1/5

Jag kan ungefär den sista femtedelen, redan. Eller kan och kan.

---

Jag ska lära mig bara sport (galenskaparna) flytande i sommar. Så ni vet.

Welllll

Nu har jag flyttat till mormor - vilket innebär att jag blev högst internetlös, kom jag på. Så jag snattar lite arbetstid här istället. Annars känns det rätt bra att vara näsbo igen - fast jag lär få problem med att inte hemköp finns öppet runt knuten. Men det är nog bra för figuren. Hotellfrukosten är dock inte det. Men jag överlever. 

Förskyld som jag är så kommer jag inte på nåt å skriva ändå. Sitter och nyser hela dagarna, och när jag inte nyser så vill jag inget hellre än att göra det. Springer ut och in genom hotellets entre lite hela tiden för att titta på solen. Det är så jag gör när jag underhåller gästerna.

Annars då. På onsdag ska jag vara ledig och få ansiktsbehandling.

Problem

Här är man i obyggden där varenda hushåll har sådär tre bilar. Ska det då vara så svårt att få tag på en bil med krok i två timmar?!?


Söt katt

Sitter med katten i knät. Han har varit ensam hela dagen och är kärlekssjuk. Så nu ligger han med framtassarna på datorn (och försöker få mig att sluta knappa på tråkmaskinen) och tittar upp på mig hela tiden för att buffa mig i pannan - för att få uppmärksamhet. Stackarn är ju värre än mig på den fronten. Men nu ska vi gå och lägga oss. Skägg är på Gotland, så vi har bara varandra - vi två uppmärksamhetsberoende.

Glömsk eller bara förtrollad

Satt vid mammas härbre och tittade på Siljansnäs. Vackert. Solen gick ner bakom berget bakom oss och en härlig skymning lade sig över byggden. Jag blev lite sömnig och begav mig hem mot Leksand (jodå, hem i några dagar till). Väl vid fornbybanken såg jag dock att hela himlen bakom berget var rosa och att solen inte allt gått ner så mycket som jag trodde. Och förvånad blev jag, "ojojoj, vad ljust det är". Men herregud Johanna, har du inte lärt dig det på 24 år - att det ÄR ljust vid den här tiden på året. Högst sannorlikt var det lika ljust förra året. Och året innan det. Och... Ja, ni fattar. Glömsk, eller bara förtrollad?

Sverige...eller Ryssland

Jag har inte fått min lön. JAG HAR INTE FÅTT MIN LÖN. Trodde inte sånt skulle hända i det här landet. Nu är det väl så att jag slutade för två månader sen, men det ska väl ett företag som Lindorff (ja, detta är en uthängning i enlighet med tryckfriheten i landet) kunna fixa ändå. Nu är jag förbannad, jag hade tänkt att betala hyran med de pengarna. Gaaaaah!

Annars var jag ute med katten i koppel nyss. Så nu är han inte tyst en sekund, han fick ett smakprov på friheten. Kan bli en lång (och fattig) natt det här.

Leksands riviera

'

Men idag blir det till näs och spela mjuktennis. Måste ju få en jämn bränna ju.

Inga planer

Här hade man inga planer för dagen, förutom möjligtvis att sola. Så är det molnigt. Dock börjar det spricka upp så jag räknar med att kanske kunna utnyttja solen vid tolv, där den tar som mest.

Nåt sånt här skulle jag kunna tänka mig.



Men tills dess kanske man ska gnuggalite kakel då...

Så dålig

Jag är så dålig på att gå och lägga mig. Jag vill att älskling ska vara här och göra sängen aningen mer attraktiv. För i nuläget är det en stor samling av damm, katthår, nåt täcke, skräp, papper, smutstvätt, ren tvätt, kläder, vattenflaska och piller. Känns sådär kul faktiskt...



Infall (och anfall)

Ganska oväntat, efter en dag med sol och kakelputsning i badrummet, hamnade jag på div. 2 fotboll i Borlänge på kvällskvisten. Dalkurd (eller dalkull som en viss dalkulla trodde de hette) mot Falun. Daladerby på hög nivå. Men riktigt trevligt hade vi. Efter det blev det en tur på stenarna vid barkdal och snacka skit med Joanna. Sjukt trevligt, men lite kallt efter att vi missade solen. Mygg också. Men mysigt det med. 




