The last day of april





Jag har väl aldrig varit något storfan av valborgsmässoafton. Tog många år innan jag över huvudtaget tog mig in till Leksand för att "dra runt" med övriga fjortisar - och väl där lessnade jag mest direkt, eftersom man på den tiden trodde det var högsommar från och med första smältdroppen från taken och därav såklart hade för lite kläder på sig. Så jag lämnar valborgsfirandet till de som gillar att bränna saker. Däremot fyller ju kungen år och jag är ju inte den som tackar nej till en tänd grill och trevligt sällskap. Därav packas systempåsen och matväskan och vi drar till norrare förorter för att hälsa på familjen Hanna.

Som det ska

Efter ett tidigt uppvakande, helt av sig själv och utvilad, bev det vad som endast kan beskrivas som livskvalitet, frukost på balkongen och filosoferande om livet (läs: huruvida karln skall ändra sin tatuering eller inte). Solen strålar, fåglarna kvittrar och Fredda har döpt varenda en av dem. Stefan hette den som var mest ihärdig vad det gällde partnerletning.



En livsreflektion

Dåligt bloggande på senaste. Detta helt enkelt för att jag lessnade på att klaga över mitt liv och uppsats. Men med sol i sinne och torsdagens handledarmöte i färskt minne säger jag nu att det går bra. Jag ska klara av det där, det lovar jag mig själv. Det kommer nog inte leda till världsberömmelse, men om man siktar mot stjärnorna och allt det där. Och jag kommer ha ångest igen på måndag. Men nu vet jag att jag är på rätt väg i alla fall och att jag förhoppningsvis kommer vara klar med ett stycke examen till sommaren. Så nog med klagosång och in med sol och vår och en positiv Johanna. Nystart!


Let's say hooray!

Morning has broken

Tänk att man överlever sådana här nätter också. Alla lägenhetens ventiler står maxöppna, balkongdörren är öppen och sovrumsdörren är mer än öppen men sängen agerar ändå bastu goes överhettad. Till det har jag från och med inatt tyckligen börjat drömma med reklampauser. Inatt var det en raklam om vitfärg som var hetast, eller i alla fall mest frekvent förekommande. Till det den ständiga ångesten (ni har hört om den förut va?). Men nu är jag uppe och redo för att ta tag i den här guds förgätna dagen. Jobb, handledarmöte och AW står på tapeten i tur och ordning. Önska mig väldigt mycket lycka till (med den mittersta, resten bör jag klara).

Just an ordinary day

Gröten är kokad, balkongdörren står öppen, mjukiskläderna är på. Om det inte vore för att jag har handledarträff imorgon och har absolut noll koll på vad jag håller på med och vad han kommer säga - och därav har världens ångest - vore studentlivet kanske inte så illa ändå.


Ett bibliotek

Tog mig till skolan för att låna lite böcker jag BEHÖVER till uppsatsen. Hittade dock ingenting i stort sätt eftersom internets beskrivning om vilka böcker som ska finnas på vilken hylla stämmer noll med verkligheten. Någon bok hittade jag på fel ställe, de flesta hittade jag inte alls. Väl hemma och efter en liten genomgång av min hylla (den jag har fått mig tilldelad av karln efter att "bokjävlarna ligger ju överallt") i väntan på att lunchen ska bli klar insåg jag att jag kanske faktiskt inte BEHÖVER fler just nu. Jag kanske ska börja med de jag har.



En magisk morgon





Detta var vad jag lyckades fånga i kameran den där tidiga morgonen. Som sagt, en hel del kvar att jobba på. Men jag var å andra sidan mycket nyvaken och på konstant spänn för att farmor skulle vakna, se mig och ringa psyket - så som jag såg ut.

Bästa da'n

Det här vart kanske den bästa dagen någonsin. För det här, mina damer och herrar, var dagen när vi hittade vårt grovsoprum. Ni anar inte så vi har letat. Ansenliga gånger har jag tagit hela nyckelskåpet (som må vara en krok bara men en stor krok som det får plats förvånansvärt många nycklar på), gått kvarteret runt och försökt ta mig in i varenda dörr jag sett helt utan resultat. Men idag hände det. Det kan vara så att vår bonnighet tog över och vi helt enkelt knackade på hos grannen och ställde en rag fråga, men i så fall kommer vi givetvis aldrig att göra om det. Men vem tänker på att titta på GAVELN på huset som låg på rätt adress? Inte jag uppenbarligen. Så nu har jag till min stora fröjd stått och källsorterat glas vi samlat på oss i ett halvår - och har aldrig varit lyckligare. Utemöbler har vi skaffat idag också, så nu blir det middag på balkongen.

Livet har sannerligen varit värre.



