snart smäller det

Om en och en halv timme börjar innebandyn och en hysterisk viktig omgång kvalserie. Med andra ord, det smäller högt och mycket i eftermiddag. Så när jag sitter här i soffan och sippar på vaniljteet (från Twinnings såklart, inte Lipton) och precis har sett pilotavsnittet av prison break, ber jag samtdigt en stilla bön för att Brynäs dänger dit malmö big time och att moranissarna större delen av matchen befinner sig uppsnurrade med Nilsén&co på läktaren, medan de blåvita står och prickskjuter strumprullarmål i tom kasse från mittcirkeln. Händer detta ligger vi tvåa. Tvåa är lika med elitserieplats.

tobbe i omklädningsrummet

Bra koll är väl och ta i, men underbart ändå!

Tobbe i omklädningsrummet

fyllebloggen update

Åh, jag har precis pillat bort skorven på snuv-såret. Nu gör det ont...dum Johanna, DUM! Glömde förresten säga att jag tycker om honom massvis, den skäggige alltså. Söt som han är har han gått med på att trimma det lite, skägget alltså, imorgon. Det börjar nästan bli lite långt. Fast fick han bestämma helt själv vill han att det (skägget) skulle vara så tjockt så det var som en kudde att ligga på. Men då sa jag helt enkelt att jag inte vill ligga på nån kudde, jag vill ligga på han. Så det så.

fyllebloggen del 45 eller nåt...

Karaktär, mina damer och herrar...karaktär. Tack vare att jag tog på mig mina nya skor (de vita sakerna, som fortfarande är vita...faktiskt) gick jag inte ut ikväll. När skäggfredrik med följe drog in på flamman åkte jag hem, sparade mina små sedlar på kontot och la grunden för en något längre skönhetssömn (behövlig sådan). Har dragit på mig ett sånt där snuvasår på näsan som gör ont, så därför tänker jag i ren protest använda nässpray inatt igen!

Annars då?!? Skäggfredrig åker till Söderköping imornbitti, så jag måste sova själv, buhu. Jag skulle eventuellt följt med, men kan ju som sagt inte missa chansen att ge tillbaka blåmärken till packet på innebandyn. Sen skulle han typ mest klippa sig, så jag tar den stan en annan gång.

Förfesten, förresten, ägde rum på ett ställe som heter fylleryd. Fylleryd är (enligt Google) nåt slags naturgrejs nära Växjö, men även en studentkorridor i flamman där många människor bor, varav några som jag känner. Så ni vet =) Jag bjöd in mig själv, typ, men det är väl högst tillåtet när resten av kompisarna ska upp och göra tenta imorgon och jag inte ska det..

Så urbota dumt

Del 1. Som ni vet skulle jag gymma och gå på systemet idag. Dessa två instutitioner ligger i stort sätt grannar nere i stan, varför jag (smart som jag är) tänkte att jag tar två flugor i en smäll. Det kan till och med ha varit så att jag gick och tränade för att jag ändå fick lov å åka ner på stan. Fast andra hållet låter mycket bättre!

Hur som, när jag äntligen skulle packa mig iväg kom jag på att jag inte har nåt lås att låsa skåpet med. Snilleblixt dök då upp i huvudet; "jag tar bara med mig värdelösa saker och tar med mig mobilen till träningsmaskinen, så vill ju ingen sno nåt ut skåpet ändå". Sagt och gjort, så gjorde jag. Det var ju lite dumt visade det sig sen, när jag tänkte gå till systemet och handla helt utan varken leg eller pengar. Jag åkte alltså till gymmet i onödan. Pust.

Del 2. Det var ju bara å dra hem och hämta pengar och allt. Sen bar det iväg ut till Tornby ist för stan. Omväxling (om medvind på ditvägen) kallas det. I kassan hade de sen stoppat två tvillingsystrar i 55-års ålder. Lika kläder (systemets, herregud var handlar de?!?), lika frisyr, lika blondering och lika bister uppsyn. Jag tackar två-åringen som satt i en vagn bakom mig i kön för att han muntrade upp min resa ut dit genom att säga hej sådär 45 gånger. Sen var det motvind som vanligt och när jag kom hem var jag kall som satan och butter. Tack och lov för underbara dagar och briljant tankeverksamhet...


lite konstig

Kl är elva och jag har vaknat för femte gången tror  jag. Känner mig sjukt konstig i hela kroppen, sova med lite snuva och ingen nässpray är inte min kopp te. Men jag vill verkligen inte bli sjuk, så jag funderar på om jag kanske ska ner och träna en sväng, fräscha upp kroppen lite=) Om det nu funkar så. Men, vad ska jag annars göra?!? Ska nog ställa mig på en sån där maskin till våra bästa år, kan inte bli bättre. Sen ska jag till systemet, för jag har hört att ett glas vin en kväll är bra för kroppen.

hahaha

Lyssnar som sagt på P4 här nu, och det är den sämsta kommentator jag någonsin hört. Han pratar skånska så pass att jag inte förstår vad han säger när han pratar fort. Han pratar inte så fort så ofta dock, så man får inte riktigt veta vad som händer. Han hejar en hel del på Rögle också, men han är ju skåning. Ed Belfour, är inte skånskvänligt att uttala vill jag lova. Och Mikael Garth skulle kunna vara hans son, eller så är det det enda namnet han kan på planen. Går nog in till Cmilla en sväng nu och tvingar de (tror Silje och Tobbe skulle komma) att titta text-tv...


denna har ni hört förut

Men jag kan ändå inte låta bli att kommentera. Idag på Ica hamnar jag bakom en kille i kön, han är allt annat än liten. Jag tittar lite på bandet när han lägger upp varorna; 1,5 liter Cola, nybakad ciabata, två paket färdigskivad ost, en godispåse och ett paket cigaretter. Jag köpte ströbröd jag. Ni vet nog vad jag tänker, så jag behöver inte förklara. Jag tycker bara det känns som om man inte tar vara på den chansen man har att leva ett riktigt gott liv, nu när man är född i ett så pass bra land som vårt och när man har tillgång till en sån mängd information. om hälsa. Men jag vet ingenting egentligen, han kanske jobbar stenhårt och bara hade en avstickare en dag... han såg snäll ut i alla fall (bara lite läskig).

