ett och ett halvt års studentliv, då man alltid snabbt lär sig att undvika poliser medan man sitter på en cykel (viktigast vid mörker och lampbrist dock), så jag blev rädd och tog en omväg runt kvarteret. En filmhämtning senare och efter att ha tackat ödmjukast är jag nu åter i mitt vardagsrum...

Maxi nästa!

Elak center dark.

Idag har jag först pliggat mycket duktigt i skolan. Bortsett från en matrast, ca 22 toabesök och en annan kort men trevlig avstickare pluggade jag flitigt i fem timmar. Sen bar det av till sydligare breddgrader, eller i alla fall ner för backen som staden Lkpg ligger i, till Tannefors och ett besök hos Mariah och lite senare även Herman. Där bakades det scones och jag år väl för många som vanligt. Detta gör att maten idag bestått av; en tallrik fil, en macka, en bunke yoghurt med bär i skolan, scones och choklad. Som grädde på det har jag, såklart, en aning ont i magen och funderade på om jag skulle ta en nårdbrödsmacka med keso och makrill eller mer choklad - det blev mer choklad. Jag som verkligen bestämt mig för att träna bort rumpan tills jag ska i min nya bikini (som förresten borde dyka in i min brevlåda anytime nu). Jaja, får väl ta några extramil på trackermaskinen i veckan, puh. Ska ringa pappan nu också!

god morgon

Då var det morgon igen och jag låg kvar alldeles för länge i sängen. Tanken är att jag ska vara i skolan om 25 minuter, men jag har inga kläder på mig än, så det lär inte hända. Hungrig är jag också. Ska i alla fall försöka vara duktig med studerandet idag när jag väl tar mig dit.

Tragik på hög nivå också igårkväll när jag märker att jag, i februari när jag var utomlands senast 2005, flagnar på bröstet. Haha! Jag vek mig dubbel i sängen och kved över hur patetiskt jag är. Ska aldrig mer sola solarium.. För att göra det lite bättre fortsätter det idag och nyfiken som jag är kan jag ju inte låta bli. Så snart är jag lika blek som jag var innan..weii!

Ska ringa Mariah idag med, dålig på å höra av mig är vad jag är..usch och fy!

Pappsen

Sitter här i skinnstolen och mår bra. Har haft minispa här hemma med dusch, smart va - eftersom jag tränat, hudlotion och nymålade tånaglar. Nu firar jag med Vänner, ska bara komma på vad jag firar =)

Jo, jag vet. Pappa kanske kommer i helgen om jag har tur. Och nu menar jag verkligen tur, eftersom min kära far inte kan bestämma saker. Så huruvida han kommer eller inte beror i stort sätt på vilket humör han är när det är dags att sätta sig i bilen och köra. Men hoppas han kommer, saknar de där hemma, speciellt mina små bäbisar (nio och tio år). Fast hur/när/var de fyllde så mycket vet jag inte, måste varit när jag låg i koma. Om han kommer får jag en dator också, så då måste jag tillverka ett kontor. Jaja, senare problem. Får väl som sagt se om the old man tar sig iväg med bilen eller inte...

På onsdag är det tjejkväll på hög nivå också. Kuddkrig och övernattning på tapeten, men det lär väl sluta med mig och Julia som snokar på Facebook eller nåt. Alla andra verkar ha nåt viktigare (?!?) att pyssla med. Hur man nu kan ha det?

Puss å godnatt


iaktagelser

Bara några små iaktagelser jag gjorde från cykelsadeln när jag virvlade hem från skolan och tre oerhört produktiva timmar av plugg...och fyra kakor.
Vet nu hur man vet att en utbytesstudent är tysk. Jo, de pratar rätt kantig engelska och har en svart tygväska som det står Sverige på i mitten OCH som har vita älgar på varje tom yta som blev över efter det.
En karl jag cyklade förbi måste varit överlycklig över att han var frisk igen, det syndes ju att han måste ha legat i feber och använt rektaltermometer i säkert en vecka. Annars har nåt annat skumt hänt, eller så gick han bara sjukt konstigt =)
När jag blir gammal (jättegammal alltså, än så länge är jag bara gammal) ska jag också ha ganska fula skor med en jättetjock och framför allt bred gummisula. Dessa skor ska jag alternera med de lila snowjoggersena.
Solen skiner och det är inte alltför kallt ute, i alla fall när man befinner sig i lä. Känns som ljusare tider och jag är full av vårkänslor!


kan bara höras på kårallen

En konversation mellan mig och nån som heter Tobbe, om Fredda och en gotlänning.