Bildkavalkadski

Har haft den bästa helgen hemma hos mor och far. Första gången på sisådär åtta år jag bodde hos pappa min ordentligt, så det var riktigt kul faktist. Kan vara för att det är den allra bästa platsen på jorden - kanske. Full fart har det varit också, som vanligt. Bara det faktum att det är tio pers runt matbordet (alltid kompisar till nån unge hemma där) är svårt att vänja sig vid när man är van med mig, karln och möjligtvis biggest looser på tv:n. Trött i öron och huvud, jomenvisst. Blogg har det dock varit dåligt med, både skriva och läsa. Så om er statistik på sidvisningar har sjunkit drastiskt vet ni anledningen från och med nu. Men livet vandrar sin lilla gång och nu är det back to business igen.









Bra start

Halv sex imorse slog jag upp mina grön/brun/gråa och insåg att jag behövde gå på toaletten. Väl ute ur sovrummet såg jag sjön ligga med en dimslöja över sig occh solen hade precis tagit sig över talltopparna. Så det var bara att skaka av sig sömnen och ta sig ut med kameran i högsta hugg för att försöka fånga något av den magiska skönhet som var där ute. Vi kan väl säga att jag lyckades sådär. Jag har en hel del att jobba på vad gäller naturfotografering i trollska omgivningar. Men det blev bilder i alla fall. Sen kröp jag ner i sängen igen med stelfrusna händer och somnade gott nära min bästa vän. Man kan ha en sämre start på en dag.


Mina bilder kommer sen..

Påskstart

Idag var en sån där dag när jag kom hem från jobbet efter en kortdag och skulle plugga inför den stundande påskledigheten. Men jag tog och somnade i soffan istället. Låg här och sussade i goda två timmar, tror det är någon som är lite söndersliten just nu. Hela min kropp säger ifrån. Jag är redo att sova vid sju på kvällen, sover ändå dåligt när jag väl går och lägger mig och har fått utslag på bröstet och i pannen (för jag vägrar tro att det är finnar). Stressad gissar jag. Därför blir det superskönt att lämna böckerna hemma och imorgon dra till världens bästa Dalarna över påsk. Ska umgås med min (i och för sig) genomstressade familj, låta tiden gå vid farmors fikabord och kanske ta en vända på gymmet.

Så nu blir det packa i väntan på att karlns matlagning blir klar.


Ett måste

Jag erkänner, jag är überdålig på att titta på youtubeklipp och liknande som folk lägger upp på blogger. Likförbannat gör jag det själv då och då, bara för att reta ödet lite kanske. Men nu har jag faktiskt en film här som ni bara MÅSTE se. Det finns inga ursäkter. När/om/nästa gång jag träffar en av mina läsare kommer jag hålla förhör i den här videon för det är nog nästan något av det vackraste jag sett. Sånt där som gör att man blir glad över att få bo på den här jorden och leva sitt liv. Helskärmsläge bör intagas.


The Mountain from Terje Sorgjerd on Vimeo.

 

"This was filmed between 4th and 11th April 2011. I had the pleasure of visiting El Teide.
Spain´s highest mountain @(3718m) is one of the best places in the world to photograph the stars and is also the location of Teide Observatories, considered to be one of the world´s best observatories. 

The goal was to capture the beautiful Milky Way galaxy along with one of the most amazing mountains I know El Teide. I have to say this was one of the most exhausting trips I have done. There was a lot of hiking at high altitudes and probably less than 10 hours of sleep in total for the whole week. Having been here 10-11 times before I had a long list of must-see locations I wanted to capture for this movie, but I am still not 100% used to carrying around so much gear required for time-lapse movies.

A large sandstorm hit the Sahara Desert on the 9th April (bit.ly/​g3tsDW) and at approx 3am in the night the sandstorm hit me, making it nearly impossible to see the sky with my own eyes.

Interestingly enough my camera was set for a 5 hour sequence of the milky way during this time and I was sure my whole scene was ruined. To my surprise, my camera had managed to capture the sandstorm which was backlit by Grand Canary Island making it look like golden clouds. The Milky Way was shining through the clouds, making the stars sparkle in an interesting way. So if you ever wondered how the Milky Way would look through a Sahara sandstorm, look at 00:32."

Beskrivning från: http://vimeo.com/22439234


Godmorgon, eller?

Vaknade idag med någon form av total morgondepression. Ni vet, känns som jag aldrig kommer få sova igen, som om jag aldrig kommer få vara ledig igen, som om solen aldrig kommer skina igen osv. Till det har jag haft en hemsk natt med sömn lika god som en uppåttjackad kratta, med drömar som skulle få en fantasyfilmmakare att bli grön av avund. Men nu är jag uppe och åker och gör mina timmar på jobbet. Ha en fin dag kära läsare, cause I don't :)


Pluggmusik

Jag vet inte hur många av mina läsare som är studenter, men för er som är det eller funderar på att bli det (ve och fasa) så har jag bästa pluggtipset.

