Kontring

Eller jag tänkte väl inte kontra, tänkte mer fylla i med historier om möten med kineser. Mr sillburk ska väl inte behöva dra lasset ensam för det finns en hel del utbytesstudenter här i stan med. Igår sålde vi ett bord till en. Han bodde i Lambohov, i runda slängar 4-5 km härifrån, men kom ursprungligen från Kina, i runda slängar långt bort alltså. Det var skäggherrens gamla skrivbord, som inte alls var litet (fick ju lov att få plats dator på det) och inte lätt (manligt, eller nåt). Köparen (kinesen alltså) skulle komma och hämta bordet hos oss sa han. Skägg som är en snäll pojke ringde dock upp kinesen och frågade om han hade bil eller så. Nejdå, han skulle ta det på cykeln sa han. Skägg menade att det var nog en smärre omöjlighet, men kunde kanske fungera om han tog med sig en eller två starka kompisar. Kinesen skulle försöka få tag på någon.
Men när han kom var han själv, och hade cykeln med sig. Min kära karl hjälpte honom upp med bordet på sadeln och kinesen tackade för hjälpen men avböjde vänligt men bestämt ytterligare hjälp, varpå skäggnissen åkte upp till mig som satt och tittade på tennis, som vanligt. Därefter förljde dock femton minuter utan tennis som vi satt i fönstret och tittade på kinesen medan han försökte ta sig iväg. Därefter följde en skräckfyld fem sekundare när vi såg honom bära bordet - gående. Kära nån, det går inte att gå till Lambohov bärandes på ett bord. Så då tog våra snälla sidor över och skägg sprang efter kinesen med ett nummer till taxi.
Men pojken var på väg till närmsta buss sa han (som kanske om han hade tur skulle gå om en timme) och tackade återigen nej till vidare hjälp. "You are a nice man, but no thank you", för att citera.
Så vad har vi lärt oss av detta? Kineser har dåligt avståndssinne. Kineser vill inte be om hjälp. Kineser är envisa. Ikea-bord kan vara väldigt svåra att montera isär.

Kommentarer
Postat av: Karin

Haha! Tur att det inte var en garderob eller soffa ni sålde!

2009-09-08 @ 09:17:15
Postat av: Rebecca

Hahaha, varför blir jag inte förvånad?!?

2009-09-08 @ 09:59:09
URL: http://kinakulla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0