Nu ska jag göra mat, ska försöka mig på mozzarellafyllda köttfärsbiffar utan recept. Kan bli gott, kan bli katastrof. Till detta ska jag lyssna på en grötig skåning som referar matchen på P4... Kom igen nu LEKSAND för i h.... !!!!

Ikväll

Ikväll är det dags för viktig viktig hockeymatch. Som vanligt har jag inte nån hockeykanal över huvudtaget ,utan får stå ut med hemska radioreferat där det hela tiden låter som om intensiteten på planen håller på å river hela hallen samt att varje skott är en stolpträff..typ. Om det blir ett oaviserat blogguppehåll beror det nog på hjärtattack och besök på sjukhuset här i stan. Annars leder LHC med 2-0 i matcher mot Färgestad, ibland är livet underbart i alla fall.

Dagens wild och crazy:
Min snygga freesyle/offroad-åkning på cykeln (militärcykel observera) hem idag. Varför köra på den asfalterade och bara cykelvägen när man kan köra på de snöbeklädda gräsmattorna och köra sicksack genom snövallarna längs vägen. Envisas världen med att ha snö här nu, så ska det banne mig utnyttjas. Färden resulterade hur som i en försening hem på typ 30 minuter och mängder med snö i skorna, men det var det värt. Haha, hade ju inte brottom hem till nåt direkt =) Väl hemma passade jag på å göra en snöängel på gården. Ett råd är väl dock att ha täckbyxor när man gör sånt, inte jeans och sneakers...

image48

Vacker va?!? haha. Notera postgubben....han tyckte nog jag var helt normal.

internet suger

Mitt internet är helt värdelöst idag, fattar ingenting. Om detta inlägg lyckas bli "publicerat" (låter så vuxet) så är det en ren lyckoträff.

Det blev ingen träning för mig heller. Jag drabbades av akut PMS, eller nåt i den stilen. Huvudvärk och magont så in i skottkärran. Så nu har jag två varningar på internetbokningen på gymmet, surt. En till och jag får lov att köpa loss mig för en hundring, det har jag ju inte råd med. Ett tag trodde jag att jag hade feber också, men 36.7 på muntermometern kan knappast vara dödligt. Nu är jag emellertid pigg igen, tacka gud för ipren, och uttråkad så jag tar en sväng till den skäggige istället och använder den återfunna energin till att tjattra sönder hans öron. Pusch och gnatt...

wild and crazy

Det här med att inte ha nåt vettigt för sig medför två saker.
1. Man har absolut ingen undanflykt för att slippa träna
2. Man bli sugen på att göra nåt kul, vara lite wild and crazy, slöppa tyglarna och korsa nån gräns här och där.
Just därför funderade jag på att dra till mötet på NH utan BH idag. Men jag sket i det, fegade ur om ni vill. Jag är besviken på mig själv men lovar att göra nåt ännu vildare imorgon...

Jag har i alla fall bokat date på gymmet ikväll med Sara (tror jag hon hette). Dance står på tapeten. Duktig Johanna, duktig.


tenta och hockey

Såhär mitt i hockeytider har nån mindre smart människa på universitet slängt in en tenta, EN TENTA, hur kan man göra så?!? Jag har väl inte tid att koncentrera mig på något sånt irrelevant för tillfället. Men bra som jag här har jag kommit på en sjukt bra lösning, jag gör helt enkelt inte tentan... Så kl åtta på lördagsmorgonen när alla kamrater åker till campus för att ragga på tentatanter ska jag gå upp och göra en rejäl frukost och ladda inför kvällens drabbning mot Mora. Sen ska jag innan matchen ta ne vanlig omgång innebandy och låtsas att alla (speciellt Sune och Johan) är moringar. Då ska de åka på spö...haha.

Men, vad ska jag nu göra när alla andra pluggar till tenta? Tja, sitta hos den skäggige (medan han är i skolan och pluggar till sin tenta...), titta lite våra bästa år, förbereda jur6möte, pilla naveln, titta lite oprah, ta på mig kläder kanske. Ja ni ser, finns hur mycket som helst vettigt att göra. Det bästa är att; bara jag sätter omtentan så får jag betalt av csn för detta underbart upptagn liv. Sitter här och ler en hel del =)

Då var det dags

Nu är det en timme kvar innan jag beger mig söderut igen. Jag har kämpat med att få ner min nya matta, den jag fick av farmor, i väskan. Det är en inte alltför liten matta. Nu har i alla fall dragkedjan gått igen på "lilla" bagen. Hoppas bara att dragkedjan inte väljer att ge upp när väskan kastas upp på hatthyllorna ovanför sätena på tåget. Känner inte för att bjuda ut mina underkläder till herr alkolist och alla tonåringar som antagligen kommer vara på tåget mellan Leksand och Borlänge, det brukar vara fult med såna. Har varit en sväng till näs också och hämtade mitt headset, som blidde kvar hos Kristofer i tosdags. Sen passade jag på att krama de små liven på Lundinsgården också. Nu ska jag äta lite risotto och sedan dra till hemköp och köpa matsäck. Jag är sjukligt osugen på att åka tåg, men det får väl gå. Ska iaf få träffa skäggfredrik igen, var lite längesen nu...


Dravel från släkten

Min mamma har haft nåt problem med öronen och på köpet (läs: vaxpropp) fått lite halvkass hörsel (läs: eventuellt bara sjukt disträ). Därför detta utkast från en konversation i stugan om vädret och köldeffekt uppe på toppen av Åreskutan. De som någon gång undrat var min aningen överdrivna sida kom ifrån...

Någon vi kallar A (jag har glömt namnet) - Jo, då blåste det 17 sekundemeter där uppe
Mamma - 70?!?!!!
Alla -
HAHA, nej. 17. Ojojoj...haha, 70
Mamma - Jaha (ser dum ut och koncentrerar sig ännu djupare på Let's dance-tröstningen)
A - Ja och så var det 16 minusgrader
Mamma - 60?!?!!!

Den som letar efter en sensation skall den finna. Hon borde söka jobb som löpsedelsmakare åt Se&Hör.