Lyssna på soundtracken till Tron: Legacy, Inception och Batman begins. Som balsam för en trött och sliten pluggsjäl och samtidigt lagom peppande så du inte somnar men inte tillräckligt specifikt för att du ska kunna nynna med. Så släng ihop de tre dyrgriparna i en spellista på spotify, tryck på shuffle och stick ner huvudet i böckerna. Innan du vet ordet av det har du skrivit tio sidor. Dravel på hända, men tio är alltid tio.


Jag har givetvis massa andra pluggtips också på lager, typ i stil med; ekonomi är endast och alena hittipå, antagligen går det bättre om du inte sitter och har kafferep dagarna i ända och det må vara kul när Sverige vinner i skidor - men du är aningen ofokuserad på föreläsaren om du ägnar 95% av din uppmärksamhet på SVTplay. Låt mig veta om det verkar vara ett intressant ämne!

Minibäbisar




Har stått och tittat på dessa raringar idag och formligen sett de blomma ut. Älskar våren något enormt just nu.

Nu är det dags igen

Min käraste människa tar i detta nu fram strykjärnet. Jag stålsätter mig inför den svärm av fula ord som kommer hagla från nu tills dess att "skjortjäveln" är slät. Same procedure as last evening.


Dinna'

Hade tvättdag idag och fick lov att kompensera allt det tråkiga med något roligt. Så jag lagade finmiddag. Eller fin och fin, men god var den i alla fall och jag fick göra av med negativ tvättenergi på att pyssla i köket med att göra diverse vinegretter och marinader. Det blev lite fläskfilé i någon ihopkokad marinad med tillhörande chèvresallad - innehållande storfavoriten rödbetor. Bara för att fick det bli en äppelpaj också, ihopsnickrad medan jag fick mig ett härligt samtal med besta fröken Tess. På det hela taget alltså en riktigt lyckad eftermiddag trots tvättstugeeländet.


Maten, här i matlådeformat med uppäten ost, hehe.

Färgglatt var det här

Helgen har nu gått åt till att plöja ljudbok och måla. Det blev även ett par hederliga gamla vänner-avsnitt när ensamheten trängde sig på på kvällskvisten. Det är skönt att vara själv ibland, men det är banne mig bättre att vara tillsammans. Ingen uppsats så långt ögat nått i alla fall. Det jag lyckades skapa var i alla fall detta:


En vit vägg.


Ett föredetta vitt bord med diverse tefläckar, kaffefläckar och andra oidentifierade fläckar blev vitt - bara.



Fyra trasiga stolar blev lagade, två smutsiga, nötta och dassiga stolar blev vita. Tanken är väl att fyra stolar ska bli vita, men allt har sin tid.


Kökspall blev, japp, vit.

Tonight's





Lördagsmotion

Det här är ett sådant där tidsinställt inlägg. När ni läser detta sitter nämligen jag på en cykel för att trampa mig till Farsta centrum för att - hänga lite. Har liksom inget bättre för mig (läs: uppsatsen finns på datorn hemma, men ICKE på pakethållaren) och är på pysselhumör. Så jag hoppas hitta något jag kan sysselsätta mig med ikväll. Någon med ett bra förslag, skaffa twitter och twittra mig det. Pronto!


Den röda springaren.

Favvomat

Gårdagens grill slutade för min del med en ostgrill à la halloumi medan köttet på tallriken bestod av charkuterier. Det är nog kanske det godaste jag vet. Felino, Serrano, rostbiff, magnifico, hederlig tysk salami, prosciutto, rökt magisk skinka osv betyder bara lycka i själen (nej, magen). Så igår beslöt jag att så fort vi pallrar våra små nätta bakar till en affär med utemöbler, och får med oss ett set av sådana möbler hem, kommer det intagas charkdelikatesser på vår balkong flera gånger i veckan hela sommarhalvåret. Hur taggad är jag!


(Bild från stockfood.se)

La premiere







Det blev en riktigt härlig kväll. Lite kyligt när solen inte längre nådde över hustaken, men skam den som ger sig. Premiären för två år sedan skedde mitt i vargavintern (om ni frågar karln och Cmilla) så det här var ett framsteg. Efter maten blev det umgänge och nostalgitripp tillbaka till när studentlivet var på topp. Om någon någongång behöver en sång med omgjort text där texten inte är helt rumsren, let me know. Jag har några på lager. När killarna sedan gick ut tog jag över musiken...

