Maestro

Då har man varit på Lundinsgården igen och man slutar aldrig att bli förvånad. Idag hittade jag pappa jammande på elgitarr i ett rum - vilket ledde till följande:
Anton och pappa i en trum och gitarrduett på smoking water
Viktor plinkande på en synt i bakgrunden till samma låt - fast med helt egen melodi
Pappa kör gitarrsolo
Jag tar får tag i en mick och ylar lite
Anton tar över gitarren vilket slutar i att
Jag (text), Viktor (synt) och Anton (gitarr) på ett bländande sätt framställer en ny version av Spaniel (är ett land...osv) där Viktor kör egenkomponerat solointro och har stora problem med att få mig att börja sjunga på rätt ställe.

Julmarknad

Det är julmarknad i stan. Yes, jag som haft såna problem med julklappshandeln. Och vilken julmarknad sen. Men kunde köpa allt från ljus och julkransar till flamskyddsmedel. Fast egentligen var det bara ett stånd med flamskyddsmedel och 140 stånd med ljus och julkransar. Men jag ska inte klaga. De har ju tänt marschaller runt hela noret - för alla de fem människor som tagit sig ut i detta bedårande väder.

Så, mina nära och kära. Nu vet ni vad ni kan förvänta er.

Dagsinnehållet

Det där var ju riktigt kul. 3800 pers hörde jag att vi var i arenan, inte så illa pinkat när matchen gick live fem mil bort och var gratis på tv hemma i soffan. Bra drag när det blev mål var det också - ska försöka få till bevis för det senare här på bloggen. Håll utkik!

Annars fick jag jobbet idag! Tackar ödmjukast för alla grattulationer. Börjar om en och en halv vecka. Jag säger bara pengar!

Nu: ostkaka


Novemberväder

Ut på noret och harvade. Tänkte att nu är jag långt upp i Sverige och drog på mig mammas skidjacka, vantar, långkallingar, vinterkängor och drog ner mössan till näsan. Passerade övergångsställen på ren chansning och vilja. Döm om min besvikelse när sparbankstermometern endast sa 0 grader och jag nog kände några svettpärlor på ryggen. Så jag muttrade nånting i stil med långdragen förskylning hrm glömde vårjackan på tåget hrm när några hurtbullar i uppknäppt jacka passerade.


Helkväll

På plats i Leksand för de som inte förstått det och laddar inför "helkvällen". Ska till arenan och titta på hockey på en 144 kvadratmeter stor duk. Om det är någon som undrar exakt hur stort det är är jag garanterat fel person att fråga. Men i mitt huvud tänker jag mig ganska stort. Min lägenhet är 46 - så tre såna. Återkommer mer om storlek imorgon.

Men först bär det av ner på noret som jag, som den storstadsbo jag numera är, börjat kalla för stan. Hemskt va. Men det som är bra med det hela är att jag får gratis underhållning för jag börjar varje gång tokskratta åt mig själv. Stan - hahahaha!

Mor

Det var länge sen sist, så jag tror det är en uppdatering på min mamma.

Hon har lyckats få komplimangen "Du ser ut som en blandning av Carola och Lena Ph", av en gammal klasskompis.

Vad gör man då? Säger man tack och rodnar eller kastar man första bästa soppåse på karln...

Guitar hero

 Om man spelar sådär sju låtar på raken på guitar hero så börjar allt runtomkring en att röra sig ungefär likadant som det där bandet där noterna rör sig på spelet. I snabb fart åt något håll. Speciellt bilden på datorskärmen åker omkring som en packman fram och tillbaka. Hela världen gungar kan vi kalla det. Man känner sig aningen full och tycker att det är jättekul.

Grillad

Då har man blivit grillad till max på jobbintervju. Det är faktiskt galet läskigt, för om man ska vara ärlig så är det inte fråga om att man har ett dåligt svar på frågor och måste ljuga. Det är mer så att man inte har ett svar över huvudtaget för frågorna är så jäkla vaga. Men jag tror jag klarade mig okej, var kul i alla fall. Och en erfarnhet bara det. Sen sa hon att min ansökan var bra, jippi!

Jag har bakat sockerkaka också, och bara tagit en bit. Och ändå är halva kakan borta. Så nu äter jag GI-mat, vitkålssallad och lax. Och tittar på scary Tom Cruise.

Kvällsvanor åt skogen

Klockan är 22.08 och min nya livsstil med att lägga mig i tid är officiellt förstörd. Klockan är 22.08 och det är en timme och sju minuter kvar tills matchstart. Japp, dagens match går av stapeln klockan kvart över elva. Så till alla mina kära konståkningsvänner som alltid klagat på era istider - var glada att ni inte höll på med studentidrott. Det gör en inte sådär väldigt högprioriterad.