--

Annars stod Viktor för denna blivande klassiker i bilen en mil från Åre:
Efter att hela bilen i fem minuters tjabblat om när vi kommer se toppen på Åreskutan kläcker det påstådde geografi-freaket "Vad är Åreskutan??"
Mammas tankar om det hela behöver jag inte ens gå in på...

Ett sms hoppas jag

En liten avstickare och snabbis som endast riktar sig till en av mina läsare.

Grattis Beckson!!!!

Min kära Becka fyller år (lika gammal som mig, jippi!!!) idag, men bor ju i Kina. Det är inte okej men man får ta det som det är. Jag har skickat ett sms till ett nr som kan vara ditt. Men är det inte det, kommer sms:et inte fram; så har jag inte glömt dig! TRO MIG!!! 

282443-49

Haha, känns som nån slags minneslund, men det är det inte. Det är bara ett desperat försök att, utan rörligt material och ljud, beskriva vilken underbar människa Kinalandet har stulit från Sveariket. Det är inte ett försök till hämnd eller nåt Beckson, det är bara lycka över att du är du... (och kanske världens roligaste kort) hihi

I'm back

Blev lite abrupt avsked innan åre-trippen i fredags. Hade tänkt mig ett storslaget farväl här på bloggen, med tårar, låvord och lyckönskningar. Men det blev inget av med det, så jag kör en storslagen comeback ist.

Återkommen från en familjesemester som var i klass med Sunes sommar i fem minuter i alla fall. Tre "barn" i baksätet (på en Volvo), där alla barn är över 16 år och där den yngsta är längst och den äldsta (jag) klart bredast. Stanna på första bästa mack på vägen och handlade festis till alla, i olika färger. Vi bestämde inte smakerna själva dock, så det utbröt fullt krig där bak on svartvinbärs-smaken. Viktor medlade och jag och Petrus gjorde upp genom en stehård omgång sten, sax och påse. Jag vann!! Så med minimal plats från början och med festisflaskor på det var det som upplagt för armbågar, knän, stånk, stön, borttappade mobiler och "mamma, han/hon...osv". Men jag överlevde, både dit och hemresan. Själva Åre då? Helt underbart. Vilket väder vi haft. Strålande sol och i stort sätt vindstilla. Några minus men inget som ullstrumporna inte kunde hantera... Återkommer med mer av funderingar senare, om de ploppar upp nåt vettigt i skallen.

282443-44

En ganska så fin vy från skutans topp

282443-45

Stilstudie av min eminenta åkstil, hahahaha



Borta bra, men hemma bäst säger de. Imorn bär det av mot linkeboda igen. Känns helt okej. Däremot känns det mycket trist att jag inte hann med eliten (var det inte så Jonna?), alltså kompisarna här hemma, mer. Mycket trist. Ni är helt underbara vet ni!!! Jisses vad kul man alltid har med er...


Nu, tågbiljett.


Ryssland

Pettersson kallar detta Ryssland. Jag kallar det home-sweet-home. Det är lite kyligare här än i Linkan, och lite mer snö. Men solen har skinit idag och det är bedårande vackert.

Dagen har varit fullspäckad. Började med besök i Siljansnäs hos far. Väl där hade jag roddtävling med kraln i "nya" gymmet (tillbyggnaden), "köpte" matta hos Astrid Lundins allehanda (fick en hemvävd trasmatta alltså) och tog en titt på mammas nyuppställda härbre (som hon ska göra sommarstugu av). På plats uppe i Konjäle hittade vi mormor och morfar också och gav dem en gladpåsk-kram. Sen snurrade jag ihop allt vad planering hette och halvmissade fikat med gänget på siljan. Men jag gjorde ett sent inträde och vi snackade lite om vårt halvtragiska gemensamma intresse, bloggar/bloggande/bloggerskor. Ett projekt i ämnet är på ingående (haha) och vi enades om att det nog kommer vara Jonna som fixar det, så håll utkik här...

Ikväll blir det iaf spelkväll, med förhoppning om hårfärgning. Så nu ska jag slänga ihop grejerna till fjällvistelsen och dra till Hemköp för att köpa färg!


en sån man hatar

Idag på pressbyrån var jag en sån där människa som man hatar, som man viskar till kompisen "väd tänker hon egentligen" om. Jag stövlade in med min lilla (mycket stora) Stadium-bag på ryggen som ryggsäck och handväskan i armväcken. Pressbyrån på Linköpings centralstation räknas nog inte som en av de större. Knölade mig fram till Aftonbladet och gnetade vidare till den enorma kön. Väl framme vid kassan tyckte jag att en sofies mode kan vara kul att ha på tåget, så med en ursäkt att - jag ska bara hämta en bilaga springer jag iväg mot tidningsstället. På tillbakavägen välter jag halva butiken. När den snälla damen i kassan (som redan toklessnat på mig) säger att det blir 25 kr ist för de första 10, och jag hade räknat med totalt 15, ber jag glatt om ursäkt igen och säger med mitt största leende "jamen ta bort den då =)". Sen går jag iväg mot spår 5, puttar lite stöddigt till en papperskorg och känner Lennarts, 45 år och på viktig tjänsteresa (ej fått sitt eftermiddagskaffe än), blick borra ett hål i ryggen.




biljettkrig fortsättning

Maja ringde och sa att hon skulle med samma tåg som jag från arlanda, och passade samtidigt på att påpeka att det tydligen fanns sista minuten-boljetter, jiha. 200 spänn i sjön från min sida på grund av några timmars skillnad. Då var jag butter. Nu läset jag på hennes blogg att hon visst inte alls kom med det tåget, det var fullt. Frågan är då: Kommer jag få lov att stå hela vägen från Sala?!? Då döör jag ju!