Tobbe - Akta dig för Fredda, du vet väl att han är ett svin. Har han berättat om deras fårhållande (pekar på Fredda och gotlänningen) och hur han bara drog.
Jag - Jo, jag hörde nåt om det
Tobbe - Har han sagt allt, om bil, hus, barn (två döttrar 18 och 21 år...hmmm), katter och stridsvagn. Ganska häftigt, finns alltid parkering då, bara att ställa sig på alla bilar, det är ju inte så att någon kan flytta på en.
Jag - Jo, han berättade det. Sa allt om pelargonerna också.
Tobbe - Jag har tagit hand om dem, vårdar dem som mina barn.
Jag - Badar du med dem?
Tobbe - Nä, jag har köpt en lyx-vattenspruta som man kan ställa in hur många droppar/timme man vill ha, så det blir som ett sommarregn. Jag brukar köra på 800 droppar/timmen.
Jag - Ååå, en sån där från Dior?
Tobbe - Japp, har du också en...coolt!
Jag - Mm... Jag brukar sätta på mig bikinin och dansa i regnet ifrån den!
Tobbe - Jag med...i bikini alltså.
Någonstans här kommer en annan typ in och hänger på Tobbe.
Tobbe (till den nya) - Synd att du inte hört vad vi snackat om...

--------

Men han är inget svin... inte alls!


Så osvenskt

På väg hem idag hörde jag plötsligt en tutkör, alltså bilar som samlas på samma ställe med förare i som ligger på tutan konstant. Herregud tänkte jag, stackars pensionär som måste ha somnat vid rödljuskorsningen malmslättsvägen/drottninggatan. Om hon/han somnat först har de garanterat avlidigt av hjärtatack vid det här laget. Men som tur var (tror jag) var inte detta fallet, utan jag antar att det hade nåt att göra med Kosovos självständighet idag - lugn alla, jag har inte tittat på nyheterna, råkade bara se det hela när jag skulle titta tv-tablån på text-tv. När jag skulle över vägen på gröna blixten kom i alla fall en hel karavan med bilar som hade en flagga vajande ut genom fönstret och en tuta skrikande likt de där blommorna i Harry Potter. Hade lillebror varit här hade jag vetat vilken flagga, men han är 40 mil bort och jag är för trött för att googla så jag gissar helt enkelt att de två faktorerna hör ihop. När jag, efter min passage genom flamman-skogen skulle över nästa väg hade de tydligen tänkt liknande tankar, för jag fick vänta en gång till, puh.

Hur som är det väl kul att de är glada, det unnar jag dem. Men de måste sluta tills dess att det är dags att sova - annars blir det inbördeskrig här ist...

Nytt ursprung

Bloggen har bytt dator och ville mest säga godnatt. Ikväll har Johanna regerat (?!?) på värsta språket hemma hos Sune. Visste inte att jag var en sån klippa på göteborska...hehe...nu ljög jag. Gjorde mig till åtlöje, men bara nästan lika mycket som Cmilla på norrländskan!

Sov gott och ladda för innebandy på alvar imorn. Johan har lovat blåmärken och jag sätter väl inte emot direkt. Läggdags, puss!

Mjölk

Här kommer en hyllning till, vad jag seriöst tror men som vetenskapsmännen måste ha missat, livets källa - M J Ö L K! Vatten funkar kanske bättre när man borstat tänderna och när man står i gasquebaren kl 02.40 och har stora problem att urskilja om det till höger är dörren ut eller en skitig PiLS-overall... Men egentligen är mjölk bättre alla andra tidpunkter...och kan varieras i en mängd olikheter. Oboy, chokladmjölk, jordgubbsmjölk, milkshake (mjölkskak på svenska), med flingor, med müsli och varm choklad. Varm choklad kan sedan fördelaktigt användas vid två tillfällen...förfest med diverse tillsatser eller till trötta Vasaloppsåkare någonstans i närheten av Risberg...

Med detta sagt ska jag dricka upp min mjölk och hoppa in i duschen, har tränat idag...igen. Hej hopp!

Ps. Risgryns- och mannagrynsgröt också =)


Är jag en dålig människa?