Änka

I helgen är jag gräsänka. Karln har gett sig iväg för grabbhelg och jag valde, fönuftig som jag är, att inte följa med. Först var jag övertygad om att jag skulle plugga hela helgen, men partnern min förbjöd mig. Helg är helg, tydligen. Så jag har gått hela vecka och försökt komma på saker att göra istället. Nu har jag fått till så mycket i mitt lilla huvud så jag kommer få problem att hinna med allt, men då kanske uppsatsångesten håller sig borta i alla fall. Har förresten gjort ett litet genombrott idag (tror jag) så det känns lite bättre. Första pit-stoppet på helgschemat är hur som helst grillpremiär ikväll hos Pettersson. Så trots att det är rätt tidigt fortfarande så tar jag nu helg. Sätter på musik, målar naglarn och beger mig till Ica för att köpa kött. Kalas.


Plugga hemma

Idag har jag plugga hemma-dag. Tidigt imorse bunkrade jag mig i soffan, satt tv:n på ljudlös och satt datorn i knät - redo för att läsa uppsats och rättsfall om entreprenad. Taggad till tårna, det var så ambitionen sprutade ur öronen.

Då brakade någon form av helvete löst. Jag har nämligen ett dagis precis nedanför balkongen. Barnen började snällt dagen med att leka hunddagis, för det är ju så mycket roligare än vanligt dagis. När hundimitationerna började lägga sig togs tydligen något enhetligt beslut om att dagens utomhuslek skulle ackompanieras av melodifestivalskivan. Sagt och gjort. Barnen där nere hoppade runt till 'in the club' och 'elektrisk' för fullt. Efter ett tag började jag dock ändå känna mig lite tillfreds med det hela, tänkte att Eric Saade måste ju komma snart. Men antagligen (tydligen) är det kanske inte okej att låta barn sjunga om att de vill bli populära för att de trånar efter tjejer (som de vill idka en speciell sorts umgänge med) så när det började närma sig körde dom om låtarna de precis kört. Alltså blev det Danny och den där unga tjejen en gång till, och en gång till, och en gång till. När jag sedan tänkte att någon form av gräns var nådd började syrenen från bygget på andra sidan stora vägen här borta ljuda, vilket innebär att de ska spränga. Sprängningar innebär i sin tur att mitt hus skakar.

Någonstans där tog jag pluggpaus och har väl inte riktigt avslutat den ännu.


En nu tom gård, de är nog inne på lunch.


Vår på balkongen.

Patriot

Ni har väl vid det här laget förstått att jag är en patriot av rang. Jag tycker, och kommer alltid tycka att mitt Dalarna och min sjö är det finaste stället på jorden. Därför blev jag glad när jag hittade den här bloggen, för att få se lite röda stugor här mitt i Stockholmsbetongen.

Bara kolla vattnet.

Bara kolla husen.

Bara kolla skogen.

Matilda




Vi hamnade på en lekplats modell större med vansinnig många barn i alla åldrar. Till och med jag var överväldigad så jag förstår Matilda som var helt fascinerad och stod med stora ögonen och tittade på allt spektakel. När hon inte var helt betagen av sin hink och spade det vill säga. När jag gick uttalade hon de bevingade orden "hedå 'anna". Gissa hur mycket hjärtat blöder dårå.

Drömtydning

Drömde härom natten att jag glömt ta ut ena linsen, så jag tog helt enkelt ut den (i drömmen alltså). När den väl var ute kom jag dock inte ihåg vad jag skulle göra med den, tills det slog mig att jag såklart ska svälja den och skölja ner med vatten. Så det gjorde jag. Sen gick jag där i typ fem drömminuter och tyckte att det kändes konstigt i munnen och att det kanske inte var så man skulle göra. Efter de är fem minutrarna kom jag så på att det var ju p-piller man ska svälja på så sätt, inte linser. Sicket pucko jag var.

Sen vaknade jag/drömde något annat ett tag.

När jag sedan skulle sätta i linserna på morgonen kom jag på den där drömmen och stod och fnissade i badrummet medan jag funderade på vad det kunde betyda (tilläggas ska att jag aldrig varit ett sådant där drymtydningsfan och tror att drömmar mest är galet påhitt). På kul gick jag ändå och kollade så jag tog p-pillret kvällen innan, vilket jag var säker på att jag gjort. Men se det hade jag glömt. Mycket fascinerad över min hjärna måste jag säga, som uppenbarligen har bra mycket bättre koll än jag själv.

Friskus

Jag överlevde natten, tackar som frågar. Ingen magsjuka än så länge däremot en förmiddag späckad med uppsats och ett inplanerat brödbak, innan det som sagt bär av för att umgås med min namne Matilda. Morbor säger att hon är som en papegoja och upprepar det sista orden i varje mening man säger. Det innebär att det kan bli en hel del meningar som avslutas med "Johanna". Måste ju lära ungen nåt vettigt.