Lite snabbt uträknat är matchen klar kvart i tolv och jag är hemma tidigast tolv. Efter lite dusch och en macka är jag nog inte i säng före ett. Så det blir väl till att somna någon gång vid två. Och imorn klockan nio har jag arbetsintervju för tvinga-folk-att-betala-jobbet..  Vilken kanonuppladdning.

Suss

Nu ska det testas något nytt. Läggdags redan - 23.02. Nu förväntar jag mig underverk imorgon när klockan ringer!!

Nu får det vara nog

Nu har jag gjort det igen. Gått upp för tidigt. Trodde jag skulle ha gruppmöte vid nio - ska ha seminarium vid kvart över tio egentligen. Så dumt. Jag som är så trött. Nu har jag ju i alla fall tid att platta håret.

Lovade precis mig själv att börja lägga mig tidigare på kvällarna. Håller inte att snitta halvett eller senare...

Skidor på SVT

Äntligen är det vinter på riktigt och helgförmiddagarna är räddade. Vinterindrottssäsongen är igång. Jag får en varm mysig känsla i kroppen och blir sugen på att krypa upp i soffan med varm choklad och raggsockor och bara titta. I helgen är de i Gällivare och jag har blivit sugen på att bo i norra Sverige. Det är snö och jättefint. I Linköping ser det ut som om det skulle vara vår ungefär, men en alldeles för kall vår. Skittrist om jag får säga så. Pettersson kanske har rätt - jag är kanske ryss längst inne. Nu ska jag i alla fall gå och platta luggen och ge mig iväg på ett litet möte. Sen får vi se vad som händer, men jag borde nog hinna hem till avslutningen på staffetten.


Ego uppdatering

Gårdagskvällen bestod som sagt av sittning med 50/50-tema. Och jisses vad våra outfits blev bra. Dessvärre syntes inte det förrän man tog kort på halva oss åt gången. Först min goda sida och sedan min onda.  Men som tur är gjorde ju vi det. Såg ut typ så här...

   


Och det skedde inget makeupbyte mellan korten.


Annars ser jag numer ut såhär. Jag har även släppt några album - smurfhits 1,2,3 osv. heter de.




Inget speciellt

Hmm, håret står lite åt alla håll måste jag säga. Så det blir till att vänta med ett kort till det är tillfixat - vilket kan bli aldrig. Jag är ju till skillnad från större delen av min kompiskrets inte den mest kunniga på stylingområdet och har inte en produktsamling värd fem miljoner kronor - dessvärre! Frisören sa att jag skulle köpa nåt värmeskyddande till håret. En mössa, grytlappar, nån slags brandmansdräkt med luva?!? Eller vad?

Ikväll nalkas sittning. 50/50-tema. Innebär att man ska ha halva kroppen klädd som något och andra halvan klädd som något helt annat. Saints and sinners tror jag blev vår idé. Men jag hade dödat för att titta på hockeyn ikväll ju. Järnhammare också.

Nya jag

Två saker.
1. Jag har kommit på vem den hemliga personen är som öppnar min balkongdörr med jämna mellanrum. Han heter vinden. Jovisst. Blandningen av mitt gamla halvslitna hus och den här j***a staden är att när vinden ligger på och dunsar mot rutan så åker handtaget längre och längre upp. Sedan - när jag inte är hemma åker handtaget upp totalt och balkongdörren hamnar på vid gavel, eftersom det såklart fortsätter blåsa. Eller i alla fall en decimetersgavel. När det är nollgradigt blir det kallt i rummet.
2. Jag har spontanklippt mig. Bild imorn - kanske.

Elitidrott

Anledningen till att jag inte är någon elitidrottsspelare uppenbarade sig när Julia ringde och jag på måfå frågade när vi skulle spela nästa fotbollsmatch. Ikväll - säger hon. Jasså - säger jag. Tänka sig vilken tur att jag frågade. Min plan var ju annars att ligga i soffan resten av kvällen också, startat en liten tradition som går ut på det under dagens lopp. Men nu ska jag ner på stan och fika istället.

Ogod morgon

Kul. Mmm, jätteroligt. Jag måste åka till skolan för att ta tillbaka ett redan inlämnat PM från en låda, för att ta bort ett (1!) frågetecken som står i texten. Gah, vad glad jag är. Men när jag kommer tillbaka kan jag lova att jag ska sova så sött så.