Nu ska jag upp och äta frukost och börja packa, vad ska man ha med sig till fjällen mer än raggsockor? Sen ska jag ät lite och försöka dra mitt slöa jag ner till stationen i tid, så jag tex hinner hämta ut biljetten. Det vore ju bra! Förresten, nån som har nåt bra förslag på vad jag ska ladda ner och titta på på tågresan?

karaktärstest

jag köpte en påse riesen-kola till imorn på tåget. Med frasen "bara en Johanna, visa att du har ett uns av karaktär i alla fall" ekande i bakhuvuet, tuggar jag glatt på en nu. Laga-mat-kost kallas det har jag hört. Jag återkommer med resultatet av mitt fyndiga lilla test.

pirrigt

Satt och drack te i soffan häromdagen då det plötslig pirrade till och började göra halvont i magen. Den skäggige typen frågade vad jag sysslade med. "Jag blev nervös...för kvalserien" svarade jag (han tyckte jag var knäpp). Idag satt jag och fikade med tjejerna och pratade lite med Sanna, hon skulle till Ejendals både fredag och måndag. Jovisst, magont och pirr i kroppen igen.

Jisses (mitt nya favorituttryck), om ca 24 timmar är jag i Leksand. Om 24,5 timmar börjar hockeyn. Många här tycker jag är knäpp, det är jag nog. Men nån där hemmifrån håller nog med mig i alla fall...hoppas jag!

boka biljett

Det här med biljetter är inte det lättaste tydligen. Man ska för det första inte vara lika velig som jag och vänta in i det sista med att boka, det blir dyrare då. Sen tycker vi inte om SJ det minsta för att kräva extrapengar av en satckars student för att få en platsbiljett. Vad är det för stil?  Sen ska de ta hutlösa 20 kr för att man ska få hämta ut biljetten på tex pressbyrån. Inte för att jag ska göra det, men endå. Nu ska jag iaf komma hem till Dalarna. 14.05 imorn drar vi, jag och min väska. Tillbaks hit väntar jag lite med, såklart, man lär sig ju inte av sina misstag direkt. Svårt å lära en gammal hund sitta vettni. Fast helt ärligt så var jag lite för fattig för att ha råd med returbiljetten. Får hem till Lundinsgården och blinka med ögonen mot far så han betalar tillbaka det han är skyldig mig, hmmm.

Nu ska jag göra min lya fin inför återkomsten.

Humor

Sitter framför 100 höjdare och njuter...
Fredrik och Philip vs. humor - 1-0

När det är slut ska jag läsa bröderna Schulmans blogg...
Calle och Alex vs. humor. - 1-0

Summan av kalaset...
Karlar/pojkar i grupp om två spöar skiten ur all annan traditionell humor som finns. Jag förstår att de irriterar vissa, men inte mig. Så jag kan inte annat än älska dem! Måndagarna är räddade framöver!

---

Tillägg: Jag vet faktiskt tom varför jag gillar dem så mycket. De är inte som Carolina Gynning pucko-roliga. De är ju faktiskt intelligenta samtidigt som de är helt bortom väggarna ibland. De är helt enkelt på en helt annan nivå en en annan, dessvärre. Dags och sova och ta hand om näsan kanske... sov sött!


det där med snö

Jag skulle ju till Åre och äntligen få se snö. Där ska det vara snö nu, det ska det inte vara här nu. MEN det är det och jag tycket inte om det alls. Jag har ju börjat använda vårkläder, tom köpt shorts (å så jag tjatar) och allt. Nä...kan någon trolla bort det här förbannade blöta täcket av vit äcklig snö som ligger där ute och flytta den till Åre. Sen kan denna någon ta fram lite tussilagos och öppna Bosses glass också, TACK!

Sjukling

Nu är jag sådär manlig igen och gnäller över hur synd det är om mig. Jag är lite förkyld och tänker därför inte göra ett jota tills jag blir helt återställd, alltför att inte sumpa åre-resan. Därför ligger jag fortfarande i sängen och funderar på att kanske äta frukost snart. Jag kan heller inte sova när jag är täppt i näsan utan är totalt beroende av nässpray, som den skäggige såklart inte hade någon. Så jag har sovit lite halvdåligt. Inte bra.

Hemfärd sker i alla fall på onsdag. Sen blir det en intensiv dag på torsdag med träffar hit och dit för att sen fara mot norr på fredag. Så två frågor. Kompisträff torsdagkväll?!? och Mariah, vill du kanske färga mitt hår?!? NEJ, det är ju hockey på onsdag. Tre frågor, vilka är hemma på onsdag?

Nu ska jag snyta mig och vänta på våra bästa år.

söndag igen

En söndag i sängen. Datorn framför mig, tv:n på och en pojkvän bakom mig, som snarkar lite med jämna mellanrum. Men han är söt. Så söt så han förtjänar en ordentlig presentation...

Han heter Fredrik, men går under namnet skäggfredrik. När jag får mina utbrott på saker eller tex klagar på mina blåmärken lägger han huvudet på sne, säger naaa och skrattar lite. När mitt svintohår står åt alla håll och kanter (tänk penntroll) håller han i mitt ansakte och säger vad söt du är. När jag frågade hur långt Vasaloppet var så svarade han en (1) mil. Han vägrar att snusa när jag är med och han har en stor TV. Han är helt enkelt bäst.

Jag tycker väldigt mycket om honom! Nu ska jag kittla han lite på skägget så  han tror att det är en fluga eller nåt. Sen ska jag in och hälsa på grannen och höra hur hon mår....


bakfulla herrar

Två (mycket) bakfulla herrar på innebandyn:

Christian - Oj, usch. Det är inte bra att resa på sig.
Sune - Nä, haha. Man får såna där, vad heter det, blodtrycksfall.
Christian - Nä, mer höjdskillnaden som är problemet. Tunnare luft här uppe. (Ser mycket yr ut)

Annars var vi på kårallen igår och för tredje gången i rad gick jag plus på kvällen. Tacka vettja gratis inträde och pantglas som ligger och dräller/sparkas på av Cmilla.

gött

äntligen inhandlat toapapper som kom hem till lägenheten, till skillnad från förra paketet som grillades upp igår av ouppfostrade män i kostym. Najs å gå på toa med riktigt (iaf euroshoppers) papper ist för de näsdukar som fick tjäna sitt levebröd imorse... Så ni vet.

Innebandy

Varje lördag kl 15.00 (med ca 20 minuters stående försening) startar veckans batalj mellan mig och mina vänner, när vi samlas i en gympasal för två timmar innebandy. Jag som ärvt mors blåmärkesanlag bär sedan med mig sovenirer från dessa tillfällen två veckor efteråt, och gillar såklart att tala om det för alla också! Du vet väl hur jag är Maja. Så dagen till ära tänkte jag även berätta för er.