Risigt


Bion blev framskjuten till imorgon på grund av att tjejen i förhållandet kände sig allmänt risig samt att konsulten i förhållandet ska upp tidigt imorgon. Dessvärre kläckte mannen, precis när jag satt och kände mig mest risig, att många på jobbet är magsjuka, vilket direkt fick mig att starta en toalettvaka. Förkylningar ain't got nothing on me, men magsjuka däremot. Går det en magepidemi (förutom vinterkräksjukan av någon anledning) så kommer jag med all sannolikhet få den innan den ens hunnit ta sig till magepede... Så vi får väl se om mina förberedelser inne på toaletten kommer till användning, I sure hope not.

A better place

Idag är jorden en lite bättre plats att leva på. Morbror ringde precis och hörde om jag hade lust att pausa uppsatsstudier imorgon för en lunch och lite barnvakt åt världens goaste kusin. Inte för att det egentligen var en snäll förfrågan, det var mer en vädjan från en pappaledig man som är i desperat behov av att gå till frisören. Men jag är inte den som tackar nej till betald lunch och lite bäbissnack. Lite bättre var det.


Biograf

Planerar bio för kvällen. Man får nämligen äta godis när man tittar på film (har jag berättat om de gånger när jag beslutat att köra endast popcorn eller godis och fått springa ut för att "det tog slut"??). Filmutbudet är jag dock lite tveksam till. Så vad ska vi väjla? True grit, the kings speech, the adjustment bureau eller justin bieber? Behöver er hjälp.

Mer hår

När jag var hos frisören som klippte mitt hår enligt tidigare klagosång tog hon även ett hårprov på mig. Hon är tydligen hårolog. Jag fick diagnosen fint hår. Det låter ju lysande tycker ni då, men där tycker ni fel. Beskrivningen "fint hår" är endast en omskrivning för "tunt hår som går sönder vid minsta vindpust och som inte gör som du tycker att det ska göra". Sagt och gjort. Imorse när jag gick till skolan var håret svallande vågit med en volum som fått våra bästa år-Marlena att bli grön av avund. När jag sedan kom till skolan var håret platt, rakt och lika glansigt som en avdankad paljettväst från 80-talet.

Så "fint hår" betyder alltså INTE fint/vackert hår, på samma sätt som "ditt HIV-test var positivt" inte betyder grattis. Så ni vet.


A to the B 04

Jag har lagt någon form av köpstopp på mig själv fram till slutet av maj. Nu är jag kanske Sveriges sämsta shoppare alla kategorier redan innan, eftersom jag aldrig köper något kul utan gör av med pengarna på strunt och tråkiga saker, såsom skidstavar och skidvalla. Men nu tänkte jag att jag inte ens skulle inhandla strunt utan mer inhandla inget. Det smärtar då så oerhört i själen när jag på allvar funderar på att bryta detta löfte till mig själv för att inhandla (fanfarer och trumvirvlar) ett standardavtal. AB 04 mer bestämt, finnes för 119 kronor här för den som är intresserad.


Går bra nu

Nä, hade inget roligt att komma med nu heller.

Frisyren



Jag klippte mig ju för några veckor sedan. Efter att man har blivit av med lite hår är man alltid lite skeptiskt (eller i alla fall jag). Håret måste ju "lägga sig" som det så fint heter. Det brukar väl ta en vecka sådär. Men nu har det gått mer än en vecka och jag är banne mig inte nöjd. Det var en gång som detta hände och samma sak har nog hänt igen. Efter en noggrann undersökning har jag kommit fram till att halva håret är lugg och den andra halvan är ... frisyr. Det är en snedfördelning tycker jag, men har inte hittat någon vetenskaplig data på det. Men känslan säger att det blir mycket hårspännen, tofsar, luggflätor och mössor i fortsättningen.

A day goes by, ready for the next


Det blev en helt okej dag faktiskt. Jobbet gick bra, i skolan fick jag något gjort och lite skjort-rescue-mission och en dusch senare känner jag mig redo för sängen. Allt för att ta tag i't igen imorgon.

Negativ energi

Varning varning. Jag har kommit på att jag för tillfället är en sådan där energitjuv, som det så modernt kallas, just nu. Så för tillfället är nog detta fel ställe att hänga på om man vill bli upplyft och peppad i livet. Men just nu är det för mycket i mitt lilla liv. Uppsatsen har tagit kål på mig hela helgen (fast jag inte gjort något åt den), jag drömmer konstiga drömmar hela nätterna (om polygami, men jag är inte med - det är bara konstigt ändå), min kropp växlar från kokhet till iskall precis som den själv behagar, jag hatar min ekonomi och så vidare. Det är tusen små saker som vuxit i mig likt en deg med för mycket jäst i. Och jag vet att det enda sättet att ta sig ur är att fortsätta. Få klar smågrejerna, prata igenom det andra, gå upp varje morgon och gå till jobbet/skolan. Men det enda jag egetligen vill är att ligga i armarna på han som betyder mest och gråta en skvätt. Men studier och min erfarenhet visar att någon uppsats knappast blir skriven på det viset.