Konsten att ansöka
















Så mycket har jag skrivit på mitt jobbansökningsbrev. Det har tagit mig...tre timmar!

Jos minä olisin poika

betyder "om jag var en pojke" på finska. På engelska blir det If I were a boy. Och när vi ändå pratar om det så är det en mycket fin låt som jag varvar min ljudbok med här hemma för tillfället.

Och ingen länk funkade, så jag bjuder på en bild på några riktiga snyggingar istället. Jämfört med oss har ju pinglan som sjunger låten ingenting att komma med.



Litauens konståkningslandslag

Cleaning lady

Idag har jag städat. Lånade en ljudbok på biblioteket också, så jag skulle ha något att göra under tiden. Kalasbra! Sen har jag tvättat typ fem maskiner och gått till soprummet två gånger. Hade blivit tre, om jag inte (smart som jag är) sparkat en sista soppåse som fotboll över innergården. Vad gör man inte för att underhålla sina grannar?! Sen har jag rensat mitt kylskåp också, vilket var äckligt - och tomt (när jag var klar). Så jag begav mig till Ica och köpte godis. Sen dess har jag mest mått illa.

Men nu ni, mina damer och herrar, har jag bara sängbäddning och tvätthämtning kvar innan Boston Tea Party. Och en massa påsar med gamla kläder i hallen - men jag tänker inte cykla iväg med dem nu. Skyller på mörkrädsla eller nåt.

Citat Morfar

Angående att Viktor varit i Uganda med skolan.

"Ja...tänk om vi hade fått åka sådär och resa när vi var unga och så. Ja (paus) då hade vi hamnat mitt i andra världskriget".

Kroppsstrumpa

Ikväll ska det spelas Laserdome. Premiär. Aldrig någonsin skjutit på någon med något förut. (och det är sant, eftersom jag aldrig träffar mål på fotbollsplanen och således inte träffar målvakten heller) (om inte den är ute och springer fem meter bredvid målet dvs). Men vad ska man ha på sig. Min rumpa är inte gjord för endast tajts kan vi säga, och ska man inte ha svart kroppsstrumpa?

Upd: Precis märkt att jag skavt sönder sturmbyxorna på insidan av låren. Inte ha dem ikväll, check. Banta, check!

Alltid lika trevligt

Det är alltid lika trevligt att hänga med paret Tannefors. De är lite knäppa. Damen i fråga kläcker väl kanske inte alltid de smartaste av kommentarer och den manliga delen satt i fåtöljen och boxades i luften. Men det är mysigt. I'll be back, skulle man kunna säga. 

Nu sitter jag och tittar på GW på efterlyst. Han är bra skön, skulle vilja gå på en föreläsning med honom. Risken finns att man skulle somna, eller börja drömma mardrömmar efteråt. Snart blir det djursadister i Insider. Man kan ju inte ha en helmysig kväll...

Puss på er alla

Trött som en katastrofstorm på sista dygnet. Så jag är hemma och vilar lite innan jag ska ner till Hanses och uggla. Najs. Sen vet jag inte om det kanske blir en burgare på Flamman med skägg & Co. Eller så ugglar jag kvar hos paret i Tannefors.

Har fått nys om ett extrajobb jag tänker söka också. Ringa och be folk betala sina skulder. Kul va. Men det skulle inte skada att få några extrakronor i månaden. Då kanske jag faktiskt kan följa med på någon av alla våra semestrar vi alltid planerar flickor. Det blir bra. Ska väl försöka skriva ihop ett brev eller nåt.


Klarade mig!

Hemma igen och någorlunda hel. Eller ska jag vara ärlig är jag helt hel, men det är så tråkigt och olikt mig så jag klagar ändå. Så jag har ont i huvudet och är jättetrött. Och imorgon kommer jag säkert ha ont i knät. Men än så länge lever jag. Vann gjorde vi också. Genom tre snygga och enkla mål sista två minuterna. Får jag gissa tror jag våra motståndare var lite bittra över det. Men det skiter jag i.  Balls of Justice är obesegrade. Najs och Godnatt!

Ska det inte snöa i november?

Mmm, vad glad man blir. Jätteglad. När man varit i skolan hela dagen och måste cykla hem i världens regnväder. Om väderguden ser till att det börjar "bara" blåsa här igen så lovar jag att jag ska vara from som ett lamm och inte klaga en sekund. Jag älskar vind. För jag och min nya väska tycker inte om regn.