282443-42

först ser jag ut såhär, typ

282443-43

Sen sitter jag såhär och räknar...

Dagens skörd ligger på tre bollmärken och en lårkaka. Sen pryds vänsterbenet av ett två veckor gammalt märke som liknar en meteorit ungefär och högerbenet har en grönaktig ton på framsidan av smalbenet efter ett sedan några dagar tillbaka försvinnande märke. Jag ska börja med långbyxor nu när shortssäsongen närmar sig skrämmande (?!?) fort. Notera dock tröjan. Den tillsammans med mitt tjat i "avbytarbåset" måste kallas uppladdning inför kval om nåt.

tröööött!

Jag tror jag knapps suttit sen halv tio imorse. Jag är trööött! Nu ska jag helt enkelt sova och inte drömma ett jota, orkar inte med det.

Dagens bästa: Att middagen gick så bra och att den nu är över, att killarna ställde upp både på Yoga och ansiktsbehandling (hemmagjord) samt att bara ett bord brakade...och, såklart, att jag äntligen ska få sova nu!!!

jisses

Jag såg mig precis själv i spegeln. Oscarsgalan nästa med ett hår som får Svinto att verka glamoröst, läppar skrikrosa/röda från år av lypsylmissbruk och mer, mycket mer, maskara under ögonen än på ögonfransarna. Tur att jag inte har någon kamera.

Men på fåtöljen ligger världens bästa shorts...

Som alla andra

Nu vill jag också passa på att konstatera att:

LEKSAND ska spela kvalserien, kvalserien börja om en vecka!!

Svingade mig runt på mina kära vänners bloggar och läste det ena och andra om hockeyvärlden där hemma i Dalarna; abstinensen började bubbla igen. Hur kommer det sig att jag av alla människor är omgiven av mestadels anti-sportnördar. Jag börjar tappa stinget. Vet inte när det är CL på tv, inte insatt i att slutspelet började IDAG och känner inte riktigt kvalseriepulsen här ute på platten. Det håller inte, så därför blir det mitt nattlöfte nu att tjata trummhinnan ut Cmilla om hur hett det egentligen är att Belfour är i hemstan, Tobbe ska få veta hur viktigt det är att herrarna Bergenström (stolt Tess?!?) och Karlberg fortsätter producera nu när det verkligen gäller och den stackars Fredrik skall tvingas se varenda match...vägrar han så får han i alla fall låna ut tv:n. Sen ska jag under påsk springa in på Starshop och inhandla halsduk, mössa/keps, kortlek, mugg och väggposter för att få in budskapet i varenda liten LHC-plutt (å, va roligt).

för LEKSAND ska spela kvalserien, kvalserien börja om en vecka!!

home sweet

Hemma igen och har däckat i soffan. Mer än hälften av vecka har passerat och nu är det bara slutspurten kvar. Känns bra, men jag är lite nervös inför morgondagen. Killarna (som ska gå på vår annordnade herrmiddag) verkar ha lite höga förväntningar, vilket får mig att vilja skita på mig. Men det får lov att bli bra...MÅSTE MÅSTE!

Hur som. Sthlm...
Först och främst älskar jag den staden över mycket annat, eller nja, var väl och ta i. Men jag mår bra där och kan absolut tänka mig att bo där någon mer gång i mitt liv. Andra och nästfrämst så har jag gjort av med för mycket pengar, men det får det vara värt. JAG HITTADE MINA SKOR!!! Plus att jag köpte de dyraste shortsen jag köpt och en väska på det. Men det är mina "I-don't-need-a-job-I-don't-need-my-parents-I've-got-great-shorts"-shorts (Efter ca 4.40 här), och jag skä bära dem tills alla som känner mig tror att jag inte äger några andra kläder. Det kommer säkert bli en helregnig sommar...

Sen träffade jag Sofie från Hemköp farsta, jisses vad skoj det var. Så nu har jag stenkoll på alla gamla typer jag jobbade med...superkul! Mina vuxenpoäng bara hopar sig i och med dagens chai-latte...

Nui måset här sovas, ser inte ett jota för linserna är lika trötta som jag. Fullspäckad dag imorgon väntar också...

blogstopp

Nu bär det av mot nordligare breddgrader, men förhoppningslis lite varmare toner. Sthlm ligger för knäna om en timme och jag funderar seriöst på att börja packa kanske. Ska vara där ett helt dygn och har några småsaker att göra, ska bli perfekt att få lämna slätten en liten stund i alla fall. Jag är skoltrött tror jag.

Jag ska iaf HITTA mina skor, träffa Karin, se Karins lägenhet (även sova där...), fika med Sofie, fika med gänget, gå på konsert, "fonster"shoppa (antar jag att det måste bli) samt det där vanliga; äta, toa, sova...

Ses imorn!!

Ps. om ni undrar varför de dansar så tokkasst i piece of me-videon tror jag det är för att Brittan anställt dåliga (och mindre vältränade) dansare för att få henne och se riktigt fit ut. Bara så ni vet =)


eventuellt

Något som kan vara mer deprimerande än att hänga upp strumporna efter ett träningspass är att ta ner dem, och tvingas para ihop dem. Men nu är det gjort, och tack vare att jag äger en hel del ska jag inte behöva göra det på två veckor till, hehe.

Diskade nyss, som vanligt kan jag inte stoppa mig själv utan det slutade med att jag skrubbade diskhon med svinto. Skicka mig på avvänjning, rehab eller nåt annat slags läger någonstans!

Packa för en natt, borde ju vara att packa typ ingenting, varför ska det vara så svårt då? Godnattski..

95 par strumpor, typ.

Om, OM, det finns något mer deprimerande än att hänga upp strumpor (man har såklart inte tvättat på typ två veckor) på tork i ett gult tvättrum, så är det att hänga upp strumpor (då man inte har tvättat på två veckor) på tork i ett gult tvättrum efter ett träningspass som gjort en en aning spak i armar och ben.

Bara så ni vet....