Dagens outfit

Nepp, det är inte en polar'n och pyret reklar. Det är bara jag.




Tröja: Randig herrtröja från något märke, fyndad för dyra pengar på lager 157 (kassörskan drog mitt kort inte en, inte två utan TRE gånger).
Undertröja: Randig, Zara.
Byxor: Syns inte på bilden, men hästensrutiga (hej hopp missmatch)
Mössa: Randig och snodd från karln
(I bakgrunden) lägenhet: ostädad

Duktig lördag

Jag har varit på gymmet en sväng idag. Risken fanns att jag annars skulle ha fastnat hela dagen i sängen framför datorn och serietittande - och sen slutat dagen med en rastlös kropp och ett grinigt sinne. Så jag känner mig duktig. Och som om det inte vore nog sitter jag och äter kikärtsbiffar och känner mig galet nyttig. Nu råkar de i och för sig vara väldigt goda så det är ingen uppoffring. Det bara låter sjukt bra.



Kikärts- och morotsbiffar med curry.

Flower power




Det är vår i Stockholm. Ute, absolut med strålande sol men framför allt inne med fina "riktiga" blommor. Det luktar så gott så fort man öppnar ytterdörren. Blomman som förekommer på bild nummer två och tre har jag aldrig haft hemma förut, trots att det är sån där som säljs överallt. Jag köpte den när den var en liten lök och nu stoltserar den såhär. Jag ser ett som ett mirakel, men sen har jag ju lika gröna fingrar som en smurf också. Inte kan jag heller komma ihåg vad den heter, så snälla hjälp mig så jag kan köpa en ny när den här somnar in för gott.

On and off

Jag skulle med ut. Bara för en liten stund, träffa Hanna och bara pröva på det här med uteliv lite. Men när klockan slog 23.00 och vi fortfarande inte lämnat lägenheten (och jag alltså hade mindre än 3 sekunder till närmaste säng) kastade jag in det berömda badlakanet och låste nöjt dörren efter herrarna som begav sig ut i natten. Vad är väl en krogrunda på stan när det hägrar ett berg med disk i köket (och ett duntäcke i sovrummet)?

Systemvetenskap

Min kära livskamrat har besök av gamla pluggpolare och vi har slagit oss ner för ett glas. Väldigt trevligt förutom att jag inte förstår ett dugg av samtalen, det är SQR, GDB, JGK, PPR, SEL, LRÖ och diverse andra benämningar hit och dit och jag bara nickar och försöker se intelligent ut. I själva verker förstår jag såklart ingenting, så jag målar naglarna istället. Och dricker vin.


Handledarträff

Nu har jag suttit i möte med handledare i tre timmar och svettats. Vilken skräck det är att skriva uppsats, konstant nära magsår och med en varierande stor ångestklump i halsen dagarna långa. Jag fick i alla fall inte mest skit men inte minst heller så nu blir det till att ta sig i kragen och köra gärnet fram till juni. Han sa att jag inte verkar helt fokuserad och där satte han då huvudet på den berömda spiken så det skrek om det. Så från och med nu blir det inget annat än att skriva uppsats och kanske jobba någon gång ibland. Ni får väl tillbaka den roliga Johanna ca 15 juni, för då ska jag vara fri som en fågel!


Två timmar till tåget hem..

A

Under hela min studietid i Linköping fanns det ett hus som var huset över alla de andra husen; A-huset. Det var där man ville vara när det skulle tentapluggas, grupparbetas eller bara låtsasstuderas (medan man satt och fikade och snackade skit). Skulle man ha chansen på ett bord i detta åtråvärda hus fick man vara ute i tid, vilket jag sällan var men mina studiekamrater fixade åt mig (tacksam!). Idag är jag här igen och det ser ut såhär:



Jag fattar inte. Har jag så dåligt rykte på byn eller har jag missat nya innestället. Känner mig vilsen - i min egen bakficka, typ.

Spontan

Det är två saker som jag spontant inte tycker är roliga klockan fem på morgonen. Att klockan ringer är för illa, och att den enda välfungerande uppvakningsmetod jag känner till - skvätta vatten i ansiktet - inte fungerar eftersom jag har världens största finna i pannan som skiker elakt när någonting, vad som helst, träffar den.

Veckans mat

Det finns ju mängder med företag som erbjuder en sådan där veckokasse med mat. Personligen älskar jag att handla och springa runt med en lista bland hyllorna. Däremot är det lite problem med inspirationen ibland, att komma på vad man ska laga för delikat. Fredda å sin sida är väl en förespråkare för de enkla i livet och har propsat på idén med matkasse från första dagen vi flyttade till Stockholm. Nu har vi äntligen hittat lösningen. Veckans mat, klar och planerad och recepten verkar vara lätta. Så får jag gå och handla frukost:

Connys matkasse. Perfa.