Ikväll ska jag återigen göra säsongspremiär i fotboll. Inomhus, med ett studentlag. Förra premiären slutade med nackskada, jag är positiv inför kvällen.

Skojigt

Det är lite kul när man surfar runt och läser om hockey här och var på internet och så helt plötsligt dyker det upp att namn man känner igen. En gammal klasskompis eller nåt spelat bra i nåt lag som man har mindre koll på var i Sveriges långa land man finner. Bra jobbat alla ni.

Annars har jag precis klämt i mig i världens mest konstigt skapade jeans. För att få fast dem på benen krävs ett system jag utarbetade under fem timmars svettande. I magen skulle jag kunna vara gravid i sjunde och fortfarande få plats. Måste vara sydda för överviktiga i Missisippi som ätit sånt där fett som bara sätter sig på magen, typ friterad cheescake.

Mysko

Min dator har valt starsida på internet åt mig. Blogg.se. Det kan ju tyckas lite konstigt att detta sker nu, när man aktivitet på sidan varit skrämmande hysterisk. Eller?!? Annars har jag funderat på hur det kommer sig att man alltid blir bajsnödig när man kommer hem. Men inte alls lika nödig när man kommer hem till andra. Hur kommer det sig?

Erkänn - ni har också tänkt på det.


Fullstoppad

Tillbaka i Linjeboda åtta kilo tyngre. Det enda jag verkligen kan komma ihåg att jag gjort i helgen är att stoppa i min saker, mestadels ätbart i alla fall. Detta till trots tvingade jag glatt skägg upp till Konsum för att köpa en stor dogispåse när vi kom hem. Men det har varit trevligt, och riktigt busväder. Man är ju glad att man inte ligger själv och guppar i vattnet mitt ute på Östersjön när det går vitvågor fem meter från stranden. Kvällen ska nog mest handla om att äta upp godispåsen. Och kanske titta lite Gossip Girl nu. Jag har även sovit middag två gånger idag redan, så det lär väl nli en tidig kväll också kan man tänka sig.

Arg

Min förbannade, hämska och äckliga cykel har en kedja som sitter på tok för löst. Så varje gång Johanna ska rtampa så hoppar kedjan över ett kugghjul och hela Johanna skakar. Nu är Johanna sjukligt förbannad och inte speciellt trevlig och prata med. Så ni vet.

Godmorgon

Vaken och jättetrött. Måste vara efter min totala anspänning över tandläkaren igår. Men det gick super. Inga hål, inte ens några nästan-hål. Och ingen tandsten heller. Makalöst! Sen putsade hon tandrackarna lite också, det syns nog ingenting, men jag tänker gå och tycka att de är jättevita ändå. Detta skulle jag ha skrivit igår, men hann inte för jag drog iväg på hockeybockey.

Några killar i klassen har ett hockeybockeylag och har värvat oss som hejarklack, jovisst. Glorygirlz (observera med Z) heter vi. Så igår var vi där med pompoms och varm choklad. Allt hemmagjort!

Idag ska jag till skolan först och sen bär det av bort åt Söderköpingshållet. Ska till Fångö (skärgården) med skäggfredrik över helgen. Åh, mysigt tänker ni. Åh, pluggtid tänker jag!

(Åker nog hem nästa helg)


Tandläkaren

Snart smäller det! Förstå gången på, tja - 3, 4 år kanske. Jag är jättenervös. Skakar lite. Ska äta ugnspannkaka tänkte jag, det innehåller varken socker eller vitlök så det kanske kan gå bra. Usch vad hemskt. Och jag har inte ens tandläkarskräck. Tänk om hon heter Gertrud och stor och illaluktande och ger mig en utskällning. Då börjar jag gråta.

Tråkigt

Hemma igen. Och idag hade jag nästan ännu mer att göra. Eller nja, men vi har ett PM som ska lämnas in imorgon och jag känner mig väl sådär hjälpsam här hemma. Får göra så gott jag kan. Febern har i alla fall lugnat ner sig, nu kallas det nog mest förhöjd kroppstemperatur.

Hur som helst är jag uttråkad till max. Orkar inte så mycket men bara ligga i sängen är fruktansvärt tråkigt. Så jag tror att det blir till att fixa lite DH-avsnitt. Kanske ska te lite gossip girl också - så ska det nog ordna sig. Jag har i alla fall djungelvrål.

En liten gåva

Det är trevligt med sällskap. Speciellt när man kommer hem själv igen och hittar något i lägenheten som man inte direkt förväntade sig. Exempelvis tio röda rosar är najs. Eller tända ljus, mysig musik och jordgubbar. Det är också kul när det är mogen underhållning...