Imorn ska jag och lillabror slänga i båten i sjön (ta den på axeln och knata ner genom byn)



Vilket besökarantal


Hehe, känns som att det är midsommar och att alla mina trogna läsare har annat för sig än att sitta här och uggla, precis som mig. Det är ju inte direkt skrämmande många som tittat in här de senaste dagarna. 

MIDSOMMAR

Har varit hur bra som helst. Härliga människor på besök, härliga kompisar man växt upp med. Ett regn som inte besvärade alls, eftersom det höll sig borta när det skulle. Mysig bystuga, kärlek att krama på. Snart ska vi till hotellet där familjen min jobbar, och vår vana trogen bada bubbelpool. Men som sagt, jag jobbar också. Marknadsföring mot gästerna som är där och äter. Sen blir det ner till båthuset och lite grillning kanske. 

Bilder tänkte jag slänga upp också, dumt nog kan jag verkligen inte hitta kameran. Den ligger nog här nånstans under de sju madrasserna...

Svartis

Tittade på Jonnas Rhodosbilder på facebook, och blev på obönhörligt dåligt humör. Det är kallt i Sverige, min ena näsborre är ogenomtränglig och det finns inget bregott hemma. Men det regnar ju inte i alla fall. Om 30 minuter kommer Pettersson till stan så då ska jag ner till stationen och hämta henne. Sen är det bara å tagga igång, och försöka undvika Jonna hela helgen. 

Närå, skoja bara. Ska bli sjukt kul å träffa dig igen. Jag har bara nåt litet emot bruna människor.

Dan före dan före...

Jaha, imorn är det dagen för midsommar och jag får massa gäster hit. Ska bli skitskoj, men jag har haft lite svårt att jaga igång mig. Är väl helt avslappnad av all semester kanske. Det är nog en del att fixa dock imorn, men det löser vi. Pettersson kommer vid elva så då är det bara på't direkt som det heter. Dåligt väder ska det bil också, äkta midsommar alltså. Najs.

Äh, bilderna vägrar...

Jobba

Smutsig som få efter en dag med falu rödfärg fick jag precis reda på att jag ska jobba. Eller får jobba - och pank som man är är det bara att tacka och ta emot, slänga sig in i duchen samtidigt som man sveper en tallrik gulaschsoppa. Nu börjar det igen...sommarlovet.

?

Är på väg i säng och skådar en begynnande soluppgång från sovrumsfönstret
God natt - eller god morgon!


Frisk luft

Nu har jag hittat anledningen till min sviktande hälsa de senaste dagarna. Allt damm som letat sig in i huvudet genom diverse öppningar (mun och näsa alltså). Städningen har tillslut mynnat ut i en ren lägenhet men jag har betalat med 15 nysatacker, några svärordssvärmar och en hel del "tyst katt" och "ge upp" när han hårade av sig på alla pinaler jag precis hade dammat. Men det var det värt, jag känner hur den friska luften rensar mina kanaler i hjärnan. Imorgon ska jag dock förgifta mig själv igen, med målarfärg den här gången. Mamma har fått hela familjen att måla härbre. Jag tänker att det finns vissa solchanser och har redan nu lagt fram bikinin för morgondagen. När solen lyser, ryker tröjan vill jag lova!

Migrän?

Två kvällar i rad har jag nu däckat av någonting som skulle kunna likna migrän. Fruktansvärd huvudvärk och illamående. Jag har aldrig sett mig själv som en person med migrän direkt, så jag är lite rädd nu. Speciellt nu när jag, efter en dag i solen (faktiskt), kom hem och känner att huvudet är lite tyngre än vad det borde vara. Det hjälper ju inte att katten vägrar vara tyst en sekund, och jag seriöst funderar på om jag måste städa nu när det ska komma folk i helgen. 

Vuxen var det ja

Jag har tråkigt. Sitter och tittar på riksdagsdebatt om miljö. 

Vuxenkoll

Jag är lite seg. Huvudet känns tungt, halsen känns torr och linserna är nog dåliga för jag ser alldeles suddigt. Sen har jag lite tråkigt också. Väntar på jobbmöte i eftermiddag och funderar på att ta moppen ut till näs. Sen är det fotbollsträning ikväll, men skorna mina är i Linköping så jag funderar på en lösning på det problemet också. Moppen till Allans sport kanske. Höhö, ser ut att bli en dag på moppen detta, härligt att jag är så vuxen.