Ovana

Jag har skaffat mig en dålig vana, den att glömma passerkortet till jobbet. Glömmer jag det blir det först och främst trubbel att ta sig in på jobbet, och när man väl klarat av det så blir det ännu mer trubbel att ta sig in i datorn. Det brukar gå lite olika lång tid innan jag kommer på at jag glömt kortet. Vanligtvis har jag tagit mig en eller två tunnelbanestationer, någon gång har jag tagit mig till jobbet eller som idag när jag tog mig i stort sätt fram till perrongen innan jag kom på't. Då var det bara att vända, två minuter hade jag på mig. Så nu sitter jag här på jobbet, både med passerkort och ett hiskeligt illamående från en högst oönskad löptur sådär på morgonen.

Vårtecken?

Jag och nacken hängde här hemma hela dagen och blev monsterdeppiga. Jösses så ohälsosamt det är att vara hemma ibland. Så när vi (återigen jag och nacken alltså) skulle möta upp karln på ICA tog vi och gick lite tidigare för att leta vårtecken och försöka se om man kanske kunde få känna en touch av solen på sin bleka hy. Kan inte säga att mitt neighborhood bjöd på enorma vårkänslor direkt, men solen sken mellan husen i alla fall.








Tillslut hittade jag i alla fall lite blommor. Vi bor vid skogskyrkogården (världsarvsmärkt och allt) och där traskade jag in och kände mig fövisso malplacerad med min kamera men glad i hågen över ilte blomster här och var. Vackert är det och humöret gick raka vägen upp i topp. Till det köpte vi jordgubbar, VÅR!

Heja Astrid

Nu klockan tio skall riksbanken släppa vem som skall få pryda nya 200 kronorssedeln och även de nya sedlarna som tydligen ska komma. Jag fortsätter härja om min Astrid (jag gör det annars en gång per år när det är dags för Nobelpris) och lovar att om fru Lindgren inte får vara med på något hörn på någon peng kommer jag personligen ställa mig och skrika opassande saker från balkongen. Högt. Och betänk då att jag har ett dagis nedanför. Så, ska vi inte alla bara stämma upp i en Astrid-hejarramsa nu, och så håller vi tummarna och allt annat sådant där. Heja Astrid!


Recept på en lyckad dag



Här ligger jag idag. Jag skulle ha varit på jobbet nu men det blir inget sådant, nacken gör för ont. Det känns riktigt trist att ligga här och häcka samtidigt som jag får försöka se det som möjligheten att plugga lite extra till nästa veckas tenta (som jag inte är ett dugg förberedd för). Brä väder ute också.

Värre och värre

I skolan. Det visade sig att biblioteket var stängt idag på grund av en brand i en av toaletterna under natten. Det var ju dumt eftersom min osköna stol då förvandlades till en oerhört oskön bänk. Nackspärren ger sig inte heller och det värker i hela ryggen, lyckat. Detta betyder att jag idag kommer stå ut till lunch och sedan packa mig hemmåt för att plugga i liggande läge. Eller titta på serie kanske.


Längtar till mjukt.

En student



Off to school igen. Idag med nackspärr som kompanjon. Precis vad man behöver när man ska sitta still på en obekväm stol en hel dag med huvudet nertryckt i böcker. Men vad göra. Bara nio och en halv månad kvar nu, typ, förhoppningsvis.

Vanemänniska

I åttan skaffade jag mig linser, efter att glasögonen jag skulle ha på mig mest satt på Joanna och Mariah (jo, de hade ett schema för vem som skulle få låna dem när, puckona). Friheten när jag, iförd linserna, första gången kom in i mitt rum och såg björklöven på trädet utanför går inte att beskriva. Nästan så jag kände mig snuvad på världens skönhet några år. Så sen dess har jag alltså haft ett par plastsaker i ögonen i i stort sätt varje dag. Och i stort sätt varje kväll har jag tagit ut dem. Därför har jag nu utarbetat en form av rutin på det där. Det hela går ut på att jag inte har en aning om vad jag gör. Jag kan omöjligt komma ihåg när jag tog ut dem och hur det gick till när jag har gått och lagt mig. Men morgonen därpå ligger de ändå i sin behållare, redo för ännu en dags arbete. Prima.

Problem uppstår dock när man ska sätta i dem på morgonen och allt inte är som det ska. Idag är en sådan dag.