Säkra vårtecken

Nu är det (läs: måste det vara) vår. Två säkra vårtecken på vägen hem:
1. jag i vårjacka
2. Gubbarna som spelar jättekrocket på gräsmattan vid flammanskogen, de är ju så söta.
Väntar spännt på tussilagon. Och så fattas mina nya skor också, som jag hoppas finns i sthlm. Sen är det bara att sätta sig å vänta på en antågande sommar (?!?)


barnhem

Nu har jag gjort bort mig. Ägnat två timmar åt en skräckfilm...eller nåt i den stilen. En psykisk sak som garanterat kommer beröva mig på all vettig nattsömn i en vecka, minst. Sen ska jag hem till Dalarna och bo i hus, vilket gör att det kommer bli cirka en veckas tillägg till insomnian. Som om det inte vore nog med det så hade jag fel i min gissning om vem som var "the bad guy". Jag satte månadens csn på mannen i huset - men mot alla odds visade det sig att det faktiskt var spökbarnen. Och som om det inte heller vore nog så var filmen på spanska, så nu kan jag inte återvända till Barcelona utan att få ryggradsrysningar bara utan texten på flygbiljetten. Nu är det väl dags för sängen, och antagligen någon form av konstant omhållning, så inte den elaka barnamörderskan kommer och tar mig...

pumpa på bara

Det är en hel del på G nu känner jag.

När jag vaknade imorse räknade jag ut att jag de senaste 28,5 timmarna sovit heeela 21. Japp, så jag borde ju inte vara trött direkt, det är jag ju inte heller iof.

Den här veckan innehåller annars:
* Ny kurs startar
* Förberedelser inför Herrmiddag
* Herrmiddag
* Stockholmsresa
* Konsert på hovet
* Plugg
* Och jag antar att mat, sova, toaletten osv också ska hinnas med.

Jag vet inte hur jag ska hinna riktigt. Det känns som om jag har mest lust att prioritera bort sista punkten, frågan blir hur bra utförda de andra blir då?!? Men idag har vi iaf fått lite gjort i planeringen och det börjar kännas bättre, ska iväg och titta på lokalen snart, och hoppas, hoppas att den inte är för liten, då kan det bli jobbigt.

För övrigt såg jag precis att 29 mars kan komma att bli en dag från "där-nere-där-det-brinner-och-han-med-horn" bor - eller så kan det bli en av de bästa dagarna någonsin! Leksand-Mora i kvalserien och tenta på förmiddagen, jisses...

Saker ni inte visste

I sömnen kan man tydligen sträcka på sig, mumla, gny, vifta på tårna, snarka och gäspa (?!?). Allt under samma tupplur. Det måste vara det som skiljer oss från aporna, vad vi gör när vi sover alltså. De sitter i träd och vi gör allt detta viktiga... Bara så ni nu vet.

Supersöndag

Somnade halvsex igår efter att ha besökt Burger king och lyssnat på Öbergs vilda historier om mellanstadievaktmästaren och gympaläraren. Magen krampade lite efter ett tag av skrattanfallen så jag bar iväg med julia, hon hem till sig och jag upp till T1. Där har jag spenderat hela dagen i sängen...själv, eftersom hyresgästen städat efter gårdagens fest på kårallen, heelöa natten. Han kom hem för en timme sen stackaren. Då hade han sovit 30 minuter på 32 timmar, så nu snarkar han så sött så.

Gårdagen bjöd i alla fall pån massvis av kul, vet inte var jag ska börja, så jag skiter i det. Ett kort på mig som penntroll kan dock dyka upp, you never know. Men nu ska jag ta en tallrik fil och müsli och krypa upp i soffan och titta på tv. Måste erkänna att jag på ett sätt älskar att inte vara hemma, då har man inte en massa måsten...typ disk. Om han fortsätter sova ska jag sen springa till Coop och köpa godis, det är jag såå värd (haha).

Trist inlägg, men jag struntar i det nu med... Haha, jag är kär.

haha, fyllebloggen igen

På riktigt denna gång. Hemma på danmarksgatan en sväng för att duscha av sig sanden och fylla på magen med något fast. Jisses, vi gick till final dö. Tacka vettja Benny Ferry (Björns bror...såklart, ni vet han som uppfann sjöskytte bland annat). Förlorade i finalen dock och kom på den "hedersvärda" andraplatsen, vi skyller på Robin. Men vi hade nog roligast i alla fall. Näni, om 25 minuter ska jag vara hos sune och ha orkat hinka i mig en liter vatten till, en låååång dag detta. Blir makaroner och falukorv förresten.

Jisses vad kul det ska bli/är/har varit. Vill passa på att rikta ett stor tack till Majvor Ferry, Bennys mormor, för att hon återlämnade min bikiniöverdel som hon lånade, mycket snällt. Haha, jag önskar alla jag känner var här just nu,

Puss puss

Detalj: Fråga mig imorn.

fyllebloggen goes morgonshow

Tentan var över, så vad passar bättre än mat från Saigon, fyra tjejer och boxen? Too bad att blogg.se inte ville vara med då.

Cmilla - Hanna, jag hittar aldrig din jävla knapp.
Hanna - Killarna brukar säga det, fast de brukar fråga lite tidigare...
(Cmilla står som ett fån i toadörren och letar lysknapp, resten ligger dubbelvikta på hallgolvet och schar)

Eller varför inte:

Cmilla - Allt ditt smisk bokförs numera på T-konton
Jag - ???
Johanna - Om rumpan blir större bokförs det på chipskontot
Jag - ????
Johanna - och mindre betyder plus på träningskontot
Hanna - Bokför vi smisket alltså?
Cmilla - Ja (skånska)
Jag - (får smisk) ?????

Morgonshowen går nu vidare med en tröött Cmilla i köket med pannkakssmet. Skumpan på är ingående och vi har lyxat till det med frysta (tinade alltså) jordgubbar. Idag ska vi sandboarda i colosseums sandlåda och regera på sandslottsbyggande. Förresten gick tentan bra.

Nu är klockan 07.19 och jag är på supergott humör, skumt.