Juni

Vilken härlig upplevelse den fotbollsmatchen var. Hem tog jag med mig en förlust och ett gäng degklumpar (liknande nåt ett dagisbarn gjort i modellera) som vart i en frys i ca en och en halv timme. Dessa även kallade mina tår - men jag är osäker, eftersom jag inte känner av dem. Galet vad jag fryser. Ett trasigt paraply har jag också med hem till mamma. Det tog stryk av orkanvindarna utanför arenan. Hörru herr skägg, varför lämnade du kvar pyamasbyxorna men inte mössorna undrar jag. Hur som helst tänker jag nu krypa upp i soffan med varm choklad och min bok (och pyamasbyxorna i och för sig, så det var ju bra ändå) och inte göra något mer förrän isen har lossnat i lilltån, säg någon gång runt november med det här vädret utanför - skulle jag tro...

Käkproblem

Det regnar fortfarande här. Och det verkar inte sluta heller, helt värdelöst. Men jag börjar känna nåt slags behov av frisk luft så jag tänker ta med mig paraplyet och promenera bort till fotbollsplanerna snart och titta på när gamla laget sparkar boll. Annars har jag dragit på mig en vrickad käke. Vet inte hur jag lyckats riktigt, men har vissa klara problem att öppna munnen. Tandläkarbesök hade varit en omöjlighet. Tänkte gå på ett par rostmackor nu snart, får se om det fungerar bättre. Så roligt är det i Dalarna för tillfället. I eftermiddag tänkte jag titta på sällskapsresan och stryka...

Tjock hals och mer regn

Typ nyvaknad med lite halsont, som vägs upp av en bra bok. Oceans eleven på tv också. Kalas. Så jag stannar nog inne från allt regnande med Camilla Läckberg och rostmackor. Kanske till och med blir lite uppsats i eftermiddag om jag får tag på den andra Camilla. Vi får se. Om nån är sugen på att göra nåt ikväll - säg till!


Nu funderar jag

Jag undrar om jag ska titta på Pang i bygget, björn gustavsson eller sällskapsresan medan jag muttrar själv i lägenheten och lägger om Stussekattens bandage som han river upp hela tiden. AKTA DIG KATT, ANNARS TRATTEN KANSKE ÅKER PÅ IGEN! Jani, pang i byggen, Björn eller Stig H?!?

Viktors student

Och så lite efterlängtade bilder innan pizzan hemma hos far min.

Balen...

Fredda och utsikten  och Hanna var med  och jag, med märken i pannan

  

  Fin Viktor  Viktor och flickvän

Och så lite regnig student på det

Med ett huvudparaply, vad annars    Släkt eller?

Stolt storasyster  Hundarna fick också cheesecake

Lyckade tillställningar blev det med hela familjen! Och Viktor hade inte paraplyet på sig hela dagen i alla fall, ni kan vara lugna.

So lonely

Älsklignen har åkt och jag blev alldeles ensam om övergiven. Riktigt tomt, vet inte hur det här ska gå riktigt. Så jag tänkte att nåt måste jag ju hitta på. Men mamma skulle ut och dansa, Petrus skulle hänga med kompisarna, Sara håller på å flytta, Maja åkte till Arboga, Linda ligger nånstans å solar och jag försökte till och med få åka med Joanna till Arlanda och hämta Rebecca, men hon skulle åka tidigare och tyckte inte att jag i baksätet på lilla bilen var en bra idé. Som tur var ringde pappa och bjöd på hembakad pizza samtidigt som lillebror (nystudentad) gick med på att umgås med storasyster lite och ta en paus från flickvännen. Men jag saknar dig redan ändå, skäggfredrik!



Bluff och båg

Riktigt rejält förbannad är jag på sådana där företag som köper upp biljetter till arrangemang och säljer dem svindyrt på sin flashiga hemsidor, med garanti på att biljetterna är äkta. No shit, de hade de vart om jag köpt dem från arrangören också.

Inte hunnit

Balen var kalas. Solen strålade på bästa humör och utsikten var lika fin som vanligt. Nästan alla klänningar såg likadana ut och brorsan var stilig som få. Men hunnit lägga upp bilder har jag inte, och lär inte hinna heller på några timmar till. Ska garnera två smörgåstårtor och duscha nu, sen bär det av till kyrkan. Innan dess skall kattskrället till veterinären också, men det får mor sköta. Bra dag och lägga det på. Men när dagen är över och jag är en lite mindre stressad människa, DÅ ska ni få se bilder!