Stannade kvar lite extra länge i sängen imorse och missade föreläsningen. Men ärligt talat så är de ju inte så speciellt givande, så jag tänkte sticka dit snart och göra lite övningar istället. När jag sen inte kommer fatta för att jag inte varit på föreläsningen tänker jag plåga Cmilla och Julia med frågor..hehe.

Trots mina kulinariska tillkortakommanden lyckades jag fixa till en helt godkännd måltid igår. Misshandlade en fläskfilé och fixade lite potatisar i ugnen. Tacka vettja påsbearnésen (med helt fel stavning) som man iaf inte kan misslyckas med och helt enkelt dränka resten av maten i, om den skulle smaka pyton. Men det blev bra. Sällskap och allt. Generad och ångestfylld (?!?) får jag nog erkänna att det vart så mycket alla hjärtansdagfirande som ett icke alla hjärtansdagsfirande på alla hjärtansdag kan bli...men det var trevligt ändå.

Hepp, nu ska jag ringa mamsen igen. Svarade inte på hennes sms igår, så nu trodde hon jag hade dött. Ska nog göra nåt åt den situationen...

Lätt bli

Alla har kommenterat att det är alla hjärtans dag idag. Jag hade tänkt låta bli (lätt bli på näsmål) totalt, men jag faller för trycket och min dåliga kerativitet.

Vill man, kan man ju göra nåt speciellt denna dag, men det verkar ju bara dumt eftersom alla restauranger kommer ha dyrare priser, platserna som finns kvar på bion kommer vara dåliga och filmerna på TV kommer ju faktiskt vara rätt lama...mer anpassade för den som vill drömma sig bort till en annan verklighet. Inte för paret som är galet kära. Nä...Alla hjärtans dag är nog bäst för singlar tror jag, för då tar man ändan ur soffan och drar igång en kompismiddag eller nåt i den stilen - i ren protest. 

Min kväll då? Ja, vem vet. Tänkte laga mat, som alla andra kvällar... Tiden visar sig, visar den sig väl kanske jag får sällskap...är ju bara en fråga om vem?!?

Annars då, soffat ihop i sängen totalt och inte tagit mig ur den på tre timmar tror jag... dålig Johanna, dålig!

Snilleblixt

Vet ni vad jag kom på. Jag kommer få lön i februari, en hel dags arbete...eller nja. En halv dags arbete på nyårsdagen (OBS! 100% OB) vilket betyder att jag borde kunna få ca 500 pesetas extra. Ouiii säger han som har horn i pannan och bor på min egna axel. Sedan börjar han dansa schottis och hoppa hopprep med shoppingnerven. Fram med katalogerna och se hur många bra sätt det finns att spendera halvingen på. Måste i alla fall ha en ny bikini, så det så...

Imorse gick jag också upp hysteriskt tidigt

Imorse ringde klockan tidigt, skulle ju ringa kvinnohälsan kl åtta. Jag trodde ju i min enfald att alla såna ställen öppnade åtta. Men icke då. Halvnio började telefontiden, sa telefonsvararen nöjt och jag förbannade mig själv för att jag är så lat och sket i och ringa och kolla igårnatt. Somnade om den där halvtimmen och ringde vid halv. Svaret blev att de skulle ringa fem över nio... pust...somnade om en halvtimme till =) Slutet av storyn var att damen i luren (som inte alls lät så tantig som jag trodde) inte kunde se min tid, de hade bytt system...Sveriges byrokrati mina damer och herrar. Pust igen. Jag får iaf tydligen gå dit när jag vill, så jag tror det blir imorn.

Sen åkte jag till skolan och "pluggade", min vana trogen. Fikade (utan citattecken) gjorde jag i alla fall! Och efter lite ditt och datt sitter jag nu här igen och ojar mig åt mina vänner i Playboyhuset. Jag ska nog ge en fotografering av mig och mamma i bunny-dräkter i födelsedagspresent till henne. Det är väl normalt?

Inte så kul inlägg, men det skiter jag i. Nu ska jag bädda ner mig och läsa bok. Ett gäng skådespelare fast på vischan i Skottland, i en stor herrgård...och ett mord. ooou, scary!


Ny karriär?