---

Äh, det är ju dödfött å plugga, gör allt annat ist.  Tittar på Operah och hon pratar film tror jag, eller det vet jag, hon har nämligen fått mig att vilja se The great debaters. Fakta tycker jag är att det är inte många filmer med Denzel Washington som är dåliga, och denna verkar mysig. Så den vill jag se, bara så ni vet (och så att jag kommer ihåg). Han ser så snäll ut, jag tror han är en bra pappa...Denzel alltså.

Nä, nu måste jag i alla fall äta, nåt annat än choklad=)

från det ena till det andra

Gårdagen var en uppvisning i att inte plugga, och idag hägrar tenta kl 14. Åååå, va roligt (sträcker upp händerna och böjer på knäna samtidigt). Till råga på allt har jag tydligen missat att anmäla mig, så jag måste dit tidigare och sitta och uggla. Jag vill inte alls, men det ska bli gudomligt när det är över.

Frukost, påkläning, plugg, tenta, gyckelskrivning med en box, sova. Min dag i korthet.

Jag är inte bitter

längre. Inte alls faktiskt. Jag har haft en kanonbra födelsedag!

Många uppskattande (och uppskattade) sms och samtal. Två besök på tröskeln och kort på posten. På mitt köksbord står en underbar röd ros och vajar, jag funderar på om jag kan sova med den i sängen...men det blir kanske lite konstigt. Nu ska jag njuta av en bit Åre-choklad och fundera på vad jag ska göra ikväll, ut på cykeltur eller stanna hemma, cykeltur, hemma? hmm 

Hur som är jag, mot alla odds, en lycklig 23 åring. Tack alla som tänkt på mig idag, det betyder massvis!


Ja, vad kan passa bättre?

"Och vad kan passa bättre än ett paket på sin födelsedag!"

Låg i sängen och såsade, som väntat, imorse när det ringde på dörren. Cmilla, tänkte jag och drog på mig duntäcket för att springa och låsa upp dörren. Chock när jag såg att Göran (mammas "pojkvän"/Karl/gubbe eller vad man nu säger) stod där utanför och log sitt vanliga, mycket varma och trevliga leende. Han skulle jobba i Norrköping och valde (antagligen med en aning påverkan av mor) att åka hit och säga grattis. Säga vad man vill om min mamma, men känner mig gör hon då verkligen. Det var precis det jag behövde för att göra detta till en bra dag (uppmärksamhet, haha). Det var ingen frukost på sägnen, men väl ett paket med choklad från Åre chokladfabrik och ett kort med den ovan skrivna texten.

Så alla ni som undrar... Nej, det finns ingen som passar bättre än ett paket på sin födelsedag, speciellt ett som rest 40 mil med homedelivery!!


Hoppas

Jag hoppas, hoppas att jag inte känner mig lika tragisk imorgon när jag vaknar som det känns som att jag kommer göra nu. Gammal och ensam i en stor säng och med en hägrande lyxfrukost av gröt utan mjölk föramför mig, för den är slut. Har tagit en liten sovmorgon imorn med, men jag lär väl bli väckt bara för det...eller vakna av att rynkorna i pannan kliar.

Sov gott, alla ni unga och fräscha.

För slö

Cmilla var ute och sprang nyss, men jag låg och sov i soffan. När jag väl tog mig upp sprang hon för fort för att jag skulle hinna lägga mig i rydskogen och smygfota. Vilken miss... Nu ska jag laga en kulinarisk måltid, sen ska jag nog ut på gräset utanför huset och ta kort genom vardagsrumsfönstret ist.

I'll be back.

promotion

Imorgon fyller jag år. Jag vet, samtidigt som jag lider av någon slags åldersnoja så kan jag inte sluta påpeka det för alla. Som ett litet intro till den stora dagen (haha) så tänkte jag helt enkelt göra lite promotion för mig själv, eller ge lite fakta i alla fall, så alla får välja om de egentligen vill bry sig om en sån som jag eller inte...

Saker ni inte visste om Johanna:
* Ibland när jag vaknar mitt i natten är jag antingen blind på ena ögat, eller döv på ena örat
* En gång har jag sovit i samma hytt som Majas pappa Peo på en finlandsfärja. Jag har Peo-kort-brist på datorn så jag hänvisar till Maja ifall någon skulle vara intresserad.
* Nästa onsdag ska jag gå på Rihannas konsert i Sthlm.
* Jag har alvgener, fotobevis längst ner.
* Totalt antal människor som befunnit sig i min familj (som jag bott i samma hus som under längre tid) är 14 st, om man räknar med en katt och tre kaniner.
* En gång när jag var liten snodde jag barbiekläder (en top och en kjol) av en kompis. Vi inte är vänner idag...
* Lekisfröken Anki och Pappa är de som verkligen lyckats lura mig på 1 april.
* Jag HATAR löpträning, sysslar helt enkelt inte med det.
* Jag siktar stenhårt på att vinna sandslöttstävlingen på lördag, uppvärmning med pannkakor, jordgubbar och champange till frukost.
* Jag är lite småkär
* Imorn blir jag 23 år gammal

Bonus: Nu ska jag vila (läs: sova) i soffan...

image41

Jur6-tjejerna, jag längst till höger.
Alvöron om något!

Ylva, frireligös

En aning tråkigt idag i skolan och vi kom på att jag såg ut å vara frireligös. Eller, snarare, jag kände mig så i min outfit på väg hem. Såg ut som en hobbypastor i brun polo och svart kofta över, men det var ju kallt ute så på vägen hem fyllde dock koftan sin funktion. Cmilla döpte mig till Stina, men ändrade sig sen till Ylva. Man heter tydligen så när man är frireligös.

Jag funderar seriöst på att starta en ny blogg; Cmillas liv - konsten att stalka en skåning. I den tänker jag meddela vad som händer i Cmillas liv, och eftersom hon inte läser iaf min blogg kommer hon inte veta om det, haha. För allmänheten kanske det vore roligare om jag stalkade en kändis, men möjligheterna till detta är minimala, eftersom kändistätheten här är ungefär lika tät som elefantinvånarantalet i Kiruna kommun, samt att jag har möjlighet att tjuvkika på Cmilla genom titthålet. Det är inte säkert att det blir så, men håll utkik efter en länk...

mer sorg

Kom hem från skolan och solen lyste. Det måste man ju ta vara på tänkte jag och travade ner på stan (observera: travade, inte cyklade) för att kombinera motion och en desperat provning av mina skor i stl 36 istället. Ju mer jag tänkt på dem hade jag kommit fram till att de nog inte var så värst små, utan att jag bara var för inställd på 37 förra gången. Men efter att jag tillslut hittade en affär med en liten 36:a kvar och efter två och en halv minuts fotplågeri var det definitivt. Jag kan inte köpa dem! Buhu...