Ha en bra student Viktor, i regnet...


Nytt smeknamn

"Na, min lilla mjukbulla", kläckte karln ur sig. Vet inte om det är okej...


Planera

Nu börjar planering på högsta nivå. Studenten skall genomföras, sen är det midsommarfirande. Idag ska vi till Borlänge igen och titta på presenter, kläder, flygplan (till skägg) och mat till torsdag. Sen blir det två dagars bakning. Häftigt att den där lilla skiten blivit stor måste jag säga.

Ikväll är det bal också, så då ska vi till Tällberg och titta. Håller tummarna för fint väder så ska ni få se bilder sen! Just det, kameran skulle på laddning. Bäst jag gört direkt. Hörs!

Våga misslyckas Johanna

Vart en mycket trevlig kväll igår, förutom missödet med fotbollen. Och inte det att de förlorade utan att vi inte fick upp en projektor i ladan så att alla kunde se. Vi lyckades låna en projektor av föräldrarna till en kompis, åkte och hämtade tv hos pappa, åkte till pappa igen och hämtade scart-kabel, lyckades hitta batterier till dosan och få fram ett vitt lakan. Jag kunde ju bara inte ge upp. Det slutade dock med att fotbollen sågs på en mindre än 20 tums tv, men vi gjorde ett gott försök. Det var den låga mobilräkningen :)

Men det var trevligt. Satt i ladan och åt god mat och umgicks. Spöade maja i air hockey gjorde jag också, sen fick jag stryk. Det var nog lika bra att det blev jämt så vi kan umgås resten av sommaren. Sen blev det övernattning på hotell Hanses, finfin, och nu sitter vi här utslagna i soffan och väntar på tennisfinalen... Spännande!!!! 

Kattstackarn

Hemma i mammas lägenhet med blödande hjärta. Min katt är skadad. Han hoppar på tre ben och har en stooor tratt runt sitt lilla lilla huvud. Och jag sitter bredvid och ojar mig. Blödigare kattägare får man leta efter, men han ser ju så ynklig ut. Fast nog om detta.

Sommarlovet har alltså börjat på riktigt, för nu har jag till och med lämnat skolstaden. Sen kan man ju fråga sig om det verkligen är sommarlov att komma hem till familjen virrig och bli väckt på morgonen av en lillebror som missat bussen i Tällberg. Men men. Lov är det i alla fall! Idag ska vi till Blg och shoppa kostym till lillebror (samma som missade bussen, ni vet vad man måste ställa upp) som ska ta studenten. Ska visa Kupolen för Skägg också, ska bli en upplevelse - eller inte. Men ändå =)

Frukost först...

fönster

Det måsta räknas som en rätt korkad idé att tvätta fönstren sista dagen man ska bo i lägenheten på några månader, när man inte gjort det på tre år tidigare va? Bra, då slipper jag det =)

Tack förresten

Tack för gissningarna, det är nära men inte hela vägen fram så ni får lite till tid på er. Jag hinner inte nu, håller på att somna igen. Gud vad bra humör b´man blir på av att ha sommarlov!!!!

Jag lever

men har fortfarande inte internet, så jag är på överaskningsvisit hos skägg. Karln drog på bio så jag åkte och la mig i hans säng - och somnade. 

Men det är inte allt som händer i mitt liv, vilket är tur. Jag skulle nog vilja säga att psyk skulle ha fullt upp med mig om jag inte hade nåt mer än så för mig. Nädå, jag har gjort klart mina tre år på Liu nu. Uppsatsen är från och med halvsex idag klar och betygsatt och jag har sommarlov. Ett VG tog pappersrackarn hem också. Mycket trevligt. Detta firades ikväll med den godaste hamburgaren jag ätit på NH och nåt glas rödtjut. Sen åkte jag hem och somnade alltså.

Imorgon blir det städning av lägenhet, tvätt och tömning av kyl och frys. Har fått för mig att jag nog kan spara ett och annat behövligt öre på att stänga av elen i lägenheten. Men detta måste dock vägas mot vad det kan tänkas att kosta att köpa ny spenat och nya haricot vert när jag kommer tillbaka. Så det blir väl till att kalkylera lite på det imorn också. Allt skall i alla fall fixas tills det blir avfärd till Dalom på fredag. Sommarlov var det. 

Då kommer jag och skägg och intar landet vid siljan...

RSS 2.0