Nautilus (gymmet) ringde imorse och frågade om jag tyckte att deras solarium gav effekt och fungerade som de skulle. Min brist på nattsömn tyder klart och tydligt på att så är fallet, sa jag. Då erbjöd de mig att jobba heltid och promota deras solarium nu under våren. Jag ska stå i receptionen som ett rödljus och visa upp mitt rosa bröst, inte en själ kommer ju kunna motstå att lägga sig i grillen. För detta skulle jag få en ingångslön på 26.000 med klara möjligheter att klättra på karriärsstegen. Siktar högt, nästa gång (om jag ligger i) kanske jag får visa rumpan...måste ge minst 30.000 pix.

tvättbitch

Idag har jag varit en hemsk granne och snott nåns tvättid. Hehe, men jag behövde lite tröst för min rosa bröstkorg. Men kl sex hängde nycklarna där nere, och hennes tvättid började kl ett, så hon kan ju ha tvättat klart. Skit i det, jag är bara snäll mot de grannar jag tycker om, Cmilla, Calle (i mitten) och Therese på båttenvåningen. Tarmen under Cmilla ibland också. Nu har jag i alla fall tvättat, städat och lagat mat, god mat. Lyckat va. Enda missen vara att Armageddon inte gick på någon av mina kanaler, men jag plågade grannen och Tobbe ist, så det gick ju tom med bra det med.

Imorn ska jag på det där besöket varje 23-åring (kvinnlig sådan) måste göra på kvinnohälsan. Och som den människa jag är, har jag såklart tappat bort kallelsen och har ingen aning om när jag ska dit. Så det blir upp kl 8 och ringa. Hoppas verkligen inte jag ska vara där då, hade varit lite dålig tajming...och tanten som svarar (tar för givet det kommer vara en tant) kommer nog bli lite lagom less på mig.

Sov sött.. puss

I'm a babe

Ni vet den där lilla grisen som kunde pratade och räddade alla som kom i hans väg typ. Han som hette babe. Jag och han har vissa sjukt lika inslag just nu, nämligen hudfärgen. Jag är SKRIKROSA! Solat solarium och det var kanske inte den bästa idén på länge, i alla fall inte å ligga så länge. Fast det var skönt... Nä, det är helt sjukt hur jag ser ut. De kommande dagarna kommer innehålla polotröja på hög nivå och ett minimum av att ta av kläder inför folk (ínte för att det brukar hända..men för säkerhets skull) Ska även maxbehandla huden med hudkräm (utan brun-utan-sol effekt för säkerhets skull) för att minimera skadan på min kära framdel. Haha, jag bara skrattar, kan nog vara det roligaste på länge...

image40

Han i mitten, på toppen av lådan. Om det var nån som undrade...

Flytta Linköping mer åt norr

Maja hade detta på förslag, det är inte helt dumt. Vad är det för liv med vinter utan snö?!? Men för att kompensera det hela så får faktiskt Luleå flytta lite mer söderut, orkar inte bo granne med Mr ren med familj bara för att träffa Majsan lite ibland.

Idag har jag än så länge snoozat en timme av mitt liv och legat kvar i sängen följande timme. Ska väl upp och äta lite nu, dejt på gymmet med crosstrackern (eller nåt), julia, pettersson och Cmilla snart. Träningsvärken sitter som en smäck idag med, ska ju ringa mamma sen och funderar på att klaga lite på hur hon skapte mig medan jag ändå har henne på tråden. Ska det aldrig sluta!?!

Städa i eftermiddag tro...får ont under fötterna av att gå utan strumpor här hemma. Lite som när man springer över grusinfartan till gården, barfota, på sommaren. Puhu.

Imorse var jag uppe kl kvart i åtta, utan skola...

En bra dag, jag har ju inte pluggat.

Mitt i min (konstanta) pluggpaus i soffan ringa cmilla och sa att fika var inplanerad på stan. Sagt och gjort...en varm choklad och en blåbärspaj senare bar det av till gymmet med Pettersson och Julia (hade tydligen lovat en seriös nystart efter helgens bravader). Många (?!?) brända kalorier och träningsvärksfrämjande övningar senare hamnade jag hemma och fick panik över att jag bara hade tre ägg och var fruktansvärt sugen på ugnspannkaka. Tackar gudarna för det vuxna paret i grannhuset som kunde avvara ett. Nu ligger jag i sängen insmord i lotion (med ett uns brun-utan-sol i) och har ont i magen för att jag åt för mycket.

Slut på en bra dag, ska fira med att titta lite Dubbat tror jag, det är ju så skoj. Tror mamma skulle gilla det, påminn mig om att jag ska ringa henne imorn.