Såhär ska det se ut:


Imorse såg det ut såhär:


Ser nu att själva behållaren ligger "upp och ner". Den låg till och med lite på sniskan. Vilket betyder att höger-locket sitter på min egentliga vänster-hållare och tvärtom. Panik. Har jag lagt linserna fel och sen rättat till det med att även sätta locken fel - så det blev rätt?? Eller har jag lagt linserna rätt och sen mixat ihop locken?? (Kanske ska tilläggas att jag inte bara är blind, jag är mycket mer blind på högerögat. Men skillnaden är inte så stor så jag märker det superenkelt, effekten av fel lins i fel öga blir mer huvudvärk.) Jag vet inte i alla fall. Jag har gjort ett snabbtest och tror jag kommit rätt men vem vet. Operation nästa?

Ett dygn i Karlstad





Vi begav oss till Karlstad i lördags morse för ett dygn med en del av tjejgänget, eller Siljansnäs representing som man kanske skulle kunna kalla det. När vi anlände blev det en tur på stan med efterföljande häng och fika i soffan med en konstant plinganden Maja som höll koll på stryktipset åt oss.








Sen började festen med matlagning, mojito, daiquiri, nagellack och obligatorisk toalettfotografering. Sen gick vi ut, men fick snabbt avbryta den aktiviteten efter att en okänd (numera ökänd) person valt att vädra magen på dansgolvet och på så sätt orskade massflykt. Ett alldeles utmärkt dygn och mycket skratt som vanligt.

Grattis

Nepp, det här är ingen anslagstavla för människor som fyller år, förutom de två veckorna som sträcker sig mellan 24 mars och 6 april. Hang in there!

Idag är det nämligen 4 april och mitt alldeles egna lilla lammkött fyller år. Tänk att det var 26 år sedan den där lilla parveln föddes. Lite visste jag då, där jag satt (eller antagligen inte) i Siljansnäs och gurglade (stabila en månad gammal), att just denna dag föddes en person som 26 år senare skulle vara min allra bästa vän och den viktigaste personen i mitt liv.

Ett stort grattis till min alldeles egna Skäggfredrik!


Inmätning 2

Återigen slarvats lite där kulmen ändå var helgen som bestod mest av skräpmat, div sockerhaltiga drycker och lite ytterligare skräpmat på det. Men har man lovar så har man.

Midja: 0 (-1)
Love handles: -1 (0)
Rumpa: 0 (0)
Lår: -0,5 (-0,5)

Inom parantes är totalen och inte inom parantes är förändringen från föregående inmätning. Struktur skall det vara. Well, well. Heja mig!


En tjyv

Planerna blev tillslut att jag skulle ta mig till Ica för införskaffning av godis och karln skulle fixa fram maten. Sedan skulle vi titta på Charlie's war på ettan. Bra plan. Så jag tog cykeln till affärn, vilket fick mig att starkt ifrågasätta beslutet att cykla tio mil i sommar vid nån relativt stor sjö i Sverige. Till Ica är det på sin höjd en kilometer och jag tyckte ändå det var lite jobbigt. Väl innanför dörrarna banade jag i alla fall genast väg till lösgodiset och började ösa i påsen. Själv ansåg jag att jag var mycket försiktig, vilket såklart var totalt fel. Efter en, enligt min mening, kort stund tittade jag ner på påsen och såg att den var i stort sätt full. FULL. Vet ni hur mycket godis det är på två personer (som egentligen skall vara på någon form av diet)? På tok för mycket är det hur som helst. Så jag drabbades av panik och började smyga runt bland hyllorna för att se om jag skulle kunna lyckas ställa ifrån mig påsen och börja på en ny. Men helt plötsligt kryllade affären av anställda som alla verkade ha ögonen på mig (antagligen efterom jag betedde mig som om jag var på väg att stjäla en större trerättersmiddag där jag lurade omkring och lekte obscent intresserad av knäckebröd, fast jag egentligen letade efter något att jämföra vikt med) så jag fick tillslut stå mitt kast och köpa den abnormt stora påsen och cykla hem. Nu mår vi illa och insåg att vi hade sett filmen. Så planen gick väl sådär.


Helg

Min plan att arbeta fredagar för att känna helg funkar efter ett försök; alldeles, alldeles utmärkt. En sen helg dock, jag kom hem nu och pojkvän hade så kul på jobbet så han har inte kommit hem än. Vad planerna för kvällen är vet jag inte, men jag tror de involverar ett glas vin, en huvudvärkstablett och packning i alla fall. Förhoppningar på något gott att äta och kanske lite godis. Det är ju ändå HELG.

Depp

Jag har vant mig med att vakna med smärta i ögonen på grund av allt ljus som äntigen början svämma in i lägenheten på morgonen. Men idag vaknade jag med två tankar i huvudet, har solen tillslut slocknat eller har det gått och blivit november? Det är ju becksvart. Och skittråkigt väder. Det var väl kanske inte vad jag behövde när jag ska till jobbet och jobba mitt första heldagspass ever.  Hade behövt lite pepp. Men vad gör man? Drar luvan över huvudet och utnyttjar sin fallenhet för att dagdrömma!


RSS 2.0