Hittade detta mästerverk på nattduksbordet. Och visst, den rör sig om man vill.

Sjukling

Nää. Jag har blivit lite sjuk. Återigen visar det sig att man inte ska träna! Låg vaken i dryga timmen inatt med feber och tyckte livet var mest tråkigt. Men med lite ibumetin somnade jag som en liten bäbis tillslut och vaknade med mindre feber men som en klubbad säl. Så jag blir hemma idag. Tänkte om jag skulle titta lite på film, Försoning. Har hört att den ska vara seg, men det kanske är bra. Då kanske jag somnar.

Jag som hade så mycket planerat för dagen. Pust!


Förfrågan

Är det någon av mina kära vänner, eller annat löst folk, som kommer befinna sig runt Siljans sjö den 28 november och som kan tänka sig att åka med mig och gå på hockey i mora? Såklart ska vi inte åka dit och titta på mora (vad tror ni att jag är, en jordekorre?!?), nä - tänkte titta på Leksand. Och är man desperat så är man...

Boneshaking

Helt slut efter träningen. Verkligen, verkligen helt slut! Vilken lycka när man kommer hem och får se att bästa vänneravsnittet någonsin visas på TV. Och ni undrar hur jag vet det, och jag svara att jag nog sett det i alla fall femton gånger. Tänker gladeligen inte röra mig ur fläcken på en halvtimme. Dels för att jag inte vill. Dels för att jag inte kan.

Vanlig måndag

Hemkommen från en föreläsning på det konstigaste stället hittills - Ryttargårdskyrkan. Nu var vi väl inte inne i själva kyrkosalen direkt, men ändå. Det var ett café där också, med kanske världens mest uttråkade personal. Mest överbetalda också för den delen med tanke på att de inte gjorde ett jota under tiden jag var där. Eller jo, de satt vid ett bord och hängde och sen stod de vid disken och hängde. Nu sitter jag här i alla fall och laddar inför träning ikväll. ABS tyckte pettersson, vi får väl se hur det går. Sen har jag betalat mina små traderafynd också, som jag efter många om och med erkända var fler än bara väskan. Ditt beteende har äntligen påverkat och smittat av sig tydligen Becks. Grrr.

Damma insidan av dvd:n

Mitt plugg för dagen slutade i en massa tid på tradera och en väska rikare. Produktivt värre. Nu funderar jag på om jag ska lägga ner och ta en promenad. Om det inte regnar. Eller så ska jag bara lägga ner och titta på stundande gossip girl. Eller så ska jag fortsätta plugga. Eller kanske baka någonting, städa lägenheten eller städa min städskrubb. Älskar att plugga en söndagskväll.

Barmhärtighet

På väg hem från bion igår (som jag knappt hade fattat att den hade börjat innan den tog slut (typ jönssonligan, Maja)) skulle skäggnissen pumpa cykeln. Bredvid oss på en bänk satt en kille och sov, nästan. Han slumrade i alla fall till 25 gånger på två och en halv minut. När han sen reste sig och skulle gå iväg så vinglade han en aning kanske, och nyfiken som jag är skyndade jag på fredda så vi kunde följa efter honom, och se var han skulle ta vägen. Mäkta besviken jag blev när han bara hade gått runt kröken och lutat sig mot en parkeringsautomat istället för bänken.

Så vi gick förbi på väg hem. Men efter tio meter, och efter att han (fyllot) misslyckats med att stanna en familj i en telenordekorerad volvo, kände vi att det kanske var vår uppgift att hjälpa stackarn. Så vi gick och pratade med han, fick tag på namn och adress och jag spurtade ner längs ågatan för att få tag på en taxisatckare. Efter lite ögonblinkningar till chaffören och efter att fyllot bevisat att han hade pengar samt avgett ett icke-spy löfte åkte i alla fall bilen iväg mot Skäggetorp och jag och Skäggfredrik kände oss som världens bästa medmänniskor. (Och namn och adress som vi har funderar vi (eller jag kanske) om man ska skicka ett inbetalningskort så han kan tacka).

Odds

Det blir till att lägga ner det där med att plugga idag och ägna dagen åt supergod frukost, som redan är avklarad. nu blir det en sväng på stan, lite fika, och supergod mat ikväll. Allt som uppladdning för Bond på bio ikväll. Jag satte 100 spänn på att han överlever. Var tror ni? 

Nu ska jag bara försöka stänga av tv:n mitt i Top Gear, och det är inte lätt kan jag lova...

RSS 2.0