Nostalgi

Det finns vissa låtar som gör att man bara kan tänka på EN sak. En känsla, ett minne eller en/flera människor. När min spellista fick härja fritt  under mitt "plugg" dök några godingar upp. Så jag lade ner studierna och kom på några guldklimpar som får mig att må prima:

No doubt - Don't speak 
Två tjejer på en höskulle en sommarnatt någonstans i Östergötland. Gick i femman, och har älskat eländet sen dess.
Fronda - Gå härifrån 
Svettlukten yr när låten drar igång. Många gånger i omklädningsrummet på fotbollen, oftast med Tina mitt i rummet, skrålandes, med smutsiga tröjor/strumpor till knäna.
Akon (?!?) - I'm so lonely
Maja! I'm so lonely, I have no buddy (osv). Vet inte varför, men det bara är din låt liksom.
Björn Rosenström - Splitternya blåa sockiplast 
Strandell vrålade konstant i ett halvår "Våran feta fröken står i rosa overall" i korridorerna på högstadiet. Blev inte lugnt förrän han bröt nyckelbenet...
Basshunter - Botten Anna 
Världens mest lyckade resa till Falkenberg! Framkallar minnen av sol, sol, sol och lite gymnastik blandat med strandtennis.
Rihanna- Unfaithful
Jonna och Beckson i Jonnas lilla vita bil på Hemköpsparkeringen... Det är där den hör hemma!
Gigi D'agostino - L'amour toujour (dunk, dunk dunkidunk) 
Galliska spelen. Många glada och galna människor i en skog utanför Göteborg med ett antal dunkar.
Linda Bengtzing - Alla flickor 
I bilen, på lucky, på stranden, i huset. Var det nånstans vi inte skrålade allt vi hade? Underbart!!
Maskinen (är det så?) - Alla som inte dansar är våldtäktsmän/Alla som inte gycklar är våldtäktsmän/Alla som heter David är våldtäktsmän/Alla i en saucer är våldtäktsmän
Helgen i ett nötskal.

Hade några jag glömt nu... fyll på om ni vill =)Jur6 åker saucer...haha

Vad är kärlek?

När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka
När du fnittrar som en liten flicka
När man känner nåt man can't deny
When the eagles fly over mountain high
När all oro är som bortblåst och försvunnen
När Simba återvänder i Lejonkungen
När man bara drar en replik för att slippa krångla
Min pappa är rik, vill du hångla?
Om man spärrar upp sina ögon och tittar bak men huvudet ut
då ser man galen ut
Men det har egentligen inte hit och göra
Det är vara en grej man kan göra
När jag dansat med Elin en sommarnatt lång
Och vi satt på en parkbänk, jag var kär, hon drack rom
När Elin sa att jag var den vackraste som finns
Såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans
Våga styra som en kapten, våga fall som ett löv
Våga chansa och se hur det går
Vad är fegt, vad är mod, what is lööv?
Baby don't hurt me, don't hurt me no more
Med en afton som doftar lite YMCA
Tack Göteborg, ni är kärlek för mig


- Björn Gustavsson
Melodifestivalen del 1 2008


Haha! Detta, mina damer och herrar, är poesi på Johannas nivå. Jag är inte den djupaste människan, ni vet. Detta är så djupt jag kan sträcka mig. ÄLSKA!

17.42

Snart halvsex och vad har jag gjort idag?!? Precis A L L T jag ville göra! Spenderat 80% av tiden i sängen och fått i mig lite frukost, Fredrik (jo, jag har bett om tillåtelse att nämna namn) var vänlig nog att göra mig sällskap också =) Sen har jag suttit i sängen och uppdaterat mig på bloggvärlden, tittat lite på hockey och ätit den mest kärnberikade clementin jag någonsin sett. Planen den kommande tiden är nog att ta duntäcket och lägga mig i soffan och titta på nåt kul på TV (läs: antagligen Vänner)

Känner mig som en klubbad säl, och gillar det!

ojojoj

Vad har hänt sen sist kanske ni undrar. Jag svarar "vad har I N T E hänt sen sist?!?"

Det jag vet är att jag inte sovit mycket, inte legat i soffan med ansiktisbehandling och gurkor för ögonen, inte badat fotbad och inte sett skymten av en hårinpackning. Mer har jag varit på fulsits & kravall med två sönderslagna bord och en trasig bänk, legat i sängen halva fredagen, varit på festerifest, sprungit nerför en brant backe med en skrinda utklädd till kossa i ett snöre bakom mig och med en Cmilla/Hanna, som såg ut som en liten kanonkula, i samt ramlat i en brant backe med en skrinda utklädd till kossa som körde in i mig...med en Cmilla/Hanna, som såg ut som en liten kanonkula, i. Livet är underbart. Ikväll ska jag i det lilla svarta fodralet och åka på finsits på kårallen. Ska bli kul... Imorn ska jag ligga i sängen precis HELA dagen. Eventuellt ska jag försöka fjäska till mig sällskap också.