Mötte grannen på bottenvåningen och grannen på bottenvåningens mamma när jag kom hem med tårar i ögonen och de föreslog att jag skulle fråga om de kanske kan höra med Norrköpings-affärer och det ska jag göra. Jag är desperat, jag åker tom till dit om det krävs!!

puh

Vilket liv man lever..hehe. Nä, men i skolan till kvart i sex idag, stort är vad jag kallar det. Ska köra en repris imorn tänkte jag. Sen var det hem och dra till gymmet och börja om på den här satsningen inför bikiniseason. Problemet är att vid varje nystart är det kortare tid kvar tills det är för sent. Men jag är jag och kommer garanterat köra en nystart med jämna mellanrum (ca 1½ vecka mellan varje) fram till 15 juli då jag (faktiskt) kommer inse att det är försent och  börja smälla i mig Magnum dubble. Sen sitter man i augusti och muttrar över att man inte har några kort på sig själv i bikini att skicka in med jobbansökningarna (hmm..) och lovar att nästa år ska jag vara bättre...sen lovar man heligt och dyrt att man ska åka Vasaloppet.

*

Ang vasaloppet (igen, det var ju faktiskt bara igår sen) så har jag ett "trevligt" minne därifrån, tack vare massageterapeut-mamman, som jag ska dela med mig av senare tror jag, om jag hinner.

min bror

Min bror är en vänlig människa. Han är 17 år, går på Leksands gymnasium på SamSam-programmet och spelar fotboll. Han har dock en stor plump i protokollet, han är ett hängivet Real Madrid-fan (men vem är perfekt??). Men trots att mitt nyckelband säger Barcelona med stora bokstäver så ska jag inte vara den som är den, jag kan ju fortfarande vara stolt över lillebror.

Här är alltså en text som han skrivit, på svenska Fans, duktig lillebror!!

Jag får även tacka den lille för förtydligandet av Björns text.

Hälsning till han där hemma att på påsk ska vi upp till Åre och spela spel och tjaffsa om vem som egentligen är bäst! Ser jag fram emot...

fruktansvärt otäckt

Sitter och målar tånaglarna och tittar på tv. Roar mig med att vara bättre än deltagarna i singing bee.

Tittade på sporten också och en olycka i super-g backen. Helt fruktansvärt otäckt, så nu blev jag nästan illamående igen. Benen var vridna åt alla håll och kanter och kroppen bara kanade över snön helt apatisk. Jag är imponerad och förfärad över att de utsätter sig för de där riskerna. När (för jag borde väl lyckas med det nån gång) jag blir mamma ska jag förbjuda mina ungar att syssla med sånt. Men jag lovar att det kommer sluta med att jag bor i en slalombacke och är där och grillar korv och drick varm choklad vareviga helg...


min fars gener

Tidsoptimist, jag?! Ska aldrig mer driva med far min.

Skulle ner med Joanna till tåget, jisses. Vid tre minuter i avgång störtade vi in på centralstationen. Men hon har inte ringt än, så jag gissar att hon hann med. Det var i alla fall en vänsinnesfärd ner på gröna blixten med henne på pakethållaren. Hade en polis kommit hade jag åkt fast för det mesta, inga lampor på cykeln, skjutsning, åka mot rött och fortkörning. Hade svidit fint i kassan. Väl hemma igen var jag sjöblöt och sjuktligt illamående från Burger King-besöket tidigare. Inte gott alls! Så jag kastade på mig mjukiskläder satte igång Britney och Rihanna och körde en omgång på pilatesbollen. Nu skakar jag, men mår fortfarande illa. Ett tag drabbades jag nästan av nåt slags kräk-humör, men det skulle jag aldrig göra! Så det är lugnt, men kommande vecka ska jag leva av makrill och keso.

Oj, nu blev jag snurrig i huvudet också, ska nog sätta mig i badkaret och duscha!

vasaloppet

Här på slätten är det snöfritt och har så varit hela vintern. Jag som (tydligen) kommer från norraste norrland enligt sydlänningarna här nere, muttrar och tycker att det inte ska regna i februari, då ska det snöa. Men, vad gör man...man kan ju inte gärna sitta med huvudet i frysen hela dagarna för att få känna lite vinter. Hur som så är vintern nu äntligen fullbordad trots att ajg vare sig sett snö, åkt skidor eller pimplat på en sjö och druckit varm choklad; Vasaloppet är på tv! Klockan ringde 07.50 och på med apparaten för att se de 15.000 nissarna åka iväg. Mäktigt är vad jag kallar det. Sen har jag slumrat i sängen fram till nu och drömt att jag vann loppet själv, fast jag körde vilse i Mora på väg mot mållinjen, så eventuellt fuskade jag en aning=)

Joanna pyser hem vid sex ikväll, så vi ska nog ta os en vända till Tannefors och paret Mariah/Herman på fika.


fyllebloggen

04.30 T1

Jani, då var det dag två på Joannas vistelse och den andra dagen med ett blod av icke-rent-karaktär. Det är tom så illa att Joanna åkte hem och jag åkte hit. Jag är nog en dålig människa, men ska komma hem innan hon vaknar imorn är tanken, vilket inte ska vara omöjligt (hon sov som en klubbad säl idag iaf, hehe). Fredrik står i karantän borta vid köksavdelningen och sysslar med okänd aktivitet, det enda jag vet är att jag inte får komma dit, så jag sitter här och snackar skit ist. Imorn ska jag spela innebandy också, hur i hela världen ska detta gå?!? Kanske ska sova då, trevligt och se om herrn behagar göra mig sällskap, eller om han ska hänga där hela natten. Återkommer imorn om detta.

Puss och godatt. Och kom ihåg att alla som inte dansar har krulligt hår...eller nåt!

RSS 2.0