Sov gott!!!

frånvarande/medvetslös/död

Min status från och med nu och tre dagar framåt är lite oklar, så förvänta er inga stordåd från min sida här de närmaste dygnen. Jag ska göra mitt bästa och lovar dyrt och heligt att förklara alla eventuellt snurriga inlägg på söndag, ifall jag vid fel tillfälle skulle få tag på en dator t.ex. ikväll. Man vet inte riktigt, och det är det som är charmen med mig.. Ikväll är det i alla fall kravall till och börja med.

282443-39

Dansmoves à la me. Hysteriskt fult - så på frågan om det blir en favorit i repris?!? Hoppas verkligen inte!!!

(På tok för tunga kassar från systemet idag, Alex fel säger vi)

Gomorron

Har lyckats ta mig ur sängen rätt tidigt, drömde att jag var och shoppade på second hand...så jag ville väl bort därifrån så fort som möjligt.

Jag måste bara slå ett slag för svt:s nya program dubbat. Hur kul som helst. Jag satt och tittade och införde det nya sättet att svara i telefon - skrattsalva, jag fick inte fram ett ord. Efter programmet roade jag mig med att titta extra-material på internet och såg detta. Det är ett kul program när det går på TV, men det finns ju inget roligare än bloopers som inte kom med. När proffsen bara skrattar hejdlöst. Eftersom min humor ibland (läs för det mesta) är under all kritik så kommer ni säkert inte tycka det är lika kul som jag, men ett tips är att det blir roligare och roligare ju fler gånger man tittar...

Nu ska jag till skolan, möte med nya Jur6 idag.


Mina högdragna planer

blev inte riktigt av. Var på väg ner till gymmet, men somnade gott i sängen och sov typ en timme. Sen har jag och Cmilla fixat våra vackra "julkort". Varför göra som alla andra? Nä..vi kör på kinesiskt nyår istället!. Nu ska jag ta mig iväg på Yoga istället, känns som en fälla. Kan nog hända att jag tar mig en till tupplur där. Ses!!

update

Det finns två sidor av mig, den glada/possitiva och den bittra.

Den glada:
En bra dag detta, lite regn men det står man ju ut med. En fin morgon, och jag hade ju några rätt på övningarna i skolan. Jag klarade tentan också, fick bra poäng och tvålade dit ett VG. Nu är jag hungrig och tänkte glatt laga nån kulinarisk måltid à la falukorv och makaroner kanske, mums!

Den bittra:
Var en bra morgon iof, men det regnade på vägen till skolan, blä! Jag klarade inte en föbannad övning och det var skittråkigt. På vägen hem inte bara regnade det, det var kallt också. Och toppen på isberget kom när jag och gröna blixten dundrade över gräskullen innan man kommer till min innergård. En lite snäv sväng och PANG så låg Johanna och simmade som Anja Perssons säl på magen i det blöta gräset. Jo visst, jag har ramlat på cykeln. Försöker nu muntra upp mig själv med lite våra bästa år, ni får själva gissa utfallet.

------------------------------

Men sanningen är att jag egentligen mår hur bra som helst och har världens roligaste liv. Den muttrande sidan av mig är bara en bonus=)


Haha!

Varldens fulaste ko står nu i min hall. Det ligger både blod (faktiskt), svett  (en annig iaf) och tårar (nja) bakom det hela så jag börjar känna en samhörighet med spektaklet, moderskänslor typ. Jag hoppas han får ner oss säkert för backen i alla fall. Döpt han har vi gjort också, Mr rabbit is his name. MEn nu måste jag dammsuga. Alex har slängt stift från häftapparaten över hela golvet...

Why not?!?

Fettisdag är det bara en gång om året. Två gånger på två år..om någon undrar. Just därför tänker jag äta semlor hela dagen! Nu bär det av ner till stan och Malin för ett bak med tjejerna. Sen ska det byggas på bondgården, allt för att idka kroppsarbete och därmed vara förlåten för semmelomgång två på mötet hos Hanna. Eventuellt hinner jag kanske med en gång till ikväll. Beror på hur baket går, och om det blir några över...

282443-38

Såhär såg härligheterna ut förra året.

Nä, nu är vi sena - IGEN

Allmänbildad.

Jag har kryddat upp mitt liv med att titta på dokumentär ikväll till skillnad från de vanliga USA-serierna som burken spelar upp från 19.30 (Vänner) till läggdags (oftast mitt i CSI eller så har vi tagit oss ända till Jay Leno). Handlade om sexturismen i Thailand, det var förvisso en Kanal 5-dokumentär och med samma svenskröst som en timme tidigare pratat om sex som konst i Outsiders. Men ändå, det måste klassas som lite seriöst. För att sedan ha en åsikt i frågan och bli en riktigt duktig medborgare - det sjuka är inte att männen åker till Thailand och tar med en fru hem, utan det sjuka är att flickorna i Thailand måste skaffa sig en västerländsk man för att ha råd att leva. Det är där det klaffar i systemet...

Annars blev det ingen byggande idag. Vi tar det imorgon istället. Nu funderar jag på om jag ska ta en situps-omgång på pilatesbollen och sen avsluta dagen med en dusch. Ska tänka över det lite. Så länge lyssnar på jag på dagens låt (för kanske 25:e gången idag) Rihanna - If it's lovin' that you want - part 2.


Anna Skipper kan slänga sig i väggen

Tänkte bara lite kort meddela bantningsmetoden som är både billig och effektiv. Den stavas T U G G U M M I. I brist på annat att göra har jag gått och knaprat tuggummi konstant i några dagar. Eftersom matsuget uteblivit pga detta blandat med att kylskåpet ekar likt vardagsrummet så har jag inte ätit heller. Funkar perfekt... Har lite ont i huvudet bara. Hmm, skulle vara gott med godis!

Det bara fortsätter

Börjar veckans första dag med att fortsätta på gårdagens bravader med turer runt stan för att införskaffa både det ena och det andra. Idag är vi ute efter klister, kotyg, hönsnät och eltejp. Sen är det dags för verkstad Danmarksgatan att sätta igång och skapa vad man skulle kunna tro är en bondgård - men det är det inte. För att slippa förklara eländet ska jag se till att fixa bilder när det är klart. Har dock ingen kamera, men ska lösa det på nåt sätt...

Nu måste jag äta nåt, men har absolut ingenting hemma. Det kan bli att tvinga Alex gå med en sväng på Maxi också, som straff för att han kör så livsfarligt! Lasange hade varit gott...


akta dig för att hamna i inkörda spår

Dagen till ära ska jag göra två saker jag nästan aldrig gör. Det första är att plugga. Det andra är att lyssna på P4...Dalarna till råga på allt. Mamma ska vara med i radio! Så då ska jag vara en stöttande dotter och lyssna på henne. Nu låter det kanske flådigare än vad det, hon har blivit telefonintervjuad typ tre minuter om pilates. Men ändå. Jag är så stolt över min mamma!

282443-37

Saknar mamman!

Johannakväll

Det finns olika kvällar, t.ex. tjejkvällar, grabbkvällar, romantiska kvällar och Johannakvällar. Den senaste går ut på tända ljus, scones (vilket om jag får säga det själv, vilket jag får här, jag är väldigt bra på att göra), en kopp te, ett glas mjölk och en film där man inte behöver tänka och som gärna innehåller dans (typ skolbal), strand, sol och nån halvsnygg kille. Idag, såklart, She's all that. Sen placerar man Johanna i soffan och så ligger hon där och mår bra. Plumpen i protokollet bestod i en urvält tekopp över mattan.

Den där mattan ja. Den har nu fläckar av köttfärssås, rödvin, coca cola, te och björnbärsmarmelad. Jag måste slänga den, men tänkte eventuellt fråga farmor om hon vill väva en ny åt mig först. Annars blir det väl IKEA igen, för rummet ekar en aning med mattan, utan - då skulle jag vakna av ekot av mina andetag på natten.

Sussningsdags...

En skrinda i Berga

Det visade sig att vi tydligen övergett det här med att jag är Kallur och Pettersson är Johanna i festeriet, för när jag glatt var på väg till Pettersson på möte så skulle vi tydligen vara här.

Efter lite dividerande hit och dit kom vi i alla fall fram till att vi måste ha en skrinda till på lördag och bygga kälke med. Sagt och gjort, hittade en på blocket och raggade bil - sen bar det av. Ett smart drag hade varit att åka västerut direkt (eftersom Berga tydligen ligger där) men vi valde att ta den lilla rundan runt östra halvan av Linköping först, för att riktigt försäkra oss om att Berga inte ligger där. Men efter 45 minuter typ hittade vi huset och skrindan står nu väl inpackad i Cmillas städskrubb. Imorn börjar vi bygga...

Jag dammsög ju i förrgår

Tror jag det var i alla fall. Hur kan det vara så skitigt igen?! Pust...

Ska iväg på möte hos Pettersson nu, så jag återkommer senare med nåt kul, om det hänt nåt.

Puss

Mitt smygtragiska liv

Orkade inte laga mat idag, så jag utnyttjade att det var dagen efter och gav mig tillåtelse att köpa pizza. Bokade middagsdejt med Cmilla i hennes soffa och ringde och beställde. Grannen tycker dessvärre inte om den feta härligheten, utan gjorde klyckling till henne, så jag trampade iväg till pizzerian själv. Halvvägs genom betalningproceduren känner jag dock hur ångesten kryper på, ensam köper jag EN pizza en lördagskväll. När damen bakom disken glatt ler "ha en trevlig helg" mot mig på vägen ut får jag panik. Är på väg att rabbla fraser som: "alltså, det är inte jag som ska ha pizzan, den är till min pojkvän" eller "jag kom precis från jobbet och alla kompisar sitter hemma och väntar på mig", men besinnar mig, klistrar på ett leende och utbrister "ha en trevlig kväll". Tog fram telefonen och låstatringde någon för säkerhets skull.

Slutsats: Jag förstår Jonna, ska alltid köpa minst två pizzor i fortsättningen...


upptäktsfärd

Äntligen tog jag mig in i duschen och stannade där nästan en timme. Inte alls fel =) Jag var ju lite halvsmutsig från gårdagen, håret ihopklibbat, benen insmorda i matolja och en tatuering (läs vattenfast spritpenna) på vänsterarmen med lydelsen "I'm to sexy for your love". Väl ute nu ur duschen har jag däremot (dessvärre) upptäkt/skapat vissa andra åkommor. Den vattenfasta spritpennan är nu en stor röd fläck av svedd hud efter intensivt skrubbande på huden, höger axel, amveck och bröstkorg har rivmärken, knät och armbågan är uppskrubbade och fotlederna en aning stukande. Vem har varit i min lägenhet och vandaliserat mig?!? Jag minns ju att inget av det hände på Skytte-C.. hmmm.


Jahadu

Då ligger/sitter jag här i sängen igen. Klockan är tjugo över ett och jag och Cmilla har suttit och skrattat åt att av de första 15 åkarna i damernas störtlopp på var det en fransyska, en italienska, en tyska och en kanadensiska. Resten var från Österrike och Sweit...(det där landet där de gör klockor, och som jag uppenbarligen inte kan stava till). Vilken variation liksom. Kroppen känns som om den sover, men huvudet är vaket och mår bra. Det var en grymt kul kväll igår, grymt kul. Och en uppskattad outfit var det också - mera kuddkrig på dansgolv!

Vädret idag är lite speciellt. Först är det sol, sen blir det snöoväder med snöflingor som blåser åt höger utanför fönstret. Tre minuter senare blåser det åt vänster och efter tre minuter igen slutar det blåsa. Sen kom solen igen och det hela började om. Cmilla fick cravings för räksallad, så hon trotsar för tillfället yran utomhus och trampar till Ica. Köpa toapapper skulle hon göra åt mig också. Jag ligger kvar här och ojar mig åt att jag måste nog ha stukat båda fötterna och knäna, för jag har ont, ont, ont!


Dags för februari

Första februari och ett steg närmare våren. En vår som i förhållande till denna vinter borde bjuda på medelhavstemp. Och det gillar vi.

Egentligen var det typ allt jag ville säga.

Men jag kan fylla på med att jag studsade upp kl 9 imorse och gallopperade ner till tvättstugan. Träninsvärk i hela kroppen som vanligt - kommer inte ens ihåg livet innan den, när man kunde röra kroppen normalt. Nu är det en tur ut till Tornby på tapeten, för att köpa kuddar till kuddkrigs-outfiten till kvällen, och toapapper. Försök komma ihåg det nu Johanna.

RSS 2.0